Dodaj do ulubionych

Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem.

IP: *.toya.net.pl 24.10.05, 10:09
Jak nie potrafisz - nie pchaj się na afisz.

Było wiadomo ze nie potrafi wygrać z Kaczyńskim.

Był gorszym kandydatem i tyle.
Obserwuj wątek
    • 11.11am Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 10:16
      Co tu dużo mówić, pewność siebie zgubiła Tuska.
    • gray Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 10:17

zrobił bardzo dużo. przekonał do siebie bardzo wielu ludzi. niestety okazało
      się, że większość polaków to śmierdzące lenie tęskniące za socjalizmem - cóż.
      • pan.agrafek Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 10:30
        gray napisał:

>
        > zrobił bardzo dużo. przekonał do siebie bardzo wielu ludzi. niestety okazało
        > się, że większość polaków to śmierdzące lenie tęskniące za socjalizmem - cóż.
        >
        >

Dlaczego obrażasz innych?
        Poszedłeś na wybory?
        Zagłosowałeś na Tuska?
        • gray Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 10:52
          pan.agrafek napisał:

> Dlaczego obrażasz innych?

istnieje różnica pomiędzy obrazą a diagnozą. zwolennicy kaczyńskiego to
          zwolennicy socjalu i stagnacji. ludzie, którzy chcą żyć 'do pierwszego' bo nie
          ma sensu skakać po więcej - państwo zawsze im dołoży i oni tylko tego od państwa
          oczekują - 'księciowie' z bajki.
          no i jeszcze zacytuję pewną osobę, z którą rozmawiałem - "oczywiście cieszę się
          z likwidacji pedalstwa". bez komentarza.

> Poszedłeś na wybory?
          > Zagłosowałeś na Tuska?

oczywiście.
          • Gość: mam racje? Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. IP: *.toya.net.pl 24.10.05, 11:12
            gray napisał:

> pan.agrafek napisał:
            >
            > > Dlaczego obrażasz innych?
            >
            > istnieje różnica pomiędzy obrazą a diagnozą.

Jesteś specjalistą od stawiania diagnoz ?
            to powiedz na jakiej podstawie udało Ci się stwierdzić, że Ci którzy nie
            głosowali na Tuska śmierdzą?

Mam nadzieję, że nie jesteś lekarzem.
            Gdybyś podobnie diagnozował swoich pacjentów to lepiej by było leczyć się u
            Skrzydlewskiej.

> no i jeszcze zacytuję pewną osobę, z którą rozmawiałem - "oczywiście cieszę
            się
            > z likwidacji pedalstwa". bez komentarza.

no i jeszcze zacytuje pewną osobe, z którą wczoraj rozmawialem- " mam nadzieje
            ze nowy prezydent szybko dostanie zawału i Tusk wygra nowe wybory" - bez
            komentarza.

> > Poszedłeś na wybory?
            > > Zagłosowałeś na Tuska?
            >
            > oczywiście.
            >
            No i właśnie taki elektorat ma Donald Tusk.
            Wyzywający swoich przeciwników od śmierdzących leni.
            • Gość: Michał M. Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. IP: *.lodz.msk.pl 24.10.05, 11:42
              Gość portalu: mam racje? napisał(a):

> No i właśnie taki elektorat ma Donald Tusk.
              > Wyzywający swoich przeciwników od śmierdzących leni.

Tak, a siebie określających mianem inteligencji, lepszej części społeczeństwa.
              To zgubiło Tuska.

Ja też mam wyższe wykształcenie, ale wzbierała we mnie złość, gdy słyszałem, że
              nie zasługuję na nie jeśli nie popieram Tuska. Dlatego nie dostał mojego głosu.
              Kaczyński zaś nie dostał go ze względu na socjalistyczne brednie, które
              wygłasza.
            • Gość: Michał M. Tusk: ZArobiłem tyle, ile potrafiłem. n/t IP: *.lodz.msk.pl 24.10.05, 11:44
            • uerbe Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 11:52

A jak inaczej nazwać kogoś, kogo mami wizja państwa równającego w dół?
              • Gość: mam racje? Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. IP: *.toya.net.pl 24.10.05, 13:12
                Kolejny wyborca pana Tuska się odezwał.

• gray Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 13:20

Strasznie mi przykro - trzeba było głosować na kogoś innego.
            • h8red Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 13:50

> > > Poszedłeś na wybory?
              > > > Zagłosowałeś na Tuska?
              > >
              > > oczywiście.
              > >
              > No i właśnie taki elektorat ma Donald Tusk.

A można mówić ludziom: "Spieprzaj dziadu"? :-/
            • Gość: mat30 Kaczynski to socjalista IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.10.05, 14:29
              Kolega mial racje. Elektorat Kaczynskiego to ludzie, ktorzy z jednej strony
              nienawidza postkomunistow a z drugiej strony nie moga oderwac sie od takiej
              Polski, w ktorej panstwo wszystko za nich zrobi, da kase, wyleczy, wyksztalci
              itp. To ludzie, ktorzy nie potrafia przejac inicjatywy we wlasne rece, ktorzy
              nie potrafia samodzielnie pokierowac wlasnym zyciem. Jesli teraz glownym
              zadaniem wladzy bedzie troszczenie sie o takich ludzi, dawanie im ryby zamiast
              wedki to naprawde daleko nie zajdziemy a dystns rozniacy nas od Europy jeszcze
              sie powiekszy. Kaczynski jest narodowo-prawicowy tylko jesli chodzi o
              ideologie. W sprawach gospodarczych to czysty socjalista, ktorego nie
              powstydzilby sie zaden rzad sprzed 89 roku. Niestety mieszanka tego, co
              narodowe z tym co socjalistyczne moze byc bardzo wybuchowa.
      • koleszlodzi GRAY - REPREZENTANT POGLĄDÓW D. TUSKA 24.10.05, 18:02
        gray napisał:

>
        > zrobił bardzo dużo.

> przekonał do siebie bardzo wielu ludzi.

> niestety okazało

> się, że większość polaków

>to śmierdzące lenie

>tęskniące za socjalizmem - cóż.
        >
        >

GRAY - REPREZENTANT POGLĄDÓW D. TUSKA

Nie pytajcie dlaczego przegrał Tusk.

Nie pytajcie dlaczego przegrało PO.

Wystarczy że owego kandydata PO na prezydenta RP reprezentuje na tym forum osoba

prezentująca wysokie IQ oraz "merytoryczne poglądy".

Podobno niedaleko pada jabłko od jabłoni...
        • gray Re: GRAY - REPREZENTANT POGLĄDÓW D. TUSKA 24.10.05, 18:14

nie jestem pewien czy donald tusk rzeczywiście powiedział ci, że jestem
          reprezentantem jego poglądów.

co do reszty to wybacz, ale niestety tak to wygląda. czy gdybym zwolenników
          totalnego socjalu nazwał, zamiast 'śmierdzącymi leniami', 'pracującymi inaczej'
          to nie byłbyś tak oburzony?
    • brite Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 10:39
      Sytuacja Tuska pogorszyła się wyraźnie po tym, kiedy zarzucono jego świętej
      pamięci dziadkowi służbę w Wehrmachcie. świadczy to wyraźnie o dojrzałości (tzn.
      jej braku) części polskich wyborców.
      • michal.ch Re: Tusk: Zrobiłem tyle, ile potrafiłem. 24.10.05, 10:52
        Niestety. Gó.. mnie obchodzi kim lub czym był czyjś dziadek. Żyjemy tu i teraz.
        Ale łatwo jest ludzi zbajerować grając na ich najprostszych emocjach i
        instynktach...
    • histeryx Kaczyński miał lepsze cyngle. 24.10.05, 10:42
      Kurski, Kamiński, Bielan,Ziobro...nowe pokolenie wywróci dawny porządek.zadatki
      mieliśmy w tej kampanii. czapki z głów. to sa prawdziwi mistrzowie. niestety
      dla PO której chciałbym kibicować ludzie ci stanęli ramię w ramie przeciwko
      niej. PiS był bardziej skonsolidowany, miał lepsza strategię, przygniatał siłą.
      To w polityce przekłada sie na skuteczność.Równiez miedzynarodowej...

Mimo całej sympatii dla Tuska i bliskosci mi do niego jako człowieka musze
      stwierdzić, ze nie przekonało mnie jego zaplecze. Katarasińska, Drzewiecki,
      Niesiołowski - to ma być propozycja dla Łodzi ? Kwiatkowski wojewodą ?
      Młody Wałęsa ? Komorowski ?
      Dziękuję ale ja im nie wierzę...

wole młode strzelby, przeciw którym głosowałem...ale blizej mi cholera do
      nich. mimo ich szyldu. to są normalni skejci, którzy wzieli sprawy w swoje
      ręce i pokazali co znaczy witalność, kreatywnosć, upór, konsekwencja,
      walecznosć...uważam, ze ciężko zapracowali na swój sukces. sa po prostu lepsi w
      marketingu politycznym, teoretycznym ale i praktycznym. a o to przeciew w tym
      świecie o to i tylko o to chodzi. jakoś nie wierze aby dali sie zapędzić do
      konta a ich siła i wpływy będa tylko rosły. to są rasowi gracze...
      spokojnie ustawą Radio Maryja i partie Leppera w szeregu. wykorzystali ich
      poparcie ale to był po prostu kolejny trick...

jesli PO nie umiało z taka przewagą sie wybronić, jesli nie umiało zespołowo
      wybronić, sprzedać Tuska, to jest niestety oznaką jej niedojrzałści i
      słabosci. a mimo wszystko wole aby politycy byli silni. jesli siły będą używac
      w złym kierunku to przeciw nim bede wystepował, ale na dziś daje im kredyt
      zaufania i jak najlepiej życzę,. głosowałem na PO i Tuska, ale doceniam kunszt
      PiSu. ale nie jestem oderwaną od lądu jakim jest ten kraj samotną wyspą,
      enklawą, nie wybieram sie na emigracje i nie licze na nikogo prócz siebie
      samego.

Nadal jednak blizej mi do Tuska jako do człowieka.Jesli odnajdzie w tym
      narodzie podobnych do ww cyngli to ma szanse na wielki come back...
      Kaczyńscy ćwiczyli sie przez długie lata, teraz zbierają plony swej
      konsekwencji...
      • Gość: Zadowolony Re: Kaczyński miał lepsze cyngle. IP: *.eranet.pl 24.10.05, 13:45
        PO nie miało żadnego pomysłu na kampanię, a forma przekazu była skandaliczna.
        Po przegranej parlamentarnej, chłopcy z PO zachowywali się jak obrażone
        panienki. Słoma im się z butów posypała. Donald stracił nerwy i wyszło
        najgorsze wydanie Unii Wolności - ZERO KLASY !!
        Druga tura to było spotkanie męża stanu (Kaczyński) z obrażonym chłopcem
        (Tusk). Ostatnia debata (piątek po wiadomościach) pogrążyła Tuska - i całe
        szczęście. Pokazał się jako arogancki, wiecznie pouczający i mędrkujący
        chłopaczek, a Polska potrzebuje kogoś zrównoważonego i odpowiedzialnego.
        Moim zdaniem pierwszy raz od upadku komuny mamy prawdziwą szansę na naprawę
        Rzeczypospolitej i na rozliczenie czerwono - różowych powiązań Kolesi.
        Na marginesie - to, że większość ludzi z wyższym wykształceniem głosowała na
        Tuska, może świadczyć o moim zdaniem o miernocie tegoż wykształcenia.
        • protz Re: Kaczyński miał lepsze cyngle. 24.10.05, 17:14
          > Na marginesie - to, że większość ludzi z wyższym wykształceniem głosowała na
          > Tuska, może świadczyć o moim zdaniem o miernocie tegoż wykształcenia.

Naturalnie, a to, że wiekszosc ludzi z wykształceniem podstawowym głosowała na
          Kaczynskiego swiadczy o tym, ze ludzie po podstawowce sa mądrzejsi od magistrów.

Jak w Killerze: 'głupi jestes od tych książek'

:)
      • hrabia.mileyski Panie hisreryx, jestem pod wrażeniem.. 24.10.05, 14:29
        • hrabia.mileyski Re: Panie histeryx, jestem pod wrażeniem.. 24.10.05, 14:31
          Proszę wybaczyć literówkę w nicku.
          • Gość: lavazza Re: Do bolu szczery chlopak IP: *.pools.arcor-ip.net 24.10.05, 16:27
            Zrobil, co- i ile- potrafil. Konik polny by sie usmial. To znaczy, ze po 10
            kolejnych latach tak by nas skwitowal i wyd....
            • koleszlodzi GRAY - REPREZENTANT POGLĄDÓW D. TUSKA 24.10.05, 18:14
              gray napisał:

>
              > zrobił bardzo dużo.

> niestety okazało

>to śmierdzące lenie

>
              >

Wystarczy że owego kandydata PO na prezydenta RP reprezentuje na tym forum osoba

prezentująca wysokie IQ oraz "merytoryczne poglądy".

• gray jeszcze jeden! jeszcze jeden! <rotfl> 24.10.05, 18:14

• koleszlodzi Re: jeszcze jeden! jeszcze jeden! <rotfl> 24.10.05, 18:16
                  gray napisał:

>
                  > rozwiej dręczące cię wątpliwości -
                  > www.rzeczpospolita.pl/serwis_wyborczy/prez/wyniki_2/
                  > na kaczkę głosowali głównie niewykształceni ludzie ze wsi.
                  >
                  >

Czyli mam rozumieć, że według reprezentanta elity umysłowej PO reprezentowanego
                  na tym forum przez: gray;

Wyborcy Lech Kaczyńskiego to:

41 procent wyborców z miast powyżej 200 tys. mieszkańców to „wieśniaki”
                  47 procent wyborców z miast od 50 tys. do 200 tys. mieszkańców to „wieśniaki”
                  51 procent wyborców z miast do 50 tys. mieszkańców to „wieśniaki”

Dalej według reprezentanta elity umysłowej PO reprezentowanego na tym forum
                  przez: gray;

Wyborcy Lech Kaczyńskiego to:
                  38 procent wyborców z wyższym wykształceniem to „niewykształceni”
                  35 procent studentów to „ nieuki”
                  53 procent wyborców z średnim wykształceniem to „niewykształceni”
                  65 procent wyborców z zasadniczym zawodowym wykształceniem to też „niewykształceni”

Ciekawe – Myślę że koncepcja Prezydenta Lecha Kaczyńskiego wygrała gdyż opiera
                  się na państwie solidarnym i wolnym. Wolnym od śmieszności pomysłów ludzi,
                  którzy prócz swojej kariery nie dostrzegają drugiego słabszego człowieka.
                  Polityka Donalda Tuska reprezentowana w dość jasny sposób przez niektórych
                  bywalców forum jest niebezpiecznym ukrytym powrotem do III Rzeszy. Kto zna choć
                  trochę strukturę państwa Adolfa Hitlera ten powinien to pojąć.
                  • Gość: leslaw_m Re: jeszcze jeden! jeszcze jeden! <rotfl> IP: *.lodz.msk.pl 24.10.05, 18:32
                    > Polityka Donalda Tuska reprezentowana w dość jasny sposób przez niektórych
                    > bywalców forum jest niebezpiecznym ukrytym powrotem do III Rzeszy. Kto zna
                    choć
                    > trochę strukturę państwa Adolfa Hitlera ten powinien to pojąć.

lepszej diagnozy nie słyszałem nawet podczas kampanii.
                    moje najszczersze gratulacje
                  • barracuda7110 Re: jeszcze jeden! jeszcze jeden! <rotfl> 24.10.05, 18:39
                    Wynocha spamerze!
                    • koleszlodzi Re: jeszcze jeden! jeszcze jeden! <rotfl> 24.10.05, 18:40
                      jeszcze jeden?
                • koleszlodzi Re: jeszcze jeden! jeszcze jeden! <rotfl> 24.10.05, 18:18
                  gray napisał:

>
                  > zrobił bardzo dużo.

> niestety okazało

>to śmierdzące lenie

>
                  >

prezentująca "wysokie" IQ oraz "merytoryczne poglądy".

• koleszlodzi GRAY - reprezentant "elity umysłowej" PO 24.10.05, 18:22
                  Raczej wątpliwa sprawa po analizie większości wypowiedzi gray
                  • orientman Re: GRAY - reprezentant "elity umysłowej" PO 24.10.05, 18:25
                    ech.. nie przepadam za gray'em za niektore jego wypowiedzi, ale przesadzasz..
                    • gray Re: GRAY - reprezentant "elity umysłowej" PO 24.10.05, 18:27

nic ostatnio nie mówiłem o Macach przecież ;>
                      • koleszlodzi Re: GRAY - reprezentant "elity umysłowej" PO 24.10.05, 18:35
                        Ale chwaliłeś się nowymi "wacikami":->

• orientman Re: GRAY - reprezentant "elity umysłowej" PO 24.10.05, 18:35
                        nie uzywaj okreslen typu "mace", "macach" itp. moze sie zle kojarzyc.
                        ja mowie o niektorych Twoich wypowiedziach na tym forum.
                        nie skonczylem informatyki, mam tez inne zycie ;)
                        • gray Re: GRAY - reprezentant "elity umysłowej" PO 24.10.05, 20:26
                          orientman napisał:

> nie uzywaj okreslen typu "mace", "macach" itp. moze sie zle kojarzyc.

sądzisz, że manifestacji żydów też by zabronił??? ;-)

> ja mowie o niektorych Twoich wypowiedziach na tym forum.
                          > nie skonczylem informatyki, mam tez inne zycie ;)

dobre :)
                          • orientman Re: GRAY - reprezentant "elity umysłowej" PO 24.10.05, 20:31
                            gray napisał:
                            >
                            > sądzisz, że manifestacji żydów też by zabronił??? ;-)

on nie, ale jego towarzysze, to moga..
                            >
                            > dobre :)
                            >
                            :)
                  • gray hmm 24.10.05, 18:26

chyba popełniłem błąd, że się do ciebie odezwałem.
                    jedynym pocieszeniem jest sposób w jaki pokazałeś nam jak zachowuje się
                    elektorat kaczyńskiego...

PLONK.
                    • koleszlodzi Re: hmm 24.10.05, 18:38
                      gray napisał:

>
                      > chyba popełniłem błąd, że się do ciebie odezwałem.
                      > jedynym pocieszeniem jest sposób w jaki pokazałeś nam jak zachowuje się
                      > elektorat kaczyńskiego...
                      >
                      > PLONK.
                      >
                      >

Chyba elektorat Prezydenta Kaczyńskiego ma większ dystans do polityki niż
                      "elita" umysłowa Tuska i PO reprezentowana na tym forum przez: gray czy lesia_m
    • dwiejedynki a ty zrozumiałes z jego słów ile potrafiłeś... 24.10.05, 21:44
      nikt nigdy nie twierdził że to będzie do zrozumienia lekkie...nie byłes w tym
      odosobniony, nie jesteś, nie będziesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka