Dodaj do ulubionych

Lotnisko Lublinek, Łódź i PLL LOT

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 22:14
Witam

Czytam i czytam wiele watkow o Lublinku i nie moge wyjsc z podziwu. Jacys madrzy ludzie
radza budowac autostrady zamiast utrzymywac Lublinek. No to ja sie pytam ile kilometrow
autostrady zbudujemy za 1 rok utrzymywania lotniska? A ile czasu zajmie budowa autostrady
chocby do Warszawy? A czy turysci lub biznesmeni z zagranicy beda do Polski musieli
przylatywac z wlasnym samochodem pod pacha zeby dotrzec do Lodzi? A ile miast wielkosci
Lodzi w Europie Zachodniej lub USA nie ma wlasnego lotniska?
Na szczescie zycie powoli weryfikuje te opinie i nasz Lublinek zdobywa sobie coraz wiecej
pasazerow, sa juz loty kilkunastoma, a nawet wiecej chetnymi. Ponoc nawet bywaja juz
rezerwacje po okolo 20 miejsc. Napisalem celowo "chetnymi", a nie pasazerami bowiem
dziwnym zbiegiem okolicznosci czesto wlasnie rejsy, ktorymi jest najwieksze zainteresowanie
LOT odwoluje. Chocby statystyka z niedzieli i poniedzialku (10 i 11 czerwca) gdy na 6 planowanych
rejsow odwolano 4 czyli prwie 67%. Jest to oczywiste podcinanie podstaw egzystencji i rozwoju
lodzkiej linii i lotniska, a co za tym idzie narazanie gminy Lodz na straty. Wszelkie dane o lotach
i statusie rejsow mozna znalezc na strona LOT http://defiant.lot.com , a szersza dyskusja ma
miejsce na grupie news pl.regionalne.lodz . Ja ze swej strony zapraszam wszystkich lodzian,
a takze osoby odwiedzajace nasze miasto oraz sympatykow Lodzi do odwiedzenia adresu
http://lotnisko.leto.com.pl abysmy tak jak poprzednio wyrazili swoj protes piszac do osob
odpowiedzilanych za rejsy do Lodzi, a wiec do LOT, z powiadomieniem Ministra Transportu
oraz Prezydenta Lodzi. Poprzednio protest do Ministertswa Transportu wyslalo ponad 120 osob,
niech teraz bedzie nas jeszcze wiecej. Dajmy mozliwosc rozwoju swojemu miastu!

Pozdrawiam, Marcin Kaniewski
Obserwuj wątek
    • Gość: Ryszard Re: Lotnisko Lublinek, Łódź i PLL LOT IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 16:13
      Szanowny Panie z podziwem przeczytałem pańską opinię na temat łódzkiego
      lotniska Lublinek i gratuluję Panu odwagi i zapału co ideii dalszego rozwoju.Ja
      również jestem sympatykiem tej samej sprawy i odsyłam wszystkich do
      przeczytania opinii na forum ,,LOTNISKO'' gdzie najbardziej podobały mi się
      opinie Marka i Romana.
      • Gość: Alber P. Re: Lotnisko Lublinek, Łódź i PLL LOT IP: *.toya.net.pl 13.06.01, 23:46
        Prosimy o kolejny odcinek "Akcji Lotnisko dla Łodzi" w "GW". Tutaj się ważne
        rzeczy dzieją! A PKP co najwyżej przyznać anty-łódkę za gest! 2 pociągi w ciągu
        doby bezpośrednie!
        • Gość: Marcin Re: Lotnisko Lublinek, Łódź i PLL LOT IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 12:34
          W pelni sie zgadzam! Chcemy wiedziec co naprawde dzieje sie na Lublinku. Czy wladze planuja
          wydluzyc pas? Czy bedzie mozliwe ladowanie samolotow od drugiej strony, nie od strony miasta? Czy
          poprawiono oswietlenie kominow i wroca do rozkladu odwolane loty poranny i wieczorny? Czy beda
          rejsy LOTu do innych miast niz Warszawa, a jesli nie to dlaczego? Jak wygladaja rozmowy z innymi
          przewoznikami? Czy z ILS nie nastapilo jakies opoznienie? Pytania mozna mnozyc jednak mozna je
          zastapic jednym: komu tak naprawde zlazy na lotnisku w Lodzi, a kto i dlaczego jest przeciwny lub
          obojetny? I jak w tym wszystkim lokalizuja sie wladze Lodzi. A przeciez ida wybory, pamietajmy wiec o
          tym kto co robi dla Lodzi, a kto ma tylko usta pelne pustych frazesow. Chcemy wyjasnien w ramach
          akcji Gazety "Lotnisko dla Lodzi". A moze tez warto pomyslec nad obywatelskim apolitycznym
          stowrzyszeniem na rzecz lotniska w Lodzi, a w dalszej kolejnosci na rzecz rozwoju infrstruktury Lodzi?
          Bylaby chociaz jakas sila do wywierania zorganizowanego nacisku na wladze, wtedy beda musialy
          sie z nami liczyc.

Pozdrawiam, Marcin Kaniewski
          • Gość: kicek Re: Lotnisko Lublinek, Łódź i PLL LOT IP: *.toya.net.pl 17.06.01, 00:52
            Również popieram inicjatywę.
    • Gość: Marcin http://lotnisko.leto.com.pl IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 19.06.01, 15:58
      No wlasnie zapraszam, bo jest to wazne dla nas wszystkich!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka