aric 05.07.02, 10:57 Chcemy wziąć kota z żoną. Czy ktoś ma na wydanie, 6 - 8 tygodniowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomeku2 Re: Kto ma kota na wydanie 05.07.02, 11:55 6-8 tygodni to troche za wczesnie na zawieranie zwiazkow - nawet u kotow. A nie moglibscie wziac 6-8 tygodniowego kawalera i "wykombinowac" mu jakas kochanke - a o zonie pomyslec troche pozniej ?? Tomo Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Kto ma kota na wydanie 05.07.02, 12:31 Jesli nie zależy Ci na jakimś rasowcu, to weź może bezdomnego kociaka z jakiegoś podwórka. Pewnie będzie zapchlony i zarobaczony, ale jedną wizytą u weterynarza zamkniesz problem. I na konto wskoczy Ci dobry uczynek :) Ja mam takiego podwórzowca i choć z niego kawał cholery, nie oddam za żadne skarby. Najwyżej przerobię na pasztet. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Kto ma kota na wydanie 05.07.02, 12:41 Jakoś kurde nie mogę nigdy młodego upolować. Pewnie, że byśmy wzięli z podwórka, lubię spełniać dobre uczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Kto ma kota na wydanie IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 15:33 Jest jeszcze Marmurowa, tam kotki smutne i schorowane. No i zapominana przez spora liczbe osob ulica Kosodrzewiny (Przytulisko) W obu miejscach smutne kociaki (i psiaki:) czekaja... widac ze wlasnie na Ciebie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aric DO MARUDY 05.07.02, 15:38 Dokładne adresy proszę bardzo mi podać, bo w poniedziałek jedna sierotka może znaleźć sobie domek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: DO MARUDY IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 15:43 Kosodrzewiny ile- nie wiem, ale to jest bardzo kiepska mala uliczka, z bitego zwiru czy czegos tam, punktem orientacyjnym moze byc np. Selgros. Prze Selgrosem trzeba zawrocic i jadac w strone widzew skrecic w ulice Frezjowa. Potem juz bedzie skrzyzowanie z Kosodrzewiny. Pisze zglowy wiec moge plec androny. Jak dokopie sie do planu miasta to opisze dokladniej. A marmurowa to okolice M1, tzreba skrecic przed kwiaciarnia Skrzydlewskiej. Niedlugo podam namairy. Sorki za ten chaos. Pozdrawiam i strrrrrasznie sie ciesze z Waszej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Marmurowa... IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 15:45 Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt Ul.Marmurowa 4 91-610 Łódź tel. (0 42) 656 78 42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Przytulisko IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 15:55 No i prosze, pomylilem sie ;) Do Kosodrzewiny mozna dojechac Transmisyjna (to jest ta, kolo selgrosa)- Frezjowa jest od strony Mileszek. Ee. jadac od strony Dolow, mozecie z Pomorskiej do Lawinowej i dalej do Kosodrzewiny. Swoja droga Przytulisko mogloby miec jakas stronke z adresem chociaz :)))) Pozdrawiam, Maruda Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Przytulisko 05.07.02, 21:44 Marmurowa na Sikawie )blisko Zjazdowej) a Selgros na Widzewie (Janow) Czyli Maruda pisze o dwoch odrębnych schroniskach. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Przytulisko IP: *.izet.pl 06.07.02, 23:10 Heh no jasne, ze o odrebnych :))) Z tym ze do przytuliska (Kosodrzewiny) nie mozna "oddawac" pieskow, jak do schroniska. Osobiscie nie sugeruje skad mielibyscie wziac, bo wszedzie zwierzaki sa tak samo smutne. Wybor nalezy do Was. A decyzja mysle ze nie bedzie taka trduna, jak Wam sie wydaje. Wezcie pare kotkow na rece. Wlasnie TEN sam Was wybierze, zobaczycie :)))) Maruda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Kto ma kota na wydanie IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.07.02, 17:42 aric napisał(a): > Chcemy wziąć kota z żoną. Czy ktoś ma na wydanie, 6 - 8 tygodniowego? Gdy go juz wezmiesz- najlepiej ze schroniska- porozmawiaj z weterynarzem- doradzi Ci w jakim wieku -I PRZETE WESZYSTKIM DLACZEGO- trzeba zwierzaczka wysterylizowac. U kotów-kocurków ma to dodatkową zaletę, bo oprócz działania antykoncepcyjnego i zabezpieczenia przed czestymi chorobami , niestety w wiekszosci smiertelnymi, powoduje, ze kocurek "trzyma sie" domu, nie wałesa sie po całej okolicy, nie chce uciekac i nabiera przylepnych , domowych manier. Ale najwazniejsze, ze sterylizacja nie pozwala na pomnazanie biednych , niechcianych zwierzat. Jesli idzie o weterynarzy- to ja szczerze polecam lecznice AS i przyznaje, ze jest to reklama. I to z dobrego zrodła- kaze mi ją reklamowac moja sunia. Ja chodze z sunią do Asa na Sienkiewicza 25 - na wysokosci Komendy Policji, ale jest jeszcze druga siedziba Asa na Retkini na Tomaszewicza 1, ale tam nie byłam. Mają cudowne podejscie do zwierzakowi naprawde je kochają. Moja Mama zas bardzo sobie chwali Dra Jachmana- w okolicach Ronda Titowa/Lotnikow Lwowskich... Tyle porad na dzis- Wlascicielka Pewnej Czterołapnej Ogoniastej Pięknosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Kto ma kota na wydanie IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 21:34 Kota nie _trzeba_ kastrowac. Jesli kotka bedzie miec lagodna ruje (przeciez kazdy kot jest inny) to nie ma najmniejszego sensu jej od razu kroic. Jesli kot nie bedzie zaznaczal terenu (a takie tez sie zdarzaja) to niech zachowa swa meskosc. Opinia weterynarzy jest generalnie taka zeby czekac i kota obserwowac. Jesli kot nie jest wychodzacy i latwo go upilnowac, dodatkowo nie zanieczyszcza naszego mieszkania siusianiem(kot) ani naszych uszu wyciem (kotka) to nie ma najmniejszej potrzeby kroic kociaka. Pomijajc wszytko, sterylizacja/ kastracja jest juz etapem dalszym, rozumiem ze kociak maly, wiec radzilbym zaczekac do pierwszych symptomow, kotre moga(choc jak pisalem nie musza) pojawic sie nawet w wieku 1- 1,5 r. Pozdrawiam, Maruda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostas Re: Kto ma kota na wydanie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.07.02, 18:33 jeżeli jeszcze jakiejś bestii nie przygarnąłeś to daj znać (gg - 967534). jakieś 100 km od Łodzi na zaprzyjaźnionym podwórku biegają sobie takie dwa słodkie kociaki, z których co najmniej jeden chętnie by się wkrótce przeprowadził ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kto ma kota na wydanie 05.07.02, 21:40 aric napisał(a): > Chcemy wziąć kota z żoną. Czy ty z żona chcecie wziąść kota, czy tez chcecie wziąść kota z żoną czyli z kotką (parkę)? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim A chcesz rudzielca? 06.07.02, 11:42 wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=919063&dzial=lol0003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: A chcesz rudzielca? IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.07.02, 11:47 Sluchajcie a moze zorganizujemy na zime, albo moze cos jeszcze wczesniej jakas Forumowo/KaFeLkowa zbiorke potrzebnych rzeczy dla zwierzaczkow? Co Wy na to? ps. Bede wieczorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A chcesz rudzielca? 07.07.02, 01:24 Juz byl taki pomysl, ale nie wiem czy to zbieranie wtedy doszlo do skutku... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Dziękuję wszystkim 08.07.02, 08:45 W niedzielę o 18 pojawiła się 7 tygodniowa kotka biała w prązki. Czaderska. Na razie trwa wzajemne zjadanie jedzenia z misek i ogólne syczenie na siebie. Mamy też siedmiolatka czarnrgo jak smoła. Czy ma ktoś jekieś rady, albo doświadczenia. Jak długo koty sie do siebie przyzwyczajają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Dziękuję wszystkim IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.07.02, 11:47 polecam grupe pl.rec.zwierzaki np na serwerze news.task.gda.pl tam jest tylu kociarzy, ze ta grupa powinna sie nazywac "koty". Mysle ze najlepszym roziwazaniem (i takim, ktore Ci tam doradza) jest to zeby "nic na sile" - dac kotom czas na osowjenie sie ze soba i wytworzenie ich wlasnej chierarchii. Pozdrawiam i zycze powodzenia. ps. Skad wzieliscie tego kotka? Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Dziękuję wszystkim 08.07.02, 12:16 Okazało się, że koleżanka z pracy naszej przyjaciółki jest posiadaczką nadprogramowych kociaków. Szybka reakcja i mamy drugiego kociaczka. Jest czaderska do kwadratu. Dzisiaj w nocy spała mi na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Dziękuję wszystkim 08.07.02, 19:27 W takim razie pozostaję mi jedynie pogratulować nowego nabytku :) pozdrawiam :) Aric- zostaniesz tu na dłużej i nie tylko na tym wątku, prawda??:) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Dziękuję wszystkim 08.07.02, 19:45 o ile koty pozwolą mu na siedzenie przy komputerze. Przecież czasami będzie musiał posługiwac sie myszką. gratuluję powiększonej rodzinki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Dziękuję wszystkim 09.07.02, 08:45 Bardzo dzięki. Na szczęście z netu korzystam tylko w pracy od 8 do 16. Fakt, koty rzeczywiście spać w nocy nie dają. Już dwie noce tylko drzemię. Na forum zostane, a i już mnie jest wszędzie pełno. Głownie Łódź, Czas wolny, muzyka, kino, tv, zwierzaki i kuchnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś