Dodaj do ulubionych

Zdewastowane wiaty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:24
bardzo to przykre :( tak sie cieszylem z nowych wiat :(

Nie wiem dlaczego nie lapie sie tych mlotkow ktorzy to robia? Od czego jest
policja. Od razu poslalbym komornika do jednego i drugiego. Dlaczego tak nie
moze byc?!?!?! dlaczego??? co z ta cholerna policja?!?!!?
Obserwuj wątek
    • Gość: tetetka5 Re: Zdewastowane wiaty IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 07.06.05, 21:16
      Ja akurat nie o wiatach.Na początku marca jadąc wieczorem ulicą Srebrzyńsą
      zauważyłem jak w tramwaju linii 7 dwóch małolatów pisze mazakami pokrywy nad
      drzwiami.Zawróciłem ,powiadomiłem motorniczego(tramwaj dojechał akurat do
      przystanku przy Kasprzaka).Policja zjawiła sie po 25 minutach,zaś dopiero
      niedawno dostałem wezwanie jako świadek na komisariat na Kopernika.Otóż ci dwaj
      małolaci (rocznik 1987)twierdzili ,iż oni nic nie pisali ,tylko zrywali
      naklejki Widzewa!!!.Ma być sprawa w sądzie grodzkim,pytanie tylko kiedy.Na
      miejscu sędziego nakazałbym aby każdy z nich wyczyścił przynajmniej po 5
      autobusów albo wagonów tramwajowych pomazanych przez takich idiotów jak
      oni.Oczywiscie szmaty i rozpuszczalnik we własnym zakresie.Co sądzicie o takim
      pomyśle ?
      • Gość: J.S. Re: Zdewastowane wiaty IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 07.06.05, 21:21
        Tak nie wolno! Trzeba szanowac prawa ludzi! No i niska szkodliwosc spoleczna!
        Puscic ich wolno!

Powystrzelalbym sk***ysynow
      • krzyskup Re: Zdewastowane wiaty 07.06.05, 23:11
        Czy ktos mógłby mi powiedzieć, od kiedy ulica Kusocińskiego przecina się z
        Maratońską i od kiedy w tym miejscu jest przystanek? Zawsze mi się wydawało, że
        te dwie ulice są w miare równoległe...

pzdr,
        krzyskup
        • krzyskup Suplement 07.06.05, 23:13
          Mój poprzedni post dotyczy artykułu, nie wypowiedzi przedpiścy. Za zamieszanie
          przepraszam.

pzdr,
          krzyskup
        • Gość: J.S. To ja mam podobne pytanie IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.06.05, 13:19
          Gdzie Kosciuszki krzyzuje sie z Wigury?
    • Gość: somo Re: Zdewastowane wiaty IP: *.toya.net.pl 07.06.05, 21:20
      a jak to sobie wyobrazasz?
      Moze niech postawia po jednym policjancie przy kazdej wiacie ? bzdura!!

Ciekawi mnie ile raz Ty zadzwoniles na policje widzac kogos niszczacego mienie
      publiczne. Nie ma swiadkow nie ma winnego. Nikt sie nie chce narazac palantowi,
      ktory nieszczy. Takie sa niestety nasze realia.
      • studi001 Re: Zdewastowane wiaty 08.06.05, 16:49
        A policja 99,9% tego typu zgłoszeń olewa ciepłym moczem. Oni wola pokazowe akcje
        w tedy jest 100% wykrywalności.
        Zejdź na ziemię.

A jeśli nawet zareagują to banda sędziów prokuratorów umorzy srpawę bo przecież
        przestępca to taki biendy człowiek...

Zacząć trzeba od prawników, sędziów, wydziałów prawa na uczelniach, profesorów
        itd. Policjant z siebie nie zrobi pośmiewiska łapiąc wandala tylko po to aby mu
        sędzia powiedziłą ze przekroczył swoje kompetencje bowiem nadużył wolności
        wypowiadania się młodocianego bandyty.

Zważ jedno - w gazetach w TV> Twarze i personalnia bandytów na rozporawach
        sąukryte. Świadków nie. Śiadków pokazuje się publicznie aby bandzior miał okazję
        po prostu się zemścić. Do niedawna podawano dane osobowe świadków.

Takie jest prawo w naszym kraju chroniące bandytów. Jajogłówi profesorowie
        jeszcze ida dalej. Przecież to ofiara jest winna przestępstwa a nie sprawca.

• Gość: Cobolt Co za cwoki IP: 212.191.132.* 07.06.05, 21:20
      MPK pracuje zeby to miasto mialo swoj wizerunek swoj klimat, zeby to jakos wygladalo(nie mowie ze te wiaty sa idealne), a takie cwoki, buraki niszcza to wszystko, cholerni dresiarze brak czlowiekowi slow na nich wszystkich echh:(
      • Gość: pozabijam gnoi Re: Co za cwoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:29
        prawda jest taka ze jakby komus zalezalo zeby zlapac wandali to sie ich zlapie.
        Wystarczy zainstalowac kamere ktora bedzie monitorowac przystanki najbardziej
        niszczone. I niech mi nikt nie mowi ze taka kamera jest za droga bo jesli
        wymiana 1 szyby kosztuje 6 stów to nie ma o czym mowic.
    • Gość: D'Egmont Re: Zdewastowane wiaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:52
      Wygląda na to, że nowe estetyczne wiaty, nie są trafionym pomysłem w Łodzi...Mam
      okazje, bardzo często jeździć po Warszawie i Krk, tam nie ma tak udanych wiat
      przystankowych, ale skala dewastacji jest nieporównanie mniejsza. W Łodzi
      wszystko co nowe jest wkrótce demolowane.
      Robotnicze miasto nigdy kulturą ogółu swych mieszkańców, na tle Polski się nie
      wyróżniało, ale teraz mamy do czynienia z całym, "nowym" pokoleniem
      debili, które odchowało się już w "Nowej Polsce".

WITAJCIE W ŁODZI,
      POSTĘP + REGRES = STAGNACJA...
      • Gość: Cobolt Moze to nie tak ale IP: 212.191.132.* 07.06.05, 22:11
        fakt faktem zauwazam, rozrost mlodego motlochu na ulicach, widac ze sa to ludzie z rodzin o wielopokoleniowym bezrobociu, pytanie brzmi co z nimi zrobic? Jak pokazac im, ze kradziez, dewastacja to seryjnie glupie rzeczy. Obecna popkultura nie pomaga w ksztalceniu ich. Nie mam nic do hip-hopu ale jezeli pan Peja promuje haslo "nalepsza obrona jest atak", czy tez "codowni" hip-hopowcy uzalaja sie nad soba ze zyja w bloku i siedza caly dzien na lawce i wydaje im sie, ze zyja w muzynskim gettcie to niestety ci mlodzi nie beda myslec jak nalezy. Wiem to demagogia to co napisalem, ale sa pozytwni raperzy ktorzy potrafia pokazac ze ten swiat nie jest taki do dupy na przyklad Łona. Wiec apeluje do czarnowidzacych raperow zacznijcie rapowac poztywnie, ze ze swomi zyciem da sie cos zrobic, bo wy wlasnie mozecie trafic do tych ludzi w odpowiedni sposob to jest wasza grupa docelowa wasz target!!!
        • camelot Re: Moze to nie tak ale 07.06.05, 22:22
          Dopóki będziemy mieli ten idiotyczny przepis o niskiej szkodliwości czynu tak
          będziemy mieli jak jest teraz. Przecież każdy napis trzeba usunąć, zmyć czy
          zamalować a to są już koszty. Jakby taki gnój zapłacił za farbę, czy płyn do
          mycia i musiał zmyć to na drugi raz pomyślał by na tym co robi.
          • Gość: . Re: Moze to nie tak ale IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.06.05, 23:38
            rozstrzelac w trybie pilnym!!! nie ma litosci dla ...
            • al_ Re: Moze to nie tak ale 08.06.05, 08:38
              Szkoda naboju na takich... Najpierw niech popracują i zarobią na naboje, potem
              można rozstrzelać...
      • Gość: gosc Re: Zdewastowane wiaty IP: *.leom.ec-lyon.fr 08.06.05, 14:37
        Nie widze nic zlego w byciu robotnikiem. Zapewniam cie, ze w czasach
        robotniczej Lodzi bylo to miasto nieporownanie czystsze i spokojniejsze - choc
        zawsze biedne. Ktos, kto ciezko pracowal, potrafil docenic prace innych. A po
        pracy chcial odpoczac, nie rozpierala go energia, ktora wyladowywalby w burdach
        i aktach chuliganskich. Teraz jest to miasto terroryzowane przez pozbawionych
        pracy i jakichkolwiek pozytywnych wzorcow, mlodocianych bandziorow, ktorych
        wszyscy sie boja. I trudno sie dziwic, skoro uczciwi ludzie nie maja oparcia w
        wymiarze sprawiedliwosci i wieczorami, zastraszeni boja sie wytknac nos z
        mieszkania.
    • Gość: NEO Re: Zdewastowane wiaty IP: *.mnc.pl 08.06.05, 07:20
      - Zaczęli od tej na al. Mickiewicza przy al. Kościuszki - mówi Irena Popoff,
      rzecznik MPK.

A czy do jasnej cholery to nie jest skrzyżowanie monitorowane przez Policję???
    • Gość: Mistic Re: Zdewastowane wiaty IP: *.venti.com.pl 08.06.05, 08:13
      Dlaczego pisze sie "oni", jakby to byly jakies istoty pozaziemskie. Skoro tak
      czesto dewastuja to jesli sie ktos na nich zasadzi to kurcze raz-dwa moga byc
      zlapani!!!

Wszystkie wladze wola narzekac a g... robic. W UM pilnuja stolki a w policji
      patrza tylko gdzie by tu lapowe wziac. Chore miasto, chory kraj.
    • al_ Re: Zdewastowane wiaty 08.06.05, 08:37
      Tak to jest jak panuje totalna bezkarność i przyzwolenie społeczne na takie
      rzeczy...
      Dzwoniąc na Policję lub Straż Miejską musimy przez pół godziny czekać na
      połączenie...
      Niestety uwagi zwrócić się nie da bo nikt inny nie stanie po naszej stronie...
      Innym jest obojętne... Byleby nie dostać...

Wyłapać tych degeneratów, skuć łańcuchami i wystawić na Piotrkowskiej... Niech
      zamiatają przez miesiąc ulicę.

Albo wyłapmy takich i zróbmy im jakieś miasto na odludziu... Będą tam pić
      demolować, bić się, mordować, kraść... Pocze
      • al_ głupi enter... 08.06.05, 08:37
        poczekamy i się sami wymordują... Lubią żyć w syfie, który sami robią... To
        niech żyja...
    • Gość: hanka Re: Zdewastowane wiaty IP: *.smrw.lodz.pl 08.06.05, 08:54
      to ucinać ręce tym idiotom! najwyżej dwa razy zniszczą, ale więcej juz nie.
      • Gość: J.S. Re: Zdewastowane wiaty IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.06.05, 13:21
        No no, bez takich, bo zaraz big_news ci powie, ze skoro chcesz ucinac im rece,
        to sama sie od nich niewiele roznisz!
    • Gość: andrzej co z tego, ze sa wiaty?? IP: 83.142.201.* 08.06.05, 10:16
      Co z tego,ze sa wiaty, wolalbym, zeby te pieniadze przeznaczyli na remonty
      taboru, bo od dluzszego czasu nie ma pewnosci czy 'rozklad jeszcze cos znaczy'.
      Autobusy jezdza jak chca (jezeli jezdza) itp ... szkoda gadac ... nie mowiac o
      totalnym brudzie.....................
    • Gość: ewa Re: Zdewastowane wiaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:47
      trudno żeby w naszym mieście był porządek skoro mamy policję do tego aby
      czekała pod izbą wytrzeźwień na dowiezionych tam pijaków, eskortowała huliganów
      po meczach no i szukała skradzionego Misia Uszatka!!!!! taki mam obraz działań
      policji, bo jak dzwoni sie pod 997 i prosi o interwencję to się pojawiają po 30
      a nawet 50 minutach jak już huligani się rozejdą - czy to nie celowe
      działanie????
    • mamma10 Re: Zdewastowane wiaty 08.06.05, 13:07
      Swego czasu burmistrz Nowego Yorku Giuliani postanowił zaprowadzić porządek w
      mieście. I zaczął od tępienia drobnych przestępstw i wykroczeń - śmiecenia,
      plucia, mazania, miszczenia, picia alkoholu na ulicy, żebrania, drobnych
      kradzieży, nieprawidłowego parkowania itp. Po krótnim czasie spadła tam
      przestępczość ogólnie. Po prostu okazało się, że jak społeczeństwo nie godzi się
      na drobiazgi to na grubsze problemy tym bardziej.
      U nas mamusie kupują nastolatkom specjalne pisaki do graffitti, pijący pod
      sklepem piwko nie przeszkadzają bo to sąsiedzi albo znajomi, lumpy na parkingu
      też nie szkodzą - bo tylko stoją, sikający w baramach to tez nie problem,
      bluźniące w niebogłosy nastolatki - nic złego przecież nie robią, gapowicze w
      MPK - kto by płacił, chyba idiota, ściąganie w szkole - to przecież nasza
      polska tradycja, źle wydana reszta w sklepie - przecież to norma, nieustąpienie
      miejsca w tramwaju - babcia i tak niedługo padnie, i długo by jeszcze wyliczać.
      Czemu wy się ludzie dziwicie? Może jednak wystarczy więcej patroli patrolujących
      a nie spacerujących i zwykłe karanie - jak złapią mażącego - na własnmy koszt
      czyści a jak nie ma kasy - czyści państwowym ale dużo więcej, jak śmieci - to
      zamiata przez weekend, jak pije, to grabi liscie w parku itd. przecież roboty w
      Łodzi jest w bród.
    • Gość: g Re: Zdewastowane wiaty IP: *.magellan.fpms.ac.be 10.06.05, 15:05
      Jak to jest że za nasze pieniądze, z naszych podatków, funduje się wciąż nowe
      miejsca dla wyżycia się tych debili bezmózgowych? Czy ktoś z Was kiedykolwiek
      zgadzał się opłacac tą frajdę tym gnojom? Bo ja byłem kiedyś (o naiwności!)
      przekonany że płacę podatki na funkcjonowanie służb miejskich, policji itp. Ale
      niestety, w czasie kiedy wiaty są niszczone, policjanci odsypiają długi i ciężki
      dzień spędzony za biurkiem na wypisywaniu protokołów o popełnionych
      przestępstwach i wykroczeniach.
      Zresztą ja im się specjalnie nie dziwię, po cholerę tracić czas na obserwację
      przystanków, może jeszcze zarywać wieczór lub noc, skoro potem i tak nic z tego
      nie wyniknie? Sądy nie mają czasu na takie sprawy, a jak mają to dadzą miesiąc w
      zawieszeniu czyli nie dadzą nic. Gó..arz po takiej rozprawie czuje się jeszcze
      bardziej pewny siebie i zaczyna demolować jeszcze więcej, więc po co? Zapłacić
      za straty nie zapłaci bo nie ma, od tego są podatnicy przecież.
      Jakby gnoja zagnać do roboty i kazać mu naprawić co zniszczył to może by
      poskutkowało, no ale przecież u nas nie ma zwyczaju ferowania takich nieludzkich
      wyroków...
    • selden2 Re: Zdewastowane wiaty 16.06.05, 17:32
      Gość portalu: Piotr napisał(a):
      bezrobotni za zasilek niech pilnuja wiat 24 godziny na dobe- gwarantuje
      powodzenie!
      > bardzo to przykre :( tak sie cieszylem z nowych wiat :(
      >
      > Nie wiem dlaczego nie lapie sie tych mlotkow ktorzy to robia? Od czego jest
      > policja. Od razu poslalbym komornika do jednego i drugiego. Dlaczego tak nie
      > moze byc?!?!?! dlaczego??? co z ta cholerna policja?!?!!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka