Dodaj do ulubionych

Konferencja UITP w Łodzi

02.10.02, 13:22
2 - 3 października 2003r. (dziś i jutro)

Kompleks budynków G i H Wyższej Szkoły Humanistyczno Ekonomicznej.
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: Konferencja UITP w Łodzi 02.10.02, 13:23
      michal.ch napisał:

> 2 - 3 października 2003r. (dziś i jutro)

Sory. Pomyłka. Oczywiście chodzi o rok 2002. :)
      • Gość: milotram Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 13:40
        michal powiedz cos wiecej an temat tej konferencji ...................
        • Gość: michal.ch Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.10.02, 15:38
          A więc jak widać udało się zrealizować pomysł UITP w Łodzi. A na jednym ze
          starszych wątków na temat propozycji organizacji tej konferencji u nas tyle
          pesymizmu było... :)

Są przedstawiciele m.in. MPK-Łódź Sp.z o.o., MAN-a, Mercedesa, Bombardiera,
          Elina, IGKM i innych.

W patio WSHE zrobiono restaurację dla uczestników konferencji. Obowiązkowo były
          szampan i czerwone winko, jakiś deserek. Głównego dania nie widziałem. :)
          • Gość: milotram Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 15:56
            michal ch a uczestniczyles w konferencji ??:-)czy byles gosciem ? co ciekawego
            mowili na tej konferencji?
            czy kaazdy mogl tam wejsc ?
            • michal.ch Re: Konferencja UITP w Łodzi 03.10.02, 14:50
              Wchodzą tylko wcześniej zarejestrowane osoby z identyfikatorami. Ot tak z ulicy
              nikogo nie wpuszczą.

Hehe, boją się chyba, że studenci ukradną prezesowi jego samochód służbowy.
              Niemal cały czas czarne reprezentacyjne Volvo S80 prezesa Rydeckiego stało
              zabarykadowane białym Fiatem Punto i Seicento Nadzoru Ruchu. Z boku firmowa
              gablota chroniona była VW Busem. :)
              • hubar Re: Konferencja UITP w Łodzi 03.10.02, 15:50
                Kto nie móg ten nie mógł :P Ale mnie to nie tyka więc na konferencje nie
                wchodziłem
    • Gość: flip Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.p.lodz.pl 03.10.02, 17:44
      temat: "The Changing European Market and a Global Industry"
      Mial byc obecny prezes UITP, Dr Wolfgang Meyer z kolonskiego "MPK".

Z programu wybieramy dwie ciekawostki:
      - tramwaje w Bukareszcie mialy byc prezentowane jako Light Rail - co jest
      raczej paranoja
      - dyrektor tramwajow turynskich mial mowic o zakupach taboru; co jest dosc
      zabawne, bo tramwaje te sa w stanie przedagonalnym.

No ale czego sie nie robi dla dobrej zabawy. W koncu trzeba tez dopuscic
      tych "innych".
      • Gość: milotram Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 03.10.02, 18:54
        czy jest strona poswiecona tej konferencji ???
        • Gość: flip Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.p.lodz.pl 03.10.02, 21:44
          Strona chyba nie, ale jest do sciagniecia program na witrynie UITP.
    • hubar Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 14:50
      Przeszedłem się i pozbierałem wszystkie broszury, materiały, foldery...

Czy ktoś z Was reflektuje przejęcie ich, jak nie to je wywalam.
      • Gość: MarcinK Re: Materiały UITP w Łodzi IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 04.10.02, 15:02
        Witam

Ja bym reflektował. Jak przeczytam mogę przekazać dalej.

Pozdrawiam, MarcinK
        • hubar Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 15:13
          OKI, super, tylko powiedz mi jak mam Ci je przekazać, bo jest ich sporawo (tak
          na oko grubość książki telefonicznej).
          • Gość: MarcinK Re: Materiały UITP w Łodzi IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 04.10.02, 15:28
            Dostosuję się. Mogę po nie podjechac gdzieś dziś po 17:30 lub jutro po 14:30
            lub w niedzielę (cały dzień) lub w poniedziałek po 17:30. Ewentualnie napisz co
            i jak na konto mkaniew@poczta.onet.pl

Pozdrawiam, MarcinK
            • Gość: milotram Re: Materiały UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.10.02, 15:35
              ja tez jestem zainteresowany jak przejrzy marcin to ja chcialbym sobie na jakas
              chwilke pozyczyc:)))
              • geograf Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 16:00
                i ja....

:-)
                • michal.ch Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 16:36
                  Ja wszystkich nie mam. Wziąłem tylko ulotki Elina i Bombardiera. Żałuję, że nie
                  wziąłem natomiast Volvo. Jakoś tak przez ten pośpiech tak wyszło.
                  • Gość: milotram Re: Materiały UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.10.02, 16:40
                    michal przeciez my to tramwajarze a nie autobusiarze hihi:-)
                  • hubar Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 17:46
                    Jakbyś się qrde ze mną skontaktował to byś mógł brać ile byś chciał, potem jak
                    pozwolono studentom wchodzić to część już schowali.
                    Ja mam materiałów nie wiem czego i ile.

Proszę się dogadać między sobą co i jak komu, na koniec przedstawić mi komu mam
                    przekazać to wszystko.

Dziękuję.
            • hubar Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 17:49
              Więc Tobie mam przekazać materiały?

Tak sobie policzyłem i chyba najpewniej będzie w poniedziałek, dziś mi się już
              nie chce tego wozić spowrotem do szkoły, no chyba że obiecasz że po 21
              odbierzesz.
              • Gość: MarcinK Re: Materiały UITP w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 18:30
                Myślę, że poniedziałek będzie OK.

Jak przeczytam to na 100% podam dalej.

Pozdrawiam, MarcinK
                • hubar Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresowaniem 04.10.02, 18:59
                  Wziąłbym więcej egzemplarzy, ale nauczony doświadczeniem proporczyka:
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=391&w=3128867
                  stwierdziłem że nie będę kogoś uszczęśliwiał na siłę.
                  • Gość: milotram Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.10.02, 19:04
                    hubar do proporczyka szukales wlasciciela a ja np nie jestem pazerny na jakies
                    niswoje wisiorki
                    • michal.ch Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow 05.10.02, 18:35
                      Milotram i Geograf? Czemu Was nie było na XXX (dzisiaj od godz 9.00)? :)
                      • Gość: milotram Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.10.02, 19:21
                        michal napisalem o tym w watku 803 na 10 .bardzo zaluje ze nie bylem ale
                        zdrowie jest wazniejsze a rozchorowalem sie wiec wolalem nie ryzykowac jadac na
                        ta impreze jeszcze w taki deszczowy dzien:((((
                      • geograf Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow 05.10.02, 22:20
                        Michał- odiberz pocztę z @gazeta.pl to się dowiesz...:(
                        • Gość: milotram Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.10.02, 22:36
                          geo ale jestes tajemniczy ,ja powiedzilem prawdziwa przyczyne :((
                          • geograf Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow 05.10.02, 22:42
                            a w skrzycne Michała leży pewien mail wysłąny wczoraj...

i on jest odpowiedza na pytanie Michała...
                            • michal.ch Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow 06.10.02, 14:42
                              Była o tej wycieczce mowa na spotkaniu wrześniowym i październikowym KMST.
                              Szkoda, że nie byłeś. Maila wysłałem właściwie w ostatniej chwili przez
                              przypadek - po prostu zauważyłem, że Ł.S. nie ma Twojego adresu. Niestety nie
                              zdążyłem ze wszystkimi informacjami... :(
            • hubar Materiały UITP w Łodzi X 2 06.10.02, 13:09
              Posegregowałem i się okazało że mam niektórych folderów po dwie sztuki.
              Komu dać tą uboższą wersję?
              • Gość: MarcinK Do Hubara IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 07.10.02, 08:18
                Witam

To gdzie możemy się umówić w sprawie tych materiałów?

Pozdrawiam, MarcinK
                • hubar Do MarcinaK i MichałaCh 07.10.02, 12:50
                  Oba zastawy mam dać? Nie wiem czy mi się chce zostawać do 17:30 w szkole.
                  Może zostawię oba w ambonie na dole budynku G, przy wejściu, obok G1; "do
                  odebrania"??

Jakieś inne propozycje? Jeszcze jestem w G120 jakisz czas.
                  • michal.ch Re: Do MarcinaK i MichałaCh 07.10.02, 13:10
                    hubar napisał:

> Może zostawię oba w ambonie na dole budynku G, przy wejściu, obok G1; "do
                    > odebrania"??

Tam na prawo od wejścia? OK. Mi to pasuje. Jutro jak bym wychodził z zajęć
                    odebrałbym. Jeden z zestawów możesz dla mnie odłożyć na nazwisko Chylak Michał.

Z góry dzięki i pozdrawiam :)
                    • Gość: MarcinK Do Hubara 2 IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 07.10.02, 14:00
                      Witam

Mnie pasuje ta ambona. Nie wiesz do której ktoś tam jest?
                      Jakbyś mógł jeden zestaw zostawić na nazwisko Marcin Kaniewski.

Pozdrawiam, MarcinK
                  • hubar Do MarcinaK i MichałaCh cz2 07.10.02, 14:36
                    No problemos mi amigos

W ambonce ktoś zawsze ktoś jest do 22, chyba że poszedł do kibla lub itp :-)

Już pakuję, zostawiam na dole, mam nadzieję że się przyda :-)
                    • hubar Do MarcinaK i MichałaCh Odebrane? 07.10.02, 22:08
                      Mam nadzieję że już odebrane przesyłki. Jak się podobają?
                      • Gość: MarcinK Re: Do MarcinaK i MichałaCh Odebrane? IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 08.10.02, 08:29
                        Ja miałem wczoraj awarię i odbiore dziś koło 17:00 :-(

Pozdrawiam, MarcinK
                        • michal.ch Re: Do MarcinaK i MichałaCh Odebrane? 08.10.02, 08:41
                          Ja też dzisiaj około 16.
                          • michal.ch Już odebrane 08.10.02, 17:47
                            Dzięki HuBar za materiały!

Nie sądziłem nawet, że firma tramwajowa w Linz jest tak bogata, że każdego ze
                            swoich Cityrunnerów mogła pomalować w inne barwy. Np. 001 jest stalowoszary
                            metalik (właściwie to srebrny), 002 niebiesko-granatowy (też metalizowany, no
                            chyba, że tak tylko nowy lakier na zdjęciach wygląda), 003 biały z
                            pomarańczowym pasem. Ciekawe jak wyglądają pozostałe Citki z Linz.
                            • hubar Re: Już odebrane 08.10.02, 18:06
                              :-D Fajnie że się podoba. Ta druga paczka jest bardziej obszerna, więc się
                              dogadajcie co do uzupełnień :-)
                              • Gość: MarcinK Re: Już odebrane IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 21:09
                                Witam

Bardzo dzięki. Już odebrałem. Jak przeczytam będę gotów podać dalej.
                                Myślę, że będzie to tak koło weekendu.

Pozdrawiam, MarcinK
                                • hubar Re: Już odebrane 08.10.02, 21:39
                                  To się cieszę :-)

Tylko nie wiem czy tego się spodziewałeś...

Czy moglibyście mi napisać czy to jest ciekawe, czy dowiedzieliście się czegoś
                                  nowego itd itp bo dla mnie laika to tylko ulotki i foldery.
                                  • Gość: MarcinK Re: Już odebrane IP: proxy / 126.97.1.* 09.10.02, 08:13
                                    Witam

Odpiszę jak dokładnie obejrzę foldery.

Pozdrawiam, MarcinK

PS Na razie bardzo mnie cieszy zdjęcie łódzkiego CityRunnera w miedzynarodowym
                                    folderze Bombardiera.

MK
                                    • michal.ch Re: Już odebrane 09.10.02, 15:44
                                      Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> PS Na razie bardzo mnie cieszy zdjęcie łódzkiego CityRunnera w miedzynarodowym
                                      > folderze Bombardiera.

Oczywiście w doborowym towarzystwie Cityrunnerów z Linzu i Grazu oraz innych
                                      typów nowoczesnych tramwajów. :)
      • hubar Materiały UITP w Łodzi ktoś jeszcze? 28.10.02, 15:27
        Tylko Michał i Marcin oglądali? Jak Wam się podoba?
        • Gość: MarcinK Re: Materiały UITP w Łodzi ktoś jeszcze? IP: proxy / 126.97.1.* 28.10.02, 16:18
          Witam

Ja już przeczytałem. Komu przekazać?

Pozdrawiam, MarcinK
          • michal.ch Re: Materiały UITP w Łodzi ktoś jeszcze? 28.10.02, 19:18
            Ja takie materiały zbieram (mam pokaźny pliczek z minionych lat), dlatego też
            zachowam się egoistycznie i nie oddam nikomu. Natomiast pożyczyć mogę. Pierwszy
            na liście jest Milotram. Obiecałem mu dostarczyć materiały na najbliższym
            spotkaniu KMST.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka