Dodaj do ulubionych

Autobusowa linia M

13.05.05, 07:39
W sobotę 14 maja 2005r. zostaną wprowadzone tymczasowe zmiany w funkcjonowaniu komunikacji miejskiej w rejonie pl. Wolności oraz uruchomiona zostanie dodatkowa linia autobusowa „Noc Muzeów” – M

KOMUNIKAT nr 335

Na czas Forum Inicjatyw Pozarządowych na pl. Wolności, w dniu 14 maja br. w godz. (około) 7:30 – 16:00 objazdami zostaną skierowane nw. linie tramwajowe i autobusowe:

linia 4

z Helenówka do pl. Kościelnego bez zmian, dalej ulicami: Wojska Polskiego, Franciszkańską, Kilińskiego i właściwą trasą

linia 7

z Kozin do skrzyżowania Legionów – Zachodnia bez zmian, dalej ulicami: Zachodnią, Ogrodową, Północną, Kilińskiego i właściwą trasą

linie: 15, 43 i 43bis

z Kurczaków, Lutomierska i Konstantynowa do skrzyżowania Legionów – Zachodnia bez zmian, dalej ulicami: Zachodnią, Ogrodową, Północną, Kilińskiego, Narutowicza, Konstytucyjną, Pomorską i właściwymi trasami

linia 46

z Chocianowic do skrzyżowania Legionów – Zachodnia bez zmian, dalej ulicami: Zachodnią, Ogrodową, Północną, Franciszkańską, Wojska Polskiego, Zgierską i właściwą trasą

Zmiany tras tramwajów dotyczą obu kierunków.

linie: 59, 78 i 78A

ze Świtezianki, Aleksandrowa Łódzkiego i Rojnej do skrzyżowania Zachodnia – Legionów bez zmian, dalej ulicami: Zachodnią, Więckowskiego, Gdańską, Próchnika, Zachodnią i właściwymi trasami w stronę Świtezianki, Aleksandrowa Łódzkiego i Rojnej

Zarazem zostanie uruchomiona autobusowa komunikacja zastępcza: Konstytucyjna – Pomorska, Wschodnia, Północna Kilińskiego, Pomorska, – Konstytucyjna. Autobusy będą zatrzymywać się na wysokości przystanków tramwajowych (za wyjątkiem przystanku przy ul. Lumumby), na przystankach nocnych: Konstytucyjna – Narutowicza, Pomorska – Konstytucyjna i Północna – Kilińskiego oraz tymczasowo uruchomionych Wschodnia – Pomorska i Pomorska - Kilińskiego (za skrzyżowaniem w stronę Konstytucyjnej).

W celu ułatwienia dojazdu do placówek kulturalnych w „Noc Muzeów”, od około godz. 17:30 w sobotę 14 maja do około godz. 2:00 w niedzielę 15 maja 2005r. będzie kursować specjalna linia autobusowa:

linia M

pl. Pamięci Narodowej (Sowińskiego) – Zgierska, Zachodnia, Legionów, pl. Wolności, Legionów, Gdańska, Kopernika, Żeromskiego, Mickiewicza, Piłsudskiego, Przędzalniana, Tymienieckiego, Kilińskiego, Przybyszewskiego, Piotrkowska, Tymienieckiego, Przędzalniana, Piłsudskiego, Mickiewicza, Kopernika, Gdańska, Legionów, pl. Wolności, Legionów, Zachodnia, Zgierska – pl. Pamięci Narodowej

Linia M będzie zatrzymywać się na wszystkich przystankach autobusowych dziennych i nocnych, na ulicach: Gdańskiej, Legionów i Przybyszewskiego na wysokości przystanków tramwajowych oraz na dodatkowo uruchomionych przystankach tymczasowych na pl. Pamięci Narodowej, na al. Piłsudskiego przy ul. Targowej (w obu kierunkach), na al. Piłsudskiego przed ul. Przędzalnianą (w kierunku Milionowej) i na ul. Żeromskiego przed ul. Kopernika (w kierunku Radogoszcza).

Korzystanie z linii M jest bezpłatne, a rozkład jazdy zostanie umieszczony na przystankach zlokalizowanych na jej trasie.

Dodatkowe informacje są dostępne całodobowym numerem telefonu: 0-801 301 309.

tiny.pl/hplw - rozkład linii M
Obserwuj wątek
    • camelot Re: Autobusowa linia M 13.05.05, 09:33
      Znowu MPK coś robi totalnie głupiego. Już widzę te korki tramwajowe przy
      skrzyżowaniu Zachodnia - Ogrodowa gdzie w skręcać będzie oprócz 6 aż 5
      dodatkowych linii (7, 43, 43bis, 15 i 46) oraz korki na Kilińskiego pomiędzy
      Ogrodową a Narutowicza gdzie wpuszczonych zostanie też 5 dodatkowych linii (4,
      7, 43, 43bis i 15). Gratuluje pomysłu!!!!!!!!!!!
      • geograf Re: Autobusowa linia M 13.05.05, 10:15
        Nie po raz pierwszy będzie ustanowiony taki objazd.
        Gorzej było, gdy w dzień powszedni 15 i 43 dojeżdzały na Północną..wtedy był korek...
        • camelot Re: Autobusowa linia M 13.05.05, 18:20
          :) :(
      • Gość: kierowca_MPK Re: Autobusowa linia M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 04:14
        To dotyczy soboty - tramwaje w soboty kursują z częstotliwością 2 razy mniejszą
        niż w dzień roboczy.
        Objazdy wytycza ZDTiK a nie MPK. Wszelkie objazdy komunikacji publicznej są tak
        opracowywane żeby zaliczyć jak najwięcej przystanków po oryginalnej trasie.
        Gdyby 15 miała skręcać z Gdańskiej w Narutowicza to cała Gdańska od Narutowicza
        do Ogrodowej zostałaby pozbawiona komunikacji, nie wspominając o pasażerach z
        rejonu Placu Wolności, Pomorskiej/Kilińskiego.

• teufel Re: Autobusowa linia M 13.05.05, 23:46
      Pewnie ta linia bedzie sie cieszyła taką poularnością jak D01 i D02:/
      • geograf Re: Autobusowa linia M 14.05.05, 12:41
        Wszystko zależy ile ludzi będzie uczestniczyć z Nocy Muzeów.
        Jeździ w miarę często, nie obawiałbym się o zapełnienie.
        Tej nocy sprawdzimy, jak coś-zdam relacje;)
        • teufel Re: Autobusowa linia M 14.05.05, 19:03
          Jednak myliłem się:) na pierwszym kursie(z Sowińskiego - brygada"1") obłożenie było dość spore:)
          • Gość: marcin_pabianice Re: Autobusowa linia M IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 19:09
            Jaki tabor na "M"? Jakie ma oznaczenie? Jest tablica "M", czy tylko kierunek
            jest podany, jak to bywało z innymi dodatkowymi?
            • teufel Re: Autobusowa linia M 14.05.05, 19:16
              Jechałem Volvo 7000, widziałem też Mercedesa nr boczny 1757
              • Gość: marcin_pabianice Re: Autobusowa linia M IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 19:24
                A wyświetlacz zaprogramowany na "M"?
                • teufel Re: Autobusowa linia M 14.05.05, 19:25
                  TAK, niedługo wrzucę fotki:)
            • Gość: J.S. Re: Autobusowa linia M IP: 195.69.82.* 14.05.05, 20:23
              M/1 - 3201
              M/2 - 3115
              M/3 - 1757
              M/4 - 1011

Wozy z Kilinskiego oznaczone byly "MILIONOWA/PIOTRKOWSKA"
              oraz "ZGIERSKA/SOWINSKIGO" a z Limanowskiego "MILIONOWA" i "PLAC PAMIECI
              NARODOWEJ"
    • teufel FOTKI 14.05.05, 20:11
      www.toya.net.pl/~teufel/
      • Gość: luki Re: FOTKI IP: *.toya.net.pl 15.05.05, 00:54
        Muzea zaliczyłem i również fotki zrobiłem. :)

www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/temp/m01.jpg
        www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/temp/m02.jpg
        www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/temp/m03.jpg
        • teufel Re: FOTKI 15.05.05, 10:13
          Ja byłem tylko w Muzeum Kinematografii:)

Zdjęcia chyba zrobione cyfrą, kupiłeś sobie:>??
      • Gość: J.S. wszystkie brygady IP: 195.69.82.* 15.05.05, 11:22
        www.jote.kdi.pl/temp/20050514/
        w 1011 "3" jest dla zmyly, to byla brygada 4
    • Gość: Bart Jechałem IP: 193.151.115.* 15.05.05, 02:31
      Super pomysł bardzo mi się podobało!
    • berger.m Re: Autobusowa linia M 15.05.05, 21:56
      Na prawde sie spisali. Wielkie gratulacje rowniez dla MPK!

Wicej gratulacji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=23945345

Pozdrawiam! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka