maxxman 17.06.05, 17:17 Ciekawe tylko, czy po tym artykule, LOT pojdzie do rozum do glowy. Bo jak na przestrzeni ostatnich lat bylo widac, mial z tym pewne problemy... maxxman Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zinek Czy Lufthansa chce latać z Łodzi do Pragi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 18:03 Ja chcę latać do Pragi; pociągiem lub busem to prawie 12 godzin :( A przecież Łódź i Pragę łączy tyle wspólnego: XIX-wieczni sukinnicy czescy, kościół Ewangelicko-Augsburski założony przez Braci Czeskich (tych samych co w Zelowie)na rogu ul. Radwańskiej i Al. Politechniki, dramat praskich Żydów wywiezionych do łódzkiego getta, współprca naukowa i kulturalna, miłość do piwa... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Czy Lufthansa chce latać z Łodzi do Pragi? 17.06.05, 18:44 Jeśli ma byc w tej sprawie jakieś referendum, wiec, manifestacje, podpisy na listach... TO JA JESTEM JAK NAJBARDZIEJ NA TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czy Lufthansa chce latać z Łodzi do Pragi? IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.06.05, 08:53 no oprocz lufthansy przydalby sie jeszcze jakis tani przewoznik dla tych co nie maja za duzo kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: Czy Lufthansa chce latać z Łodzi do Pragi? 18.06.05, 09:06 Zdecydowanie polecam Easyjet :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ja już nic nie wymagam... IP: proxy.port* / 217.75.114.* 18.06.05, 10:26 chciała bym tylko tanie połączenie np z Kopenchagą, takie bez przymusowego żarcia, szybkie sprawne i w południe. Myślę że Ryanair by mi wystarczył. Taki powietrzny tramwaj dla zwykłego bidnego podróżnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m a mnie rozsmieszylo te badania i stwierdzenie, ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 10:37 "Przeciętny łodzianin jeździ na wakacje raz lub dwa razy w roku - wynika z badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Łódzkim" Przecietny lodzianin - to ja moge bez badan stwierdzic - jezdzi jakis raz na trzy lata. Albo uniwerek nie wie co znaczy przecietny, albo gazeta nie sprecyzowala, ze te badania dotyczyly np ludzi w wieku 18 - 30 lat. Smiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_smokow Re: a mnie rozsmieszylo te badania i stwierdzenie 19.06.05, 12:06 No, przeciętny student jeździ na wakacje nawet częściej, tyle, że w sumie i tak nie wychodzi tego za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: a mnie rozsmieszylo te badania i stwierdzenie 20.06.05, 09:31 > Przecietny lodzianin - to ja moge bez badan stwierdzic - jezdzi jakis raz na > trzy lata. Albo uniwerek nie wie co znaczy przecietny, albo gazeta nie > sprecyzowala, ze te badania dotyczyly np ludzi w wieku 18 - 30 lat. Smiechu > warte. Nie wiem gdzie mieszkasz w Łodzi i w jakim towarzystwie się obracasz. Ale nie cała Łódź to bida z nędzą. Nie róbmy z Łodzi trzeciego świata! pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: a mnie rozsmieszylo te badania i stwierdzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:22 > > Przecietny lodzianin - to ja moge bez badan stwierdzic - jezdzi jakis raz > na > Nie wiem gdzie mieszkasz w Łodzi i w jakim towarzystwie się obracasz. Ale nie > cała Łódź to bida z nędzą. Nie róbmy z Łodzi trzeciego świata! nie wiem do jakich szkol chodziles i jak pilnie sie uczyles. Nie wiem, jak z rozumieniem u ciebie (chyba raczej cienko) znaczenia slowa "przecietny ..." Bo w "przecietny" wchodza wszyscy Lodzianie i ci co mieszkaja w bidzie z nedza i ci co maja 2 latka i ci co ich maja po 80. Wiec zweryfikuj swoj poglad i nie chrzan glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: a mnie rozsmieszylo te badania i stwierdzenie 20.06.05, 16:05 > nie wiem do jakich szkol chodziles i jak pilnie sie uczyles. Chodziłem do chilwy. Ale nawet będąc tępym rozumiem, że przeciętny Łodzianin jeździ częściej niż raz na 3 lata na wakacje. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: a mnie martwi obrażanie ludzi 21.06.05, 08:39 Spór prowadzić należy merytoryczne. Topjes należy do tych wymagających interlokutorów i nawet gdy nie zgadzam się z nim, do głowy nie przychodzi mi używać zwrotów poniżej pewnego poziomu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: a mnie martwi obrażanie ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 09:21 > używać zwrotów poniżej pewnego poziomu zarzucasz mi nieodpowiednie zachowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
hyakuman literko_m !!!! 24.06.05, 10:33 wylecz się wreszcie z tych swoich lódzkich kompleksów, bo bez tego to i trzymanie poziomu nic nie da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Zawyżam średnią? ;-) IP: *.p.lodz.pl 20.06.05, 14:18 > Przecietny lodzianin - to ja moge bez badan stwierdzic - jezdzi jakis raz na > trzy lata. Nie wiem, co owi badacze zaliczyli jako "wakacje", ale jeśli można w to wliczyć tez wyjazdy weekendowe (2 noclegi) to ja "jeżdżę na wakacje" conajmniej 20 razy w roku ;-) Znam też trochę ludzi, którzy podobnie lubią wyjeżdzać kiedy tylko się da. Tak więc "moi przeciętni Łodzianie" z "Twoimi przeciętnymi Łodzianami" (nie wątpię, że jest ich więcej niż "moich") rzeczywiście mogą dać średnią w okolicy 2 wyjazdów rocznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Zawyżam średnią? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:58 > Nie wiem, co owi badacze zaliczyli jako "wakacje", ale jeśli można w to wliczyć > tez wyjazdy weekendowe albo na Wszystkich Swietych. A wtedy to sie okaze, ze przecietni lodzianie jezdza nawet 5 razy na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: Zawyżam średnią? ;-) IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 08:44 ja w tym roku mam wyjazdow kilkudniowych (2-5 dni) juz kolo 15 :P i kilkanascie osob z mojej firmy podobnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacho Re: Lufthansa ? yes pliz. luftwafe ? fenx...sory IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.06.05, 20:16 Dyskusja o przeciętnym łodzianinie: zgadzam się z topjes, ale nie do końca, natomiast wypowiedź literki_m świadczy wyrażnie jak wielki wpływ na myślenie przeciętnego człowieka mają wszechobecne masmedia. Dziennikarze łódzcy prześcigają się by pisać o tym co złe w Łodzi i tylko co złe. Wszystkie pozytywne wydarzenia nie są warte pióra i tak urosła fama o złym mieści i w świadomości łodzian i w świadomości ludzi z całej Polski, a wystarczy sięgnąć do statystyki by wiedzieć, że w Łodzi jest tak samo jak i w innych rejonach kraju. To co jest złe dla Łodzi, to to, że duża grupa mieszkańców naszego miasta uwierzyła, że tu jest żle, że tu nic pozytywnego nie będzie, a przecież wiadomo ,że wiara czyni cuda. Proszę o więcej optymizmu, a napewno będzie lepiej. Nowe połączenie do Londynu o tym mówi, a my siejąc pesymizm spowodujemy, że to nie uda się. Głowa do góry jest w Łodzi spora grupa ludzi co będą często latać jest też spora grupa ludzi co dopiero muszą sobie uświadomić, że lotnisko dla Łodzi jest na Lublinku a nie w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Lufthansa ? yes pliz. luftwafe ? fenx...sory IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.05, 00:10 Wszystko ująłeś bardzo trafnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Lufthansa ? yes pliz. luftwafe ? fenx...sory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:11 No to pogadaliście o Lufthansie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek.m Re: Lufthansa chce latać z Łodzi IP: *.server.ntli.net 03.07.05, 15:40 Sora ale ja nie kumam ostatniej części tej dyskusji i jej celu... W każdym razie, czy ktoś zna jakieś bliższe szczegół dotyczące Lufthansy?? Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Lufthansa chce latać z Łodzi 03.07.05, 17:12 Prawda jest taka, ze dopoki przewoznik nie oglosi oficjalnie swoich zamierzen - ciezko jest gdybac. Jednak z tego, co wiemy, Lufthansa jest powaznie zainteresowana Lodzia i ma zamiar uruchomic polaczenie z jednym z miast niemickich (najprawdopodobniej z Monachium). Kiedy to bedzie ciezko stwierdzic, duzo zalezy od rozbudowania hali odlotow - optymistyczna wersja to jesien tego roku. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Lufthansa chce latać z Łodzi 04.07.05, 08:54 > Sora ale ja nie kumam ostatniej części tej dyskusji i jej celu... > W każdym razie, czy ktoś zna jakieś bliższe szczegół dotyczące Lufthansy?? www.lotniskodlalodzi.org/aktualnosc-2005-06-18.php pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Lufthansa chce latać z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:45 Jak podała dzisiejsza Wyborcza - już postanowione - rusza Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Lufthansa chce latać z Łodzi IP: *.toya.net.pl 13.09.05, 11:01 Od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Lufthansa chce latać z Łodzi IP: *.toya.net.pl 13.09.05, 11:11 Na www.pasażer.com piszą to prawdopodobnie Ryanair będzie latał do Niemiec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy22 Re: Lufthansa chce latać z Łodzi 13.09.05, 11:16 w wersji online nic nie ma Odpowiedz Link Zgłoś