Dodaj do ulubionych

kutnowska strefa ekonomiczna

30.09.05, 02:25
Wczoraj odbyła się w Kutnie uroczystość rozpoczęcia działalności w strefie
nowej, japońskiej firmy Fuji Seal. To kolejne miejsca pracy. Mam nadzieję, że
również dla żychlinian.
Obserwuj wątek
    • ibir1 Re: kutnowska strefa ekonomiczna 30.09.05, 09:27
      Ogarnia mnie zazdrość. A dlaczego coś takiego nie możemy przeżyć w Żychlinie ?
      • edmurphy Re: kutnowska strefa ekonomiczna 01.10.05, 00:09
        Mnie też ogarnia zazdrość, a także wściekłość, gdy widzę opustoszałe
        żychlińskie ulice. No cóż Kutno ma lepsze przebicie, co gorsza nie możemy
        rywalizować ze strefą w atrakcyjności dla inwestorów. Od czego to zależy? Od
        tego kto się znajdzie w radzie gminy, a przede wszystkim kto zasiądzie na
        fotelu burmistrza. Mam rację?
        • edmurphy Re: kutnowska strefa ekonomiczna 09.12.05, 00:19
          Czy znacie jakieś żychliniaka, który "załapał" się do pracy w podstrefie?
          Ciekaw jestem czy my z Żychlina, też mamy szansę na pracę w kutnowskiej
          podstrefie. A propos te zakłady, które budują się w Kutnie też się ogłaszają w
          internecie, wystarczy wykorzystać wyszukiwarkę.
          • ibir1 A może ta strefa ....... 09.12.05, 10:12
            sięgnie do granic naszej gminy. To by się narobiło!
            • zychlin2006 Re: A może ta strefa ....... 09.12.05, 22:49
              ja znam żychliniaka, który pracuje Kofoli. ma się dobrze i mi przywozi
              napoje... te bez barwników, bo reszty radzi nie pić...
              • edmurphy Re: A może ta strefa ....... 09.12.05, 23:23
                No to mamy sztuk raz! Chyba mało?
                • zychlin2006 Re: A może ta strefa ....... 09.12.05, 23:45
                  na pewno jest ich więcej, podobno zatrudniali według wykształcenia i
                  ewentualnie doświadczenia, podobno. kolega twierdzi, że to fachowcy. aledobra,
                  nie martwmy się o kutno. ja myśle, że przy nowej władzy to już za 3 lata będzie
                  taka inwestycja, albo lepsza w Żychu!
                  • edmurphy Re: A może ta strefa ....... 10.12.05, 00:20
                    Nie martwię się o Kutno. Jak widać nieźle sobie radzi. 3 lata to bardzo dużo
                    dla bezrobotnego. Martwię się więc o pracę dla żychliniaków dziś, już teraz, a
                    nie za 3 lata. Te 3 lata najpierw trzeba przeżyć.
                    • zychlin2006 Re: A może ta strefa ....... 10.12.05, 00:26
                      i co ed liczysz że nowi radni, czy nowy burmistrz Żychlina tak zaryzykuje?
                      do tego trzeba mieć takie JAJA! nie liczyć na przetrzymanie kadencji tylko
                      chcieć DOBRZE! qrwa mać! szlak mnie trafia czasem, ale nic to dziś mam święto
                      nie będę się denerwował , jestem sposkooooojny...
                      • edmurphy Re: A może ta strefa ....... 10.12.05, 20:34
                        Nie bardzo dobrze Cię zrozumiałem: co to znaczy, że liczę na jaja nowego
                        burmistrza i radnych? Liczę na Ciebie, to Ty przecież masz jakiś już
                        przygotowany plan i przymierzasz sie do startu w wyborach, czyż nie?

A moje pytanie o pracujących w podstrefie kutnowskiej żychliniaków jest
                        pytaniem na dziś. Tam są miejsca pracy. Mam nadzieję, że żychliniakom też się
                        uda znaleźć robotę w tych nowych zakładach. Czy Tobie na tym nie zależy? Nie
                        bardzo zrozumiałem Twoje intencje. Może to ze względu na urodziny Twoja myśl
                        trochę "błądziła"? Wybaczamy :-)))
                        • zychlin2006 Re: A może ta strefa ....... 11.12.05, 02:43
                          dzięki za wyrozumiałość ;]
                          • edmurphy Re: A może ta strefa ....... 14.12.05, 22:58
                            No proszę: Kutno juz zarabia na podstrefie ekonomicznej: zatrudnieni przy
                            budowie Fuji robotnicy mają w Kutnie wynajmowane mieszkania, goście krajowi i
                            zagraniczni wypełniają kutnowskie hotele, rosną ceny domków jednorodzinnych.
                            Tak donosi dzisiejszy Dziennik Łódzki. A jak myślicie gdzie robią zakupy, jedzą
                            itd. W Żychlinie? Ot, co znaczy ruch władz samorządowych w odpowiednim
                            kierunku. Brawo Burzyński! Może zatrudnimy go na pół etatu na stołku burmistrza
                            w Żychlinie?
                            • zychlin2006 Re: A może ta strefa ....... 14.12.05, 23:40
                              Burzyńskiemu pewnie taki stołek by nie odpowiadał, zresztą ciekawe jak go w
                              Kutnie ocenią przy kolejnych wyborach. swoją drogą to wszystko robi dobre
                              wrażenie.
                              • edmurphy Re: A może ta strefa ....... 15.12.05, 00:52
                                Aż mnie zazdrość, a właściwie złość skręca, że u nas tak nie można.
                                Burzyńskiego podsumuja kutnianie, my właściwie nie mamy czego sumować. Jesteśmy
                                na minusie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka