Dodaj do ulubionych

Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu!

IP: *.toya.net.pl 21.06.05, 17:31
HAPPY. Nareszcie latamy do Londynu. Do doskonała wiadomość dla tysięcy Łodzian
i to z tanim Ryan airem . SUKCES. YO.
Obserwuj wątek
    • Gość: Manchester. HAPPY HAPPY HAPPY. IP: *.toya.net.pl 21.06.05, 17:36
      To najlepsza wieść. To wielka szansa dla Łodzi. Napewno za tym pójdą dalsze
      połączenia ryan będzie miał zapełniane pokłady po takich cenach.
      • Gość: FC London Przylatujemy na kazdy mecz Widzewa w Lodzi:) IP: 212.85.7.* 21.06.05, 17:49
        Poprosze tylko dzial sportowy o terminarz meczow Widzewa na jesien:)

Michal
        • Gość: sjnet Re: Przylatujemy na kazdy mecz Widzewa w Lodzi:) IP: 217.113.234.* 21.06.05, 22:42
          A proszę tu jest www.widzew.lodz.pl/news.php?ID=740

Hej Widzew goool !!!
    • Gość: gość Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted IP: proxy.port* / 217.75.114.* 21.06.05, 17:47
      To 45 min od Londynu nie sprawdzałam ale może w ogóle nie ma połączenia o tej
      porze. W Standsted trzeba być o 5.25 bo odlot o 6.25. 45 min do Standsted
      oznacza że z Londynu trzeba wyjachać o 4.00 albo 4.30. Sprawdzał ktoś czy jest
      połączenie o tej porze. Może trzeba będzie spać na lotnisku?
      • jozwiak Transfers London -Stansted 21.06.05, 18:01
        tu masz chyba wszystko co moze cie zainteresowac :)

www.londontoolkit.com/travel/stansted_airbus.htm
        • jozwiak Re: Transfers London -Stansted 21.06.05, 18:06
          a jakby bylo malo, to...
          journeyplanner.tfl.gov.uk/user/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en
          pozdrawiam

Michal
      • topjes Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted 21.06.05, 18:05
        > To 45 min od Londynu nie sprawdzałam ale może w ogóle nie ma połączenia o tej
        > porze. W Standsted trzeba być o 5.25 bo odlot o 6.25. 45 min do Standsted
        > oznacza że z Londynu trzeba wyjachać o 4.00 albo 4.30. Sprawdzał ktoś czy jest
        > połączenie o tej porze. Może trzeba będzie spać na lotnisku?

A rączek bozia nie dała? ;)
        Połączeń jest kilkanaście. Pociągi, autobusy (różnych firm), mikrobusy. Google
        Twoim przyjacielem :)

pzdr
        topjes
        • Gość: denom Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 18:36
          wreszczie kurna jakies dobre wiesci!
          Czekalem na to od nie wiem ilu lat
          • Gość: kinga Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.05, 18:56
            super!!!
            wreszcie nie trzeba bedzie jezdzic do wa-wy:) to chyba najlepsza wiadomosc z
            Lodzi w tym roku:)
        • Gość: @rturo Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted IP: *.ericsson.net 22.06.05, 11:28
          Jakis czas temu polemizowalismy na temat tanich linii. Z tego co pamietam, to
          byles w opozycji. A teraz najwyrazniej wszyscy ciesza sie wpolnie. I oto
          wlasnie chodzi - "think positively" :-)).

Pozdrowienia dla wszystkich optymistow.
      • Gość: zorro Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted IP: 62.77.172.* 21.06.05, 21:07
        mam nadzieje ze miasto znajdzzie inwestora gotowega zbudowac wielki terminal,bo
        jak ta linia zacznie latac i dolacza inne to budynek na500 tys osob zrobi sie
        za ciasny po roku,i wzorem katowic wroclawia i krakowa trzeba bedzie znowu
        budowac kolejny budynek.Osobiscie czekam na polaczenia z dublina.miasto powinno
        reklamowac ten kierunek takze w irlandii bo irlandczycy maja full kasy i jezdza
        po calym swiecie-stadnie
        • berger.m Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted 21.06.05, 21:52
          Gość portalu: zorro napisał(a):

> mam nadzieje ze miasto znajdzzie inwestora gotowega zbudowac wielki terminal,bo
          >
          > jak ta linia zacznie latac i dolacza inne to budynek na500 tys osob zrobi sie
          > za ciasny po roku,i wzorem katowic wroclawia i krakowa trzeba bedzie znowu
          > budowac kolejny budynek.Osobiscie czekam na polaczenia z dublina.miasto powinno
          >
          > reklamowac ten kierunek takze w irlandii bo irlandczycy maja full kasy i jezdza
          >
          > po calym swiecie-stadnie

Zgadzam się. Szczególnie, że istnieje taki pomysł, by zareklamować w Irlandii
          weekendy w Łodzi. Którego Irlandczyka nie skusi Pietryna ze swymi pubami i piwem
          za trzy czwarte funta? :D
          • Gość: agaguzia Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted IP: 193.120.161.* 22.06.05, 11:45
            Dajcie spokoj - w lodzi na prawde nie ma co robic. Sa juz polaczenia z dublina
            do Krakowa, przez SkyEurope i to irlandczykom zupelnie wystarczy, bo tam jest
            chociaz uciecha estetyczna. Lodz jest miastem bardzo przygnebiajacym...
            • berger.m Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted 27.06.05, 15:56
              Nie wiesz co mówisz
      • Gość: WUJEK Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted IP: 81.219.166.* 22.06.05, 09:05
        Wszystko super, tylko ta godzina wylotu z Londynu...
        Cała noc zawalona:(
        • ewala2 Re: Ale jaki niedogodny czas odlotu ze Standsted 27.06.05, 18:00
          Strasznie niedogodny. a co ja mam powiedziec jak pracuje w okolicy Manchesteru.
          Tam mieszka duzo Polaków, z Lodzi i łódzkiego. Połączenie przez Londyn jest
          bardzo niewygodne i ludzie musza się tłuc dwa dni autobusem.Wniosek,
          uruchomienie lotów z Manchesterem czy Liverpoolem, frekwencja gwarantowana!!!
    • Gość: tomek.m Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: *.server.ntli.net 21.06.05, 19:00
      Kurde blacha a to ci nowiny!!
      Za taką cenę będę odwiedzał mamusię co 2 tyg.
    • Gość: LeonZ Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:42
      A co w takim razie z terminalem ? Będzie rozbudowa ?
    • berger.m Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! 21.06.05, 21:43
      Myślę, że śmiało możemy nazważ to wydarzeniem ćwierćwiecza dla naszego miasta.
      Uruchomienie pierwszych międzynarodowych lotów z Łodzi jest ogromnym sukcesem!
      Teraz na prawdę Łódź będzie na fali! Wprost nie mogę uwierzyć w tą wiadomość.
      Skorzystam z oferty na pewno!
      • default_user Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! 21.06.05, 22:02
        berger.m napisał:

> Uruchomienie pierwszych międzynarodowych lotów z Łodzi jest ogromnym sukcesem!

o ile mnie pamięc nie myli, to będzie TRZECIE międzynarodowe połączenie z Łodzi.
        Pierwsze ruszyło w kwietniu 2004 do kolonii, a drugie pół roku później do Kopenhagi

> Skorzystam z oferty na pewno!
        No ja też chyba, ale nie 30-31 X. Ktoś musi zostać w fabrye i właśnie ja
        wylosowałem czarną kulkę ;-)

Pozdrawiam
        M..M
        • Gość: S&F Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:38
          Co ty już nie ma miejsc na 30.10.2005
    • Gość: Znawca Teatru Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: *.toya.net.pl 21.06.05, 22:17
      A kiedy RYANAIR zacznie latać do Egiptu?
    • Gość: amigoxxx Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: 82.111.69.* 21.06.05, 23:20
      Mam juz swoj bilet na Swieta!!!!!!!!!!!!!!!Happy!!!
    • Gość: zygzak Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 06:47
      wszyscy bardzo sie cieszymy:))) ale ... czy koniec pazdziernika to naprawde
      najlepszy termin ? Tyle jeszcze jest do zrobienia na lotnisku i pewnie wszystko
      bedzie konczone na " lapu capu ". Wiekszosc pasazerow lata latem wiec moze
      poczekac do wiosny i lepiej przygotowac sie.
      • Gość: esteta Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: *.retsat1.com.pl 22.06.05, 07:31
        nie tylko do wiosny, czekajmy dluzej - przynajmnie jeszcze z rok, a optymalnie
        to by bylo ze 2 - 3 lata... po co sie spieszyc? londyn nie ucieknie, a my tu w
        lodzi powolutku, swoim tempem wychuchamy, wypiescimy nasz terminal.
    • Gość: iLL "Starts Sep '05" czyli z koncem wrzesnia 2005. IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 07:54
      Na stronie Ryanair napisane jest, że loty rozpoczynają się 30 września. Kto ma
      rację? Ktoś w gazecie, albo nie doczytał albo nie dosłyszał. Normalka.
      • ander_epll Re: "Starts Sep '05" czyli z koncem wrzesnia 2005 22.06.05, 09:55
        Pierwszy lot z Łodzi 30 PAŹDZIERNIKA. Miesiąc wcześniej z Poznania. Musimy mieć
        czas na zakończenie wszystkich prac.
    • ab84 jakie sa oplaty lotniskowe... 22.06.05, 08:45
      z Wawy.... bo tu widze ze na Lublinku wynosza ok 20 zl...
      a na okeciu jak sprawdzalam to mi powiedziano ze do ceny biletu trzeba doliczyc
      az 200 zl... czy to mozliwe???
    • al_ coś tu śmierdzi... 22.06.05, 09:17
      19 zł za co? Jeśli zdaje się ta sama firma za przeloty z Wrocławia bierze o
      wiele wiele więcej... No i pytanie co oznacz ów słowo: bez podatków... Bo tych
      może być pewnie i z 500zł... same opłaty lotnicze są drogie...
      • Gość: Wilczy Re: coś tu śmierdzi lenistwem IP: *.p.lodz.pl 22.06.05, 09:32
        > Re: coś tu śmierdzi...
        Chyba śmierci niewiedzą, a raczej niechęcią do sprawdzania faktów przed
        wygłoszeniem swojej opinii ;-)

Oczywiście, że cena biletu tanich linii (niezależnie, czy jest to 19, 50 czy
        1zł) to tylko część kosztów. Zajrzyj na www.ryanair.com i sam policz. Będzie
        więcej, ale nie mów o "pewnie i z 500" ;-)
      • Gość: barti_b Re: coś tu śmierdzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:09
        wystarczy sobie sprawdzić na stronie Ryanair - ja to zrobiłem i za tym źródłem
        podaję: bilet powrotny kosztuje 163,14 PLN
      • dziad_borowy Te pewnie i z 500 to jednak troche mniej 22.06.05, 16:36
        Niedawno kupowalem 2 bilety z Krakowa do Rzymu. Bilet byl za 1 gr. Calosc
        kosztowala mnie 380 zl. "Troche" mniej niz 500.
        Dzierżżż!!!
        • Gość: Al_ Re: Te pewnie i z 500 to jednak troche mniej IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 21:46
          500 to tylko przenosnia... :)
    • Gość: Z Londynu Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: *.lon.rackspace.com 22.06.05, 09:58
      Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz rezerwuje bilet na Swieta!!!!!!!!!!! i
      przylatuje prosto to Lodzi!!!!!
    • Gość: Lonyd To i tak taniej niż tłuc się autobusem IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 11:21
      To i tak taniej niż tłuc się autobusem
      • Gość: iLL Autobusem? Strata czasu! IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 15:40
        Samolotem jestes w 1,5h na miejscu. Autobus to strata czasu
    • Gość: k Re: Ryanair wszedł do Łodzi. Lecimy do Londynu! IP: *.euronet.net.pl 23.06.05, 17:46
      a będą latać do Liverpool? Tam też lata dużoosób

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka