Dodaj do ulubionych

Noc Muzeów

15.05.05, 17:17
Wielkie gratulacje dla organizatorów Nocy Muzeów! Udało się wspaniale!
Frekwencja w muzeach do ostatnich chwil jak jeszcze nigdy. Wspaniałe
atrakcje. Nastrojowa muzyka i odpowiednio wystrojony personel. Wspaniała
promocja łódzkich muzeów!
Gratulacje za to, że pomysł został tak pięknie wdrożony w Łodzi już za
pierwszym podejściem, a nawet ulepszony - w Łodzi muzea i specjalna linia
autobusowa były za darmo, podczas gdy np. w Berlinie trzeba za to płacić.
Oby tak dalej za rok, za dwa, za trzy...
Pozdrawiam,
berger.m
PS Wielkie gratulacje też dla łodzian, którzy przyszli do muzeów tej nocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bart Re: Noc Muzeów IP: 193.151.115.* 15.05.05, 19:09
      Tak, to super impreza. Tak trzymać!
    • Gość: luki Re: Noc Muzeów IP: *.toya.net.pl 15.05.05, 22:18
      Zaliczyłem muzeum na Radogoszczu i Muzeum Kinematografii. Uważam, że "impreza"
      była strzałem w dziesiątkę!
    • topjes Re: Noc Muzeów 16.05.05, 09:09
      Ogólnie było super. Zaskoczyła mnie tak liczna frekwencja w Poznańskim. Choć tu
      od razu smutna refleksja - tam jest BRUDNO! W niektórych salach leży taki kurz,
      że wystarczy paluchem przejechać i się kurz zbiera! Te wielkie kotary też widać,
      że są aż przyciemnione od kurzu. Poza tym wnętrza się trochę sypią :(
      Ale ogólnie muzeum wspaniałe.
      Kilka godzin to trochę mało czasu - mi się udało zobaczyć zaledwie 3 muzea :)
      Byłem w czwartym - Muzeum Książki przed północą - ale chyba było nieczynne? Tzn
      trochę czegoś nie rozumiem - jakieś książki na stole, w salach studencka
      impreza, jakaś galeria, żadnej obsługi. To było dosyć dziwne.
      No to do następnego roku :)

pzdr
      topjes
    • topjes GW nie zauważyła tej imprezy 16.05.05, 09:11
      Nie widzę żadnego artykułu na ten temat. BTW - wczoraj ogląadałem wiadomości w
      TVP3 i babka miała tam cojones, żeby skrytykować obecne święto Łodzi - brak
      pomysłu, jarmark, pop, żadnych wielkich akcji. W łódzkiej GW oczywiście same
      ochy i achy...

pzdr
      topjes
      • Gość: fleurette zauważyła, zauważyła.... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 16.05.05, 10:15
        te stosy folderów w muzeach "Noc muzeów. 14-15 maja." były także dołączane w
        piątek do gazety... nie dostałeś/aś?

Mnie isę noc muzeów bardzo podobała. Byłam w muzeum etnograficznym,
        włókienniczym, kinematografii i w pałacu i. poznańskiego. Wreszcie przez chwilę
        poczułam, że łódź to europejskie miasto. czuło sie taką atmosfere metropolii
        europejskich.
        Same muzea mile mnie zaskoczyły, głównie ze wzgledu na to że ożyly i nie były
        już tylko smutnymi, pustymi pomieszczeniami po których co jakiś czas przechodzi
        sie jakas śmiertenie znużona wycieczka szkolna, ale były bez przerwy tętniace
        życiem. Obsługa, która zazwyczaj siedzi na krzesełkach przy dzrzwiachpożerajac
        kanapki i pijac herbatkę przy gazecie, wstała, a nawet specjalnie ubrała się w
        stroje z epoki <vide muzeum historii miasta>. Zresztą poznański najbardziej mi
        się podobał, choć na dodzień wole zdecydowanie surowe ceglane fabryki niż
        przeładowane pieknymi ornamentami pałace. Jednak przez puszczana muzykę z ziemi
        obiecanej i pomysł z odpowiednim odzieniem obsługi wytworzyła sie taka
        atmosfera, która pochłonęła mnie na dobre. Poza tym bardzo podobał mi sie pomysł
        udostępnienia na codzień zamkniętego ogrodu.
        To była magiczna noc. Szkoda, ze muzea juz od dziś wrócą do swojej smutnej,
        szarej rzeczyistosci...

• Gość: bolas Re: zauważyła, zauważyła.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:44
          a wartobylo odwiedzic muzeum tardycji niepodleglosciowych - wielu pasjonatow
          zupelnie za friko prezentowalo swoje grupy rekonstrukcji historycznej i
          przebrani w mundury i wyposazeni w sprzet wojenny odgrywali role np. piechoty
          polskiej z 193 roku czy spdochroniarzy Sosabowskiego
        • topjes a gdzie artykuł PO? :) 16.05.05, 16:13
          > te stosy folderów w muzeach "Noc muzeów. 14-15 maja." były także dołączane w
          > piątek do gazety... nie dostałeś/aś?

Wkładkę do GW w piątek dostałem. Ale gdzie artykuł po fakcie???

pzdr
          topjes
          • Gość: fleurette Re: a gdzie artykuł PO? :) IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 16.05.05, 16:26
            ja dziś wyborczej nei czytałam, przyznaje bez bicia. ale pono coś tam jest na
            temat:)
        • berger.m Re: zauważyła, zauważyła.... 16.05.05, 18:13
          > atmosfera, która pochłonęła mnie na dobre. Poza tym bardzo podobał mi sie
          pomys
          > ł
          > udostępnienia na codzień zamkniętego ogrodu.

Ogród nie jest "na codzien zamkniety". Przeciwnie, mozna tam wejsc codziennie
          za darmo! Normalnie wejscie przez brame kolo delegatury UML, a teraz z powodu
          budowy dojscia do Manufaktury, trzeba przejsc przez UML.

Pozdrawiam!
          • Gość: fleurette Re: zauważyła, zauważyła.... IP: 81.219.* / 81.219.160.* 16.05.05, 18:22
            wiec udzielono mi fałszywej informacji. dzięki za sprostowanie
          • Gość: Tomas Dla uściślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:48
            Brama to i może jest otwarta, ale jaest zakaz wstępu osobom nieupoważnionym.
            Dobrze, że nie sprawdzają:)
            • topjes Re: Dla uściślenia 17.05.05, 09:20
              > Brama to i może jest otwarta, ale jaest zakaz wstępu osobom nieupoważnionym.
              > Dobrze, że nie sprawdzają:)

Kiedyś mnie gonił jakiś ważny pan w samochodzie, który stamtąd wyjeżdżał :)

pzdr
              toppjes
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka