Gość: Guzik IP: *.toya.net.pl 10.11.05, 19:56 Kiedyś był zdaje się podobny wątek... Na początek lighcik - Jelcz M11 2904 na linii 75 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szakal_el Re: Dziwne Obsady Liniowe 10.11.05, 20:22 Jelcz przy takiej czestosci kursowania tej linii? Pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
rczubinski Re: Dziwne Obsady Liniowe 10.11.05, 20:34 Któregoś dnia ostatniego długiego weekendu (ale nie pamiętam dokładnie kiedy) widziałem Jelcza 120 na linii 98, a na 70 śmigało Citaro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.mnc.pl 10.11.05, 22:09 To pożegnalne występy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 10.11.05, 22:18 Łabędzi śpiew migów. Na koniec symbolicznie muszą zaliczyć każdą linię. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.retsat1.com.pl 11.11.05, 12:48 Czy pomysł zachowania "zabytkowego" jelcza jest nadal aktualny? Mam nadzieję, że wszystkie nie pójdą na przemiał. I czy zostanie zachowany któryś ze starszych ikarów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mols Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 16:46 Powinno się zachować 2284. Nie wiem czy nie jest za późno, bo dawno go nie widziałem. Jeśli nie, to 2724 (chyba ostatnia siodemka na chodzie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 18:45 Gość portalu: Mols napisał(a): > Powinno się zachować 2284. Nie wiem czy nie jest za późno, bo dawno go nie > widziałem. Mimo usilnych starań, rozmów na najwyższym szczeblu, pism z uzasadnieniem historycznym i dekleracji ze strony najważniejszych osób w firmie, autobus został przewidziany na holownik. Aktualnie jest przerabiany. Tak więc impreza ikarusowa i wszystko co z nią związane stanęły pod wielkim znakiem zapytania. Niestety to ile da się zrobic nie zależy tylko od miłośników, liczy się podejście pewnych osób i pieniądze, a my ich nie mamy. ;/ > Jeśli nie, to 2724 (chyba ostatnia siodemka na chodzie...) Z 1986 roku tez jeszcze istnieją, ale czy w tym wypadku jest jakaś różnica, czy w przyszłości historyczny będzie autobus z 1986 roku, czy np. z 1990? Moim zdaniem niewielka. Cała walka skupiała się na 2284 - autobusie z pierwszych, kultowych serii, co będzie dalej - nie wiem, ale może w poniedziałek będę wiedział dużo więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mols Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 19:15 > Mimo usilnych starań, rozmów na najwyższym szczeblu, pism z uzasadnieniem > historycznym i dekleracji ze strony najważniejszych osób w firmie, autobus > został przewidziany na holownik Ten kto podjął taką decyzję powinien zostać przerobiony na dyszel od tego holownika! > Z 1986 roku tez jeszcze istnieją, ale czy w tym wypadku jest jakaś różnica, czy w przyszłości historyczny będzie autobus z 1986 roku, czy np. z 1990? Moim > zdaniem niewielka. Cała walka skupiała się na 2284 - autobusie z pierwszych, > kultowych serii, co będzie dalej - nie wiem, ale może w poniedziałek będę > wiedział dużo więcej... Do bani. Teraz to już nie ma większego sensu. Skończy się na tym, że ktoś kupi Ikara ze starą kabiną z jakiegoś PKS-u i zrobi pojazd historyczny. Dziękujemy Wam, kochani przyjaciele z MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 20:31 Gość portalu: Mols napisał(a): > Ten kto podjął taką decyzję powinien zostać przerobiony na dyszel od tego holow > nika! Nazwisko tej osoby jest dobrze znane. Tylko przez grzeczność, a już z pewnością nie przez szacunek, nie podam go tu na forum. Zresztą w publicznym obrzacaniu wyzwiskami nie widzę większego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 18:38 Gość portalu: łażej napisał(a): > Czy pomysł zachowania "zabytkowego" jelcza jest nadal aktualny? Jest jak najbardziej aktualny. Odpowiednie pismo przypominające zostało dawno złożone. Niestety ani to, ani deklaracje ze strony najwyższych rangą przedstawicieli przewoźnika niczego nie gwarantują (czytaj w poście poniżej). :( Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Dziwne Obsady Liniowe 11.11.05, 00:42 A co powiecie na Volvo 7000A na 84 (widziane 4.11)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihhes Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.lodz.mm.pl 11.11.05, 08:46 2505 na 99A (9.11) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihhes Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.lodz.mm.pl 11.11.05, 08:48 2505 jako 99A (9.11) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mols Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 11.11.05, 16:50 Jelcz przegubowy dzis wozi tlumy na linii 61. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 13.11.05, 15:43 W czwartek na 57 jeździł jelcz M11 tylko nie pamiętam który. Ale zapchany tak że ludzie się nie mieścili na przystanku Sterlinga/Pomorska w kierunku marysińskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Dziwne Obsady Liniowe IP: *.toya.net.pl 20.11.05, 15:46 koledzy z Kraszewskiego zaszaleli. Ikar dlugi na trasie 93. A do tego Mercedes 405 obsadzony na lini 70. Odpowiedz Link Zgłoś
rczubinski Re: Dziwne Obsady Liniowe 20.11.05, 22:26 Piątek, 18 listopada- Ikarus z rocznika 1987 na linii 64. Odpowiedz Link Zgłoś