michal.ch 02.10.02, 13:22 2 - 3 października 2003r. (dziś i jutro) Kompleks budynków G i H Wyższej Szkoły Humanistyczno Ekonomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.ch Re: Konferencja UITP w Łodzi 02.10.02, 13:23 michal.ch napisał: > 2 - 3 października 2003r. (dziś i jutro) Sory. Pomyłka. Oczywiście chodzi o rok 2002. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 13:40 michal powiedz cos wiecej an temat tej konferencji ................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.ch Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.10.02, 15:38 A więc jak widać udało się zrealizować pomysł UITP w Łodzi. A na jednym ze starszych wątków na temat propozycji organizacji tej konferencji u nas tyle pesymizmu było... :) Są przedstawiciele m.in. MPK-Łódź Sp.z o.o., MAN-a, Mercedesa, Bombardiera, Elina, IGKM i innych. W patio WSHE zrobiono restaurację dla uczestników konferencji. Obowiązkowo były szampan i czerwone winko, jakiś deserek. Głównego dania nie widziałem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.10.02, 15:56 michal ch a uczestniczyles w konferencji ??:-)czy byles gosciem ? co ciekawego mowili na tej konferencji? czy kaazdy mogl tam wejsc ? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Konferencja UITP w Łodzi 03.10.02, 14:50 Wchodzą tylko wcześniej zarejestrowane osoby z identyfikatorami. Ot tak z ulicy nikogo nie wpuszczą. Hehe, boją się chyba, że studenci ukradną prezesowi jego samochód służbowy. Niemal cały czas czarne reprezentacyjne Volvo S80 prezesa Rydeckiego stało zabarykadowane białym Fiatem Punto i Seicento Nadzoru Ruchu. Z boku firmowa gablota chroniona była VW Busem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Konferencja UITP w Łodzi 03.10.02, 15:50 Kto nie móg ten nie mógł :P Ale mnie to nie tyka więc na konferencje nie wchodziłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.p.lodz.pl 03.10.02, 17:44 temat: "The Changing European Market and a Global Industry" Mial byc obecny prezes UITP, Dr Wolfgang Meyer z kolonskiego "MPK". Z programu wybieramy dwie ciekawostki: - tramwaje w Bukareszcie mialy byc prezentowane jako Light Rail - co jest raczej paranoja - dyrektor tramwajow turynskich mial mowic o zakupach taboru; co jest dosc zabawne, bo tramwaje te sa w stanie przedagonalnym. No ale czego sie nie robi dla dobrej zabawy. W koncu trzeba tez dopuscic tych "innych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 03.10.02, 18:54 czy jest strona poswiecona tej konferencji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Konferencja UITP w Łodzi IP: *.p.lodz.pl 03.10.02, 21:44 Strona chyba nie, ale jest do sciagniecia program na witrynie UITP. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 14:50 Przeszedłem się i pozbierałem wszystkie broszury, materiały, foldery... Czy ktoś z Was reflektuje przejęcie ich, jak nie to je wywalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Materiały UITP w Łodzi IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 04.10.02, 15:02 Witam Ja bym reflektował. Jak przeczytam mogę przekazać dalej. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 15:13 OKI, super, tylko powiedz mi jak mam Ci je przekazać, bo jest ich sporawo (tak na oko grubość książki telefonicznej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Materiały UITP w Łodzi IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 04.10.02, 15:28 Dostosuję się. Mogę po nie podjechac gdzieś dziś po 17:30 lub jutro po 14:30 lub w niedzielę (cały dzień) lub w poniedziałek po 17:30. Ewentualnie napisz co i jak na konto mkaniew@poczta.onet.pl Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Materiały UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.10.02, 15:35 ja tez jestem zainteresowany jak przejrzy marcin to ja chcialbym sobie na jakas chwilke pozyczyc:))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 16:36 Ja wszystkich nie mam. Wziąłem tylko ulotki Elina i Bombardiera. Żałuję, że nie wziąłem natomiast Volvo. Jakoś tak przez ten pośpiech tak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Materiały UITP w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.10.02, 16:40 michal przeciez my to tramwajarze a nie autobusiarze hihi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 17:46 Jakbyś się qrde ze mną skontaktował to byś mógł brać ile byś chciał, potem jak pozwolono studentom wchodzić to część już schowali. Ja mam materiałów nie wiem czego i ile. Proszę się dogadać między sobą co i jak komu, na koniec przedstawić mi komu mam przekazać to wszystko. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Materiały UITP w Łodzi 04.10.02, 17:49 Więc Tobie mam przekazać materiały? Tak sobie policzyłem i chyba najpewniej będzie w poniedziałek, dziś mi się już nie chce tego wozić spowrotem do szkoły, no chyba że obiecasz że po 21 odbierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Materiały UITP w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 18:30 Myślę, że poniedziałek będzie OK. Jak przeczytam to na 100% podam dalej. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresowaniem 04.10.02, 18:59 Wziąłbym więcej egzemplarzy, ale nauczony doświadczeniem proporczyka: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=391&w=3128867 stwierdziłem że nie będę kogoś uszczęśliwiał na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.10.02, 19:04 hubar do proporczyka szukales wlasciciela a ja np nie jestem pazerny na jakies niswoje wisiorki Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow 05.10.02, 18:35 Milotram i Geograf? Czemu Was nie było na XXX (dzisiaj od godz 9.00)? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.10.02, 19:21 michal napisalem o tym w watku 803 na 10 .bardzo zaluje ze nie bylem ale zdrowie jest wazniejsze a rozchorowalem sie wiec wolalem nie ryzykowac jadac na ta impreze jeszcze w taki deszczowy dzien:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow 05.10.02, 22:20 Michał- odiberz pocztę z @gazeta.pl to się dowiesz...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.10.02, 22:36 geo ale jestes tajemniczy ,ja powiedzilem prawdziwa przyczyne :(( Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow 05.10.02, 22:42 a w skrzycne Michała leży pewien mail wysłąny wczoraj... i on jest odpowiedza na pytanie Michała... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Materiały UITP, jestem zaskoczony zainteresow 06.10.02, 14:42 Była o tej wycieczce mowa na spotkaniu wrześniowym i październikowym KMST. Szkoda, że nie byłeś. Maila wysłałem właściwie w ostatniej chwili przez przypadek - po prostu zauważyłem, że Ł.S. nie ma Twojego adresu. Niestety nie zdążyłem ze wszystkimi informacjami... :( Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Materiały UITP w Łodzi X 2 06.10.02, 13:09 Posegregowałem i się okazało że mam niektórych folderów po dwie sztuki. Komu dać tą uboższą wersję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Do Hubara IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 07.10.02, 08:18 Witam To gdzie możemy się umówić w sprawie tych materiałów? Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Do MarcinaK i MichałaCh 07.10.02, 12:50 Oba zastawy mam dać? Nie wiem czy mi się chce zostawać do 17:30 w szkole. Może zostawię oba w ambonie na dole budynku G, przy wejściu, obok G1; "do odebrania"?? Jakieś inne propozycje? Jeszcze jestem w G120 jakisz czas. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Do MarcinaK i MichałaCh 07.10.02, 13:10 hubar napisał: > Może zostawię oba w ambonie na dole budynku G, przy wejściu, obok G1; "do > odebrania"?? Tam na prawo od wejścia? OK. Mi to pasuje. Jutro jak bym wychodził z zajęć odebrałbym. Jeden z zestawów możesz dla mnie odłożyć na nazwisko Chylak Michał. Z góry dzięki i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Do Hubara 2 IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 07.10.02, 14:00 Witam Mnie pasuje ta ambona. Nie wiesz do której ktoś tam jest? Jakbyś mógł jeden zestaw zostawić na nazwisko Marcin Kaniewski. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Do MarcinaK i MichałaCh cz2 07.10.02, 14:36 No problemos mi amigos W ambonce ktoś zawsze ktoś jest do 22, chyba że poszedł do kibla lub itp :-) Już pakuję, zostawiam na dole, mam nadzieję że się przyda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Do MarcinaK i MichałaCh Odebrane? 07.10.02, 22:08 Mam nadzieję że już odebrane przesyłki. Jak się podobają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do MarcinaK i MichałaCh Odebrane? IP: 2.4.STABLE* / 126.97.1.* 08.10.02, 08:29 Ja miałem wczoraj awarię i odbiore dziś koło 17:00 :-( Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Do MarcinaK i MichałaCh Odebrane? 08.10.02, 08:41 Ja też dzisiaj około 16. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Już odebrane 08.10.02, 17:47 Dzięki HuBar za materiały! Nie sądziłem nawet, że firma tramwajowa w Linz jest tak bogata, że każdego ze swoich Cityrunnerów mogła pomalować w inne barwy. Np. 001 jest stalowoszary metalik (właściwie to srebrny), 002 niebiesko-granatowy (też metalizowany, no chyba, że tak tylko nowy lakier na zdjęciach wygląda), 003 biały z pomarańczowym pasem. Ciekawe jak wyglądają pozostałe Citki z Linz. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Już odebrane 08.10.02, 18:06 :-D Fajnie że się podoba. Ta druga paczka jest bardziej obszerna, więc się dogadajcie co do uzupełnień :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Już odebrane IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 21:09 Witam Bardzo dzięki. Już odebrałem. Jak przeczytam będę gotów podać dalej. Myślę, że będzie to tak koło weekendu. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Już odebrane 08.10.02, 21:39 To się cieszę :-) Tylko nie wiem czy tego się spodziewałeś... Czy moglibyście mi napisać czy to jest ciekawe, czy dowiedzieliście się czegoś nowego itd itp bo dla mnie laika to tylko ulotki i foldery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Już odebrane IP: proxy / 126.97.1.* 09.10.02, 08:13 Witam Odpiszę jak dokładnie obejrzę foldery. Pozdrawiam, MarcinK PS Na razie bardzo mnie cieszy zdjęcie łódzkiego CityRunnera w miedzynarodowym folderze Bombardiera. MK Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Już odebrane 09.10.02, 15:44 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > PS Na razie bardzo mnie cieszy zdjęcie łódzkiego CityRunnera w miedzynarodowym > folderze Bombardiera. Oczywiście w doborowym towarzystwie Cityrunnerów z Linzu i Grazu oraz innych typów nowoczesnych tramwajów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Materiały UITP w Łodzi ktoś jeszcze? 28.10.02, 15:27 Tylko Michał i Marcin oglądali? Jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Materiały UITP w Łodzi ktoś jeszcze? IP: proxy / 126.97.1.* 28.10.02, 16:18 Witam Ja już przeczytałem. Komu przekazać? Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Materiały UITP w Łodzi ktoś jeszcze? 28.10.02, 19:18 Ja takie materiały zbieram (mam pokaźny pliczek z minionych lat), dlatego też zachowam się egoistycznie i nie oddam nikomu. Natomiast pożyczyć mogę. Pierwszy na liście jest Milotram. Obiecałem mu dostarczyć materiały na najbliższym spotkaniu KMST. Odpowiedz Link Zgłoś