Dodaj do ulubionych

Wybory do Senatu 2005

16.09.05, 13:15
Jedno pytanko - na liscie wyborczej nr 11 do Senatu KW Centrum jest nazwisko: Zbigniew Stanislaw Tarka, 50-lat, ekonomista. Czy moglby ktos udzielic mi wiecej informacji na temat tego czlowieka (zarowno pozytywnych, jak i negatywnych tez). W moim miescie tzn. w Plocku piastuje urzad Komendanta Strazy Miejskiej, a poza tym jest znany z pisania wierszy dla Prezydenta Miasta Plocka i odczytywaniu ich publicznie na rautach urzedniczych (cukrowanie przez rymy czestochowskie).
Z gory dzieki za informacje od Was.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • edmurphy Re: Wybory do Senatu 2005 17.09.05, 00:30
      Witamy płocczanina.
      Czemu interesuje Cie Tarka? Ty nie będziesz na niego głosował... my też nie.
      Wystarczy Ci taka odpowiedź? Dla ułatwienia dodam, że poziom tego faceta jest
      taki jak jego wierszyków. Może niech sobie zostanie w Płocku, tu za nim nikt
      nie tęskni. A propos; podobno startuje na prezesa Orlen-ochrony? Biedny Orlen...
      A jak z kobitkami? Bo w Żychlinie i Kutnie głośno o tych sprawach? W Płocku też
      zalicza?
      • barambula Re: Wybory do Senatu 2005 19.09.05, 21:36
        Dzieki za odpowiedz.
        > Czemu interesuje Cie Tarka?> Zbieram jego wierszyki, a bezplatny tomik poezji uwienczy jego mierny talent.Moze bedzie wesolo.
        > Może niech sobie zostanie w Płocku, tu za nim nikt
        > nie tęskni.> Nie bedziemy sie spierac gdzie ma zagrzac miejsce - proponuje bezludna wyspe.
        >A propos; podobno startuje na prezesa Orlen-ochrony? Biedny Orlen..> Na razie to plotki, ale miejmy nadzieje, ze nie sprawdzone. Chociaz po ostatniej wazelinie do prezydenta miasta juz nic nie jest realne. Trudno w to uwierzyc, ale podczas tej prywaty mianowal Milewskiego na krola miasta stolecznego Plock (oczywiscie wszystko wierszem).
        > A jak z kobitkami? Bo w Żychlinie i Kutnie głośno o tych sprawach? W Płocku też> U nas to przykladny obywatel papierowej kultury. Wiekszosc kasy na straz miejska wydaje na wystawne bankiety dla vip-ow.
        A tak na koniec krótki wierszyk:
        Wykręć 997 a policjant będzie biegiem; gdy na mieście strzelanina, to policjant
        się wygina- takimi rymami życzenia z okazji Święta Policji płockim mundurowym
        złożył Zbigniew Tarka.
        Pozdrawiam.
        • edmurphy Re: Wybory do Senatu 2005 20.09.05, 03:32
          "te sprawy" to on załatwia mniej wystanie i pocichutku...:-))), ale do tej pory
          żadnej nie przepuścił, może starość na niego wlazła?
          Bankietowy chłopak się z niego zrobił, mówisz? A nauczył się już jeść nożem i
          widelcem, bo miał z tym pewne kłopoty.
          Oprócz wydawania pieniędzy na bankiety wydaje też publiczne środki na prywatne
          wystawne życie. Tu w Żychlinie szpanuje służbowymi lanosami WP 04705 biały? to
          służbowy, prawda? A tu cała rodzinka się wozi, córeczka za kierownicą, koledzy
          i koleżanki. WPL 87FS i WGL 97GP to tez służbowe woziki? Są tu tak często, że
          nie można nie zauważyć.
          Ale ostatnio podjechał nissanem podobno jego? Szybko w tym Płocku robi się kasę!
          Kampanię wyborczą też pewnie za służbowe środki? On to potrafi.
          A propos kampanii... jak masz okazję oglądać łódzką trójkę (od 18.50) to
          obejrzyj jego reklamówkę wyborczą, to materiał na wybory w przyszłym roku na
          prezydenta Płocka albo mu się studia pomyliły i trafił na jakiś casting do filmu
          • ibir1 Re: Wybory do Senatu 2005 23.09.05, 08:33
            No to go olać ciepłym moczem. Ja stawiam na Marka Trzcińskiego, Góreckiego
            Dariuszai i Zarzyckiego Wojciecha.
            • edmurphy Re: Wybory do Senatu 2005 23.09.05, 21:32
              Olewamy, olewamy, nie zrobił przecież dla Żychlina nic, ani jako radny gminny,
              ani jako radny powiatowy. Gorzej uważa, że Żychlin to miasto, "dla którego nic
              nie warto robić, ani dla Zychlina, ani dla Żychliniaków". To niestety prawda,
              cytuję wypowiedź kandydatata, którą miałem okazję słyszeć na "własne uszy".
              Napisałem "niestety", bo żałuję, że Żychlin nie ma dobrego kandydata do
              parlamentu.Przydałby się nam, a tak musimy głosować "na obcych". O tym panu w
              Zychlinie można usłyszeć tylko negatywne opinie. Jeszcze tu "pomieszkuje", ale
              pracuje w Płocku. Po sobie zostawił w Żychlinie łzy i przekleństwa zwolnionych
              z pracy ludzi i niespełnione obietnice z poprzednich kampanii
              wyborczych. "Człowiek od trudnych zadań" jak siebie nazywa w reklamówkach
              wyborczych bał sie stanąć przed ludźmi na dożynkach, jakie mieliśmy w niedzielę
              w Żychlinie. I chyba słusznie się bał, mógłby temu prostemu zadaniu (jeśli ma
              sie oczywiście czyste sumienie) nie sprostać.

Dzięki Ibir za głos o kandydatach do senatu, bo właśnie się nad tym
              zastanawiałem. Z wyborami do sejmu nie mam problemu, jednak na liście do senatu
              trudno mi było wybrać, tym bardziej, że mogę rozdysponowac trzy głosy. Ja też
              wybrałem Trzcińskiego, choćby za energiczną kampanię, był nie do pokonania,
              może zagłosuję na Koszadę, bo jest stąd, I chyba na Zarzyckiego. Niezły
              rozrzut, co ? :-)))
              • dinozaur.57 Zyszek Tarka. 27.09.05, 14:23
                Nasz ulubieniec uplasował się na 22 miejscu wśród 24 kandydatów. Otrzymał 4305
                głosów tj. 1,5 %. Zamiast do senatu powinien teraz udać się do senatorium.
                • edmurphy Re: Zyszek Tarka. 27.09.05, 22:36
                  Niestety, aż 4.361 głosów tzn. 1,52%. To już oficjalne wyniki. W Żychlinie 682
                  najwięcej w SP 2 (kto na niego głosował i dlaczego niech się przyzna), w Kutnie
                  gdzie tak walczył o fotel starosty i punkty dla swojej kampanii wyborczej,
                  posiłkując się szpitalem: 1.027, reszta czyli 2.652 uciułał w całej reszcie
                  okręgu, najwięcej w zgierskim, bo aż 441 głosów, ale tam go chyba nie znają i
                  dlatego tyle uzbierał na hasło "Centrum i Religa", no i brak listy centrum do
                  sejmu, bo w ostatniej chwili padli. Może teraz do niego dotrze, że "temu panu
                  już dziekujemy", wróć: bez "dziękujemy", po prostu "spadaj" :-(
                  • ibir1 Re: Zyszek Tarka. 28.09.05, 09:33
                    Do takich nie dociera. Tępe łeby czyli wyuczone nieuki.
                    • edmurphy Re: Zyszek Tarka. 29.09.05, 01:29
                      Wyuczone? Ten facet wyuczył sie tylko jednego: jak ślizgać się po lokalnych
                      salonikach politycznych i jak niszczyć ludzi, nawet tych, którzy uważali go za
                      przyjaciela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka