Dodaj do ulubionych

LOT milczy...

IP: *.hsd1.ca.comcast.net 30.08.05, 00:05
LOT NIBY OGLOSIL WZNOWIENIE POLACZEN DO LODZI, TYMCZASEM WRZESIEN ZAPASEM, A
POLACZENIA DALEJ NIE MA W SYSTEMIE REZERWACJI, NAWET NIE PODANO ROZKLADU
LOTOW. JAK ZWYKLE LOT NIE TRAKTUJE LODZI POWAZNIE I MA NAS W ...

DLA MNIE I TAK LEPIEJ BEDZIE JAK LUFTHANSA WEJDZIE NA LUBLINEK. WRESZCIE
BEDZIE MOZNA POLECIEC DO LAX, NRT, SIN czy AKL.

Z DRUGIEJ STRONY akurat OKECIE wcale nie jest az tak daleko od lodzi. szkoda
tylko, ze nie ma porzadnej drogi lub lini kolejowej laczacej LODZ.
Obserwuj wątek
    • ander_epll Re: LOT milczy... 30.08.05, 10:52
      Na razie zapomnijmy o lotach do Warszawy. Możliwe, że w tym roku żaden Jetstream
      nie będzie do nas latał. Tu nie chodzi tylko o Łódź, bo w Bydgoszczy i
      Katowicach jest tak samo.
      • Gość: 44433 Re: LOT milczy... IP: 195.69.83.* 30.08.05, 12:04
        Uprzejmie informuje,ze Polskie Linie Lotnicze LOT od jesieni planuja
        wprowadzenie nowych polaczen min.do Lodzi. Wprowadzenie do eksploatacji
        drugiego samolotu typu Jetstream 32 umożliwi LOT-owi powrót na trasę Warszawa -
        Łódź. Począwszy od 10 października rejsy będą się odbywać 9 razy w tygodniu.
        Bliższe informacje o dokladnym rozkladzie rejsow jak i informacje o taryfach
        i cenach biletu ,uzyska Pan także dzwoniąc do naszego Call Center pod numer
        telefonu 0 801 703 703 czynnym calą dobę.Bardzo prosze o kontakt ok.15
        wrzesnia. Z poważaniem, Polskie Linie Lotnicze
        17 stycznia 39
        00-906 Warszawa
        • topjes Re: LOT milczy... 30.08.05, 14:37
          > Bardzo prosze o kontakt ok.15
          > wrzesnia.

Dwa razy nas namawiać nie trzeba ;)
          • Gość: S&F Re: LOT milczy... IP: *.toya.net.pl 30.08.05, 15:27
            Wow !!!
            Jak by jeszcze Centralwings, znalazł wolne miejsce np do Rzymu.........
            No pomarzyłem.
            Pozdrawiam
      • Gość: zasieki1 Re: LOT milczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:11
        > Na razie zapomnijmy o lotach do Warszawy. Możliwe, że w tym roku żaden
        > Jetstream nie będzie do nas latał.

skad masz takie informacje??!! wiem o problemach jet air`a w zwiazku z
        certyfikacja, ale podobno do konca wrzesnia maja sie wyrobic. czy sa jeszcze
        jakies inne problemy, o ktorych nie wiem? jesli nie mozesz publicznie to prosze
        na priva: zasieki1@gazeta.pl
    • Gość: radek No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ IP: *.brda.net 30.08.05, 19:59
      Od 12 września mieszkańcy regionu zyskają dwa kolejne połączenie lotnicze z
      Warszawą. Półtora miesiąca później z Londynem.

Dotychczas codzienną komunikację ze stolicą zapewniał tylko jeden samolot,
      wylatujący z bydgoskiego lotniska o 5.55 i wracający późnym wieczorem. W tej
      sytuacji nierzadko zdarzało się, że nie dla wszystkich chętnych starczało biletów.

Podróżni nie do końca byli też zadowoleni z godzin odlotów. Po pierwsze, nie
      było porannego samolotu z Warszawy do Bydgoszczy, po drugie, ktoś, kto szybko
      załatwił swoje sprawyw stolicy, musiał czekać do wieczora na możliwość powrotu.

Od 12 września tego typu problemów już nie będzie dzięki dwóm kolejnym
      połączeniom, które uruchomi niemiecka firma Jet Air współpracującą z LOT-em.
      Trasę Warszawa-Bydgoszcz-Warszawa będzie obsługiwał 19-miejscowy samolot Jet
      Stream, który pierwszy wahadłowy lot będzie wykonywał między 7.30 i 10.00, a
      drugi - popołudniowy - między 16.00 i 18.00.

- Jeśli okaże się, że zainteresowanie podróżami na nowej linii będzie duże, to
      niewykluczone, że z czasem 19-miejscowe samoloty zostaną zastąpione większymi,
      zabierającymi 32 pasażerów - zapowiada Tomasz Makowski, prezes Portu Lotniczego
      Bydgoszcz.

Bilety w jedną stronę będą kosztowały od 100 do 340 zł (im wcześniejsza
      rezerwacja, tym mniejsza opłata).

30 października tani przewoźnik z Irlandii - Ryanair - zainauguruje pierwsze
      międzynarodowe połączenie bydgoskiego portu lotniczego. Samoloty tej firmy będą
      latały codziennie z Londynu do Bydgoszczy i z powrotem.

Szefostwo Portu Lotniczego Bydgoszcz nie zamierza jednak ograniczać się do
      jednego połączenia międzynarodowego.

- Trwają rozmowy w sprawie uruchomienia, być może jeszczew tym roku, lotów do
      innego dużego miasta w Europie Zachodniej, na razie nie mogę jednak zdradzać
      szczegółów - zastrzega prezes Makowski. Nieoficjalnie wiadomo, że chodzi o
      któreś z niemieckich lotnisk, najprawdopodobniej o Duesseldorf.

Uruchomienie nowych linii sprawi, że w przyszłym roku liczba pasażerów
      obsługiwanych na bydgoskim lotnisku wzrośnie kilkakrotnie.

W ubiegłym roku było ich około 24 tysięcy, a w szacunkach na rok 2006 mówi się
      już o 150 tysiącach odpraw. Oznacza to, że PLB dołączy do grupy ważniejszych
      portów regionalnych - takich jak Gdańsk czy Poznań.
      • topjes Re: No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ 31.08.05, 13:36
        > W ubiegłym roku było ich około 24 tysięcy, a w szacunkach na rok 2006 mówi się
        > już o 150 tysiącach odpraw. Oznacza to, że PLB dołączy do grupy ważniejszych
        > portów regionalnych - takich jak Gdańsk czy Poznań.

150 tys to zdecydowanie NIE jest grupa ważniejszych portów regionalnych.
        • ander_epll Re: No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ 31.08.05, 13:49
          Jeśli za rok mają mieć 150 tys. pax to Bydzie spokojnie `łykniemy` w 2006:)
          Na razie nie wiemy czy nie czekają nas jeszcze jakieś niespodzianki w tym roku!
          Natomiast wiosna i lato 2006 będą zapewne dla nas miesiącami intensywnego
          rozwoju połączeń. Do tego dochodzi pełny sezon na czartery.
          • topjes Re: No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ 01.09.05, 00:26
            > Jeśli za rok mają mieć 150 tys. pax to Bydzie spokojnie `łykniemy` w 2006:)
            > Na razie nie wiemy czy nie czekają nas jeszcze jakieś niespodzianki w tym roku!
            > Natomiast wiosna i lato 2006 będą zapewne dla nas miesiącami intensywnego
            > rozwoju połączeń. Do tego dochodzi pełny sezon na czartery.

I tylko jawi się jeden problem - przepustowość tymczasowego terminala :////
            czyli jeden samolot max na godzinę. Jest jeszcze szansa, że stary terminal
            przerobią na drugi tymczasowy punkt odprawy 200-osobowy.
            • Gość: S&F Re: No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ IP: *.toya.net.pl 01.09.05, 10:36
              Latem dostawią wypożyczony od wojska namiot i już :-)))
              Pozdrawiam
              • Gość: radek Re: No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ IP: *.brda.net 01.09.05, 10:54
                Gryla sie urzadzi tyz w namiocie :-/
            • ander_epll Re: No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ 01.09.05, 13:01
              Ten będzie miał przepustowość około 300 000 pax. Jest on w stanie obsłużyć
              komplet pasażerów Benka co godzinę. Życzę nam szczerze żebyśmy chociaż mieli dwa
              Boeingi dziennie...
              • Gość: MarcinK Re: No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ IP: *.lot.pl 01.09.05, 15:20
                A słyszałes o czymś takim jak "fala odlotów" - samoloty nie latają co godzinę
                tylko rano np co 10 minut, a potem pół dnia przerwy.

Pozdrawiam, MarcinK
              • topjes Re: No nie wiem czy w Bydzi jest tak samo :-/ 02.09.05, 22:17

> Ten będzie miał przepustowość około 300 000 pax. Jest on w stanie obsłużyć
                > komplet pasażerów Benka co godzinę. Życzę nam szczerze żebyśmy chociaż mieli dw
                > a
                > Boeingi dziennie...

Już Ci Marcin napisał - nie chodzi o to ile dziennie, tylko o to ile naraz :)))
                Zobacz jak wygląda siatka odlotów poranna z Pyrzowic. Samoloty co kilkanaście
                minut. Potem już dużo spokojniej.
                • Gość: ostrowski o co chodzi? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 07.09.05, 05:35
                  czy ktos moze mi wytlumaczyc dlaczego jeszcze do tej pory nie zostaly
                  opublikowane rozklady lotow do LODZI i dlaczego ciagle nie ma Lublinka w
                  systemie rezerwacji? Ponoc loty maja ruszyc od 10 pazdziernika, obawiam sie, ze
                  nie dojdzie to do skutku...

i jeszcze jedno pytanie.
                  Moze ktos wie czy wogole sa prowadzone jakies rozmowy Lublinka z Lufthansa?

dzieki!
                  • Gość: matej Re: o co chodzi? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.09.05, 08:35
                    tak prowadzone są od dłuzszego czasu
                  • Gość: easy Re: o co chodzi? IP: *.retsat1.com.pl 07.09.05, 10:32
                    www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050907/ekonomia/ekonomia_a_29.html
                    • Gość: MarcinK Zanim wpadnie do archiwum IP: *.profiline.com.pl 07.09.05, 11:50
                      Bez certyfikatu nikt nie poleci

Polskie Linie Lotnicze LOT nie uruchomią na czas nowych lotów z Warszawy do
                      Zielonej Góry i Bydgoszczy.

Spółka Jet Air, która ma wykonywać rejsy na ich zlecenie, nie ma jeszcze
                      certyfikatu przewoźnika lotniczego.

12 września Jet Air miał rozpocząć loty z Warszawy do Bydgoszczy i Zielonej
                      Góry małymi samolotami Jetstream 32, zabierającymi 18 lub 19 pasażerów. 10
                      października mają ruszyć loty z Warszawy do Łodzi i Katowic. Wiadomo już, że
                      Jet Air nie dotrzyma terminu wrześniowego. Przyznają to jego pracownicy, a
                      potwierdza Urząd Lotnictwa Cywilnego. Według Adama Borkowskiego, rzecznika
                      prasowego Urzędu, spółka nie może jeszcze przystąpić do serii audytów, które są
                      konieczne dla przyznania jej certyfikatu przewoźnika lotniczego. Bez niego nie
                      może latać żadna firma. Adam Borkowski dodaje, że spółka nie dostarczyła
                      Urzędowi kompletu dokumentacji i nie przedstawiła samolotów do badań. - Mamy
                      nadzieję, że firma z odpowiednim wyprzedzeniem przekaże nam kompletną
                      dokumentację i przedstawi samoloty, byśmy mogli 26 września planowo rozpocząć
                      audyt - dodaje .

Prezes Urzędu Lotnictwa Cywilnego Krzysztof Kapis podkreśla, żefirma jest
                      traktowana bardzo przychylnie. - Jesteśmy gotowi jak najszybciej rozpocząć
                      certyfikację tej firmy, ale pod warunkiem, że ona sama będzie do tego gotowa -
                      powiedział Krzysztof Kapis

Krzysztof Wicherek, prezes Jet Air, jest przekonany, że firma dostarczyła na
                      czas kompletną dokumentację. Według niego opóźnienie w wydaniu certyfikatu może
                      wynikać z konieczności ponownego certyfikowania wszystkich przewoźników
                      unijnych do 28 września. Pierwsze samoloty, które dla Jet Air dostarczy
                      brytyjski Eastern Airways, powinny znaleźć się w Polsce 20 września.

a.bu.
                      • Gość: pilot Re: Zanim wpadnie do archiwum IP: *.hsd1.ca.comcast.net 08.09.05, 05:42
                        Zapomnijmy o polaczeniach LOT do Warszawy i dalej w swiat. Pewnie jeszcze dlugo
                        to potrwa o ile wogole?!

LEPIEJ USILNIE PROSIC LUFTHANSE O FRANKFURT/M ALBO MONACHIUM.
                        • Gość: S&F Re: Zanim wpadnie do archiwum IP: *.toya.net.pl 08.09.05, 10:56
                          > Zapomnijmy o polaczeniach LOT do Warszawy i dalej w swiat. Pewnie jeszcze
                          dlugo
                          >
                          > to potrwa o ile wogole?!
                          >
                          > LEPIEJ USILNIE PROSIC LUFTHANSE O FRANKFURT/M ALBO MONACHIUM.

Co ty takim pesymistą jesteś.
                          Wiem, że Warszawka olewa nas na całej linii, ale co ma do tego świat?
                          Lufthansa gdyby chciała, to też podpisała by już z nami jakąś umowę, nawet za
                          cenę lotów z Warszawki-a co to oni nie mogą do nas przyjeżdżać?
                          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka