Dodaj do ulubionych

Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani!

IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 01:14
Jagiełło ?? Przecież on nawet studiów nie skończył !!! Kompromitacja dla PiS-
u.
Obserwuj wątek
    • Gość: zboku Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.05, 05:54
      Ale jego zona zalozyla Uniwersytet Jagiellonski!
      • Gość: Thunder_SK-CE Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 03.09.05, 15:22
        Popieram PiS i będe głosował na Darka Selige !!!
    • Gość: Michał M. Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 08:11
      Iwona Śledzińska-Katarasińska otwiera listę? Jakże się cieszę. Wreszcie
      będziemy mieli test: Dowiemy się ilu łodzian popiera pijanych kierowców.
      • nomore3 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 14:57
        Gość portalu: Michał M. napisał(a):

> Iwona Śledzińska-Katarasińska otwiera listę? Jakże się cieszę. Wreszcie
        > będziemy mieli test: Dowiemy się ilu łodzian popiera pijanych kierowców.
        pani pooseł ma jeszcze inne ciekawe hobby np.:felietony z 68 i na pewno nie
        pisała w nich o miłosci do narodu wybranego ale z drugiej strony ktoś na tę
        panią głosuje już od lat ale ale może wreszcie się dowiem co takiego zrobiła
        dla łodzi wiekopomnego (poza umieszczeniem tylu wybitnych łodzian na liście
      • Gość: Sznaps Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.skynet.org.pl / *.skynet.org.pl 19.07.05, 18:38
        Jeśli tylko lodzianie trunkowi zagłosują na Katarasińską-Sznapsińską będzi nawet
        prezydentem a może prezesem kuli ziemskiej
    • Gość: kosa NA KOGO TU KURNA GLOSOWAC?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:23
      Super. W dodatku na kandydatow do Senatu z lekka oszolomionego motyloznawce
      Stefana Niesiołowskiego (PO) i satyryka Jana Pietrzaka (PiS). Patronat sejmowo-
      medialny pani Katarasinska-C2H5OHacinska. POPISowo
      • the_edge1 Re: NA KOGO TU KURNA GLOSOWAC?????? 18.07.05, 09:57
        Ja rozwazam Piotra Krzywickiego (PiS, nr 1) lub Piotra Żaka (PO, ostatnie
        miejsce). A do senatu to chyba wybiore Marka Markiewicza (partia Centrum).
        • Gość: mmm Re: NA KOGO TU KURNA GLOSOWAC?????? IP: *.retsat1.com.pl 18.07.05, 11:11
          mam nadzieje ze co do Zaka to taka ironia.
          • the_edge1 Re: NA KOGO TU KURNA GLOSOWAC?????? 18.07.05, 11:21
            Dlaczego ironia? Ma autentyczne konserwatywno-liberalne poglady, chyba jako
            jeden z nielicznych sposrod kandydatow łódzkiej PO.
            • Gość: Jarek Żak na liście PO? Kompromitacja i wstyd panie Tusk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 14:14
              Pamiętacie AWS, którego rzecznikiem był Żak? Pamiętacie Stanisława Alota,
              polonistę z technikum, który z nieodpowiedzialnego nadania AWS kierował ZUSem
              doprowadzając go do skraju przepaści.

Oto co opowiadał Pan Piotr Żak (z zawodu maturzysta, na skończenie studiów już
              główki było za mało)na temat kompetencji Alota (Rzeczpospolita z 6.10.99)

"- Dla dobra kraju człowiek, który ma odpowiednie kompetencje, by kierować ZUS,
              wykonał w nim ogromną, reformatorską pracę, oddaje się do dyspozycji premiera.
              Robi to, by zapewnić stabilizację i osiągnąć spokój - powiedział Żak,
              podkreślając lojalność i propaństwowość swojego związkowego kolegi. - Myślę, że
              znajdzie się dla niego inne odpowiedzialne stanowisko - powiedział."

Sama ta wypowiedż plus brak jakiegokolwiek wykształcenia i zawodu
              dyskwalifikuje Żaka.

W ogóle cała ta łódzka lista PO to żałosny dowcip. Nie tego można było się
              spodziewać po tej partii.

• Gość: GOŚĆ Re: NA KOGO TU KURNA GLOSOWAC?????? IP: *.skynet.org.pl / *.skynet.org.pl 19.07.05, 23:40
        ZOSTAJE TYLKO "SAMOOBRONA" I LIDIA FIDO
    • Gość: Miś Jebniś Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 10:11
      Pieprzak - hahaha. "Poważny" kandydat do senatu. A drugi równie poważny -
      muchotłuk. A do Sejmu ta pani, co za komuny pisała do Głosu Robotniczego,
      później krzyczała na komunę, a teraz po pijaku jeździ i zasłania się
      immunitetem. Trza jej pomóc, bo jeszcze immunitet straci i pójdzie siedzieć
      biedactwo.
      • Gość: Miś Kutaś Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.skynet.org.pl / *.skynet.org.pl 19.07.05, 18:50
        Sądziłem że jest to partia normalna ale wystawiając do sejmu takie pokrętła że
        żal d...ę ściska to będę głosował na listę SAMOOBRONY
      • Gość: Łodzianka Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:09
        Dziś dopiero zobaczyłam "przefarbowanego" z ZChn-u Niesioła pod parasolem PO.
        Uśmiechnięty, zgodnie z panującą tendencją opalony , potulny, obiecujący
        zmiany...
        Kurde !!!! Nóż się w kieszeni otwiera !!!
        W ZChn-ie to już chyba tylko prezes Kropa i wiceprezes Tomaszewski zostali !!
    • Gość: mr x A co ma pietrzak z lodzia wspolnego? IP: *.p.lodz.pl 18.07.05, 10:39
      Niech startuja skad pochodzi. Do tego pani skrzydlewska, ze swoja firma
      pogrzebowa... Na kogo glosowacm no wlasnie... Wiekszosc tych kandyydatow juz
      obejmowala albo pelni rozne funkcje w samorzadzie. Moze by tak GW po kolei
      strescila ich dotychczasowe dokonania by bylo wiadomo na kogo mamy glosowac?
    • ryhooo Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 10:47
      Bez przesadnej autoreklamy przypomne tylko, ze na tych listach jest duzooo
      wiecej nazwisk, a nie tylko osoby zaprezentowane przez GW. Jesli ktos ma ochote
      odmlodzic i odswiezyc nastepny parlement moze po prostu zaglosowac na mnie.
      Pozdrawiam,
      Michał Ryszkiewicz, miejsce 9 z listy numer... (hmmm... moglibysmy wylosowac
      6 :p), z listy PO.
      • Gość: PeOwiec Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 11:37
        A jaki masz program ryhooo ???
        • ryhooo [...] 18.07.05, 16:48
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: nomore3 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 18:36
            młody człowieku, Twoje głosy obawiam się że pójdą na kandydata (
            Katarasińska ), który drukował teksty antysemicki prowadził po pijaku i zapisał
            do PO fusy z AWS (żaka, kwiatkowskiego i bóg raczy wiedzieć kogo)do tego nie ma
            odwagi cywilnej przyznać się wyborcom otwarcie do tzw.błędów młodości.
            powodzenia w budowaniu kolejnego bałaganu
      • Gość: Michał M. Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 11:57
        Tylko nie nalepiaj na Teofilowie nalepek wyborczych, których nie dało sie
        zedrzeć :) Pamiętasz może oszołoma, który się wściekał przez email. To ja :)

pozdrawiam kandydata
      • nomore3 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 15:05
        wierzysz wto co piszesz??? a rachunek prawdopodobieństwa znasz ?? jeśli tak to
        jaką mam szansę, głosując na ciebie, zobaczyć pana w parlamencie?(może być z
        dokładnością do 4 miejsca po przecinku.
    • Gość: mer nie glosujcie na senatorow w ogole IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 11:49
      senatorowie ze sladowym poparciem niech rozwiaza Senat
      • the_edge1 ordynacja wiekszosciowa 18.07.05, 11:50
        Akurat glosowanie do Senatu jest bardziej miarodajne niz do Sejmu. Do Senatu
        glosujesz na konkretnego czlowieka, a nie na liste. Wygrywa ten, ktory zdobyl
        najwieksza liczbe glosow.
        • Gość: kosa Do Senatu na swojakuf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:29
          Masz rację w 110%. W takim Lublinie (?) K.Cugowski, nie mogąc zostać hrabią jak
          to bywa nad Tamizą ze śpiewakami pop-ularnymi, zapragnął posenatorzyć i to z
          ogłoszonym POPiS-owym poparciem. No to może zgłośmy naszego Wiśniewskiego lub
          Krawczyka. W Rzymie onegdaj koń był senatorem, to od nas z Uodzi wybierzmy kon-
          struktywnie myślacego grajka. Byle nie Pieprzaka, bo nie od nas ci on, a i
          gęba za mocno politycznie sprana.
          • Gość: 1`11 Re: Do Senatu na swojakuf IP: *.lodzka.policja.gov.pl 18.07.05, 12:32
            Nad Tamizą to nadają tytuł szlachecki - SIR lub LORD ale nie hrabia
            • Gość: kosa Re: Do Senatu na swojakuf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:38
              No tego to nie wiedzialem. A hrabia to tytul ksiazki?
    • nomore3 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 14:54
      :)))))
    • Gość: Łodzianin Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 15:45
      Jedno jest pewne - nie zagłosuję na nikogo z tych partii
    • Gość: Mieszkanie Łodzi Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.lodz.mm.pl 18.07.05, 16:29
      A co taki kandydat jak Pietrzak zrobi dla Łodzi jako senator?! Nic!!!! To z
      jakiej racji Łodzianie mają na niego głosować, a pan Niesiołowski miał już
      okazję być przy władzy i skutków tego w moim mieście nie widzę. Dla mnie
      najlepszym kandydatem na senatora jest Marek Janiak, on przynajmniej bedzie się
      starał coś zrobić dla Łodzi
    • paul_78 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 17:20
      Znakomite kandydatury - Pietrzak, lepiej nie będzie, ale na pewno śmieszniej.
      Skrzydlewska - nadejdą dobre czasy dla łódzkiego pogotowia
      Pani Pielucha - to jest dopiero przedni dowcip.
      Mirosław Drzewiecki - HAHAHAHAHA...
      Szkoda, że jeszcze Andrzej Pawelec nie wystartuje, też byłby niezły.
    • Gość: lodziak Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:05
      moze popis zalatwi lodzianom szybki pociag do W-wy i z powrotem , narazie mamy
      dylizans zamiast szybkiej kolei
      • paul_78 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 18:07
        Gość portalu: lodziak napisał(a):

> moze popis zalatwi lodzianom szybki pociag do W-wy i z powrotem , narazie mamy
        > dylizans zamiast szybkiej kolei

Jedyne, co oni załatwią, to ciepłe posadki dla swoich rodzin i kolesi. Pan Dorn
        nadal będzie jeździł na wczasy sejmowym samochodem, pan Kaczor wprowadzi
        etatyzm, a jak panowie Ziobro i Gosiewski dobiorą się do prawa, to lepiej
        emigrować. Albo usunąć ich zawczasu.
    • Gość: Realista Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 19:39
      Przy takich kandydaturach jest oczywiste że Łódź nie będzie miała szans na
      rozwój gospodarczy i godne miejsce wśród miast Polski. Nie będzie też miała
      wpływu na działania Rządu i Państwa. I po co tu chodzić na Wybory...!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Odyn Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.smrw.lodz.pl 18.07.05, 20:44
      Kompromitacja z tymi listami, PIS mnie nie interesuje, bo kaczki wiadomo
      sprawdzają się jako wkład mięsny do rosołu, nie w polityce, a kacze resztki
      wystawione w Łodzi na listach interesują mnie jeszcze mniej.
      Chciałem głosować na PO, ale pierwsze trzy osoby są nie do zaakceptowania,
      reszta poza nr 20 (też porażka), kompletnie nie znana. Czy w tak dużym mieście
      jak Łódź tak duża partia nie może od lat znaleźć osób godnych zaufania, znanych
      i innych niż:
      1. pani poseł 0,2 promila
      2. posła drugiego mulata RP zaraz po Leperze
      3. córki grabarza
      Chyba przyjdzie oddać mi nieważny głos, bo iść na wybory trzeba.
      • ryhooo Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 21:12
        Jedziecie po wszystkich równo, może macie racje, może nie, nie mnie to oceniać.
        Chciałbym Wam tylko przypomniec, że w tym ustroju, zwanym demokracją, jest
        tylko jeden sposób i moment weryfikacji poczynań naszych elit politycznych.
        Jest to dzień wyborów. Jeśli ktoś się sprawdził to przedłużamy mu kredyt
        zaufania i wybieramy jeszcze raz. Jeśli nas zawiódł to jest to jedyny moment,
        kiedy możemy mu podziękować. To jedyny sposób, żeby konstrutywnie wyrazić swoje
        zdanie.
        Jakby nie było to elity polityczne są emanacją całego społeczeństwa. Ktoś je w
        końcu wybrał. Jeśli któs twierdzi, że nie warto iść na wybory to konserwuje
        istniejący układ/skład, bo wtedy kolejność na listach rzeczywiście zdecyduje o
        składzie parlamentu. A jeśli w domach zostanie wielu rozczarowanych to (przykro
        mi) wybory i tak się odbędą i obudzimy się w kraju, w którym władzę obejmą
        Lepper z Giertychem. I to będzie zasługa głównie tych, którzy nie poszli na
        wybory.
        Proszę Was, nie odwracajcie się od demokracji, bo mimo swoich wad (jak mawiał
        Churchill) lepszego ustroju nie wymyślono. Jeśli mówicie, że polityka to bagno
        to WY/MY możemy je osuszyć właśnie w dniu wyborów. Wychodząc z takiego
        założenia zdecydowałem się na czynny udział w tym wszystkim i zachęcam do tego
        wszystkich.
        Upss. Chyba się troche rozpisałem.
        Jestem przekonany, że jest z kogo wybierać i życzę mądrych decyzji.
        Pozdrawiam
        Michał Ryszkiewicz
        • the_edge1 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 21:38
          Na pewno jest z kogo wybierac, ale wytlumacz mi taka jedna rzecz. Jak to jest
          mozliwe, ze ktos taki jak ty startuje juz drugi raz w waznych wyborach mimo
          tego, ze nie ma ani doswiadczenia zyciowego, zawodowego, ani nawet nie skonczyl
          studiow. Co cie tak pcha do parlamentu, ze nie mozesz poczekac paru lat, by
          skonczyc studia, zdobyc choc kilkuletnie doswiadczenie zawodowe i wiedze o
          zyciu?
          • ryhooo Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 22:20
            Istnieje taka tradycja, że Młodzi Demokraci zgłaszają w każdych wyborach
            swojego reprezentanta na listę. Wygląda na to, że udało mi się zdobyć zaufanie
            stowarzyszenia, skoro startuję już po raz drugi. Oczywiste jest także, że w
            wyborach europejskich liczył się tylko jeden świetny kandydat, a my staraliśmy
            się pracować w całym województwie na dobry wynik całej listy i jednocześnie
            przekonywać ludzi do pójścia do głosowania.
            Małe sprostowanie - skończyłem już studia, obroniłem sie 10 dni temu. Nie będę
            twierdził, że mam ogromne "doświadczenie życiowe" i "wiedzę o życiu", ale
            takich kandydatów jest dookoła aż nadto i efekty ich pracy sam pewnie dość
            krytycznie oceniasz. Posiadam za to inne cechy, które pozwalają mi mieć
            nadzieję, że mogę w polskiej polityce zrobić coś dobrego i konstruktywnego.
            Przede wszystkim nie posiadam "teczki", co oznacza nie tylko oczywisty brak
            zabowiązań wobec przeróżnych uładów, ale także zupełnie inną mentalność.
            Ponadto, jako człowiek młody, jestem pełen ideałów, których na polskiej scenie
            politycznej brakuje - wierzę w ludzi, jestem optymistą i uważam, że polityka
            może (ba, musi) być konstruktywna. Ponadto jestem dobrym organizatorem i mam
            sporo pomysłów. Myślę, że w polskim Sejmie brakuje młodych, odważnych ludzi,
            którzy potrafiliby krytycznie spojrzeć na pracę swoich starszych kolegów, ale
            jednocześnie przyprawić ich o kompleksy, jeśli chodzi o energię, pracowitość,
            profesjonalizm, sprawność, organizację pracy, a przez to może także
            zmobilizować do lepszej pracy.
            Jeśli uważasz, że jestem na parlament za młody, za świeży, zbyt naiwny i moja
            ewentualna obecność w ławach sejmowych nie wniesie nic pozytywnego - wybierz
            tych "doświadczonych".

No i jeszcze jedno.
            Nic mnie nie pcha na siłę do parlamentu. Sam świadomie podjąłem taką decyzję.
            Jeśli to co myślę i mówię przekona ludzi, że warto zaryzykować i obdarzyć mnie
            zaufaniem to świetnie. Wierzę, że ich nie zawiodę. Jeśli nie to zacznę równie
            pokornie "poszerzać" swoją wiedzę o życiu.

Mam nadzieję, że odpowiedź Cię satysfakcjonuje.
            Pozdrawiam,
            Michał Ryszkiewicz
            • prawy do ryhaa 18.07.05, 22:42
              Ryhoo... i powiedz chłopie co ja mam zrobić ?
              Wiem, że z Ciebie mądry człowiek jest i masz poglądy z którymi ja się zgadzam
              bo Cię znam... ale Ci Twoi koledzy...
              Ty jesteś numer 9... ale spójrz na swojej liście na numer 19.
              No proszę Cię... mój pies by...a zresztą.
              • ryhooo Re: do ryhaa 18.07.05, 22:53
                No witam,
                Rób co Ci intuicja podpowiada :p
            • the_edge1 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 23:26
              Powiem tak. Patrzac na obecny parlament na pewno przewyzszasz intelektualnie
              wielu poslow z doswiadczeniem zyciowym tam sie znajdujacych, ale interesuje
              mnie dlaczego nie zaczynasz kariery od nizszych szczebli. Niedawno byly wybory
              do jednostek pomocniczych miasta. O wiele latwiej zostac radnym osiedlowym, a i
              praca w radzie osiedla jest spoleczna, wiec nikt nie bedzie podejrzewal, ze
              chcesz miec z polityki jakies profity. Startowales? PO miala swoich kandydatow.
              Kolejny etap - Rada Miejska. Uwazam, po przeczytaniu CV ze strony, ze moglbys
              byc niezlym radnym miejskim. Ale wybacz, gdy ktos swoja kariere polityczna w
              wieku 24 lat rozpoczyna od startu do Parlamentu Europejskiego, a w nastepnym
              roku chce zostac poslem do Sejmu to cos mi tu nie gra. Moze zaczniesz od czegos
              na nizszym szczeblu?

Druga rzecz. Sprawy ideowe. Niestety, ale po przeanalizowaniu strony dochodze
              do wniosku, ze Twoj idealizm sprowadza sie do "chce, zeby bylo lepiej". Nie
              widze, zebys mial jakis kregoslup ideowy. A jesli sie myle to powiedz mi jaki
              masz stosunek do:

1. Podatki - jak powinny byc wysokie i co z progresja?
              2. ZUS, sprawy spoleczne - jak rozwiazesz ten problem?
              3. Zdrowie - co nalezy zrobic ze "sluzba zdrowia"?
              4. Szkoly - czy cos nalezy zmieniac, jaki system powinien w Polsce funkcjonowac?
              5. Nauka - jaki system finansowania nauki?
              6. Dekomunizacja - co o tym sadzisz?
              7. Lustracja - ?
              • ryhooo Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 23:49
                Niestety na dzisiaj musze kończyć.
                Żeby jednak zaspokoić Twoją ciekawość w telegraficznym skrócie.
                Stronka jak pisałem jest niekompletna i jej rozwój się zatrzymał ze wzglęgu na
                wyjazd mojego webmajstra, ale już wkrótce mam nadzieje, ruszy i znajdziesz tam
                wszystko bardzo obszernie.

Jasne jest, że nie mnie będzie w tej materii decydować, ale moje zdanie jest
                takie:
                1. Podatki im niższe tym lepiej. Jeśli liniowy 3x15 jest realny to jest to krok
                w dobrą stroną. Ale chyba ważniejsze będzie zmniejszenie kosztów pracy (składka
                na ZUS).
                2. Nie wiem co rozumiesz przez sprawy społeczne...
                3. Zdrowie. Tutaj będę miał sporo do powiedzenia, bo akurat tym się mocno
                interesuję. Po pierwsze w służbie zdrowia są naprawdę potężne pieniądze, tylko
                sposób ich wydatkowania pozostawia wiele do życzenia. Żadna poważna reforma nie
                wypali dopóki nie wprowadzimy systemu liczenia kosztów w służbie zdrowia, czyli
                czegoś co posiadają wszystkie cywilizowane państwa, na co w offsecie za F-16
                mamy zapisane 250 mln $, ale obecnej ekipie rządzącej i wielu grupom interesów
                (od koncernów farmaceutycznych, poprzez część środowisk lekarskich, aż po
                polskich producentów oprogramowania) zależało na tym, żeby taki system nie
                powstał. Więcej przy najbliższej okazji.
                4. Szkolnictwo - jeśli pytasz o finansowanie to bon edukacyjny.
                5. Nauka - temat rzeka, jako człowiek długo zaangażowany w życie uczelni wiem
                jak to wygląda na UŁ. Z jednej strony brakuje kasy, z drugiej można mieć
                wątpliwości co do efektywności jej wykorzystania. Finowie, Irlandczycy itp.
                pokazali, że w XXI wieku to będzie motor napędowy gospodarki i w to należy
                inwestować...
                6 i 7. Dekomunizacja i lustracja - spóźniona, ale trzeba to raz na zawsze
                zakończyć, otworzyć wszystkie teczki.
                • the_edge1 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 19.07.05, 00:01
                  ryhooo napisał:
                  > Niestety na dzisiaj musze kończyć.

To widze, ze pan posel bardzo zajety...

> Żeby jednak zaspokoić Twoją ciekawość w telegraficznym skrócie.

A co z moim pytaniem na temat szczebli kariery politycznej?

> Stronka jak pisałem jest niekompletna i jej rozwój się zatrzymał ze wzglęgu
                  na
                  > wyjazd mojego webmajstra

Szkoda, myslalem, ze przynajmniej strone umiesz sam zrobic (lub nia chocby
                  administrowac).

> Jasne jest, że nie mnie będzie w tej materii decydować

W tym miejscu przekonales mnie, ze nie nadajesz sie na posla. Skoro nie masz
                  swiadomosci, ze poslem zostajesz po to wlasnie, zeby decydowac jakie
                  rozwiazania wprowadzic, to intelektualnie stoisz nizej od Leppera, ktory taka
                  swiadomosc posiada.

> 2. Nie wiem co rozumiesz przez sprawy społeczne...

To troche zenujace powiem ci...
                • Gość: nezja Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: 80.48.7.* 21.09.05, 14:20
                  czy Pana webmajster wróci przed wyborami? bo strona www bez programu to jak dla mnie żenada... z resztą wrzucenie tekstu programu do gotowego szablonu to kwestia kilku minut. czyżby nie miał Pan programu przed rozpoczęciem kampanii wyborczej / powstaniem strony?
        • lennon1 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 21:58
          Pięknie prawisz. Wytłumacz mi wobec tego co robi na liście PO pan Niesiołowski.
          Ma przyciągnąć czy odstraszyć swoim nazwiskiem. Więcej głosów zebrał by
          "Czerwonowłosy", może warto postawić na niego. Dlaczego się go lansuje mimo, że
          znaczna część szeregowych członków jest przeciw. Tak wygląda demokracja?
          Co będzie jak jednak potwierdzą się zarzuty wobec pani Katarasińskiej?
          Ilu kandydatów nie ma wyższego wykształcenia? Czy mają zamiar je uzupełnić?
          Co będzie robić w sejmie pani Skrzydlewska? Po co takie kandydatury, czy tylko
          dla zaspokojenia czyichś ambicji?
          • Gość: promilek Katarasinska do prokuratora IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 18.07.05, 22:37
            Pani posel prokurator pomylil sie z parlamentem.
            Miala "kandydowac" do tego pierwszego...
          • ryhooo Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 22:48
            Proszę, nie zmuszajcie się do komentowania innych kandydatur. Jak to w życiu -
            część z tych osób znam, szanuję, lubię, a część nie wzbudza także mojego
            entuzjazmu. Pozostaje mieć nadzieję, że wyborcy będą wybierać świadomie. Lista
            liczy przecież 20 nazwisk i nie raz się zdarzało, że ostatni byli pierwszymi
            (tylko mi nie zarzucajcie teraz, że Piotrka Żaka promuję :P).
            Myślę, że szczegóły dotyczące wykształcenia kandydatów będą wkrótce ogólnie
            dostępne.
            Pozdrawiam
            Michał Ryszkiewicz
            • ryhooo Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 22:51
              Chciałem oczywiście napisać - "nie zmuszajcie MNIE do komentowania innych
              kandydatur"
              • lennon1 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 19.07.05, 00:44
                Poczytałem sobie trochę na stronie www i przyznam się, że boję się takich
                szybkich karier.
                Sejm to miejsce dla osób wykształconych z doświadczeniem. Nie wiem czy wiesz ale
                przy tym systemie wyborczym jesteś potrzebny po to żeby przyciągnąć trochę
                głosów określonego środowiska na listę. Jesteś wyłącznie instrumentem w rękach
                liderów listy. Czy o tym poinformowali Cię Twoi liderzy? PO może w porywach
                liczyć na trzy miejsca w sejmie. Po występach pani Katarasińskiej i propozycji
                Niesiołowskiego na senatora sądzę, że tylko na dwa.
            • lennon1 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 22:55
              Wydawało mi się, że PO to partia ludzi wykształconych. Czemu więc wystawiają
              ludzi, którym uczyć się nie chciało?
              • paul_78 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 23:08
                Czy Młodzi Demokraci zrezygnowali już z tradycyjnego wystawiania w wyborach
                Tomka Kacprzaka?
            • Gość: nomore3 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 23:20
              jeśli chodzi o to jak kto wygrywa zacytuję klasyka demokracji: nieważne kto jak
              głosuje ważne kto liczy(L.Wałęsa).jeśli mi ktoś udowodni że można przeskoczyć
              pierwszą 3 z listy to proszę o przykłady :))). Młodzi oczywiście są w polityce
              ale na pewno nie w PO w Łodzi(pomijając wiecznego Tomka
              Kacprzaka :)).katarasińska jest i będzie pijana czy nie z teksami o
              przepędzeniu Żydów czy bez nich zawsze i wszędzie jak nie ona to godnie zastąpi
              ją Skrzydlewska
            • Gość: nomore3 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 23:26
              nie wstyd ci za to co sobą reprezentują starsi koledzy? i powiedz mi jeszcze że
              masz podobne poglądy co K.Kwiatkowski i Niesiołowski:)) wszak razem do wyborów
              idziecie
              • ryhooo Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 18.07.05, 23:53
                Dość daleko mi do konserwatyzmu prof. Niesiołowskiego. Zauważcie jednak, że
                jego wypowiedzi przez ostatnie kilka lat stały się dużo bardziej
                zdroworozsądkowe i umiarkowane. Z niektórymi z nich się zgadzam.
                • Gość: nomore3 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 00:03
                  powodzenia w takim razie :)))
          • Gość: nomore3 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 23:22
            odpowiedź jest prosta od zawsze pił z Żakiem i Drzewieckim to co ma nie być
            • Gość: arctic territory Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:18
              Michale R. na forum GW jest zakaz prowadzenia kampanii wyborczej - przeczytaj
              ogłoszenie na stronie głównej Forum! Znam Cię z WSMiP, ale raczej zagłosuję na
              mgr Wojcieszka - naszego słodkiego amerykanistę ;)
      • Gość: aaada Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:02
        Nie zgadzam się.Postaw na ludzi nowych, przeczytaj ich życiorysy a dopiero sie
        wypowiadaj. Czy jak ktoś jest nieznany to znaczy ze się nie nadaje na posła?
    • Gość: halski POGROMCA MOTYLI IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.07.05, 00:18
      Narodowy katolik jakim jest niejaki Stefan N.startuje z listy skrajnych
      liberałów,nie oszukujmy się ludzi nieznoszących Kościoła.To kim jest tak
      naprawde Stefuś?Odpowiecie mi?Bierz chłopie siatke i na łąke...
    • Gość: halski Lenonie IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.07.05, 00:58
      Sejm to miejsce dla osób wykształconych z
      doświadczeniem.
      I tu szanowny kolego mylisz się i to bardzo.Sejm jak i cała polityka to
      miejsce przede wszystkim dla ludzi UCZCIWYCH oczywiście z doświadczeniem i
      inteligencją.Dla mnie jeżeli będe widział że kandydat walczy o
      miasto,region,nie jest umaczany w żadne koterie może być i po zawodowce!Tak!Od
      tego są doradcy oraz specjaliści aby w kluczowych sprawach poslowi naświetlili
      problem z jakim ma się zmierzyć,a on sam ma to wszystko przemyśleć i zagłosować
      w zgodzie z własnym sumieniem dla dobra kraju.I takich ludzi w Polsce jest
      sporo,tylko dlaczego nie zostają dopuszczeni do polityki?Bo co,bo musze mieć
      dyplom abym był dobrym politykiem?Wolne żarty...W tym kraju juz pare ładnych
      lat rządzą profesorowie i ludzie uczeni,z jakim skutkiem?są to z reguły ludzie
      umoczeni w układy z brudną przeszłością,kunktatorzy vide Stefuś N.Dla nich nie
      liczy się dobro kraju,dla nich liczy się tylko to co mogę załatwić.Stefuś raz
      może być u narodowców,innym razem u libertynów.Więc co ja moge sądzić o tego
      typu ludziach?W polityce tak naprawde potrzebna jest tylko i wyłącznie
      uczciwość oraz chęć zrobienia czegoś dla kraju.Koteria która rządzi krajem od
      15 lat o wyborcy pamięta jedynie w roku wyborczym.Tyle razy Was oszukali i
      jeszcze się nimi podniecacie?Ech a w świecie mówią że Polacy to durnie...
      • lennon1 Re: Lenonie 19.07.05, 01:15
        Masz rację, że uczciwość na pierwszym miejscu. Ale co mi z niedouczonego
        uczciwego posła. Zginie w tym gąszczu. Strzeż nas również przed nieuczciwymi
        bardzo uczonymi ludźmi. Można to wszystko „olać” tylko po tym pozostaje siedzieć
        cicho i godzić się na wszystko. Dyskusja na te tematy poszerza świadomość
        społeczną.
    • jasam Iść głosować - skreślić wszystkich 19.07.05, 01:53
      Niestety taka perspektywa jest chyba jedyną, aby dać wyraz obywatelskiej oceny
      zaproponowanych kandydatów.

Z PO
      1 - baba bez honoru, wczepiona zębami w stołek
      2 - znany utracjusz, bez aktywności sejmowej
      3 - ktos musi finansować kampanię
      reszta - ???????? Czy ktos o nich słyszał w tym mieście. No oczywiście poza
      karciarzem Żakiem.

Z PiS jeszcze gorzej.

Łódź nie ma znanych społeczeńtwu pozytywnych kandydatów - T R A G E D I A

pozdr.
    • ryhooo więcej optymizmu 19.07.05, 13:10
      Tak na koniec pozwolę sobie jeszcze raz odpowiedzieć.
      Artic T. - Dzięki za uwagę. Czasy mojej aktywności na forum przypadaly na
      okres, kiedy polityką się jeszcze nie zajmowałem. Osobiście uważam, że zakaz
      prowadzenia kampanii na forum jest bez sensu, bo to doskonałe miejsce gdzie
      można każdego kandydata przetestować, a jak ktoś nie chce niech nie czyta. Ale
      skoro taki zakaz obowiązuje to obiecuje nie naduzywać cierpliwości GW. Jeśli
      ktoś chciałby jeszcze pogadać - zapraszam np na GG (2307948), z każdym chętnie
      spotkam się też osobiście.
      A, i jeszcze jedno, ciesze sie, bo Jarek Wojcieszek to swietny kandydat :)

Pan edge - bez wiekszego komentarza, czytasz dość wybiórczo... Mam nadzieje, ze
      nie zawiodą Cię kandydaci na których zdecydujesz sie oddac głos.

Lennon - szybkie kariery? Tu masz racje. Zacząłem działać w polityce nieco
      ponad rok temu. Wobec wszystkiego tego co sie dzieje dookola rozumiem Twoją
      nieufność. Na kogo w takim razie będziesz glosowac, skoro osoby o dluuugich
      karierach takze nie wzbudzaja TWojego zaufania.

Wszyscy.
      Wiem, że każdy polityk budzi podejrzenia. I słusznie. Jeszcze 2 lata temu,
      zanim zacząłem działać byłbym równie nieprzekonany do własnej osoby jak wielu z
      Was. Krytykujecie wszystkich kandydatów PO. Też rozumiem. Nie są bez wad. Ale
      pokażcie mi lepszych. Wstąpiłem do tej partii, gdyż była to jedyna formacja,
      której rządów się nie bałem. Wierzę, że są w niej ludzie rozsądni i możemy
      razem zrobić coś dobrego dla Polski.
      Wiem jak trudno jest przekonać kogokolwiek, że polityka może być konstruktywna,
      a politycy uczciwi. Ale frustracja i rezygnacja to właśnie gwarancja, że nic
      się nie zmieni. Uwierzcie mi, że dzięki demokracji, o którą dzięki Bogu nie
      musimy już walczyć, mamy realny wpływ na to co się w tym kraju dzieje.
      Uważacie, że Was głos nic nie zmieni. Może macie racje. Głos to rzeczywiście
      może być za mało. Możecie zrobić więcej - przekonać przyjaciół, rodziny itd.
      Możecie wreszcie, tak jak ja, włączyć się w to wszystko, zobaczyć jak
      funcjonuje od środka i od środka to zmieniać.
      Jeśli to co piszę Was choć troche przekonuje - spoktajcie się ze mną,
      powiedzcie co o tym wszystkim myślicie, a jeśli wydam Wam się wiarygodny -
      pomóżcie mi w kampanii. Jeśli nie - zorganizujcie się sami. Forum to świetna
      społeczność, wiele osób, które świetnie opisują rzeczywistość, wiele osób z
      zacięciem politycznym, wspaniały punkt wyjścia do stworzenia czegoś.

Obiecuje więcej nie pisać.

Pozdrawiam i życzę udanych wyborów,

Michał Ryszkiewicz
      • the_edge1 Re: więcej optymizmu 19.07.05, 15:58
        > Pan edge - bez wiekszego komentarza, czytasz dość wybiórczo...

Mozesz byc pewien, ze jeden glos straciles, bo przez chwile rozwazalem oddanie
        glosu na ciebie. Wszystkim znajomym zwroce rowniez uwage na to, zeby
        przypadkiem na ciebie nie glosowali. Nie tylko nie masz wystarczajacego
        doswiadczenia i wiedzy, zeby byc poslem, ale jestes bezczelny. Mozna
        powiedziec - jestes dobrym materialem na niezlego przekretasa.
        • ryhooo Re: więcej optymizmu 19.07.05, 20:21
          Przykro mi, że nie udało mi się Ciebie przekonać. Odnoszę jednak wrażenie, że
          graniczyło to z cudem. Jeśli ktoś się jeszcze nie znudził tym wątkiem i jeszcze
          czyta niech będzie świadkiem, że próbowałem, gdyż każdy głos ma dla mnie
          ogromne znaczenie. Będę musiał jakoś sobie bez niego poradzić. Mam jednak
          nadzieję, że zarówno Ty, jak i Twoi znajomi wybiorą się na wybory - te głosy z
          pewnością przydadzą się komuś z SLD.
          Obiecałem już nie pisać, zatem przepraszam... JUż nie będę.
          Pozdrawiam serdecznie,
          Michał Ryszkiewicz
          • the_edge1 Re: więcej optymizmu 19.07.05, 23:03
            > Przykro mi, że nie udało mi się Ciebie przekonać. Odnoszę jednak wrażenie, że
            > graniczyło to z cudem.

Biorac pod uwage Twoja wiedze - na pewno.

> Mam jednak nadzieję, że zarówno Ty, jak i Twoi znajomi wybiorą się na wybory -
            te głosy z pewnością przydadzą się komuś z SLD.

Tak sie sklada glabie, ze mam konserwatywno-liberalne poglady i na pewno nie
            bede glosowal na SLD. Rozwazam kogos z PO albo PiS, ale lista kandydatow
            łódzkiej PO jest doprawdy zenujaca.
            • ryhooo Re: więcej optymizmu 20.07.05, 00:52
              Polecam listę PiSu. Tam znajdziesz sporo liberałów. I coś na uspokojenie.
              Bez pozdrowień.
    • Gość: łodzianka Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 20:10
      18 nr lista PO Ryszard Kaliński - kto to? Czy to ten od pizzerii vis a vis
      Centralu? A p. Żak? POwiedzcie proszę. Pzdr.
      • lennon1 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 20.07.05, 22:08
        www.lodz.platforma.org/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=98
        • Gość: aaada Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:56
          pierwsze trzy miejsca na łódzkiej PO to żenada. Posłowie nic dla nas nie
          zrobili a przeciez to nie ich pierwsza kadencja to samo kandydat na miejscu
          ostatnim. Nalezy postawic na nowych kompetentnych ludzi np. Jan Mędrzak na
          miejscu 4. Jestem pod wrazeniem tego co napisal na stronie
          www.medrzak.netblue.pl POLECAM
      • lennon1 Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! 26.07.05, 09:28
        www.lodz.platforma.org/index.php?option=content&task=view&id=117
    • Gość: Były sympatyk Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 27.07.05, 08:52
      Masz kolego rację.PiS popisał się listą na "posłów".Ja na nich nie zagłosuję.
    • Gość: R. Re: Kandydaci PO i PiS do parlamentu już znani! IP: *.smrw.lodz.pl 11.08.05, 09:23
      Zgadza się, nie dość, że Pan Jagiełło studiów nie skończyćł to na dodatek jest
      chamem pierwszej klasy! Większego w życiu nie spotkałam.! To jest nie tylko
      komopromiatacja ale i zagłąda dla PiS'u.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka