Dodaj do ulubionych

Jechalem tramwajem..

23.07.05, 16:23
Jako, ze pogoda w kratke (wczoraj mnie zmoczylo straszniscie), to postanowilem do pracy pojechac
tramwajem.
Stoje na przysanku i czekam sobie na 10. Patrze, przyjezdza jakis trup tramwajowy z numerem 10.
No coz.. Nie zawsze mozna jechac Citkiem. Bywa.. Ale kurna dlaczego mam placic za takiego trupa
tyle, co za Citka? W pierwszym wagonie nie zamykaly sie tylnie drzwi. Na KAZDYM przystanku
motorniczy musial wysiadac i domykac je recznie. Kurna. Co to za zlom i skad lodzkie MPK go
wyciaga? Na szrotach kupuja, czy jak?
Obserwuj wątek
    • orientman c.d. 23.07.05, 16:24
      Aha.. Dodam, ze wczoraj 6 zaczela kopcic bialym smierdzacym dymem z ukladu jezdnego..
      • geograf Re: c.d. 23.07.05, 20:18
        napisales skarge,czy jestes jednym z tych, ktorzy lubia li tylko krytykowac,
        bawic sie w malkontenctwo,zamiast zrobic cos z tym?
        • orientman Re: c.d. 23.07.05, 21:57
          na spokojnie sie do tego przymierzam.. :)
          • orientman napisalem skarge via www /nt 25.07.05, 23:07

• brite Re: Jechalem tramwajem.. 23.07.05, 20:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=25881422&a=25881422
    • geograf Re: Jechalem tramwajem.. 23.07.05, 20:15
      To w Lodzi wprowadzono osobne bilety na linie "10" (z zalozenia cityrunnerowa)?
      Patrzcie panstwo, czlowiek ledwo wyjechal 2 tygodnie temu i juz tyle sie zmienilo...

(w odniesieniu do: "Ale kurna dlaczego mam placic za takiego trupa tyle, co za
      Citka?")
      • orientman Re: Jechalem tramwajem.. 23.07.05, 22:00
        to ja ci inaczej wytlumacze:
        placisz, zalozmy, 100zl za lot samolotem rejsowym, niech to bedzie Airbus, do Berlina.
        az tu naraz za te same 100zl musisz leciec rozlatujacym sie, ciasnym i halasliwym ATRem.
    • Gość: korg Re: Jechalem tramwajem.. IP: 193.151.115.* 23.07.05, 21:14
      >Ale kurna dlaczego mam placic za takiego trupa tyle, co za Citka?

rozumiem ze postulujesz obnizenie cen biletow na tramwaje pozostalych 14 linii?
      (podmiejskich nie licze bo nie naleza do MPK)
      • orientman Re: Jechalem tramwajem.. 23.07.05, 22:01
        raczej domagam sie mniej wiecej rownego poziomu uslug transportowych za te sama kwote.
        • geograf Re: Jechalem tramwajem.. 24.07.05, 11:53
          Przepraszam,ale czego się domagasz? Na tej linii jeżdżą Cityrunnery (pominmy
          fakt,ze nie zawsze;) ), niektorzy mieszkancy Lodzi nie maja w ogole dostepu do
          tramwaju, albo na ich osiedle przyjezdzaja stare autobusy, albo maja marno
          komunikacje z miastem. Oni dopiero moga domagac sie rownego traktowania,bo
          przeciez placa tyle samo,co mieszkancy innych osiedli...
          • orientman Re: Jechalem tramwajem.. 24.07.05, 22:36
            czego? trzymania sie pewnych standardow.. ISO ich juz nie obowiazuje?
          • Gość: v Re: Jechalem tramwajem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:15
            geograf napisał:

> Przepraszam,ale czego się domagasz? Na tej linii jeżdżą Cityrunnery (pominmy
            > fakt,ze nie zawsze;) ), niektorzy mieszkancy Lodzi nie maja w ogole dostepu do
            > tramwaju, albo na ich osiedle przyjezdzaja stare autobusy, albo maja marno
            > komunikacje z miastem. Oni dopiero moga domagac sie rownego traktowania,bo
            > przeciez placa tyle samo,co mieszkancy innych osiedli...

... na które to niekiedy docierał jeszcze pod koniec zeszłego wieku tramwaj...
            ale debile rozebrali tory i teraz się autobusy zapchały...
            smacznego.//
    • Gość: fleurette na marginesie IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 24.07.05, 02:07
      mam takie pytanie: czy mpk lodz ma certyfikat jakosci z serii 9000 (9001,9002...)
      • orientman maja ISO.. chwala sie nim nawet /nt 24.07.05, 22:37

• Gość: h8red zza logu maja ISO? iso stego? / nt IP: *.lodz.mm.pl 24.07.05, 23:48
          • Gość: fleurette ito s tego... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 25.07.05, 22:15
            ... że przyznanie takiego certyfikatu oznacza, że firma powinna spełniac pewne
            standardy jakości. 9001 oznacza stałą jakośc usług/produkcji. fajnie to wszystko
            wyglada w przypadku mpk. moze napisac do jego nadzorcy ISO?? ;>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka