Dodaj do ulubionych

laptop/wyjazd

IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 00:18
potrzebuję kupić laptopa na wyjazd-ma mi on służyć głównie do pisania maili
oraz zrzucania zdjęć z aparatu cyfrowego-z racji tego,ze potrzebuję kupić
takie "cacko";-) tylko na wyjazdy szukam ofert po naprawdę okazyjnie niskiej
cenie - czy ktoś mógłby mi pomóc???
Obserwuj wątek
    • fioletowa_dziewczyna Re: laptop/wyjazd 19.07.05, 00:20
      moze tak allegro?
      • Gość: Aga Re: laptop/wyjazd IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 01:23
        tam już patrzyłam- a właściwie od tego zaczęłam;-) ale oferty są raczej fatalne-
        niestety jak laptop ma cenę taką, która by mi odpowiadała to jest totalnym
        wrakiem, który albo rozleci mi się po tygodniu,albo już jest uszkodzony albo
        trzeba będzie jeszcze w niego sporo zainwestować- a ja potrzebuje cos naprawdę
        prostego bo wystarczy mi, ze mam normalnego PCta w domu i nie mam zamiaru
        zamieniać go na laptopa, a ten "okazyjny" ;-)laptop, którego poszukuję, ma mi
        służyć tylko na wyjazdy!!! więc nie chcę {a swoją drogą z finansowych powodów
        również nie mogę} wydać na niego fortuny a potem obawiać się gdziekolwiek go ze
        sobą zabrać...
        • topjes Re: laptop/wyjazd 19.07.05, 14:28
          > a potem obawiać się gdziekolwiek go ze
          >
          > sobą zabrać...

Ja mam doświadczenia różne. Bo z jednej strony znam przypadek gdy mojego kumpla
          gonili w Kielcach, gdyz chcieli mu ukraść laptopa - w biały dzień!
          Z drugiej strony - używam mojego niemal wszędzie - nawet w miejscach
          publicznych, w pociągu i póki co - jest ok :)

Masz ciężkie trochę zadanie - laptop to nie zabawka za 1,5 tys zł. Jeśli
          naprawdę nie masz tych 3-6 tys złotych to może pomyśl o innym rozwiązaniu.
          DataBank z HDD np 40GB do zrzucania zdjęć (np taki Welland na Allegro z HDD za
          kilkaset złotych) + jakaś komórka z dużym wyświetlaczem do obsługi maili. A
          najlepiej jakiś PocketPC - kupisz już za kilkaset złotych używane.

pzdr
          topjes
          • Gość: Aga Re: laptop/wyjazd IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 18:49
            no nie przesadzaj-bo każdy działkowiec powie Ci ze teraz to nie pora na to;-)-
            gdybym tylko wcześniej dowiedziała się o tym wyjeździe to bez problemu
            kupiłabym laptopa-zabawkę,jak go nazwałeś-tylko do obsługi maili i zdjęć. Nie
            dalej jak pół roku temu gdy moi dziadkowie wyjeżdżali kupiłam im używanego
            laptopa z urzędu i zapłaciłam za niego 300PLN- fakt do najlżejszych on nie
            należy;opływowych;-) kształtów tez nie ma ale swoje zadanie mailowe,
            pasjansowe,fotograficzne i jako maszyna do pisania zdaje idealnie...no tylko ze
            takich okazji szuka się miesiącami...a dla mnie niestety chwilowo czas jest
            luksusem, którego nie mam;-( wiec proszę o pomoc w wyszukaniu takich okazji...
      • yarro Re: laptop/wyjazd 19.07.05, 01:24
        Hm, nie wiem czy kupowałbym laptopa w ten sposób... ja bym wolał go jednak przed
        zakupem dotknąć... :)
        • keridwen Re: laptop/wyjazd 19.07.05, 10:44
          uer zakupil tak.
          i zyje.
          • Gość: fwet Re: laptop/wyjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:42
            zdjecia mozesz wrzucic do netu w kazdej kafejce internetowej, po co akurat laptop?
            • Gość: Aga Re: laptop/wyjazd IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 18:55
              po to ze jak wyjeżdżasz do pracy,w której niestety nie ma aż takich kokosów, to
              nie zawsze masz czas na chodzenie po kawiarenkach internetowych...a czasem po
              prostu nie masz na to siły...choć przyznam szczerze,ze jeszcze zrzucić zdjęcia
              to nie problem ale skrobnąć maila i ogólnie być w kontakcie ze światem to już
              jest wyczyn;-){nie ma to jak typowe uzależnienie informatyka od netu ...so...I
              need help;-)
              • topjes Re: laptop/wyjazd 19.07.05, 19:13
                > a i ogólnie być w kontakcie ze światem to już
                > jest wyczyn;-){nie ma to jak typowe uzależnienie informatyka od netu ...so...I
                > need help;-)

Dlatego polecam Pocket PC :)

pzdr
                topjes

• Gość: Aga Re: laptop/wyjazd IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 20:26
                  skoro tak polecasz ;-) to możesz mi polecic jakies okazyjne cenowo i dobre
                  Pocket PCeciki;-)
                  • topjes Re: laptop/wyjazd 19.07.05, 23:18
                    > skoro tak polecasz ;-) to możesz mi polecic jakies okazyjne cenowo i dobre
                    > Pocket PCeciki;-)

A co to jest atrakcyjne cenowo? Dla mnie najciekawsza jest Era MDA kupiona w
                    jakiejś promocji.

pzdr
                    topjes
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka