Gość: julian tuwim [...] IP: *.toya.net.pl 05.12.05, 21:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Kolejny dowód na patologię środowiska medycznego. 06.12.05, 08:40 A jeszcze kilka dni temu jakaś babeczka się strasznie napuszyła na takie słowa. A takie doniesienia się czyta średnio co dwa dni. Mniemać można, że wychodzi na jaw ledwie niewielki odsetek z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa ...i znowu Łódź? 06.12.05, 09:09 miasto patologii czy najlepsi dziennikarze sledczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpv Re: ...i znowu Łódź? IP: *.autocom.pl 06.12.05, 11:01 Łowcy skór, handel doktoratami, przekręty w Funduszu Ochrony Środowiska, Leszek Miller... pamiętacie jeszcze jakieś afery związane z Łodzią ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Leszek Miller to warszawiak!!!!!!!! IP: *.p.lodz.pl 06.12.05, 12:11 Leszek Miller pochodzi z Żyrardowa. Dopiero później zalągł się w Łodzi, a potem w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu WASZE ULICE, NASZE KAMIENICE 06.12.05, 14:27 Aj, aj. Psuje sie interes w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna .i znowu Łódź?-przestancie wreszcie z tym haslem IP: *.hrz.uni / *.hrz.uni-oldenburg.de 06.12.05, 12:30 Ile mozna? A co to afer nie ma w innych miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: .i znowu Łódź?-przestancie wreszcie z tym has 06.12.05, 17:17 jak widać - nie! i to kolejna afera :) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: .i znowu Łódź?-przestancie wreszcie z tym has 06.12.05, 18:11 gray napisał: > > jak widać - nie! i to kolejna afera :) > a ty skąd pochodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: .i znowu Łódź?-przestancie wreszcie z tym has 07.12.05, 07:55 z marysińskiej :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk prywata IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 06.12.05, 15:35 To jest skorwysynstwo, zaabierac szpitalowi dla prywaty. Ps, Podpisac umowe z rosja o wynajeciu gulagow na syberii. Zamiast budowac w polsce wiezienia. Taniej,lepiej. Powodzenia Kiedys ktos powiedzial -kiedy w polsce bedzie dobrze -juz bylo. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazdrosnik Re: ...i znowu Łódź? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:33 a co zazdroscisz??? chcialbys u siebie miec aferki?....malo Ci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Tak naprawde.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:48 to nie ma znaczenia czy kwity na wypozyczenie byly czy nie. To jest sprzet od WOS. Sluzyc ma do leczenia/wykrywania/ratowania zycia. Moglby byc tez wypozyczany - ale odplatnie, niech zarabia na siebie/szpital/inny sprzet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLLO7 Re: Kolejny dowód na patologię środowiska medyczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:53 tak tak to już jest , wszyscy lekarze sie obrażą za prawdę , bo to najbardziej boli , wyjadą na zachód , a tam bedą patrzec im na ręce i wróca bo nie bedzie sie opłacało pracowac za goła pensje bo kazda wysokosc jest zbyt mala >Zawsze trzeba dorobic po boku , to jest polska - lekarska specjalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 CIEKAWA JESTEM, CZY LEKARZE PŁACĄ 06.12.05, 18:57 za używanie gabinetów w przychodniach. Na terenie szpitala na Banacha znajduje się budynek, w którym przyjmuje 4 lub 5 lekarzy pierwszego kontaktu i jeszcze może trzech w ramach NFZ. Pozostałe kilkadziesiąt osób, których nazwiska umieszczone są na tablicach, to specjaliści przyjmujący tzw. pacjentów komercyjnych. Tak się nazywają pacjenci, którzy z różnych przyczyn nie mogą czekać 2, 3 miesiące na wizytę u specjalisty za darmo w ramach płaconej składki i chcą czy muszą poddać się badaniu szybko. To jest możliwe za kilkadziesiąt złotych. Ja jestem tylko ciekawa, czy ci lekarze płacą za wynajem gabinetów, bo to jest przecież prywatna praktyka. Może ktoś mi odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander Fredro Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.toya.net.pl 05.12.05, 22:23 Powiedzcie, jak inaczej można tę panią Błaszczyk nazwać jak nie złodziejem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander Fredro Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.toya.net.pl 05.12.05, 23:33 Zapytałem właśnie jak można inaczej tę panią nazwać? A Ty mnie wyzywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.12.05, 08:03 ooo czyzby jakis Błaszczyk się odezwał? Fakty są takie: 1. Kamera zginęła 2. Błaszczyk ją przywióżł do szpitala 3. W przychodni Błaszczyka były badania robione jakąs kamerą 4. Na jakąś kamerę Błaszczyk nie ma żadnego papieru w swojej przychodni 5. Z 95% pewnością można powiedzieć że Błaszczyk jest złodziejem, bowiem nie uwieżę że pomylił kamerę z laptopę i przez przypadek zabrał ją ze szpitala do domu :-)))) (to jest te pozostałe 5%) - jeśli to zrobił to znaczy że jest idiotą :-) Co by to nie oznaczało jedno jest pewne Jest to czyste sku..syństwo tak traktować drogi sprzęt który jest efektem cięzkiej pracy kilkuset ludzi. A Orkiestra powinna bardziej przygladać się losom sprzętu który tak naprawdę powinien nigdy poza fundację nie wychodzić i powinien być wypozyczany do szpitali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:08 Gość portalu: logik napisał(a): > Fakty są takie: FAKTY PRASOWE... :-/ z rzeczywistością nie mające nic wspólnego > 1. Kamera zginęła NIGDY NIE ZGINĘŁA - tylko obecna szefowa kliniki "zapomniała" o jej istnieniu - może nie nadaje się do kierowania... > 2. Błaszczyk ją przywióżł do szpitala A MÓGŁ W OGÓLE SIĘ NIE PRZYZNAĆ, że ją ma - skoro zginęła, to zginęła... > 3. W przychodni Błaszczyka były badania robione jakąs kamerą TOPOGRAFIA INTERFERENCYJNA - to coś innego, "geniuszu", niż termowizja. > 4. Na jakąś kamerę Błaszczyk nie ma żadnego papieru w swojej przychodni OTÓŻ MA... Czerwiński widział dokument WYPOŻYCZENIA - tylko "zapomniał" o tym wspomnieć... > 5. Z 95% pewnością można powiedzieć że Błaszczyk jest złodziejem, bowiem nie > uwieżę że pomylił kamerę z laptopę i przez przypadek zabrał ją ze szpitala do > domu :-)))) (to jest te pozostałe 5%) - jeśli to zrobił to znaczy że jest > idiotą :-) NIE BĘDĘ SIĘ zniżał do Twojego poziomu z dyskusją i obrzucał Cię wyzwiskami. Jeżeli swoją wiedzę czerpiesz TYLKO z GW, to współczuję - GW już dawno "poziomem" dogoniła FAKT... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darczyńca "Ja" jaja sobie robisz. Przecież to złodziejstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:17 Przecież to jest typowe przestępstwoPrzestępstwo jak byk. 1. Czy to nie rzeczywiste, że lekarz zawłaszczył nie zwoją kamerę, przecież ta kamera była dana dla ludzi którzy mieli się leczyć w szpitalu za pieniądze NFZ. Za wykonywanie badań tą kamerą lekarze brali kaskę do swojej kieszeni i zdrowie innych ludzi wiesz gdzie mieli. Jak nie wiesz to ci powiem ,w du... 2. Jak lekarz się mógł nie przyznać, przecież nie jest idiotą . Badania tą kamerą były wykonywane chyba nie tylko u osób niewidomych. Pacjencji prywatynego gabinetu przecież to urządzenie widzieli. I wiedzieli co i w jakim celu mieli badane. 3. Czy wy lekarze myślicie, że same ćwoki do was przychodzą? Nikt z pacjentów nie wie jak jakie badanie mna robione. Chyba, że doskonału specjalista oczywiście lekarz wali ściemę pacjentowi w gumowcach, jakie to super badanie ma wykonanne. 4. Ta kamera miała być wykorzystywana przez obdarowanego. Jeśli by brał ją lekarz na prywatną praktykę, to powinien za to płącić i to słono. I tak oto wychodzi kto jest złodziejem. Kto nim jest odpowiedz sobie sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocis1 Re: "Ja" jaja sobie robisz. Przecież to złodziejs IP: 83.168.96.* 06.12.05, 11:28 Eeee .. zaraz tam zlodziejstwo.... po prostu polish bussineswoman :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.05, 10:46 > jeśli to zrobił to znaczy że jest idiotą :-) Może w Media Markt kupił? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:36 Bzdury, bzdury, bzdury. Czerwiński zna prawdę, ale jest całkowicia inna niż jego wyobrażenie. Dlatego lepiej KŁAMAĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.mnc.pl 05.12.05, 23:09 Drogi "Ja", ja zawsze lubię poznać różne punkty widzenia,więc objaw nam jak wygląda prawda i dlaczego red. Czerwiński ją ukrywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:11 Pamiętasz sprawę rzekomych zakażeń szpitalnych w Szterlingu? No to masz odpowiedź, jak wiarygodne są słowa tego redaktorzyny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Ty jesteś jakis pojechany... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.12.05, 02:20 masz na 100% w tym interes zeby bronić złodzieja.. inaczej tego nie mozńa nazwać..jak ja bym pożuczył sprzęt za taka kasę to bym bulił niezłe opłaty..a oni jeszcze w morde nie wiedzą skad nie wiedza od kogo a tak wogóle to do pudła ich wsadzić to sobie przypomna kto im to dał... ktoś ze szpitała ..pewnie profesorek magazynierek + wsołpracownicy w poradni, mam nadziję ze dobiorą im si choć troszke do dupska..bo duzó to im nie zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kick me Re: Ty jesteś jakis pojechany... IP: *.hsd1.co.comcast.net 06.12.05, 05:01 ja tez wiele zauwazylam jak gazeta przkreca fakty... wszystko dla sensacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrobiolog Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.12.05, 08:04 rzekomych :-)))) nie odzywaj się jak nie znasz prawdy........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły człowiek Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.c207.msk.pl 05.12.05, 22:38 i tacy ludzie sa wlasnie przykladem polskiej "inteligencji"najwazniejsze wartosci zamienili na nabijanie wlasnej kasy jakby mieli naprawde malo.pozdrawiam pania doktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sake [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.toya.net.pl 05.12.05, 23:34 Zamknąć ich i przychodnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortis Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:38 Czyżby zbliżała się jakaś burza? Podobno Jurek Owsiak grzmi. Ten to potrafi przekręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florek Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.retsat1.com.pl 05.12.05, 23:40 Scierwojady! Mam nadzieje, ze prokurator Was wezmie za zadki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woodstock Tylko pogarde mam dla nich IP: 81.219.72.* 06.12.05, 07:02 Dobrze ze z imienia i nazwiska pojechala gazeta. Takiemu bydly az chce sie napluc w morde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wykrywan IP: 195.124.114.* 06.12.05, 07:40 www.intermedicus.pl/oferta.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 07:42 Tak jak Czerwiński nie widzisz różnicy pomiędzy słowami: "komputerowe" i "termowizyjne"??? Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk 06.12.05, 11:07 Tak jak Czerwiński nie widzisz różnicy pomiędzy słowami: "komputerowe" i "termowizyjne"??? A "trwała komputerowa"!? Co o tym powiesz? klocku! Dziś wszystko jest nazywane dowolnie byle spełniło swe zadanie marketingowe. Kropka. Musisz też dowiedzieć się również, że komputer może by zastosowany ale musi mie podłączone urządzenie "czytające" obraz... no więc ... już dotarło? Zdrówka życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ciekawe nazwisko na stronie Intermedicusa ... 06.12.05, 13:05 www.intermedicus.pl/index.html Organem doradczym i opiniodawczym w zakresie prowadzonej działalności jest Rada Konsultacyjna, którą stanowią pracownicy naukowo-dydaktyczni Kliniki Rehabilitacji Medycznej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przewodniczącym Rady i "Kierownikiem Centrum jest prof. dr hab. med. Mirosław Janiszewski. <------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.lodz.mm.pl 06.12.05, 22:01 Dlaczego klamczucho czepiasz się red Czerwińskiegi? juz sama zaczęlaś się gubić w kłamstwach bo co stąpniesz to kłamiesz. PANIE REDAKTORZE DLA JANISZEWSKIEGO TO TRZECIA SPRAWA A DLA BŁASZCZYKOWEJ PIRWSZA BARDZO PROSZE BLIŻEJ SIĘ PRZYJRZEĆ TEMU DUETOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojoj Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.kis.p.lodz.pl 12.01.06, 18:18 Jolu, to z Czerwiem też sypiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 07:44 Dokładnie chodzi o badania metodą topografii interferencyjnej, która z termowizją nie ma nic wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk 06.12.05, 07:46 nom, a kamera znalazła się w chacie pani szefowej przypadkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 07:49 Przypadkiem nie - została wypożyczona legalnie - o czym Czerwiński doskonale wie, widział dokumenty. A w domu dlatego, że to nieduże, a dość cenne urządzenie i łatwiej je przechowywać w miejscu, którego nie odwiedzają dziennie dziesiątki ludzi... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.12.05, 08:08 skoro tak pozwij Czerwińskiego za zniesławienie, niech zapłaci gruube miliony za oskarżenie o kradzież tylko wyrok sądu i publiczne przyznanie się do błędu GW na jej łamach spowoduje że ludzie przestana pluć na widok Błaszczyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:09 Taki mam zamiar... Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk 06.12.05, 09:09 ADWOKAT SIĘ ZNALAZŁ :-/ A może to sam(a) zainteresowany(a)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:14 A może ktoś, kto bardziej niż Czerwiński ceni PRAWDĘ i FAKTY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pszczoła Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.uni.lodz.pl 06.12.05, 09:25 A może ty jesteś kimś kto chce ukryć prawdę i fakty? Bardzo chcesz ich wybielić? A wystarczyły by proste tłumaczenia męża skąd ma kamerę, gdzie są papiery itd. Nie za dużo w tym niewiadomych? A wogóle to pewnie znów mamy popis jakiegoś kolesiostwa (wypozyczono kamerę na usługi przychodni a pewnie i wypożyczający jakieś profity otrzymał). Constar też tak się tłumaczył......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: 212.55.210.* 06.12.05, 14:42 Jakoś dziwnie M.Janiszewski przyjmował kamerę od WOŚP a potem kamera przypadkiem pojawiła się w prywatnej przychodni gdzie jest szefem : ( www.intermedicus.pl/index.html ) ??? Jest to kolejny przypadek okradania społeczeństwa przez środowisko lekarskie. Inny proceder stosowany przez lekarzy to np. ograniczanie dostępu do sprzętu celem wymuszenia łapówki. Kierownik zabiera klucze np. do USG i jak nie przyjdziesz z prośbą ( i odpowiednim podziękowaniem ) to badania nie zrobisz... Krótko mówiąc w służbie zdrowia mamy połączenie komuny z feudalizmem + powszechne narzekanie ale tak naprawdę nikt z lekarzy (oprócz tych co kończą studia ) nie chce zmian... Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk 06.12.05, 09:16 Takie tłumaczenie to sprzedawaj 5-letniemu malcowi, może uwierzy :-\ Mam nadzieję że prokuratura i sąd - nie. A już najbardziej WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abst Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 13:41 > Przypadkiem nie - została wypożyczona legalnie No to skoro już tyle wiesz, to powiedz nam jeszcze ile też było wypłacane szpitalowi z tytułu tego użyczenia? Przecież pan pełnomocnik oddając kamerę mógł przedstawić kopie przelewów na rzecz szpitala i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wykonujemy komputerowe badania w kierunku wyk 06.12.05, 16:22 Gość portalu: ja napisał(a): > Przypadkiem nie - została wypożyczona legalnie - o czym Czerwiński doskonale > wie, widział dokumenty. ahaa, ale napisał, że dokumentów nie było bo myślał, że wszystkich oszuka i nikt się nie zorientuje. a to ci diabelski plan - tylko geniusz zbrodni mógł na niego wpaść! na szczęście ty rozszyfrowałeś jego niecne zamiary i dzięki tobie sprawiedliwość znowu zatriumfowała. ROTFL :D > A w domu dlatego, że to nieduże, a dość cenne urządzenie i łatwiej je > przechowywać w miejscu, którego nie odwiedzają dziennie dziesiątki ludzi... > :-/ no pewnie - po co trzymać superdrogie urządzenie w jednym miejscu? lepiej telepać się z nim codziennie do pracy i z pracy - delikatne urządzenia przenoszone non-stop z miejsca na miejsce pracują lepiej i dłużej, w szczególności jeżeli są "pożyczone" - to prawda znana powszechnie. urządzenie do rezonansu magnetycznego też by najchętniej w domu pani doktor trzymała ale się do windy nie mieści. pomimo wszystko fajny trolling - tak trzymaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.asko / 82.177.183.* 06.12.05, 08:16 Cholerne konowały.Jeszcze im mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.CNet2.Gawex.PL 06.12.05, 08:26 bezczelnosc białych fartuchow nie zna granic.pani doktor powinna byc teraz obserwowana przez KAMERE w celi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:29 CENZURA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek B Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.05, 12:23 Wydaje mi się, że jest Pan/i? bezpośrednio zaangażowana w sprawę. Niezależnie od opinii, która panuje tutaj na forum, jak i w stosunku do lekarzy z Łodzi, uważam za odrażające korzystanie ze sprzętu ufundowanego między innymi przeze mnie, do celów zarobkowych osób trzecich. Sprzęt został zakupiony by dzieci były diagnozowane i odpowiednio leczone, cieszę się, że sprzęt został do tego celu wykorzystany i że być może jakaś część dzieci dzięki temu została wyleczona. Jestem natomiast oburzony postawą tak właścicieli przychodni, jak i osób odpowiedzialnych po stronie szpitala za nieetyczne zachowanie względem darczyńców oraz pacjentów, którzy musieli płacić za diagnozowanie. Jeśli zarzuty są prawdziwe i zostaną udowodnione, przychodnia powinna zostać zamknięta, a osoby odpowiedzialne powinny zostać napiętnowane z zakazaem wykonywania zawodu włącznie. Jednak znając polskie realia, sprawa przyschnie i nikomu z osób odpowiedzialnych za całą sprawę włos z głowy nie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tess10 Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: 213.77.27.* 06.12.05, 08:29 to jest elita służby zdrowia .Tylko szmal się liczy.Wczorajszy reportaz TVN pokazał następny "watek' na skalę krajową zatrudniania dzieci ,żon ,synowych ,ciotek w uczelniach .Dotyczy to również policji , sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:30 CENZURA... cały czas... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani rzygać się chce 06.12.05, 08:52 po prostu chce się rzygać. nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: rzygać się chce IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 06.12.05, 09:09 Ja mam tylko odruch wymiotne. Nic dodać nic podzielic! Ktoś pyta się wstydliwie czy można ich nazwać złodziejami. Proszę nie mieszać mnie z padlinożercami. Jako mały złodziej mam swój charakter, swoją dumę itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Wypożyczenie czy kradzież?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:03 Chciałabym, żeby pani Błaszczyk wytłumaczyła mojemu jedensatoletniemu synowi, który przez cały rok odkłada ze swojego kieszonkowego drobne sumy, by z dumą wpłacić je w styczniu na konto Orkiestry, że kamera służyła jej w szczytnych celach i nie pobierała pieniędzy za badania nią wykonywane... :( Z artykułu wynika jednak, że pani Błaszczyk zabrała to urządzenie ze szpitala i wykorzystała je do celów prywatnych pobierając za badania opłaty! I nie ma żadnych dowodów na to, że sprzęt wypożyczyła - żadnych dokumentów! Ech.. i znowu ta Łódzka (tfu!)służba zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypożyczenie czy kradzież?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:05 Dokumenty są i wielokrotnie to już było mówione! Czerwiński "zapomniał", że wczoraj widział takie dokumenty... Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Wypożyczenie czy kradzież?? 06.12.05, 09:12 Nawet jak wypożyczyła, to wypożyczyła sprzęt ufundowany przez WOŚP (czyli przez wszystkich, którzy na orkiestrę się zrzucili) w celach uzyskiwania korzyści majątkowych w PRYWATNEJ przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypożyczenie czy kradzież?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:15 A skąd masz taką PEWNOŚĆ??? Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Wypożyczenie czy kradzież?? 06.12.05, 09:28 PEWNOŚĆ - mam nadzieję będzie miał sąd. Ja mogę tylko wyrażać swoją opinię, która brzmi, że sprzętu NA PRZECHOWANIE się nie wypożycza, a PRZEKAZUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wypożyczenie czy kradzież?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:17 A możesz nam powiedzieć, kto ze strony szpitala ten dokument użyczenia podpisał? Bo chyba nie prof. Janiszewski? Dyrektor szpitala zgłosił zawiadomienie do prokuratury, więc on chyba także nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL07 głowy za prof nie daje, ktos dal zgode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:57 moze prof nie jest wielkim magazynierem , ale jest slabym menadzerem, a moze dobrym , bo na swoje wyszedl... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Za to jest wymieniony jako fisza na tej stronie 06.12.05, 13:09 www.intermedicus.pl/index.html "Przewodniczącym Rady i Kierownikiem Centrum jest prof. dr hab. med. Mirosław Janiszewski." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontra Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:12 Jest to srodowisko patologiczne i przestępcze. Kto wreszcie zaprowadzi tam porzadek, Mozna to zrobic tylko siłami zewnetrznymi w stosunku do środowiska lekarskiego. Jego mafijne, wewnętrzne instytucje kontrolne należy rozwiazać ze skutkiem natychmiastowym. I tu liczę na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo1 Chyba prof. Janiszewski nie pobierał lekcji etyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:12 kamerę wypożycza jak swoją i nie zna się na skomplikowanej materii magazynowania mienia ruchomego. Ale na kasie (wraz z dr Błaszczyk) to się zna lepiej niżby jego skromny tytuł profesora medycyny na to wskazywał. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Chyba prof. Janiszewski nie pobierał lekcji e 06.12.05, 09:16 każdy profesor zna się świetnie na kasie i na wykorzystywaniu dobra publicznego - włącznie ze szpitalami- w celach prywatnych. moim zdaniem ze w takich sprawach powinny zapadać długoletnie wyroki ze względu na napradę dużą szkodliwość społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Profesor i sprzęt..., a inni lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:43 Myślę, że stwierdzenie "każdy profesor" jest "krzywdzące" całą armię lekarzy, którzy na sprzęcie szpitalnym ,sanatoryjnym zarabiają ciężkie pieniądze do własnych kieszeni. To nie jest żaden incydent, ale powszechne zjawisko. Dziwi tylko "nowe zdziwienie". W ubiegłym roku we Wrocławiu dziennikarze umawaiali sie na rezonans czy tomograf, kolejka legalna - 8 miesięcy, prywatna usługa na konto szpitala 2 tygodnie, indywidualnie z lekarzem obsługującym sprzęt -jutro. Ktoś napisał, że WOŚP powinien kontrolować stan i wykorzystywanie sprzętu. Też tak uważam, bo pieniądze są na ten sprzęt "bardzo drogie", nam darczyńcom nalezy się pełna wiedza o skuteczności działania akcji. Trudno niech powstanie i tam organ kontrolny znienacak zjeżdżający do placówe i sprawdzający. Nie ma innej rady na rozpanoszone złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Profesor i sprzęt..., a inni lekarze? 06.12.05, 09:54 niech już zaden dodatkowy organ nie powstaje - niech te obecnie istniejące wezmą sie do roboty. I przede wszystkim - zlikwidować izby lekarskie które bronią złodziei w białych fartuchach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL07 okradziono nas darczynców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:00 i to my pilnujmy tych plugawców żeby sądy sie nimi zajeły , dosyc tego panoszenia sie jak na swoim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: okradziono nas darczynców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:06 >tak tak to już jest , wszyscy lekarze sie obrażą za prawdę , bo to najbardziej >boli , wyjadą na zachód , a tam bedą patrzec im na ręce i wróca bo nie bedzie >sie opłacało pracowac za goła pensje bo kazda wysokosc jest zbyt mala >Zawsze >trzeba dorobic po boku , to jest polska - lekarska specjalnosc Masz rację.Oprócz tego w szpitalach na zachodzie, każdy pracownik łącznie ze sprzątaczką - tutaj mówię serio i nie obrażam tego zawodu, jest traktowany na równi. Lekarz tam, to zwykły pracownik. Tylko w krajach dawnej komuny uważa się go jak za jakiegoś boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomograf Re: okradziono nas darczynców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.05, 13:55 A u nas tylko żołądki są równe, taki relikt komunizmu. Widać to po pensjach (sprawdź, czy jakikolwiek lekarz w Unii zarabia 250 euro, co u nas jest normą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: Profesor i sprzęt..., a inni lekarze? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.05, 11:20 Fajnie, jak to jedna kuma drugiej kumie coś powie, przekręci i powtórzy dalej. 1. Kolejka na rezonans płatny przez NFZ jest ok. półroczna bo TAKIE SĄ LIMITY NFZ. Można zrobić więcej badań, na miesiąc starczy środków, potem 11 miesięcy będzie stał nieużywany. NFZ lepiej z góry wie, ile badań będzie potrzebnych w roku i finansuje ok. 30% potrzebnych. 2. Kolejka na badanie płatne jest krótsza, bo tu nie ma limitów, a i chętnych jest mniej 3. Nie lekarz tylko technik 4. Dodatkowo zrobiłby badanie, a więc takie kórego by nie było -> działałby na rzecz pacjenta, który w przeciwnym wypadku musiałby zabulić albo czekać pół roku 5. Aparat szpital kupił za własne środki, więc nie rozumiem skąd wyciąganie tamtej sprawy przy artykule o WOŚP 6. Od tamtego czasu nie są W OGÓLE wykonywane badania płatne. Dziennikarzom dziękują serdecznie pacjenci, których stać na 450 zł za badanie, a musza teraz czekać pół roku (dzięki sztucznej kolejce NFZ). Ciekawe, czy pan Bystroński jest z siebie dumny i ile zgonów więcej było z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamerman Błaszczyk & kompany IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 06.12.05, 09:26 Jeszcze wczoraj rano w radiu mówiła że brała podwykonawców, rachunków nie ma bo wiecie, bo rozumiecie! Łódż i województwo to zaczyna być siedlisko wszelkiego, często podłego zła. Ogrodzić, odkazić, wytępić myszy i szczury. Tam ptasia grypa trwa już zbyt długo! A tych szubrawców powinien Sąd ukarać "wzorcowo". Dlatego, że kamera zotała kupiona za pracę młodych dzieci i młodzieży.Za pieniądze takich starych zgredów jak ja! Siemanko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr0wina miasto skrajnej biedy? IP: *.usr.onet.pl 06.12.05, 14:42 W sytuacjach skrajnych łatwo o wszelkiego rodzaju koszmarne wynaturzenia, z kanibalizmem włącznie. Zostają tylko najbardziej bezwzględne jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capik Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:33 A PAWULONEM ICH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsawer WOŚP to organizacja Szatana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 09:56 -tak twierdzą nasi duszpasterze, a ci zacni ludzie tylko chcieli ochronić nasze dzieci przed wpływem diabelskiego wynalazku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:01 Postawa profesora jak z rynsztoka. Znów kolesie załatwią i sprawa przycichnie. Dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l czyżby przymiarki to rozpędzenia WOŚP??? 06.12.05, 10:10 bo Przystanek Woodstock na pewno będzie się odbywać za granicą. Owsiak kupił, ktoś inny zrobił przekręt: wina Orkiestry bo gdyby nie było to by się nie zdarzyło. Rydzyk na pewno zbierze więcej ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasarbeiter Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.dial.ip.tiscali.nl 06.12.05, 10:13 Takich przykladow mysle jest znacznie wiecej.W Krakowie Szpital Dzieciecy tez dostal z WOSP karetke noworodkowa za ponad 400 tys i swiadczy nia ODPLATNE transporty dzieci czyli zarabia czysta zywa kase.A zeby bylo smieszniej karetka jest opisana jako Dar WOSP dla Miasta Krakowa.No miato ma z tego jakby niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Znalazła się termokamera ufundowana przez WOŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:16 Jezeli kasa poszla do szpitala a nie do ordynatora to ja jestem za. Dlaczego sprzet mastac jesli mozna na nim zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś