Dodaj do ulubionych

Zlot leworęcznych

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.08.05, 18:00
Ohyda! Niech już sobie będą leworęczni u siebie w domu, ale myślę, że impreza
na której ta choroba miałaby być promowana, powinno być zakazana!
Jakie wzorce ci ludzie chcą przekazać młodzieży? A gdybym akurat tam
przechodził z córeczką maleńką, to co miałbym jej powiedzieć, jakby zapytała
dlaczego oni wszystko robią lewą ręką?

A może praworęczni powinni tam zrobić Paradę Normalności?
Obserwuj wątek
    • Gość: prawie_prawy NIE! dla zachowań niezgodnych z naturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:11
      Nigdy nie zgodzę się na przywileje dla tych lewusów typu specjalne kubki,
      nożyczki. Dlaczego niby mieliby mieć specjalne, dodatkowe prawa? I co z tego,
      że na Zachodzie tak, już my wiemy jaka tam panuje zgnilizna moralna.

Nie wiem o co chodzi z tymi problemami i kłopotami - przecież już nikt nie bije
      leworęcznych ani nie rzuca w nich kamieniami. Jesteśmy nowoczesnym,
      tolerancyjnym społeczeństwem.
      • ixtlilto Re: NIE! dla zachowań niezgodnych z naturą 08.08.05, 18:41
        Gość portalu: prawie_prawy napisał(a):

> Nigdy nie zgodzę się na przywileje dla tych lewusów typu specjalne kubki,
        > nożyczki. Dlaczego niby mieliby mieć specjalne, dodatkowe prawa?
        Tu nie chodzi o dodatkowe prawa, tylko o przedmioty codziennego użytku takie
        jak nożyczki czy mysz do komputera.
        Nawet nie wiesz jak niewygodnie tnie się wyprofilowanymi dla większości (czyt.
        praworęcznych) nożyczkami.
        Jeśli ktoś ma sprawniejszą lewą rękę to dlatego ma się męczyć z myszką
        trzymając ją w prawej?
        • krzysztof_lodz Re: NIE! dla zachowań niezgodnych z naturą 08.08.05, 20:17
          heh, chyba nie załapałaś kpiny z homofobicznej retoryki
        • gray Re: NIE! dla zachowań niezgodnych z naturą 09.08.05, 10:35
          ixtlilto napisała:

> Tu nie chodzi o dodatkowe prawa, tylko o przedmioty codziennego użytku takie
          > jak nożyczki czy mysz do komputera.

nie zdajesz sobie sPRAWY, że to taka zLEWA?

> Nawet nie wiesz jak niewygodnie tnie się wyprofilowanymi dla większości (czyt.
          > praworęcznych) nożyczkami.

wiem - praworęcznym też jest niewygodnie. te nożyczki profilował ktoś w ogóle
          bez rąk... :|
          • huann Re: NIE! dla zachowań niezgodnych z naturą 09.08.05, 10:49
            gray napisał:

> wiem - praworęcznym też jest niewygodnie. te nożyczki profilował ktoś w ogóle
            > bez rąk... :|

bez rączuchn za to z nożyczkami.
            bo to był lisek kolo drogi
            dzierżbór ICHACHA!
            • gray Re: NIE! dla zachowań niezgodnych z naturą 09.08.05, 16:00

ale lisek kołeczko dróżki miał jedyniutką rączuchnę i jedyniutką nożyczkę...

dzierżbóreczek!
        • Gość: dziad_nieborak hehehe / i nic Dali IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 09.08.05, 10:53
    • Gość: koniczek Re: Zlot leworecznych IP: *.rewolucji.amaro.pl 08.08.05, 18:14
      Skandal! Jeszcze troche i beda chcieli dzieci adoptowac! Nalezy jak najszybciej polozyc kres postulatom tych chorych ludzi!!!
    • Gość: Wnikam Re: Zlot leworęcznych IP: *.toya.net.pl 08.08.05, 18:16
      Ba! Ja słyszałem, ze wśród nich nie ma ani jednego prawiczka! Zgroza...
      • Gość: Jo Re: Zlot leworęcznych IP: *.toya.net.pl 08.08.05, 20:20
        Ale jestescie tolerancyjni ... niech was ...

sama jestem leworęczna i przyzwyczilam sie do uzywania wieku rzeczy prawa reka
        (np mysz komputerowa) ale wkurza mnie takie gadanie i nasmiewanie sie.
        To tak jakby smiac sie z wysokich ze zalozyli swoj klub itp.!
        • Gość: lisa Re: Zlot leworęcznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:26
          przeciez są myszy dla leworęcznych :) np. logitecha
          • brite Re: Zlot leworęcznych 08.08.05, 20:30
            Jak widać brakuje również Stowarzyszenia Niekumających Ironii.
    • brite 83 zł?? 08.08.05, 20:28
      Cholercia, drogo. Wolałbym za mniejszą kwotę z braćmi (i siostrami - przede
      wszystkim!) mańkutami piwo na Pietrynie się integrować.

I mnie niegdyś nauczycielka polskiego w podstawówce wysyłała na badania w celu
      przestawienia pisania na prawą rękę. Bezskutecznie oczywiście, tym bardziej, że
      chodziło jej raczej o mój mało czytelny charakter pisma, którym zasmarowywałem
      zeszyt.
      Muszę wreszcie nauczyć się arabskiego, wtedy leworęczność będzie udogodnieniem.
      • brite Re: 83 zł?? 08.08.05, 20:39
        Zaproszeni Goście Honorowi:
        Kaja Paschalska,
        Emilia Krakowska,
        Joanna Brodzik,
        Ewa Gawryluk,
        Maja Hirsch ( M jak Miłość )

Można sobie zatem spokojnie imprezę odpuścić.
        • Gość: obserwator Re: 83 zł?? IP: *.lodz-dabrowa.sdi.tpnet.pl 08.08.05, 22:42
          Nie rozumiem skad tak prozaiczna i codzienna rzecz jak leworecznosc wywolala
          takie emocje.Nie widze w tym nic innego,nienormalnego czy generalnie
          negatywnego. Prawde mowiac w ogole przestalam zauwazac, czy ktos jest prawo czy
          lewo reczny. Gdybysmy wszyscy od malego uczyli sie pisac lewa reka to bylibysmy
          leworeczni w wiekszosci. A ci wszyscy wrzeszczacy o wytepieniu leworecznych to
          chyba jacys kumple romusia z LPRu, bo to on ma jakis kryzys osobowosci i przez
          wlasna ulomnosc nawoluje do normalnosci, by zamaskowac prywatne defekty chodzby
          ksztaltu twarzy.
          • brite Re: 83 zł?? 08.08.05, 23:13
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=27476673&a=27482152
            • Gość: K.Czyński Re: 83 zł?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:36
              raczej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=25088510
    • Gość: dziad_nieborak Re: Zlot leworęcznych IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 09.08.05, 10:43
      To naprawde okropne co sie dzieje w Lodzi. Nic dziwnego, ze nie ma na mapach
      pogody miasta, ktore pozwala na takie niemoralne zachowania jak bazgrolenie
      lewa reka. Pozniej sie dziwic, ze nie mozna czegos odczytac!! Jak napisane lewa
      reka to jak ma byc inaczej, ja sie pytam!!?? Powinno sie zakazac takich
      spotkan!! Przeciez beda sie tam wymieniac doswiadczeniami i upewniac w
      przekonaniu, ze leworecznosc to cos dobrego!!!
      Nie rzucim ziemi skad nasz rod!!!!!!
      Praworeczni zyja dluzej!!!!
      Dzierżpraw!!!!
    • huann muszę się Wam do czegoś okropnego przyznać... 09.08.05, 10:47
      ...tak...

jestem

LEWORĘCZNY

!

w dodatku spod znaku LWA.
      i z roku TYGRYSA.

Ałuuuuuuu!!! [by: wilk.co.sika.i.kuca]

proszę was PRAWNICY tego forum o ładny wymiar kary :(((
    • big_news A ja mam syna, który jest... 09.08.05, 10:55
      ...lewooczny, leworęczny i prawonożny. Tak orzekł lekarz, po dokładnych
      badaniach. Czy prawonożność mojego syna dyskwalifikuje go z grona leworęcznych?
      Czy też może jego lewooczność pozwoli go traktować jako pełnoprawnego leworęcznego?
    • Gość: Anarchista Re: Zlot leworęcznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:25
      Badania wykazaly,ze 80% pedofilow to leworeczni.
      Zwracajcie uwage na sprawne lewe rece a wasze dzieci beda bezpieczniejsze.
      • Gość: wakacyjna Re: Zlot leworęcznych IP: *.arcor-ip.net 09.08.05, 17:41
        To pewnie badania uczonych radzieckich. Z wlasnych spostrzezen - wiekszosc
        wielkich i slawnych - leworeczni. Nie chce mi sie wymieniac.
        • Gość: Anarchista Re: Zlot leworęcznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:00
          Znalas osobiscie tych slawnych?
          W czasach, gdy zawsze winna byla ofiara(bo opetal ja diabel), slawny pedofil
          czerpal w ten sposob inspiracje w swojej tworczosci, ktora zostala okrzyknieta
          za arcydzielo po smierci ofiary.

www.canada.com/national/nationalpost/news/bodyandhealth/story.html?id=e6aa33fd-9395-4ec7-a0dc-d9983f946378
    • Gość: felieton Jacek Podsiadło do Lecha Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:01
      źródło: tygodnik.onet.pl/1571,1169234,felieton.html

Do Lecha Kaczyńskiego

Zwracam się do Pana jako prezydenta stolicy, człowieka wpływowego i prawego,
      tudzież zapobiegawcy tzw. parady równości tzw. homoseksualistów. Już my tam
      wiemy, że tak naprawdę nie chodziło o możliwość naruszenia zdrowia i mienia,
      tylko o przyzwoitość. Nadto zaufanie moje do Pana potęguje fakt, iż wywodzi się
      Pan z partii o chlubnej nazwie "Prawo i Prawiedliwość". A oto, w czym jest pies
      pogrzebany, bo dzisiaj na inną dewiancję pragnę zwrócić Pańską szlachetną
      uwagę. Najwyższą odrazę i obawę w sercu osób mających na celu dobro Ojczyzny, a
      zwłaszcza kręgosłup moralny młodego pokolenia, musi budzić agresywna,
      roszczeniowa postawa osób tzw. leworęcznych. Nazywając rzecz po imieniu, chodzi
      tu po prostu o mańkutów.

Propaguje się pogląd, jakoby byli oni nie gorsi od praworęcznych, a nawet
      przypisuje się im rzekomo wyższe zdolności w różnych dziedzinach, np.
      intelektualnych (sic!). Przywołuje się tu jako przykład tak “wybitnych”
      mańkutów jak zbrodniczy dyktator Bonaparte czy ojciec hitleryzmu Fryderyk
      Nietzsche, nie wspominając o dwuznacznych etycznie postaciach jak Mark Twain,
      Marilyn Monroe, Jimi Hendrix czy Kurt Cobain. W mediach coraz częściej kreuje
      się wizerunek mańkutów jako osób całkowicie normalnych, niczym nie różniących
      się od zdrowej części społeczeństwa. A ile przy tym narzekań na dyskryminancję
      i nietolerancję! Jakie larum, że leworęczni nie mogą pracować jako kelnerzy i
      stomatolodzy! A kto chciałby, żeby mu lutowano lub wyjmowano ząb lewą ręką?
      Przyjrzyjmy się zatem bliżej temu problemowi i oceńmy go na chłodno.

Rzekomo co dziesiąty Polak jest jakoby mańkutą. Argument ten również służy
      bagatelizowaniu problemu, w jego podtekście słychać sugestię, że niby każdemu z
      nas mogłoby się przydarzyć coś tak “pospolitego” jak mańkuctwo. OSOBIŚCIE znam
      147 Polaków i żaden z nich mańkutą nie jest, co chyba wiele wyjaśnia jeśli
      chodzi o wiarygodność statystyk. Zamiast mańkutów liczyć, powinno się ich
      dobrowolnie izolować w ośrodkach naukowych, gdzie byliby poddawani dokładnym
      badaniom mogącym posłużyć nauce do wynalezienia środka zaradczego przeciw tej
      chorobie. Na razie badania takie nie są prowadzone, ale kilka niepodważalnych,
      powszechnie znanych faktów, warto tu przypomnieć. Mańkuty chętnie wykorzystują
      swoje upośledzenie dla wybicia się nad innych (np. w sportach typu boks i
      szermierka walczą z tzw. “odwrotnej pozycji”, co utrudnia zadanie ich rywalom i
      powinno być uznane za środek niedozwolony, jednak Międzynarodowy Komitet
      Olimpijski uparcie milczy w tej sprawie). Odnotowano nieliczne przypadki, kiedy
      mańkuty przeniknąwszy do kościoła pod płaszczykiem wiary chrześcijańskiej byli
      przyłapywani na żegnaniu się lewą ręką. Wielu mańkutów prowadzi życie
      wegetacyjne na koszt społeczeństwa, legitymizując swe nieróbstwo rzekomą
      niezdolnością do uczciwej prawy (vide powiedzenie “mieć lewe ręce do roboty”).
      Niektórzy z mańkutów, co zostało stwierdzone naocznie, śpią w ubraniach jak
      zwierzęta. Jednocześnie w sklepach i supermarketach pojawiają się coraz
      częściej towary celowo tak skonstruowane, aby ugruntowywać w mańkutach poczucie
      bezkarności i wygodnictwo! Nożyczki dla mańkutów. Gitary dla mańkutów. Ba,
      myszki elektroniczne dla mańkutów, gdzie PRAWY przycisk znajduje się z LEWEJ
      strony! Jest to kolejny wzorzec przywleczony z Zachodu i ślepo u nas
      naśladowany.

I tu zachodzi pytanie, jaki jest prawdziwy powód tzw. leworęczności i komu może
      ona służyć. Czy mańkuty nie mogliby, jak normalni ludzie, żegnać się, pracować
      i spożywać owoce swego trudu ręką prawą? Czy to aż takie trudne, pytam?! Czy
      ich zdolności intelektualne przewyższa umiejętność posługiwania się prawą ręką,
      którą bez trudu przyswajają sobie już dzieci w wieku niemowlęcym, i to nawet w
      rodzinach wielodzietnych, gdzie sytuacja jest szczególnie trudna? Czy
      prawidłowo rozwijający się naród może liczyć, że przedsięweźmie Pan jakieś
      kroki w tej sprawie? Ściskam prawicę

Jacek Podsiadło
      podsiadlo@atol.com.pl
    • Gość: Michał M. Jesteście obrzydliwi! IP: *.lodz.msk.pl 09.08.05, 23:37
      Wiecie co? Brzydzę się Waszą dyskusją, naprawdę się brzydzę. Uważacie, że można
      podzielić ludzi na praworęcznych i leworęcznych tak, jak można podzielić na
      chłopców i dziewczynki. Zamykacie się w swoich obozach, na lewo i prawo. Żadnej
      dyskusji, tylko obrzydliwy szowinozm.

A ja jestem hermafrodytą ręczo-nożną:

Najpierw rączki.
      - Długopis trzymam prawą ręką.
      - W klawiaturę pukam środkowymi palcami i kciukami obu rąk.
      - Widelec trzymam czasem w lewej, a czasem prawej ręce.
      - Nóż zawsze w prawej, łyżkę też.
      - Drzwi otwieram prawą ręką.
      - Onanizuję się prawą ręką.
      - Papier przy wycieraniu pupci trzymam w lewej.
      - Myję się obydwoma rękami.

Teraz nóżki.
      - Piłkę kopię lewą nogą.
      - Na ślizgawce jeżdżę lewą nogą z przodu, taki telemark.
      - Skacząc w dal wybijam się z prawej.
      - Wsiadanie do tramwaju zaczynam losową nogą.
      - Gaz i hamulec w samochodzie naciskam prawą nogą, sprzęgło - lewą.
      - Z łóżka wstaję lewą nogą.

A jak nie będziecie tolerancyjni, to pamiętajcie, że i "w ryj dać mogę dać". I
      nie powiem którą piąstką.
    • inspector_clouseau W kwestii formalnej 09.08.05, 23:45
      Uważam zorganizowanie zlotu za niemożliwe. Powód: na rękach nie da się latać.
      Co innego, gdyby był to zlot lewoskrzydłowych. A leworęczni mogą sobie
      zorganizować co najwyżej zbiegowisko... eee, to też nie, bo to byliby lewonożni.
      No to trudno. Zlot jest nielegalny, proszę się rozejść, a zatrzymanych uwolni
      się dopiero za poręczeniem.
    • Gość: Leworeczna Re: Zlot leworęcznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:31
      I ty uwazasz sie za prawdziwego Polaka? A czy Innowiercy tez ci przeszkadzaja? A
      Innoskorzy? A Ci z kreconymi wlosami? A Ci z prostymi? A Ci bez wlosow? Czy
      innosc to choroba?! I ty chcesz jeszcze wpajac swoje chore rozumienie Dziecku?!
      To nie sredniowiecze! Leworecznosc juz od dawna przestala byc uwazana jako
      choroba! Wroc do szkoly podstawowej a moze tam cie naucza ze za to ktora reka
      sie poslugujesz jest odpowiedzialna albo lewa dla praworecznych lub prawa
      polkula dla leworecznych! Takie osoby jak ty to jest dopiero "Ohyda!" ps zdan to
      ty tez poprawie ulozyc nie umiesz...:/
      • Gość: lewojajeczny Re: Zlot leworęcznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 20:35
        kolejne trudne słowo: ironia
      • Gość: kr0b Re: Zlot leworęcznych IP: 195.69.82.* 13.08.05, 21:19
        > I ty uwazasz sie za prawdziwego Polaka [...] Takie osoby jak ty to jest
        dopiero "Ohyda!" ps zdan to ty tez poprawie ulozyc nie umiesz...:/

Czy wszyscy leworeczni sa takimi matolami? Czy leworecznosc to jednak
        uposledzenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka