Dodaj do ulubionych

dziecko z ADHD

22.09.05, 18:42
Witam wszystkich.Jestem mamą 9 latka u którego stwierdzono 'nadpobudliwość psycho-ruchowa''[ADHD] i tak sie czesto zastanawiam czy w naszym slicznym Zgierzu jestem sama która ma taki 'problem''.Chetnie wymieniła bym sie spostrzezeniami z innymi rodzicami którzy maja takie pociechy.
Obserwuj wątek
    • 48xmax1 Re: dziecko z ADHD 22.09.05, 21:27
      Czym sie to konretnie w przypadku Twojego dziecka objawia i jak to
      zauwazyliscie. Mam znajomych, ktorych dziecko ma ten problem. Bardzo wazny jest
      spokoj czyli jak kto woli rozsadne wyciszenie rodzicow ale pewnie o tym wiesz.
      Pozdrawiam
      • krisimasia Re: dziecko z ADHD 23.09.05, 12:07
        W przypadku naszego dziecka zauważylismy niepokojace objawy juz jak miał ok 1,5
        roku ,chodzil do żłobka ,przedszkola i wszedzie były sygnały że cos jest nie
        tak ,Znacznie wyrózniał sie w grupie ,był głosny ,ruchliwy ,poważne problemy
        pojawiły sie w zerówce,nie dosyc że nikt nie potrafil zapanowac nad nim to
        jeszcze ujawniły sie problemy z nauka wynikajace z braku koncentracji.A czy
        twoi znajomi byli z dzieckiem u lekarza ?Tu masz racje mądre i spokojne
        podejście rodzica do problemu to połowa sukcesu aby pomuc własnemu dziecku.
        Pozdrawiam Marzena
        • 48xmax1 Re: dziecko z ADHD 23.09.05, 13:58
          Tak dziecko jest pod stala opieka lekarza, przyjmuje leki. Szczegolow na
          biezaco nie znam - to byly kolega z pracy. Wiem, ze uklady rodzinne byly bardzo
          napiete - rozwod, drugie malzenstwo, przepychanka z dziecmi i moze dlatego
          potrzebne byly leki bo to z pewnoscia dodatkowo poteguje nadpobudliwosc. Nie
          wiem jak to rozwazuja lekarze w Polsce. Pozdrawiam
          • 48xmax1 Re: dziecko z ADHD 23.09.05, 17:55
            www.akn.pl/index.php?mode=69&nav=93&navg=25&lang=1
            Pozwolilam sobie wkleic ten artykul. Pochodzi z dobrego pisma.
          • leslaw_m Re: dziecko z ADHD 23.09.05, 22:11
            raczej poszukiwał bym innych mozliwosci niz faszerowanie psychotropami dziecka,
            adhd odkryto całkiem niedawno i tak na prawdę leczy się to trochę po omacku.
            poszukałbym dobrego psychologa,jakichs relaksacji czy nawet hipnozy
            • krisimasia Re: dziecko z ADHD 24.09.05, 13:12
              a co jeśli wiele możliwosci jest juz wykorzystanych ?Dziecko jest pod stałą
              opieka pedagoga,psychologa,socjoterapeuy,psychiatry a z dnia na dzien jest
              coraz bardziej pobudzone ,nie śpi po kilka nocy pod rząd ,nie potrafi wtedy
              zrobic nic koło siebie,nie wspominając juz o nauce.Wtedy każdy rodzic szuka
              dalszej pomocy i siega po leki psychotropowe,nie dla własnego spokoju ale zeby
              pomuc dziecku w miarę sprawnie funkcjonowac w społeczeństwie,które i tak
              odpycha jakąkolwiek ''inność''
          • krisimasia Re: dziecko z ADHD 24.09.05, 13:17
            max=niewątpliwie takie sytuacje rodzinne maja wpływ na dziecko ,bez znaczenia
            czy ma ono adhd czy nie .Wydaje mi sie ze rozsadny lekarz psychiatra który
            prowadzi to dziecko wie czy wymaga ono podawania leków, czy wystarczy tylko
            terapia.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka