Dodaj do ulubionych

-Forum miasta Zgierza-

03.05.05, 03:09
Zgierz istnieje jakiś czas. Czy jest potrzebne publiczne forum internetowe dla
naszego miasta?
Obserwuj wątek
    • subjective Re: -Forum miasta Zgierza- 03.05.05, 09:12
      Czyli o co chodzi?
      • booloo Re: -Forum miasta Zgierza- 03.05.05, 19:38
        Ja od jakiegoś czasu myślałem o takim forum,
        gdzie swoje opinię wyrażali by włodarze miasta a także mieszkańcy,
        taka forma bezpośredniego komunikowania z "władzą".

oczywiście forum musiało być prowadzone przez rzetelnych ludzi
        z opcja wysyłania postów po weryfikacji
        • zgierzak chyba masz za dobre zdanie o "włodarzach" 03.05.05, 22:01
          tymczasowych jak zwykle. powstała by kolejna swojska tuba...
          • booloo Re: chyba masz za dobre zdanie o "włodarzach" 03.05.05, 23:16
            trzeba patrzeć w przyszłość...

byłaby mozliwość poznania opinii szerszego grona, a nie np tylko krzykaczy.

zgadzam się, że najtrudniej zapewnić obiektywność, a poza tym obecna ekipa ani
            następna nie zdecyduje się na to, ale później kto wie;)
            • leslaw_m Re: chyba masz za dobre zdanie o "włodarzach" 04.05.05, 09:16
              gdyby władza czuła taką potrzebę,zdaje się,ze utworzyła by takie forum,
              myslę tez ,ze nie było by przeszkód aby pisała tutaj,z gw spokojnie załatwili
              by niebieskiego ptaszka przy swoich wpisach,
              myslę,ze to na lokalnym gruncie doskonałe medium miedzy władzą a resztą,
              tyle,ze to wymaga nakładu czasu i duzo cierpliwosci do ludzi,
              którzy nie bez powodów ufni nie są.

niestety karolus herbu krzysztofus ma inne cele:
              sciąc topole ,wyrównac rynek,pomnik piurdyknąc największy i najpiękniejszy,
              miejsce spotkan letnich zgierzan skasowac,
              nie mam nic przeciw patronom, alkoholizmowi trza zapobiegać,
              tylko nie tędy droga przez likwidację,jeno przez alternatywę

p.s.
              o poprzedniej władzy przez grzecznosc i szacunek
              dla trupów(politycznych)nie wypowiadam się
              • zgierzak Re: chyba masz za dobre zdanie o "włodarzach" 05.05.05, 01:28
                No to ty lesław_m jesteś strasznie sfrustrowani i cię "" strzela widzę. Te
                topole to miały być hitlerowskie a były posadzone kilka lat wcześniej tak to
                było widać na widokówce "Adolf Hitler platz Zgierz". po takim światowym patronie
                zmiana nazwy na ostatnią - zupełnie przyzwoitego człowieka jest naprawdę nie na
                miejscu...
                • leslaw_m Re: chyba masz za dobre zdanie o "włodarzach" 05.05.05, 11:07
                  spoko ,zyję.
                  za długo juz moim zdaniem,zeby się chlastac,po przez głupotę czyjąś,
                  oczyszczam się tutaj:)
                  naprawdę uwazam,ze ta władza najgorsza nie jest,
                  ale to jeszcze daleko do uwielbienia
                  te parę rzeczy doprowadziło mnie do złosci i tyle

plac moze byc jpII,chocby hitlera kiedys go zwano,
                  przecież piłsudski tez nikomu tak się nie naraził,zeby go z nowotką mieszać,
                  a juz na pewno armia krajowa niewiele miała z armią czerwoną(oprócz tego że ta
                  druga troszkę ich pomordowała)
                  tylko dlaczego w dorażnym interesie likwiduje się miejsca pracy ludzi i
                  miejsca spotkań zgierzan,
                  "jednostka niczym,jednostka bzdurą"jak rzeknąć raczył był majakowski niejaki
                  • subjective Re: chyba masz za dobre zdanie o "włodarzach" 05.05.05, 12:32
                    Hmm, no widzę lesław że ty do pokolenia "młodych" nie należysz :D Do takich
                    właśnie osób jest skierowana tamta strona i forum. Fakt, mogłabym odbić znowu
                    piłeczkę (PING!), ale w ten sposób możemy się dłuuugo bawić i nie ma to sensu.
                    Ty masz swoje racje i przekonania, ja mam swoje i niech tak zostanie ;)
                    Pozdrówka! ;D
                    • subjective Re: chyba masz za dobre zdanie o "włodarzach" 05.05.05, 13:24
                      Pozatym :P hehe muszę dorzucić swoje trzy grosze jeszcze, jak to baba :D
                      na forum rekina też można ustawić sobie widok drzewka i odpowiadać w takim
                      "drzewkowym" systemie :D
    • subjective Re: -Forum miasta Zgierza- 03.05.05, 22:08
      Jeśli chodzi o coś, gdzie możnaby komentować newsy dotyczące władzy to jest to
      niemożliwe, swojego czasu na oficjalnej stronie Zgierza był czat, później jakimś
      "cudem" przestał działać.
      Jedynym konkretnym forum, oprócz tego, jest to na miastozgierz.pl, co prawda
      Sh4rKy tam czasami pilnuje regulaminu, ale jest to zdrowe i żadnej cenzury nie
      wprowadza. Innych for oprócz tego i na miastozgierz.pl nie znam...
      • leslaw_m Re: -Forum miasta Zgierza- 04.05.05, 09:18
        a jakiego nicka uzywasz na tym rekinowym "forum"
        bo bym przeczytał nieco co:)
      • zgierzak Re: -Forum miasta Zgierza- 05.05.05, 01:31
        ten sharky to ma z garem (albo pod), Jaki regulamin? - niech zrobi jawne
        moderowanie jak tu przynajmniej... A tak nic nie wiadomo, kto co i poco...
      • zgierzak Re: -Forum miasta Zgierza- 05.05.05, 02:21
        Jeszcze przytruję... Forum Na MZ.pl jest niewygodne w obsłudze. Zdycha co jakiś
        czas ale to zdaje się nie jest wina prowadzących. Tu walczy dwóch moderatorów
        podobno między sobą. Co tam na MZ.pl forum? Tu jest wypas od GW czyli jesteśmy
        kółeczkami w największej w RP maszynie medialnej. Co naspiszemy nie zginie na
        wieki (niespecjalnie mi się to podoba). Jakby rekin wysmażył jasne zasady to
        miałby więcej pacjętów. Z mojego dochodzenia wynika, że tamten stuff jest
        całkowicie niekomercyjny i niepolityczny a także prawdopodobnie niepodległy -
        oprócz hostera prawdopodobnie.
        • subjective Re: -Forum miasta Zgierza- 05.05.05, 08:45
          Hmm no niby tak, regulamin jakiś tam jest, ale tutaj (na GW) jest bardzo
          podobny. Zresztą takie regulaminy jak tam są na większości for, chyba się rekin
          nie wyróżnia. No ale regulamin regulaminem a praktyka praktyką, z moich
          obserwacji nie wynika jakieś wielkie tępienie i trzymanie się przez niego
          regulaminu.
          Pozatym według mnie (szacunkowo) forum rekina odpala się szybciej niż to tutaj
          (możliwe że przeładowanie serwera). Co do obsługi - nam młodym się tak podoba,
          jest kolorowo, przejżyście i zaj... no może nie będę kończyć. Zgierzak - jeśli
          posiadasz potomków, spytaj się które forum im się bardziej podoba. Bo według
          mnie to jest ubogie graficznie i funkcjonalnie.

Uff no dobra wypociłam się trochę nad tym wątkiem - piłeczka odbita (PONG) :D
          • leslaw_m Re: -Forum miasta Zgierza- 05.05.05, 10:52
            > obserwacji nie wynika jakieś wielkie tępienie i trzymanie się przez niego
            > regulaminu.
            no mam troszkę inne obserwacje

> Pozatym według mnie (szacunkowo) forum rekina odpala się szybciej niż to
            tutaj
            > (możliwe że przeładowanie serwera).
            miałem podobne obserwacje,logowanie trwało dwie minuty,
            tyleż samo wysłanie posta,grzebałem gdzie się da,
            choc inzynierem informatyki nie jestem,
            to albo cós przestawiłem,albo gw serwery poprawiła(raczej to:))
            teraz odpala mi się momentalnie i inne komendy również,
            co do forum rekina szybkie jest,tyle,że ileż ono miejsca zajmuje?tyci.

> Co do obsługi - nam młodym się tak podoba,
            > jest kolorowo, przejżyście i zaj... no może nie będę kończyć. Zgierzak - jeśli
            > posiadasz potomków, spytaj się które forum im się bardziej podoba. Bo według
            > mnie to jest ubogie graficznie i funkcjonalnie.
            tez mam wrazenie,ze tam same dzieci piszą i szarky w kilku osobach
            ale to nie jest argument,tylko dygresja,
            jest kolorowo-na pewno i co z tego wynika?
            przejrzyscie-moim zdaniem wogóle,jest temat i wypowiedzi,niw wiadomo kto pisze
            do kogo,taki hyde park(ji sung)
            zaj...-to juz odczucie subiektywne

to forum moze jest graficznie ubogie,ale na prawdę to tylko jego zaleta,
            emotikony i inne bajery to tylko gadzeciki,denerwujące w duzych ilosciach,
            za to funkcjonalnosci nie sposób podważyc,
            ma strukturę drzewka i wiadomo przynajmniej kto komu na co odpisuje,
            a posty nie lecą jeden pod drugim nie wiadomo do kogo,
            sorry,ale za to forum gw własnie lubię
            (łubu dubu)
            --------------
            --------------
            --------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka