Dodaj do ulubionych

N'ka, Lutomiersk, grill

IP: *.prokom.pl 22.08.05, 13:48
W nocy z 20 na 21 sierpnia kilka osób wybrało się tramwajem 5N do Lutomierska.
Relacja i fotki tutaj: studikomunikacja.strefa.pl/IMP008/imprezy008.html
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: N'ka, Lutomiersk, grill 22.08.05, 17:04
      Tutaj trzeba szczególnie podkreślić przychylność pana prezesa Rynkiewicza z
      Tramwajów Podmiejskich, który podszedł bardzo życzliwie do inicjatywy.

Widać już rozłam w łódzkim środowisku hobbystycznym. Być może wkrótce pojawią
      się kolejne imprezy dla szerszego grona organizowane poza KMST. No chyba, że
      zarząd stowarzyszenia zrobi wszystko, żeby zlikwidować konkurencję. A zapowiada
      się ostra walka o utrzymanie pozycji. Szkoda, że tak późno zauważyli, że grunt
      pali im się pod nogami... Może by do tego nie doszło...
      • Gość: monika AK. Re: N'ka, Lutomiersk, grill IP: *.toya.net.pl 22.08.05, 18:45
        zaraz zaraz jaka konkurencja przeciez stanowimy jedno srodowisko ,srodowisko
        milosnikow tramwajow ,nie wiem po co robic sobie problemow ,to dobrze ze sa
        organizowane wycieczki i nie wazne przez jakei stowarzyszenie czy grupe wazne
        ze jest propagowany cel czyli popieranie komunikacji tramwajowej .
        • Gość: STUDI Re: N'ka, Lutomiersk, grill IP: *.prokom.pl 22.08.05, 19:49
          W innym wątku o imprezie z udziałem M8S odpisałem wyczerpująco.
      • Gość: Aleksej Re: N'ka, Lutomiersk, grill IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.08.05, 18:52
        Michal sorry ale nie zachowoj sie jak dziecko, wszystkie takie sprawy
        zalatwiajmy miedzy soba a nie na forum!!! Walne juz niedlugo i wtedy nalezy
        podjac dyskusje, to forum to nie miejsce na takie rzeczy!.

Pozdrawiam,
        Aleksej
        • michal.ch Re: N'ka, Lutomiersk, grill 22.08.05, 19:05
          Skorzystam z zaproszenia. :)
        • Gość: STUDI Re: N'ka, Lutomiersk, grill IP: *.prokom.pl 22.08.05, 19:48
          Jakbyś wiedział o jeszcze pewnej sprawie to już byś tak nie pisał.
      • Gość: luki Re: N'ka, Lutomiersk, grill IP: *.toya.net.pl 22.08.05, 19:51
        michal.ch napisał:

> Widać już rozłam w łódzkim środowisku hobbystycznym.

Każdy widzi co chce widzieć.

> Być może wkrótce pojawią
        > się kolejne imprezy dla szerszego grona organizowane poza KMST.

Jeśli sie pojawią, to bardzo dobrze. Każda impreza, to okazja do promocji
        tramwaju jako ekologicznego środka transportu, propagowania historii
        komunikacji tramwajowej w Łodzi oraz samego miasta. Oby takich imprez było jak
        najwięcej. No i fajnie by było gdyby wszyscy dowiadywali się o takich imprezach
        przed, a nie po fakcie, choć skoro to zupełnie prywatna inicjatywa możecie
        czynić jak uważacie.

> No chyba, że
        > zarząd stowarzyszenia zrobi wszystko, żeby zlikwidować konkurencję. A
        zapowiada
        > się ostra walka o utrzymanie pozycji.

Cóż, zachowanie typowe dla osób, które się czegoś obawiają. Zamiast robić swoje
        wysuwają zarzuty pod adresem innych. Dziwi mnie to, bo w życiu bym nie
        pomyślał, że takie sprawy można rozpatrywać w takich kategoriach.

> Szkoda, że tak późno zauważyli, że grunt
        > pali im się pod nogami... Może by do tego nie doszło...

Hmmm, a teraz to już mnie rozbawiłeś. :) Grunt pod nogami to raczej Tobie się
        jakiś czas temu palił...
        • Gość: STUDI Re: N'ka, Lutomiersk, grill IP: *.prokom.pl 22.08.05, 20:21
          A jakbyś to ty jako osoba prywatna organizował przejazd włąsnym pojazdem to
          wziąłbyś przypadkowych ludzi? Tym bradziej jak peirwszy raz wjeżdżesz na nie
          swój teren i zależy tobie na tym aby wywrzeć najkorzystniejsze pierwsze wrażenie
          na osobie zezwalającej na wjazd.

Forum ma tę wae że tu są tylko nicki. Porozmawiaj z Trmajami Podmiejskimi jak
          byli negatywnie nstawianie na wynajmowanie wagonu po prostackim wybryku
          najciekawsze że osób i z tego forum i na dodatek sprawiających wrażenie
          kulturalnych, dobrze wychowanych.

Dwie osoby które były na tej imprezie oprócz mnie też ciężko harowały przy tej
          N'ce. Chyba normalne że im się nałeżało pierwszeństwo w udziale. Wagon jest mały.

Ot tyle.
        • michal.ch Re: N'ka, Lutomiersk, grill 22.08.05, 20:36
          Gość portalu: luki napisał(a):

> michal.ch napisał:
          >
          > > Widać już rozłam w łódzkim środowisku hobbystycznym.
          >
          > Każdy widzi co chce widzieć.

No właśnie. Dlatego nie zauważyłeś pewnych spraw jakiś czas temu...

> > No chyba, że
          > > zarząd stowarzyszenia zrobi wszystko, żeby zlikwidować konkurencję. A
          > zapowiada
          > > się ostra walka o utrzymanie pozycji.
          >
          > Cóż, zachowanie typowe dla osób, które się czegoś obawiają. Zamiast robić swoje
          >
          > wysuwają zarzuty pod adresem innych. Dziwi mnie to, bo w życiu bym nie
          > pomyślał, że takie sprawy można rozpatrywać w takich kategoriach.

Robimy więc swoje. Czego w panującej atmosferze niekoniecznie dało się robić pod
          waszym okiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka