Gość: maxrak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:21 Czy jest na forum ktos kto ma stale lacze z firmy ELSNET ? Jezeli tak,to prosze o opinie o tej firmie i jej uslugach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maxrak Re: Elsnet ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:43 nikt mi nie chce pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani chcemy-tylko że jestes pierwszym 17.06.05, 15:56 (potencjalnym) klientem ELSNETU i tu mamy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: Elsnet ? IP: *.4web.pl 17.06.05, 17:14 Ja miałem. Nie polecam. Jakość sieci dość kiepska. Częste awarie. Do tego transfery, które oni obiecują to mżonka. Raz jest szybko, raz wolno. Zwariować można. To jest taka amatorska firma-krzak. Kilka bloków mają podłączone i to całe ich imperium nad którym nie potrafią zapanować. Ja zrezygnowałem z ich sieci i przeniosłem się do Forwebu. Dopiero teraz wiem co to jest internet:) Niebo a ziemia.Trzyma transfer, tanio, awarie dość rzadko i szybko naprawiają. Pełen profesjonalizm. Nie wiem, w którym mieszkasz bloku, bo nie wszędzie działają. Jeżeli Forwebu nie ma w twoim bloku, to już lepiej Toya, chociaż też nie jest idealna, ale lepsza niż Elsnet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Elsnet ? IP: 5.6.* / *.tm.net.my 19.06.05, 15:38 Ja mam ElsNeta. Dość leniwe z nich gnojki. Własnej strony internetowej nie chce się im prowadzić... Nie informują użytkowników o zmianach (czy to drogą mailową, czy przez własną stronę WWW). Jak widać napisanie raz na jakiś czas kilku słów to duuuuży problem. Awarie nie są częste, ale się zdarzają. Obciążenie sieci zwiększone w weekendy jak wszędzie. Czy ceny mają wysokie? - to zależy od wyboru taryfy (na pewno nie opłaca się brać 512 Kbit/s), ale jak ktoś chce coś tańszego, ma szanse znaleźć. www.elsnet.pl/oferta W zeszłym roku 4web częściowo wszedł na teren Elsnetu, pociągneli kable w blokach, ale i tak komunikacja do/z bloków idzie drogą radiową przez anteny zamontowane na dachach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: Elsnet ? IP: *.4web.pl 20.06.05, 17:27 > Obciążenie sieci zwiększone w weekendy jak wszędzie. Właśnie to mnie w Elsnecie wkurzało. Wieczorem i w weekendy nie dało się korzystać z internetu, bo zwalniał starszliwie. W Forwebie sieć chodzi równo, niezależnie od pory dnia i tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Elsnet ? IP: *.wsd.lodz.pl 13.04.13, 09:53 Ja też miałem elsneta. Dwa chamki - nawet umowy nie umieją skonstruować. Szybkość nie odpowiada zapisom w umowie, a trzeba płacić tak, jak wszędzie. Tragedia. Nie polecam. Lepsza Toja lub jakakolwiek inna sieć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Elsnet ? 20.06.05, 18:12 głównym problemem 4webu jest to, że opierają się na sieci radiowej, która działa tym lepiej im mniej wieje wiatr. toya jest oparta na kablu a ten, jak wiadomo, działa tak samo dopóki jest cały. nie wiem jak z cenami ale prównanie funkcjonalne wychodzi IMO na plus dla toyi. jedyny minus dla ściągaczy jest taki, że wsztkie p2p wpakowane są w ostatnią kolejkę (czytaj - chodzą wolno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barracuda7110 Re: Elsnet ? IP: *.dsl.telepac.pt 20.06.05, 18:18 Kiedyś na kompie w Pl (podłączony do neta przez sieć 4web) uruchomiłem dc++ i... wywaliło mi neta na cały weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_mr_kairo Re: Elsnet ? 20.06.05, 20:42 Bo trza było się zaopatrzyć w Lnet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Elsnet ? IP: 5.6.* / *.tm.net.my 20.06.05, 23:24 > Kiedyś na kompie w Pl (podłączony do neta przez sieć 4web) uruchomiłem dc++ > i ... wywaliło mi neta na cały weekend. A zatem chciałeś podkreślić sprawność działania 'brygady naprawczej' 4webu ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barracuda7110 Re: Elsnet ? IP: *.dsl.telepac.pt 20.06.05, 23:40 Tak. Czasem bywają cudowni :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Elsnet ? IP: 5.6.* / *.tm.net.my 20.06.05, 23:32 Toyi nie należy wybierać ze względów ideowych - jeśli jedna kablówka np. pobliska www.widzew.net/ może pobierać 21 zł miesięcznie, a Toya bierze za to samo prawie 2 razy więcej, to coś tu jest nie tak, żeby nie powiedzieć dosadniej... Poza tym nie każdego stać na 99zł za neta i musi wybrać coś tańszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Batory Re: Elsnet ? IP: *.block.alestra.net.mx 21.06.05, 19:44 Z tą Toyą masz rację! Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: Elsnet ? 21.06.05, 20:42 tak sie zastanawiam czemu sie czepiacie ofercie toyanet dla mnie jest to jeden z lepszych dostawcow netu w lodzi locze szybkie, praktycznie bez awari, transfer spoko,cena do zaakceptowania ja nie widze tu nic co by moglo mnie ideologicznie zaniepokoic ? wiec pytam w czym problem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Elsnet ? IP: 5.6.* / *.tm.net.my 22.06.05, 21:50 > tak sie zastanawiam czemu sie czepiacie ofercie toyanet dla mnie jest to jeden > z lepszych dostawcow netu w lodzi Nie pisałem o toyanet, tylko o cenie kablówki w Toyi, która jest rażąco zawyżona w stosunku do innych kablówek. Mają monopol na osiedlach i dyktują ceny jak chcą (dostęp do polskich kanałów telewizji satelitarnej przez własną antenę jest utrudniony, bo np. tvn nadaje tylko analogowo, a tvp jest w ogóle niedostępna przez FTA !!!). Odpowiedz Link Zgłoś
konradmm Re: Elsnet ? 13.02.19, 01:31 www.speedtest.net/result/8035651669.png Jak chcesz dobry internet, zapraszam do elsnetu. Takie "osiągi" to jedynie przedsmak. Braki internetu przez cały weekend, skoki prędkości pobierania co około 20 minut. Braki w dostawie internetu co około godzinę. Całkiem niezła jakość, dałbym mocne 2 w skali 1-10. Jako duży bonus, dodam, że nie musisz się z nimi użerać przez telefon bo po prostu nie odbierają telefonów. Informacje o planowanych przerwach technicznych? Zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
konradmm Re: Elsnet ? 01.07.19, 23:26 Troszeczkę smutno mi, że muszę odpisać. Wtedy to był cud miód malina, ledwie co godzine przerwy były, ahhh wspaniałe czasy. Aktualnie średnio co 10 minut, minutowa przerwa w dostępie. Prędkości wyższej niż na w/w linku to nie widziałem już od kilku miesięcy. Co do kontaktu to za dużo się nie zmieniło, chociaż odpisali raz czy dwa tłumacząc, że to globalna awaria i nie mają na to wpływu. Szkoda tylko, że ta globalna awaria trwa już ponad rok. Odpowiedz Link Zgłoś