Dodaj do ulubionych

WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!!

28.08.05, 12:42
Był ktoś ostatnio w parku???nad rzeką??
Czy widzieliście co stało się z tymi domkami?????
Obserwuj wątek
    • mamuska85 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 15:12
      Tak, widzialam. Ruina totalna. A wystarczy wyremontować i wynająć. Wstyd i nic więcej.
      • paenka Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 15:46
        wystarczy wyremontowac, wystarczy odmalować i wystarczy placic rachunki za utrzymanie tego przybytku. WYSTARCZY! A i tak jak ktos juz bedzie chcial przespac sie w Sdz to wystarczy, ze zatrzyma sie na pół boru albo w Tumidaju.
        Gdyby ktos miał pieniądze na to napewno by cos z tym zrobił bo to chyba raczej nie jest przybytek państwowy więc no cóż. KASA KASA KASA i wtedy może coś wyjdzie z tego.

A swoja droga fajnie było na przystani w zimowy wieczor wpaść na piwko. Było pusto i spokojnie a teraz wole siedziec w domu.
        • pyszard Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 16:37
          domki ktore staly wokól stawu (nie te zrujnowane klocki) odmalowali, odnowili i
          przeniesli do wioski smerfow na zwirowni. tam sluza dziciom ktore przyjezdzaja
          na obozy i kolonie.
          • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 20:08
          • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 20:09
            Akurat tu nie wiem o co chodzi, tak wiem, że tamte przenieśli gdzies do jakiejś Rudy, ale czy do smerfów??;) To nie wiem.
            Widziałam dzis co się stało z tymi domkami, które teraz stoją w parku-syf, ruina, meliny dla żuli. Komu podlegają te domki??
        • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 20:19
          A dlaczego w Sieradzu nie ma hotelu?? Nie chodzi o jakiś wypas, ale mały kilu pokojowy hotelik na poziomie. To tak przy okazji. W Zd.Woli jest hotel!Paenka, nie wystarczy, że ktoś sobie pojedzie do Tumidaja czy do innego okolicznego przybytku. Jak ktoś załatwia sprawy w Sieradzu, to niech będzie na miejscu!
          Nie tylko KASA, KASA, po prostu komuś musi sie chcieć coś zrobić, a jeśli nie ma pomysłu, rozebrać te domki i posadzić kwiatki!Niech rudery nie stoją w parku.

A mnie się wydaje, że teren w parku (i domki)to jest przybytek miejski. Przecież restauracja, która tam była, tzn. budynek był dzierżawiony od miasta, chyba się nie mylę? Pisaliście coś kiedyś o jakimś centrum ekologicznym na przystani? Co DALEJ Z TYM PROJEKTEM? Pamiętam jak przyjechałam 5 lat temu w lecie na weselisko siostry ciotecznej do Sieradza-goście którzy nie pomieścili się u rodziny własnie zakwaterowani byli w tych domkach i bylo tam całkiem znośnie.
          W ogóle dziś byłam na wycieczce rowerkiem w mieście-ludzie, miasto upada!!W przeciągu 2 lat popadło w ruinę. Ale za to dziękujmy pani prezydent (przez małe P) i reszcie z jej świty. Cieszę się, że powstaje dworzec pks, że nowa część miasta w zasadzie rozbudowuje się, ale stary Sieradz STRASZY!!!!!!!!!
          • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:31
            wstyd to jest taki, mysza, ze nie wiesz ze w sieradzu jest hotel :)
            nazywa sie TRAX

bylas na rowerze beze mnie
            chlip
            ;)
            • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:34
              Ebusia, to nie hotel!!(tylko z nazwy:) O istnieniu tego wiem:) Do prawdziwego hotelu to mu daleko:((
              A marzy mi się coś np. w okolicach rynku-zaadaptowana kamieniczka stara:)

Dziś byłam m.in. na ul.Wodnej, oraz Sukienniczej;)
              • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:37
                a co to jest jesli nie hotel? wynajmuja tam pokoje tak?

kup kamieniczke i zrob tam hotel :)

ja w czwartek pojechalam sobie na rynek, wodna, wzgorze zamkowe, zamkowa, rynek
                praski, mosir, z powrotem na wzgorze, walami od strony legow do mostku przy
                wierzbowej, w olendry duze wjechalam, w krakowskie, poswietna gorka, pare razy
                kolo sp5, oksinskiego, krasawna, 1 maja, 3 maja, i do domku - grunwaldzka:D
                • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:43
                  To ja miałam dziś podobną trasę;)Byłam jeszcze na Olendrach Małych, na Wierzbowej również, Rzecznej, ulicy Opłotki;)

a jeszcze oglądałam na MOSIRZE grzybka w piaskownicy-został zniszczony przez wandali (pomazany sprayem)-może akcja "Odnawiamy grzybka"??

Hotel tak-ale w nazwie, nawet ze sniadaniem goście mają problemy:(( Bo bufet nieczynny:( Myśle,ze jakby ktoś kupił kamieniczke i zrobił hotel (wystarczy 6 pokoi)+restauracja+pub+coś jeszcze to oplaciłoby mu się;) Tylko obawiam sie, ze jednak nie w starym centrum miasta,bo tam mam wrażenie zaraz wszystko zawali się:((
                  • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:45
                    grzybka tez ogladalam :)

no. to tym "ktoś-iem" mozesz byc Ty no nie? :)
                    • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:47
                      No własnie nie bardzo, bo na odleglość trudno zarządzać;)
                      Chyba, że miałabym dobrego managera na miejscu;)
                      • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:50
                        ja! ja! :)
          • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:33
            nawet zeby rozebrac te domki potrzebna kasa, i pewnie zgoda miliona urzedasow
            itd itp. tzn chodzi mi o to, ze czasami nam - niezainteresowanym - wydaje sie to
            takie proste, a w rzeczywistosci wcale proste nie jest.

ale zgadzam sie, te domki za ciekawie nie wygladaja
    • sieradzak Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 29.08.05, 11:15
      Dawno, żem tam nie był ;-( więc nie wiem naocznie, ale już od dawna teren
      "Przystani" popadał w ruinę.
      Nie wiem jaki jest stan prawny i do kogo teraz ten teren należy. Poprzedni
      dzierżawca podobno narobił jakiś długów, czy coś takiego ? Jeśli więc jest to
      własność miasta, to w ruinie wróciło do miasta. Szkoda tylko, że miasto nie
      robiło nic aby wymusić odpowiednie użytkowanie terenu ;-(
      Co do rozbiórki, to zapewne jest to spory wydatek, być może porównywalny z
      remontem ?
      Już były wątki o przystani i pisałem bodaj, że najgorsze jest to iż brak
      koncepcji na to miejsce ;-( podobnie jak na rejony stadionu.

Co do hotelu, jest też w Modrzewiu pokoik ;) Trax, to taka buda dla Tirowców,
      choć nie wiem jak teraz ;-) Hotel w Rynku ? Pewnie fajna sprawa, ale najpierw
      musiałby być jakiś pomysł na Rynek i jakieś mieszkania socjalne na eksmisje,
      żeby ucywilizować ten rejon ;-( Bo ktoś zainwestuje pieniądze, a ... ryzyko
      dziwnego towarzystwa, zepsuje klimat i interes ;-)

Wszystko nie wygląda różowo ;-( a szkoda.
      • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 29.08.05, 11:34
        trax to, z tego co widzialam z filmiku o sdz, dosc przyjemny w srodku klimat ma. pokoje czyste, tanie.
        nie wiem czy tylko dla tirowcow. rzadko kiedy tam tira widze, juz predzej polboru dla takich jest co? ;)

poza tym, po co w Sieradzu hotel? przyjezdza tu ktos taki, coby sie wlasicielowi oplacalo wkladac na pewno duze pieniadze w usytuowanie hotelu w rynku?

w vegasie jeszcze mafia pokoje wynajmuje, gdyby ktos chcial sie przespac ;) ..
        • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 29.08.05, 11:42
          A owszem, przyjeżdżają;)
        • sieradzak Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.08.05, 13:40
          Ano bywają ;-)
          Jakieś delegacje, przedsiębiorcy, zwykli ludzie, może to nie jest eldorado, ale
          zapotrzebowanie na mały przytulny hotelik zapewne jest ;-)
      • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 29.08.05, 11:43
        Poprzedniemu dzierżawcy to nie chciano sprzedać Przystani.
        • pyszard Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.08.05, 00:35
          w bankowcu tez sa noclegi. mozna sobie pokoj wynajac w warunach "hotelowych".
          • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.08.05, 07:48
            Ale to nie to samo.
            Mnie jest głupio jak mają przyjechać jacyś goście i trzeba im powiedzieć, że nie ma w mieście hotelu i muszą spać gdzies po wsiach okolicznych;))
    • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 13:31
      dzisiaj sie dowiedzialam, ze domkow w parku juz nie ma i sporo drzew wycieto...
      czy ktos moze to potwierdzic? czy ktos wie, czy na miejsce starych posadza nowe
      drzewka?
      • jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 13:43
        nic nie ma! totalny brud i bałagan, budynek resteuracji w ruinie z powybijanymi
        szybami,rozwalony amfiteatr(wieczny remont),syf i malaria .Jak tam byłem
        wczoraj się przejść po meczu Warty to mnie ogarneła czrna rozpacz.Normalnie
        tragedia.połamane ławki ,lampy ,śmieci ,dziury,most też ledwo zipie!
        tylko ten "modrzew" się ino ostał
        • jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 13:52
          a zapomniałem.Ukradli nawet kraty z okien.Normalnie wyrawali. Piknie się
          prezentuje także budynek po przystani kajakowej(wybite okna,wyrwane kraty,pół
          zawalony) i ogrodzenie(jego resztki)
          przystań że hej Tylko gości zaprosić.
          I właśnie na przykładzie przystani można zobaczyć jak dbają o miasto nasze
          waadze.
          Tako rzecze Łukaszenka..."Białoruś to kwitnący kraj.."
          a ja mu "chyba nacią kartoflaną"
          • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:01
            jasiek. ja sie pytam TYLKO o domki. postiw bedzie przerabiany na jakies centrum
            europejskie. czemu nie odpowiadasz na pytania? :P
            • szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:05
              Ebusia, Ty w to wierzysz?? Chyba w centralny śmietnik Europy;))))
              • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:06
                wierze - nie wierze. niewazne. pytam o domki i drzewa :)
            • jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:06
              a to nie wiedziałem! a kiedy?
              domków nie ma!!! ani jednego
              • ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:06
                wszystko to bylo przerabiane tu, na forum. milej lektury :]
                • jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:39
                  szkoda tylko że lato idzie a tam taki syf zostanie
                  do czasu tej niby budowy:]
                • sbi Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 31.03.06, 10:57
                  > wszystko to bylo przerabiane tu, na forum. milej lektury :]

Tutaj o tym pisaliśmy (prawie rok temu):
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=23268124
                  • jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 01.04.06, 16:51
                    czytałem i ogólnie co z tego wynika forumowicze?
                    następna dziura pod rynkiem!
                    • jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 01.04.06, 16:52
                      w przyszłości
                      ale ostatni znów Misia oglądałem!!
                      • pyszard amfiteatr i "centrum ksztalcenia ekologicznego" 02.04.06, 01:24
                        gdzies mi sie rzucilo w oczy, ze to centrum mialo byc oddane w 2007 roku, ale
                        nie moge znalesc konkretnej daty na stronie UM. trudno mi w to uwierzyc widzac
                        w jakim stanie sa tam budynki. po zimie fundamenty-podstawy wyburzonych domkow
                        rozpadly sie przez co cala okolica wyglada jak ruina. do tego remont amfiteatru
                        i cale gory gruzu... oby jak najszybciej ktos sie tym zajal. w koncu to jedno z
                        najbardziej reprezentacyjnych miejsc w Sieradzu..
                        • jasiek53 Re: amfiteatr i "centrum ksztalcenia ekologiczneg 02.04.06, 02:19
                          nic dodać nic ująć!
                        • paenka Gruzy.? 02.04.06, 09:33
                          ruiny? gruzy? ok to ja robie casting na pozoranta edycja 2006 kto chetny?
                          • ebusia_fam_fatal Re: Gruzy.? 02.04.06, 09:41
                            ja bym chetny, ale w S bede na swieta dopiero
                            • paenka Re: Gruzy.? 02.04.06, 10:12
                              luzik moze być, kto dalej chetny?
                              • jasiek53 Re: Gruzy.? 02.04.06, 18:14
                                a drzew ubyło tylko na wyspie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka