Dodaj do ulubionych

znów temat damsko-meski

IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.08.02, 10:01
wczoraj miałam okazję uczestniczyć w niezwykle zaciętej dyskusji. do tej pory
nie wiem po której ze stron chciałabym się opowiedzieć. pytaniem było kto
częściej zdradza kobiety czy faceci?
Obserwuj wątek
    • Gość: tica Re: znów temat damsko-meski IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.08.02, 10:03
      co Wy na to? bo ja osobiście uwazam, że to zdecydowanie w najwiekszym stopniu
      zalezy od człowieka, a nie od tego z która częscią gatunku się brata.
    • meganka2 hmmm... 27.08.02, 10:11
      napiszę tak: przeczytaj sobie książkę pt.: "Płeć mózgu" - odpowiedź znajdziesz
      iście konkretną, acz nie jednoznaczną !
      Wszystko zależy od hormonów, bo to one są chemikaliami mózgu.
      I rodzą się kobiecy faceci i męskie kobiety.
      Chromosomy to jedno - tak naprawdę wszystko zależy od hormonów !!!
      Jednak wg tejże książki, faceci, gdyby nie przynależność i presja społeczna,
      nie żyliby w monogamicznych związkach. Oni zupełnie inaczej patrzą na sprawy
      seksu...
      Nie będę przytaczać dalszych wniosków. Poczytaj sobie, napraaaaaaaaaaaawdęęęę
      warto !!! ;0)
      P.S. Nie myślcie sobie, że we wszystko wiernie wierzę, bo generalizowania nie
      lubię. Jednak książka ta daje do myślenia i jakąś prawdę niesie za sobą.
      pozdr
      papa
      meganka2
    • unikorn Re: znów temat damsko-meski 27.08.02, 10:17
      Kto częściej zdradza? - nie ma reguły, stawka wyrównana...
      • tica do Uni'ego 27.08.02, 10:23
        gdzie jest ten watek o wiesz czym? zapodałeś go już? chciałam się wpisać i nie
        mogę znaleść...

pozdrrr
        • unikorn Re: do forumowiczki o pseudo - Tica ;-) 27.08.02, 10:35
          www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=105343&a=105343
          Nie chciałem dublować - i tak by mnie zaraz zgasili, że "był już taki wątek"...
          Pzdr.
          • hubar Do Unikorna 27.08.02, 10:51
            Zaimponowałeś mi stary, pamiętasz takie stare wątki :-)
            • unikorn Re: Do HuBara 27.08.02, 11:12
              Tak naprawdę chodziło mi o ten wątek...
              www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=1767907&a=1776412
              Ale dzięki za słowa uznania
              ;-)
    • aard Kobiety zdradzają 27.08.02, 10:23
      przejawy nadmiernego zainteresowania nieistotnymi kwestiami. Intersuje Cię, czy
      statystyczny facet częścej skacze w bok niż jego
      konkubina/żona/dziewczyna/matka/kochanka? Czy interesuje Cię, żeby Twój facet
      Ci nie przyprawił rogów? Bo musisz wiedzieć, że jedno do drugiego ma się nijak.
      Faceci ogółem mogą być wulkanami seksu w każdym łóżku i innych miejscach, a
      Twój będzie Ci wierny przez prosty fakt, że Cię kocha. Faceci też mogą być en
      masse monogamistami, a Twój akurat poszuka sobie kogoś na boku, bo Ty dobrze
      gotujesz, ale ona lubi od tyłu (przykładowo).
      Istnieją trzy rodzaje kłamstw: małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyka.
      Pozdrawiam,
      • tica Re: Kobiety zdradzają, owszem ;P 27.08.02, 10:28
        nie chodzi mi o to czemu facet zdradza tylko kto zdradza powiedzmy z regóły,
        ale przy okazji moze i by trzeba było ustalić co uznajemy za zdradę bo jest to
        pojęcie bardzo względne. niektórzy za zdradę uznają zdrade fizyczną a inni
        nawet pomyslenie o innej osobie.
        • unikorn Re: Kobiety zdradzają, owszem ;P 27.08.02, 10:41
          tica napisała:
          > niektórzy za zdradę uznają zdrade fizyczną a inni
          > nawet pomyslenie o innej osobie.

Jeżeli ktoś uznaje za zdradę "pomyślenie o innej osobie" to musi być chory, no
          i musi mieć nadprzyrodzone zdolności wglądu w czyjeś myśli ;-)

Zdrada to chyba jednak najczęściej aspekt fizyczny, a także niektóre rodzaje
          zachowań "w towarzystwie" etc.
          Na przykładzie facetów: zamiast robić problem sobie, no i przede wszystkim
          przykrość swojej kobiecie, lepiej chyba rozstać się z nią, zanim się ją zdradzi.
          Może to gorsze zło, ale jeżeli już facet myśli o zdradzie to chyba bez sensu
          ciągnąć poprzedni związek.
          No chyba, że ktoś jest totalnym skurw...
        • aard Re: Kobiety zdradzają, owszem ;P 27.08.02, 10:48
          tica napisała:

> nie chodzi mi o to czemu facet zdradza tylko kto zdradza powiedzmy z regóły,
          Widzę, ze nie zrozumiałaś. Właśnie próbowałem Ci wytłumaczyć, że regUły NIE
          ISTNIEJĄ...

> ale przy okazji moze i by trzeba było ustalić co uznajemy za zdradę bo jest
          to
          > pojęcie bardzo względne. niektórzy za zdradę uznają zdrade fizyczną a inni
          > nawet pomyslenie o innej osobie.
          Dla mnie zdradą jeśli inny mężczyzna jest dla mojej kobiety ważniejszy lub
          równie ważny (tu z pominięciem ewentualnie ojca i braci) jak ja. Jak to się
          przejawia i czy jestem w stanie to zweryfikować inaczej niż poprzez
          nakrycie "in flagranti" to już inna para cholewek. Raczej nie jestem.
    • aric Re: znów temat damsko-meski 27.08.02, 10:32
      Sąszę, że ta kwestia jest troszkę mało ważna, gdyż zdrada jest rzeczą bardzo
      prostą, a prawda może nigdy nie wyjść na jaw. I sądzę, że nie ma mozliwości
      oszacować która płeć jest wierniejsza, bo człowiek oprócz ustatkowanego i
      ułożonego życia ma tendencję do poddawania się impulsom i postępowania bez
      pomyślunku.
      Moim skromnym zdaniem ważniejsza jest kwestia zaufania i walki z zazdroscią, bo
      to jast najbardziej niebespieczny element zwiazku. Z zazdrości nic dobrego nie
      wynika. Więc jeżeli odpowiemy na pytanie kto jest bardziej zazdrosny, kobieta
      czy mężczyzna to dowiemy sie kto jest bardziej skłonny do zdrady, a może nie?
    • hubar Re: znów temat damsko-meski 27.08.02, 10:41
      Z natury to facet (jako samiec) stara się zaliczyć (zapłodnić) jak największą
      liczbę partnerek (samic). Z tego tytułu opowiadam się że statystycznie to
      faceci zdradzają częściej, ale za to zdrada kobiety jest bardziej napiętnowana
      przez społeczeństwo.
      • do~ Re: znów temat damsko-meski 27.08.02, 10:51
        Podpisuje sie pod wpisem HuBara. Ewolucja potwierdza takie podejscie.

A co do ksiazki "Plec mozgu" to zdecydowanie nie polecam, bo pisana jest na
        podstawie badan pseudonaukowych i niestety bardzo czesto interpretacje sa
        calkowicie na zasadzie "myslenia zyczeniowego".

I serdecznie pozdrawiam.

Do.
    • meganka2 statystyki nie są aż tak istotne, ale... 27.08.02, 10:56
      to, czy zdrada może zostać wybaczona ???
      ja nigdy nie znalazłam się w takowej sytuacji bo nikt mnie nie zdradził i ja
      nie zdradzałam...
      ale... zastanawiałam się cz byłabym w stanie zdradę wybaczyć... ???
      pewnie, że zależy to od wielu czynników (kto, jaki związek, ile trwa etc...)...
      kiedy byłam młodsza, a taym samym bardziej napięta, myślałam, że zdrady w życiu
      bym nie wybaczyła !!! Paszoł !!!
      Teraz... hmmm... zależy ... chyba... nie wiem...
      ja sama jestem istotką monogamistyczną... jak już z kimś jestem w związku, to
      znaczy, że kogoś takiego darzę pięknym uczuciem i uczucie to przysparza mi
      końskich klapek na oczka... i nie ma to tamto! Pokus jest wiele, ale trzeba
      wiedzieć do cholery czego się chce. A seks dla sportu to nie moja dyscyplina.
      Szkoda mi ludzi, którzy zdradzają, bo pewnikiem w ich związkach czegoś im brak
      (albo atmosfera nie ta albo seks nie ten).
      Reasumując wierzę naiwnie, że jak ktoś kocha, ludzie potrafią o wszystkim ze
      sobą pogadać, to nie potrzebują pokus... Ale to tylko moje zdanie... to chyba
      zależy od człowieka...
      pa
      meganka2
      • geograf Re: statystyki nie są aż tak istotne, ale... 27.08.02, 11:59
        równie dobrze to kobiety moga częściej zdradzaj, ale do tego się nie przyznawac..
        bo po co...

nie oszukujmy sie..faceci mają w sobie coś z ludz, którzy lubią się chwalić i szczycić swoimi dokonaniami...

to przede wszystkim sprawa hormonów i wychowania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka