szaramysza9 28.08.05, 12:42 Był ktoś ostatnio w parku???nad rzeką?? Czy widzieliście co stało się z tymi domkami????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska85 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 15:12 Tak, widzialam. Ruina totalna. A wystarczy wyremontować i wynająć. Wstyd i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 15:46 wystarczy wyremontowac, wystarczy odmalować i wystarczy placic rachunki za utrzymanie tego przybytku. WYSTARCZY! A i tak jak ktos juz bedzie chcial przespac sie w Sdz to wystarczy, ze zatrzyma sie na pół boru albo w Tumidaju. Gdyby ktos miał pieniądze na to napewno by cos z tym zrobił bo to chyba raczej nie jest przybytek państwowy więc no cóż. KASA KASA KASA i wtedy może coś wyjdzie z tego. A swoja droga fajnie było na przystani w zimowy wieczor wpaść na piwko. Było pusto i spokojnie a teraz wole siedziec w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
pyszard Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 16:37 domki ktore staly wokól stawu (nie te zrujnowane klocki) odmalowali, odnowili i przeniesli do wioski smerfow na zwirowni. tam sluza dziciom ktore przyjezdzaja na obozy i kolonie. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 20:09 Akurat tu nie wiem o co chodzi, tak wiem, że tamte przenieśli gdzies do jakiejś Rudy, ale czy do smerfów??;) To nie wiem. Widziałam dzis co się stało z tymi domkami, które teraz stoją w parku-syf, ruina, meliny dla żuli. Komu podlegają te domki?? Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 20:19 A dlaczego w Sieradzu nie ma hotelu?? Nie chodzi o jakiś wypas, ale mały kilu pokojowy hotelik na poziomie. To tak przy okazji. W Zd.Woli jest hotel!Paenka, nie wystarczy, że ktoś sobie pojedzie do Tumidaja czy do innego okolicznego przybytku. Jak ktoś załatwia sprawy w Sieradzu, to niech będzie na miejscu! Nie tylko KASA, KASA, po prostu komuś musi sie chcieć coś zrobić, a jeśli nie ma pomysłu, rozebrać te domki i posadzić kwiatki!Niech rudery nie stoją w parku. A mnie się wydaje, że teren w parku (i domki)to jest przybytek miejski. Przecież restauracja, która tam była, tzn. budynek był dzierżawiony od miasta, chyba się nie mylę? Pisaliście coś kiedyś o jakimś centrum ekologicznym na przystani? Co DALEJ Z TYM PROJEKTEM? Pamiętam jak przyjechałam 5 lat temu w lecie na weselisko siostry ciotecznej do Sieradza-goście którzy nie pomieścili się u rodziny własnie zakwaterowani byli w tych domkach i bylo tam całkiem znośnie. W ogóle dziś byłam na wycieczce rowerkiem w mieście-ludzie, miasto upada!!W przeciągu 2 lat popadło w ruinę. Ale za to dziękujmy pani prezydent (przez małe P) i reszcie z jej świty. Cieszę się, że powstaje dworzec pks, że nowa część miasta w zasadzie rozbudowuje się, ale stary Sieradz STRASZY!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:31 wstyd to jest taki, mysza, ze nie wiesz ze w sieradzu jest hotel :) nazywa sie TRAX lokalizacja: mosir:) bylas na rowerze beze mnie chlip ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:34 Ebusia, to nie hotel!!(tylko z nazwy:) O istnieniu tego wiem:) Do prawdziwego hotelu to mu daleko:(( A marzy mi się coś np. w okolicach rynku-zaadaptowana kamieniczka stara:) Dziś byłam m.in. na ul.Wodnej, oraz Sukienniczej;) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:37 a co to jest jesli nie hotel? wynajmuja tam pokoje tak? kup kamieniczke i zrob tam hotel :) ja w czwartek pojechalam sobie na rynek, wodna, wzgorze zamkowe, zamkowa, rynek praski, mosir, z powrotem na wzgorze, walami od strony legow do mostku przy wierzbowej, w olendry duze wjechalam, w krakowskie, poswietna gorka, pare razy kolo sp5, oksinskiego, krasawna, 1 maja, 3 maja, i do domku - grunwaldzka:D Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:43 To ja miałam dziś podobną trasę;)Byłam jeszcze na Olendrach Małych, na Wierzbowej również, Rzecznej, ulicy Opłotki;) a jeszcze oglądałam na MOSIRZE grzybka w piaskownicy-został zniszczony przez wandali (pomazany sprayem)-może akcja "Odnawiamy grzybka"?? Hotel tak-ale w nazwie, nawet ze sniadaniem goście mają problemy:(( Bo bufet nieczynny:( Myśle,ze jakby ktoś kupił kamieniczke i zrobił hotel (wystarczy 6 pokoi)+restauracja+pub+coś jeszcze to oplaciłoby mu się;) Tylko obawiam sie, ze jednak nie w starym centrum miasta,bo tam mam wrażenie zaraz wszystko zawali się:(( Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:45 grzybka tez ogladalam :) no. to tym "ktoś-iem" mozesz byc Ty no nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:47 No własnie nie bardzo, bo na odleglość trudno zarządzać;) Chyba, że miałabym dobrego managera na miejscu;) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 28.08.05, 21:33 nawet zeby rozebrac te domki potrzebna kasa, i pewnie zgoda miliona urzedasow itd itp. tzn chodzi mi o to, ze czasami nam - niezainteresowanym - wydaje sie to takie proste, a w rzeczywistosci wcale proste nie jest. ale zgadzam sie, te domki za ciekawie nie wygladaja Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 29.08.05, 11:15 Dawno, żem tam nie był ;-( więc nie wiem naocznie, ale już od dawna teren "Przystani" popadał w ruinę. Nie wiem jaki jest stan prawny i do kogo teraz ten teren należy. Poprzedni dzierżawca podobno narobił jakiś długów, czy coś takiego ? Jeśli więc jest to własność miasta, to w ruinie wróciło do miasta. Szkoda tylko, że miasto nie robiło nic aby wymusić odpowiednie użytkowanie terenu ;-( Co do rozbiórki, to zapewne jest to spory wydatek, być może porównywalny z remontem ? Już były wątki o przystani i pisałem bodaj, że najgorsze jest to iż brak koncepcji na to miejsce ;-( podobnie jak na rejony stadionu. Co do hotelu, jest też w Modrzewiu pokoik ;) Trax, to taka buda dla Tirowców, choć nie wiem jak teraz ;-) Hotel w Rynku ? Pewnie fajna sprawa, ale najpierw musiałby być jakiś pomysł na Rynek i jakieś mieszkania socjalne na eksmisje, żeby ucywilizować ten rejon ;-( Bo ktoś zainwestuje pieniądze, a ... ryzyko dziwnego towarzystwa, zepsuje klimat i interes ;-) Wszystko nie wygląda różowo ;-( a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 29.08.05, 11:34 trax to, z tego co widzialam z filmiku o sdz, dosc przyjemny w srodku klimat ma. pokoje czyste, tanie. nie wiem czy tylko dla tirowcow. rzadko kiedy tam tira widze, juz predzej polboru dla takich jest co? ;) poza tym, po co w Sieradzu hotel? przyjezdza tu ktos taki, coby sie wlasicielowi oplacalo wkladac na pewno duze pieniadze w usytuowanie hotelu w rynku? w vegasie jeszcze mafia pokoje wynajmuje, gdyby ktos chcial sie przespac ;) .. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 29.08.05, 11:42 A owszem, przyjeżdżają;) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.08.05, 13:40 Ano bywają ;-) Jakieś delegacje, przedsiębiorcy, zwykli ludzie, może to nie jest eldorado, ale zapotrzebowanie na mały przytulny hotelik zapewne jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 29.08.05, 11:43 Poprzedniemu dzierżawcy to nie chciano sprzedać Przystani. Odpowiedz Link Zgłoś
pyszard Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.08.05, 00:35 w bankowcu tez sa noclegi. mozna sobie pokoj wynajac w warunach "hotelowych". Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.08.05, 07:48 Ale to nie to samo. Mnie jest głupio jak mają przyjechać jacyś goście i trzeba im powiedzieć, że nie ma w mieście hotelu i muszą spać gdzies po wsiach okolicznych;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 13:31 dzisiaj sie dowiedzialam, ze domkow w parku juz nie ma i sporo drzew wycieto... czy ktos moze to potwierdzic? czy ktos wie, czy na miejsce starych posadza nowe drzewka? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 13:43 nic nie ma! totalny brud i bałagan, budynek resteuracji w ruinie z powybijanymi szybami,rozwalony amfiteatr(wieczny remont),syf i malaria .Jak tam byłem wczoraj się przejść po meczu Warty to mnie ogarneła czrna rozpacz.Normalnie tragedia.połamane ławki ,lampy ,śmieci ,dziury,most też ledwo zipie! tylko ten "modrzew" się ino ostał Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 13:52 a zapomniałem.Ukradli nawet kraty z okien.Normalnie wyrawali. Piknie się prezentuje także budynek po przystani kajakowej(wybite okna,wyrwane kraty,pół zawalony) i ogrodzenie(jego resztki) przystań że hej Tylko gości zaprosić. I właśnie na przykładzie przystani można zobaczyć jak dbają o miasto nasze waadze. Tako rzecze Łukaszenka..."Białoruś to kwitnący kraj.." a ja mu "chyba nacią kartoflaną" Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:01 jasiek. ja sie pytam TYLKO o domki. postiw bedzie przerabiany na jakies centrum europejskie. czemu nie odpowiadasz na pytania? :P Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:05 Ebusia, Ty w to wierzysz?? Chyba w centralny śmietnik Europy;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:06 wierze - nie wierze. niewazne. pytam o domki i drzewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:06 a to nie wiedziałem! a kiedy? domków nie ma!!! ani jednego Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:06 wszystko to bylo przerabiane tu, na forum. milej lektury :] Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 30.03.06, 14:39 szkoda tylko że lato idzie a tam taki syf zostanie do czasu tej niby budowy:] Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 31.03.06, 10:57 > wszystko to bylo przerabiane tu, na forum. milej lektury :] Tutaj o tym pisaliśmy (prawie rok temu): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=23268124 Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 01.04.06, 16:51 czytałem i ogólnie co z tego wynika forumowicze? następna dziura pod rynkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: WSTYD, WSTYD, WSTYD!!!!!! 01.04.06, 16:52 w przyszłości ale ostatni znów Misia oglądałem!! Odpowiedz Link Zgłoś
pyszard amfiteatr i "centrum ksztalcenia ekologicznego" 02.04.06, 01:24 gdzies mi sie rzucilo w oczy, ze to centrum mialo byc oddane w 2007 roku, ale nie moge znalesc konkretnej daty na stronie UM. trudno mi w to uwierzyc widzac w jakim stanie sa tam budynki. po zimie fundamenty-podstawy wyburzonych domkow rozpadly sie przez co cala okolica wyglada jak ruina. do tego remont amfiteatru i cale gory gruzu... oby jak najszybciej ktos sie tym zajal. w koncu to jedno z najbardziej reprezentacyjnych miejsc w Sieradzu.. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: amfiteatr i "centrum ksztalcenia ekologiczneg 02.04.06, 02:19 nic dodać nic ująć! Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Gruzy.? 02.04.06, 09:33 ruiny? gruzy? ok to ja robie casting na pozoranta edycja 2006 kto chetny? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Gruzy.? 02.04.06, 09:41 ja bym chetny, ale w S bede na swieta dopiero Odpowiedz Link Zgłoś