Dodaj do ulubionych

Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na ucznia

20.12.05, 02:31
No ale ten kto nagral powinien dostac nagrode.
Chyba dobrze zrobil. Byla to wyjatkowa sytuacja
w jakiej trzeba bylo uzywac komorki.

Dziwne ze wnioskiem z tego nie jest ze wspaniale ze
uczniowie maja komorki bo latwiej jest udowodnic takie
nieprawidlowosci, a za to kontempluje sie zakazy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nauczycielka DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 06:26
      DZIEKUJEMY uczniowi ktory to nagral i umiescil w internecie :))))) teraz szkoly
      zaczna zakazywac komorek i bede miala spokoj na lekcji!!! LOL! ale uczniowie to
      czasem idioci.... hehehe. wielkie dzieki! i w dodatku kuratorium nie zabroni
      szkolom zakazania komorek na ich terenie :))) SWIETO! i to jeden uczen debil do
      tego doprowadzi :D
      • razdwaityle Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) 20.12.05, 09:37
        Od razu widać, ze nauczycielka pisala. Debile, idioci ... No, pięknie. Btw. czy
        w szkole specjalnej tez się tak mowi do dzieci ?
        • magikal Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) 20.12.05, 12:45
          moze na wydziale pedagogiki tak sie mowi do studentow?:>
          • framberg Re: Przecież to prowokacja ! 20.12.05, 14:14
            Na filmie słychać wyraźnie, że nauczyciel trzy razy mówi (cicho) do
            uczennicy "wracaj na miejsce", co mówi uczennica nie słychać. Ile razy mówił
            zanim włączono filmowanie telefonem?
            Potem nie wytrzymał, wrzasnął a dziewczyna nic - dalej stoi. Wcale nie zasłania
            twarzy rękoma, stoi jak koł i prowokuje.
            Wracając na miejsce zachowuje się swobodnie, słychać czyjś śmiech.
            Dla mnie to kiepska prowokacja a nauczyciel dał się głupio podejść.
            Zamiast wykrzykiwać i straszyć (co nie robiło na dziewczynie wrażenia - tak
            wynika z filmu) powinien wyciągnąć konsekwencje.

Jeszcze jedno: co miał oznaczać komentarz redaktorski "jak gdyby nigdy nic
            przystąpił do odpytywania następnego ucznia" niby co miał zrobić? Walnąć kogoś
            w mordę, rzucić się z okna.

Po prostu: nauczyciel jest kiepski jeśli chodzi o umiejętność zapanowania nad
            tą bandą, uczniowie są podli bo to może merytorycznie niezły nauczyciel a
            redaktor szuka taniej sensacji i daje się nabrać na tak kiepską technicznie
            prowokację. Ależ idiotyzm.
            • Gość: nordynek Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:24
              Nic dodać, nic ująć. Mam dokładnie te same odczucia. Zupełnie nienaturalne było
              zachowanie tej uczennicy - najprawdopodobniej wszystko było ukartowane.
              • Gość: K Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.nat.p-s-inter.net 20.12.05, 17:37
                Dokładnie!
                brawo za trzeźwe i trafne wpisy!
                A jeszcze bardzo mi się podoba tekst w Wyborczej: "zaledwie naganę dostał
                nauczyciel"... czy jakoś tak. A co miał dostać? Karę śmierci, dożywocie?
                Czy z pensji mieli mu potrącić, jakby z tej pensji było co potrącać?

Oczywiście nauczyciel nie powinien się tak zachować. Ale błędy popełnia każdy,
                uczniowie bywają niekoniecznie aniołkami, a jakbym w ostatnich latach dostał 5
                złotych za każdy bład, gdy Gazeta pisze o edukacji, to już bym kupił całą tę
                Agorę.
                • Gość: lex Jesteśmy z tym nauczycielem!!! A co ma powiedzieć IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 20.12.05, 18:29
                  do przygłupa, który nie rozumie prostego polecenia "usiądź na miejsce"???!!!
                  Debili-krytykantów chętnie sam bym zobaczył w takiej sytuacji, niezłe bluzgi by
                  odchodziły. A mogła to być także zwykła prowokacja.
                  • Gość: Prymus Podlizuch : Panie nauczycielu - BRAWOOO! Trzeba było i jej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:41
                    i temu tępakowi od telefonu pozakładać kosze ze śmieciami na ich puste durne łby!
                    • Gość: aferzaste media GW kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:03
                      Ale tym razem sami na siebie dostarczyliście dowody.

W nagraniu wyraźnie słychać CZTERY RAZY dochodzące ze strony uczniów "JA
                      PI.ERDOLE".

Ale o tym dziennikarzyna Markowski nie raczy wspomnieć, bo to by mu popsuło
                      koncepcje artykułu - nauczyciel sadysta otrzymał "tylko naganę". Tak panie
                      Markowski, kłamie pan przez zatajenie prawdy.
              • Gość: mondo Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:25
                Opis w gazecie nie jest rzetelny - np. uczennica wcale nie kryla twarzy w
                dloniach ze strachu, widac wyraznie, ze to jest ostentacyjne.

Inna rzecz, ze facet przegial. Na jego miejscu nie meczylbym sie z leniwa
                mlodzieza za takie pieniadze.
            • Gość: rt Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.aster.pl 20.12.05, 15:19
              całkowicie się zgadzam
              takim 20 sekundowym filmem (gdy to co wcześniej poza taśmą) można każdego
              załatwić - np. spluwam nauczycielowi w gębę i daję mu z piąchy (tego nie
              filmujemy) po czym dajemy w necie jak łobuz-nauczyciel zamachnął się na ucznia
            • Gość: el_bigos Re: Przecież to prowokacja ! IP: 213.17.140.* 20.12.05, 15:30
              zgadzam się z tym w pełnej rozciągłości
            • Gość: aa Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:39
              Opis Gazety bardzo nieuczciwy.Biedna uczennica i wstretny nauczyciel. Owszem
              pusciły mu nerwy. Szkolenie wszystkim się przyda bo trudno dziś radzić sobie z
              chamstwem uczniów. Nie mają,żadnych hamulców. Nikt oczywiscie nie wspomni co go
              do tego doprowadziło a sytuacja jest wyraźnie prowokowana. Uczennica nie
              wygląda na przejętą i wcale nie ucieka. Nauczycielowi nie wolno dać się ponieść
              (jednak wszyscy mamy jakąś granicę cierpliwości), ale uczniowi wolno wszystko.
              Nikt nie pofatyguje się napiętnować jego zachowanie. Róbmy tak dalej a w klasie
              na lekcji będzie trzeba postawić policjanta bo nikt sobie nie poradzi.
              • karawana6 Re: Przecież to prowokacja ! 20.12.05, 16:34

ja tam kolesia rozumiem

za mojego czasu mielismy w liceum nauczyciela, ktorego strasznie prowokowalismy
                bo latwo dal sie wybic z tropu. na co drugiej lekcji z zdenerwowania
                wymiachiwal przed nami baaaaardzo dluga linijka caly czerwony i obsmarowany
                kreda, w takich momentach wygladal jakby mial kogos zabic za chwile (zdarzalo
                mu sie pobiec za uczniem pare krokow) - do czego nigdy oczywiscie nie doszlo, a
                my mielismy niezly ubaw

gdyby ktos z nas mial wtedy komorke i go nagral, zlosliwi mogliby spowodowac
                wykopanie go z pracy bez zadnych klopotow. na cale szczesie nie o to nam
                chodzilo

a tak przy okazji, strasznie mi go szkoda jak teraz pomysle - eeeh, dzieci
                bywaja okrutne....ale wszyscy go przyjemnie wspominaja
              • Gość: marrtyna Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.lodz.msk.pl 20.12.05, 20:09
                Nauczyciel jest człowiekiem dorosłym i nawet jeżeli to była prowokacja, to
                inteligentnego człowieka poznaje sie po tym ,że potrafi nad sobą panować. Ten
                pan najwidoczniej nie potrafi. Co by było, gdyby każdy nauczyciel tak tracił
                nad soba panowanie? Z tym człowiekiem jest cos nie tak, może Xanax albo cos
                takiego? Poza tym, nie ma to jak stereotyp - zła młodziez, pokrzywdzony
                pedagog. LUDZIE! PEDAGODZY TO NIE DZIECI! Pomyslcie przez chwilkę...
                • el_bigos Re: Przecież to prowokacja ! 20.12.05, 20:48
                  a w tych czasach dzieci to nie dzieci - to banda chamów
                  • Gość: Anula roznice IP: *.home.cgocable.net 20.12.05, 21:07
                    pojecia nie mam o co chodzi!!!
                    slowo daje!!!
                    o co te boje!!!
                    ja jestem teraz juz szczesliwa mieszkanka kanadyjskiego miasta
                    i bogu za to dziekuje
                    bo pomimo ze patriotka jestem
                    polska nie jest kroajem dla ludzi
                    to ludzie maja zyc dla polski

tutaj w szkolach ktokolwiek podniesie reke na innego
                    od razu idzie do dyrektora szkoly
                    najmniejsze odruchy brutalnosci - dziecko do dyrektora
                    nauczyciel ma przykazane - nie rozmawiac z takaim, nie nauczac takiego jednego
                    tylko od razu ukarac
                    najgorszym wstydem jest byc na rozmowie u dyrektora, byc odebranym ze szkoly
                    przez rodzicow
                    i nie to ze wczesniej, nie!
                    rodzice przychodza odebrac go po zajeciach
                    a przez ten czas taki gogus w specjalnym gabinecie siedzi i sie uczy

rodzice bronia swych dzieci jak moga
                    jesli dziecko zostalo popchniete, czapka zostala mu zerwana z glowy, wyzwane
                    czy oplute
                    co oczywiscie i zarazem niestety sie zdarza
                    dziecko ma przykazane krzyczec: zostaw mnie, ja nie chce sie z toba bawic, nie
                    masz prawa tak mnie traktowac, jak zrobisz tak jeszcze raz nie bede sie z toba
                    bawic
                    jak to nie pomaga: poszkodowany ma odejsc - zazwyczaj reszta porzadnych
                    dzieciakow odchodzi od rozrabiaki rowniez
                    jak to nie pomaga - nauczyciel ma obowizek pomoc

od malenkosci wpajane sa tu zasady dobrego wychowania, dziekowania, proszenia,
                    robienia porzadku, sluchania nauczycieli
                    rodzic ma prawo zglaszac wszelkie zastrzezenia, rozwiazywac wszelkie problemy -
                    ale poprzez szkole nauczyciela i dyrektora - dopiero jak to nie skutkuje -
                    spotykaja sie wszystkie zainteresowane strony

sa sztywne zasady
                    nikt ich nie lamie okazujac respekt kazdy kazdemu

oczywiscie sa dzielnice gdzie lepiej nie uczyc.... strach....
                    ale zasady sa ustalone
                    tylko mieszkancy okolic rozni
                    ale tak jest wszedzie
                    • Gość: Anula Re: roznice IP: *.home.cgocable.net 20.12.05, 21:12
                      Ach, dopowiem jeszcze ze na zajeciach szkolnych nauczyciele czytaja ksiazki o
                      przemocy, puszczaja filmy, zapraszaja do rozmowy policjantow
                      ktorzy opowiadaja jak sie zachowac gdy przemoc jakakolwiek wchodzi w gre
                      nawet przemoc slowna
                      rozmawiaja: a czy ty chcialbys bym teraz ja jako wiekszy od ciebie
                      zlapal twoja czpke o rzucil ja na podloge?
                      a jakbym wzial towj lunch i zjadl go, co bys czul, powiedz....
                      i sa takie pogadanki....
                      ale jak jedno dziecko zawali... nauczyciel od razu wysyla do dyrektora na
                      rozmowe
                      pozniej takie "niedobre" dziecko jest pilnowane przez starszych uczniow -
                      ktorzy go obserwuja, stoja obok...
                      cienie...
                      gnojkowi sie odechciewa...
                      • Gość: Anula Re: roznice IP: *.home.cgocable.net 20.12.05, 21:22
                        i dzieciaki tutaj wiedza doskonale ze nauka teraz - lepsza praca pozniej
                        nie ma tak jak do niedawna w polsce
                        szkola - nuda - miejsce dla przegrancow, po co czas marnowac, pojde na stadion
                        bede pan! (przeswietlone oczywiscie )
                        a pozniej to bedzie pozniej...

dzieciaki oszczedzaja forse, pracuja od 12 roku zycia - nianki, koszenie
                        trawnikow, roznoszenie gazet...rozne
                        ale... do 12 roku zycia dzieci tutaj nie moga zostac same w domu!!!
                        musza byc odbierane przez opiekunow ze szkoly czy autobusu szkolnego!!!
                        jedzie na kursy - tylko z opiekunem - na kursie moze zostac pod opieka
                        nauczyciela - ale odbierane jest przez opiekuna
                        kroku samo zrobic nie moze!
                        12 lat!
                        jak mialam 7 lat sama jezdzilam 3 kilometry do kosciola!!

szanuje to
                        uwazam ze to zmusza rodzicow do wiekszej dbalosci o dziecko
                        a nie ... zrobic... zostawic ... samo sie upilnuje...
                        oczywiscie dla mam to doł
                        bo albo pracuja na czastke etetu
                        albo placa mamkom
                        ale oplaty za mamki
                        pozniej od podatku odpisuja...
                • Gość: marrtyna Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.lodz.msk.pl 20.12.05, 21:30
                  Mam 16 lai i chodzę do LO. Akurat nie do IX, tam mam znajomych.
                  Czy Wy, komentujący, macie dziei? Kogoś w rodzinie w wieku szkolnym? A powiecie
                  im w twarz, że dzisiejsze bachory to czy tamto czy bedziecie sie zaśaniać
                  stwierdzeniami,ze on/a jest inna/y?Bardzo lubicie uogólniać, ale chyba nie
                  wiecie, że tak się nie da przez cały czas. Dlacvzego łatwiej jest Wam obwiniać
                  o wszytsko nas, młodzież, a trudniej przyznać, że ktoś dorosły mógł popełnić
                  błąd? Łatwo jest wyładować własne frustracje wrzucając na uczennicę?
                  Dzisiejsze "dzieciary" są tak okropne, a jakoś nie widzę naszych postów
                  obrażających tego nauczyciela, a Wasze, dorośli, obrażające nas.
                  Ja też się czuje urażona.
                  Nie czuję się głupią smarkulą.
                  Nie trafiają do mnie wypowiedzi, że "oczywiście, jest też wychowana młodzież".
                  Nie uogólniajcie!
                  Pomyślcie, po to człowiek jest inteligentny, żeby nie dać się sprowokować,
                  nawet jeśli - podkreślam, jeśli jest prowokowany. Prawda?
                  • Gość: Anula Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.home.cgocable.net 20.12.05, 21:42
                    masz calkowita racje
                    kazdy ma odpowiadac za swoje bledy
                    problem w tym ze nauczyciel dostal nagane
                    a dziewczyna - nie
                    dlatego dziewczyna jest tu opisywana
                    bo nauczyciel juz zostal ukarany
                    poza tym - wsluchaj sie w film

jak bardzo widoczne jest ze uczniowie zadrwili sobie z nauczyciela...
                    uczniowie nie sa ukarani
                    nauczyciel za to ze jest czlowiekiem tylko - tak
                    a to nie jest w porzadku
                    wiele zdan i postow swiadczy o tym ze mlodzierz mamy swietna
                    i wiele mlodych zostawilo tu slad swego zdania o problemie - nie tylko ty
                    ale skoro jasno widoczne jest ze panna prowokowala nauczyciela - czemu bronic
                    mlodziez?
                    skoro mlodziez nie szanuje doroslych - dostaje im sie
                    tak jak nauczyciel ktory nie powstrzymal swych nerwow - ma on kare za to
                    poza tym uogolnianie: latwiej tak pisac urzywajac slow:oni, mlodziez.... itp
                    ale z cala pewnoscia stanowcza wiekszosc ludzi tu piszacych wie ze sa dobrzy i
                    zli dorosli oraz dobrzy i zli uczniowie.
                    nikogo nie mozna traktowac jak psa, jak idioty
                    rzuc kamieniem - spodziewaj sie odwetu
                    tylko Bóg nie popelnia bledow
                    a ty masz swoj rozum oraz POKORE w sobie by zobaczyc gdzie jest racja
                    i czasem nie warto byc adwokatem diabla
                    i stawac w obronie osoby na ktora wszyscy skacza, badz prawie wszyscy

panna i jej kolesie przegieli, mocno
                    • Gość: marrtyna Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.lodz.msk.pl 20.12.05, 21:47
                      Widziałam ten film wiele razy. Prowokowała - bo stała i próbowała wytłumaczyć,
                      że dostała jedynkę, bo jej nie było i chciała jakoś to odkręcić? To jest ta
                      prowokacja? No wybacz... Uczniowie mają siedzieć cicho, a jak dostaną jedynkę,
                      to co - pogodzić się? Heh... Widzisz, nie wiem, jak wy znacie sprawę, ale ja
                      dość dobrze i przede wszytskim - z bliska. Jeśli się wypowiadam, to nie przez
                      przekorę tylko dlatego, że wiem jak było. Wiem, a nie wyciagam wnioski TYLKO po
                      filmiku.
                      • Gość: Anula Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.home.cgocable.net 20.12.05, 21:59
                        wiesz jak bylo?
                        bylas tam czy ogladalas?
                        bo z filmu jasno wynika co i jak
                        i nikt glupi nie jest
                        ja tez do szkoly chodzilam
                        i doskonale wiem co i jak
                        a przede wszystkim panna nie gada w profesorem
                        tylko stoi i stoi i... na co czeka?
                        decyzja zapadla - nie odrobila lekcji czy cos tam - nie moze byc traktowana tak
                        jak inni co sie staraja
                        poza tym czemu kolezka mial wlaczona kamerke?
                        bo sweterek czarny na dziewczynce mu sie podobal?
                        zreszta slychac przeklenstwa - podniecenie sytuacja
                        co to moze oznaczac?
                        dziewczyna nie wyglada na zmartwiona, zalamana, zrozpaczona, smutna nawet
                        uczniowie nie musza siedziec cicho
                        ale jak maja sprawe to ida z argumentami a nie powtarzaja "ale...ale..."
                        poza tym jak juz napisalam dostala jedynke za nieprzygotowanie... wiec o co
                        chodzi?
                        czy chcesz powiedziec ze to niesluszna ocena?
                        ze powinna dostac 6?
                        • Gość: marrtyna Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.lodz.msk.pl 20.12.05, 22:07
                          Stawiać jedyneczkę osobie, która pzyszła na pierwszą lekcję po chorobie to
                          sprawa dziwna, regulaminu nie znam, więc nie wiem, czy z nim zgodna czy nie.
                          Podejrzewam,że nie.
                          Czy film jest na tyle dobrej jakości, że możesz z czystym sumeineim powiedzieć,
                          że słsyzysz wszytsko, o czym oni rozmawiają?
                          Czy jak ktoś zaczyna na Ciebei wrzeszczeć, to wylatujesz z sensownymi
                          argumentami i nigdy w życiu nie powatarzałas "Ale, ale.."?

Prowokacja - ok, załózmy. Czy Twoim zdaniem dorosły człowiek, inteligentny
                          człwoiek powinien tak dawać ponieść się emocjom? Praca w szkole ogólnienie
                          nalezy do najlżejszych i chyba każdy, kto się na nią decyduje, o tym wie. I nie
                          da się zwalić winy za to na młodzież w stu procentach.

A nie wydaje Ci się dziwne,że ten pan jest synem wicedyrektorki? Mnie trochę
                          tak.

Aha, i jescze jedno - ten nauczyiel już w przeszłości nie był aniołkiem, wiem o
                          tym od brata, który znał go jeszce znaim zaczął uczyć i mówił o tym w
                          poprzdnich latach oraz od ludzi, którzy z nim mieli lekcje już wcześniej -
                          także absolwentó, którzy szkołę skończyli i nie mieli powodów, by oczerniać
                          naczyciela.
                      • Gość: malw Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 18:47
                        okazalo sie, ze wiesz tyle co pozostali - nie bylo Cie tam, wiec tylko z filmu
                        i opowiadan. Kolejna smarkata madrala!!
                    • rkplodz Re: Przecież to prowokacja ! 20.12.05, 22:48
                      > problem w tym ze nauczyciel dostal nagane
                      > a dziewczyna - nie

Wybacz ale dla mnie człowiek niepotrafiący do tego stopnia nad sobą zapanować
                      powinien poszukać innego zawodu...
                  • Gość: malw Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 18:27
                    jesteś tendencyjna. ja niedawno kończyłam szkołę, studiuję... i Cię nie
                    rozumiem.

I jednocześnie bardzo Ci współczuję, bo jeszcze parę lat temu innego języka się
                    używało na szkolnym boisku, gdzie się przesiadywało na przerwach (i czasem
                    przez pierwsze parę min lekscji) i inny się miało stosunek do nauczycieli...
                    Teraz sama bym się bała na tych lekcjach.

Tutaj nie to, że pochwalam, ale rozumiem zachowanie nauczyciela.
            • Gość: Mirek Re: Przecież to prowokacja ! IP: 195.94.213.* 20.12.05, 16:25
              Zdecydowanie tak. Z samolotu widac ze to prowokacja. Trzeba by bylo wyzucic ze
              szkoly ta dziewczyne i osobe ktora to nagrywala, bo to juz nie jest smieszne.
            • Gość: parasol Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.05, 16:36
              Framberg ma rację. Uczennica była głucha, po prostu. Nie zawsze nalezy bronić
              strony ucznia, bo to nie jest już dziś strona słabsza.
              • Gość: kaczor Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:37
                na mój gust to ok 90% złego zachowania na lekcji to wina nauczyciela - znam ze
                swojego doświadczenia takich nauczycielu których nikt nie szanował i dochodziło
                do podobnych incydentów jak tu i takich którzy w swojej karierze ani razu nawet
                nie podniesli głosu a na lekcji była cisza i wszyscy przychodzili przygotowani.
                niestety w "szkołach produkujących nauczycieli" nie uczą postępowania w takich
                przypadkach (jak sobie radzić z trudną młodzierzą) a na nauczycieli idą na ogół
                osoby które nie mają pomysłu na życie...
                • dwakretki oj, nie wiem, nie wiem... 20.12.05, 19:48
                  Gość portalu: kaczor napisał(a):

> niestety w "szkołach produkujących nauczycieli" nie uczą postępowania w takich
                  > przypadkach (jak sobie radzić z trudną młodzierzą)

nie istnieje "szkoła produkująca nauczycieli", która przygotuje do ciągłej
                  walki z materią

> a na nauczycieli idą na ogół osoby które nie mają pomysłu na życie...

??? ciekawy koncept, myślałem, że takie osoby pracują w biurach

• Gość: bubot Re: oj, nie wiem, nie wiem... IP: *.devs.futuro.pl 25.12.05, 12:27
                    hehehehe to jest dobre. rozumiem, że każdy kto pracuje w jakimkolwiek birze nie
                    ma pomysłu na życie?
                    idź na psychologa, bądź przyszłością narodu. ty pewnie pracujesz jako ogrodnik,
                    a to świadczy, że masz cyklofrenie.
                  • Gość: malw Re: oj, nie wiem, nie wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 19:05
                    a jak wyobrazacie sobie zmaine tej syt?? Zrobic jeszcze wieksza nagonke,
                    zostawic marne pensje i na podobne stanowiska bedzie sie pchal sam kwiat
                    narodu... Tu sie akurat zgadzam, w wiekszosci przypadkow studia pedagogiczne
                    wybieraja ci, ktorzy nie dostana sie gdzie indziej... Ale zmienic to mozna
                    tylko w 1 sposob: podniesc pensje. Wtedy zdawac tam beda ludzie z ambicjami i
                    to oni beda ksztaltowac "przyszle pokolenia", ktore poki co zakladaja belfrom
                    kubly na glowy i kreca filmy :>
            • Gość: fasola Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.is.pw.edu.pl 20.12.05, 16:54
              Uspkajam się czytając maile o prowokacji. Od kilku dni chodziłam wstrząśnięta
              niesprawiedliwością tej sytuacji i manipulującym opisem w Gazecie. Bardzo
              dziękuję za te wypowiedzi!
            • Gość: wojtekh Zdecydowanie tak - prowokacja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:55
              nauczyciel moze nie zachowal sie idealnie, ale wszystko wskazuje na to, ze uczniowie sie zabawili jego kosztem.
            • Gość: niegrzeczny Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.mnc.pl 20.12.05, 16:56
              Przepraszam z góry za formę i treść, otóż proponuję:
              Niech uczniowie zamontują w toalecie dla nauczycieli kamerę ( najlepiej
              internetową i niech nadaja na żywo); a potem niech powiedzą redaktorowi ważnej
              gazety, że ta od polskiego głośno pierdzi, historyczka dłubie w nosie, wuefiak
              ma obsikane majtki, od chemii stęka, a od geografi nuci skoczną melodyjkę.
              Natomiast nie myśłi poważnie o pracy
              Niegrzeczny
            • Gość: basia Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.247.81.adsl.skynet.be 20.12.05, 17:19
              Zgadzam sie.Dodam tylko,ze to dziewcze zachowuje sie jak niedorozwiniete.
            • Gość: er Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.toya.net.pl 20.12.05, 17:43
              Absolutnie masz rację!!! może redaktor "maczał" w tym palce lub jest z rodziny
              któregoś ucznia??!!
            • Gość: eNDe Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 20.12.05, 18:21
              Pan framberg ma racje, zgadzam się w 100%. Mimo że film mało wyraźny, to widać
              że dziewczyna uparcie i długo prwokuje nauczyciela i niestety osiąga zamierzony cel.
            • Gość: Jacek Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.bchsia.telus.net 20.12.05, 18:48
              Dokladnie, a GW relacjonuje tak jakby nauczyciel od razu wrzeszczal. Zenada.

J.
            • Gość: Shuler Re: Przecież to prowokacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:23
              Ja pierdze człowieku! O czym ty mówisz, zanim coś napiszesz to lepiej zbadaj
              trochę sprawę. Filmowanie się zaczęło wtedy, kiedy wypytywał ją do odp. Ona sie
              chciała usr, ale Różycki walnął pięścią w biurko i wrzasnął "JA SIĘ NIE MYLĘ!".
              Kumasz pan to?Czy masz pan za daleko do łba?
          • Gość: czytelnik20053 Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.stny.res.rr.com 20.12.05, 15:42
            Tak ,powinien zostac wprowadzony zakaz wnoszenia do klas komorek.Tam jest
            miejsce na nauke a nie zabawy telefonem.Mieszkam w USA ,tutaj taki zakaz
            istnieje od dawna.Uczniowie maja obowiazek pozostawienia swojej komorki na
            wejsciu ,odbieraja wychodzac ze szkoly.Naganna jest dla mnie postawa
            uczennicy ,ktora podchodzi do biurka n-la i co tam chce osiagnac ?? Tylko
            jedynka jej sie nalezy ,o co ma pretensje ?? Tutaj codziennie lekcja zaczyna
            sie od testu sprawdzajacego wiadomosci ,mozesz nie pisac jesli nic nie
            umiesz ,ale i tak aby otrzymac pozytywna ocene koncowa z danego przedmiotu
            musisz ten zawalony test napisac jeszcze raz .Uwazam ze w Polsce tez nalezaloby
            ulzyc biednym zarabiajcym $400 nauczycielom ,wprowadzajac metode testowa ,dla
            kazdego i na kazdej lekcji , a nie jakies odpytywanie ustne i czesto
            wysluchiwanie przez cala klase stekajacego nieprzygotowanego ucznia.Tak jak
            ktos powyzej napisal,szkola srednia powinna byc tylko dla chetnych i chcacych
            sie uczyc ,a nie przykrym obowiazkiem dla wszystkich ,czesto robiacych laske
            swoim nauczycielom i rodzicom ,ze w ogole chca tam chodzic .Potega czlowieka
            tkwi w edukacji!!Im wiecej umiesz tym latwiej i lzej Ci sie zyje w doroslym
            zyciu !!Ale czy majac 16 lat mysli sie tymi kategoriami ?? Szkola jest
            dobrodziejstwem ,dla tych co chca sie uczyc aby stac sie w przyszlosci kims
            wanym .A tymi , ktorym na tym nie zalezy powinien zajac sie psycholog,ocenic
            jego IQ i dobrac szkole na wlasciwym poziomie.Byc moze tamta szkola srednia nie
            byla wlasciwa dla tamtej uczennicy.
            • Gość: profesor technikum Gratulacje dla kuratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:36
              Nie ma to jak " udana akcja" pod koniec roku! Będzie się czym wykazać przed
              władzami!

W tych pierońskich kuratoriach siedzą znudzone panie i podstarzali panowie,
              cieszący się "poważaniem" i przywilejami. Z racji tego, że nie mają nic
              sensownego do roboty, co chwilę nasyłają bzdurne kontrole, w czasie których nie
              interesują ich uczniowie, jeno sterty nikomu niepotrzebnych papierów, które oni
              sami nakazują sporządzać.

A propos 400$, to w moim przypadku przesadzona suma - zarabiam 638zł -
              rewelacja, a przecież lubię tę pracę.

Zgadzam się - szkoła średnia powinna być dla tych, którzy chcą się uczyć, a nie
              dla tych, którzy idą tam, bo konstytucja nakazuje naukę do 18 - tego roku życia,
              a zawodówek nie ma.

Bzdurna reforma, darmozjady w kuratoriach i dzieci, które mają naukę i
              nauczycieli za nic, zaś dobrą zabawę z wypróbowywania ich.

Też mi się zdarza pokrzyczeć z użyciem "do cholery jasnej"- ale powiedzcie czy
              gdy powtarzacie coś lub prosicie o spokój dwadzieścia razy (a oni się tylko
              śmieją) nie jest to usprawiedliwione?

Takie sytuacje zdarzają się sporadycznie, jednak się zdarzają i prowokowane są
              przez jedną lub kilka osób w klasie, które doskonale wiedzą, że statut szkoły i
              prawa ucznia nie dają mi szansy na ukaranie ich.

Naprawdę chcę ich czegoś pożytecznego nauczyć, wierzę w to, że są w stanie, lecz
              oni tę wiarę we mnie zabijają.

Mam dość rozchisteryzowanych pań pedagogów, które trzęsą się nad "dziećmi"
              odbierając im odpowiedzialność za własne czyny i zwalając ją na barki
              nauczyciela. Niech ktoś to w końcu zauważy!
              • Gość: marian Uczniowie to ludzie i nie trzeba ich traktować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:27
                inaczej. A jeśli mówisz o swim wynagrodzeniu to powiedz czy
                pracujesz na 1/3 etatu,czy wziąłeś sobie pożyczkę z banku, a może z Kasy
                Zapomogowo-Pożyczkowej?A może dorabiasz do emerytury? Bo wiemy ile zarabia
                nauczyciel dyplomowany, mianowany i kontraktowy.Trzeba pracować, a nie udawać,
                że się pracuje.Z poważaniem.
                • Gość: Szkolne Palanty Debili trzeba już w szkole tępić żeby potem zdrowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:44
                  było nasze polskie społeczeństwo a nie pełne leniwych niedouczonych tępaków :-)))
                  • Gość: marian i do gazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:01
                    albo i na stos i jeszcze filmować i na internet.
          • Gość: lot WIDAĆ? IP: *.aster.pl 20.12.05, 16:27
            "Widać na nim, jak uczennica zgłasza, że nie przygotowała się do lekcji.
            Nauczyciel uderza pięścią w stół i krzyczy: - Wróć na miejsce, do cholery! Nie
            dociera do ciebie?! Jedynkę dostałaś! Obniżam ci ocenę z zachowania!
            Niedorozwinięta jesteś?! Uczennica chowa twarz w dłoniach i ucieka do ławki."

Prasa klamie (ale tym razem załączyła film więc widać że klamie:)). Było
            inaczej niż pisze redaktor, a uczennica wcale nie wyglądała na stronę
            atakowaną....

• zuchna Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) 20.12.05, 14:59
          Od razu widać rozległość horyzontów myślowych tych, co się emocjonują
          inwektywami w zamieszczonym wyżej (drugim od góry) poście "nauczycielki". Z
          każdego Jasia z Koziej Wólki, który bawi się do łez fabrykowaniem tekstów na
          necie, taka "nauczycielka" jak ze mnie minister.
          PS.
          "Nauczycielko", pomijając kwestię inwektyw - masz rację.
        • Gość: Gość Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: 158.75.211.* 20.12.05, 18:10
          Na pewno, bo wie, że większość jej uczniów nie umie pisać i czytać, a do tego
          dochodzą problemy ze zrozumieniem więkzosći słów języka polskiego.
      • tytus_romek Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) 20.12.05, 12:59
        ja widziałem ten filmik i redaktor opisujący to zdarzenie w GW jest stronniczy
        dziewczyna wcale nie chowa twarzy w dłoniach ze strachu i nie ucieka
        przestraszona do ławki tylko wraca zrezygnowana, klnąc cos pod nosem
        kto pracuje lub pracował w szkole wiek jakie dzieciaki dzisiaj są rozpuszczone
        i często chamskie w stosunku do nauczycieli - mozna niestety w wielu
        sytuacjach "wyjśc z siebie"
        a jak przychodzi rodzic do szkoły, to zadko kiedy chce współpracować z
        nauczycielem gdy jego dzieciak nie uczy sie lub wagaruje - przewążnie bierze
        strone dzieciaka i w ten sposób podważa autorytet nauczyciela
        jak rodzice nie zaczna wychowywac dzieci w domu zamiast robic kasę to bedzie w
        szkołach coraz gorzej
        • Gość: Anna Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: 195.205.71.* 20.12.05, 13:45
          Zgadzam sie z tytusem-romkiem! Uczennica nie chowa twarzy w dłoniach tylko
          wkurzona wraca do ławki!Poza tym zanim nauczyciel wybuchł powtarzał uczennicy
          kilka razy,że ma wrócić na miejsce, a ona go nie słuchała, olała i dalej cos mu
          gadała!
        • novagonia Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) 20.12.05, 14:17
          Mój syn (dobry uczeń) ma w szkole nauczycieli, których uwielbia a także tych
          których zwyczajnie nie lubi i nie załuje im w domu "pełnych żalu" ocen. Ci,
          kórych lubi, sa stanowczy, ale kulturalni i pogodni, mają pasję i osobowość.
          Nielubiani to ci, którzy bywaja stronniczy, złośliwi, niesprawiedliwi, albo
          pozwalają sobie na niekulturalne odzywki w stosunku do uczniów. Wszystko to
          jest bardzo, bardzo proste i oczywiste, niestety...
          • Gość: el_bigos Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: 213.17.140.* 20.12.05, 15:33
            gó.. prawda, nielubiani nauczyciele to tacy, którzy wymagają chociaż minimum
            programowe, a tego bachory nie rozumieją
            • Gość: NARESZCIE!!! DZIĘKUJEMY PANU NAUCZYCIELOWI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:46
              TRZEBA TYM GNOJOM NA KAŻDYM KROKU I W KAŻDY MOŻLIWY SPOSÓB POKAZYWAĆ KTO RZĄDZI W SZKOLE ZEBY ZNÓW NIE WYSZŁY ZE SZKOŁY SAME PÓŁGŁOWKI HEHEHE
            • rkplodz Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) 20.12.05, 22:55
              sorry el bigos ale bzdury piszesz.

Jestem uczniem XIILO.
          • Gość: kkk Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: 212.190.74.* 20.12.05, 15:41
            Chyba nie do końca takie proste, skoro - oprócz powszechnie lubianych i
            nielubianych nauczycieli, są jeszcze tacy, których jedni lubią, a inni nie. Tak
            jak są różni nauczyciele, tak są też różni uczniowie. Jedni wolą się uczyć na
            pamięć, inni myśleć, a jeszcze inni najbardziej lubią wyprowadzać z równowagi
            nauczycieli. Szkołę średnią kończyłam stosunkowo niedawno i naprawdę pamiętam,
            że czasem trzeba było mieć do nas anielską cierpliwość :-)
        • Gość: jery gdzie mozna znalezc ten filmik ? IP: *.crowley.pl 20.12.05, 15:19
          gdzie jest ten filmik
          • tytus_romek Re: gdzie mozna znalezc ten filmik ? 20.12.05, 18:02
            link był pod poprzednim artykułem o tym wydarzeniu - i chyba (nie chce robić
            reklamy bo to kiepska według mnie gazeta)znajdował się na Nowym Dniu
            • Gość: tato Re: gdzie mozna znalezc ten filmik ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:29
              Autorytet
              nauczyciela
              mowisz?
              [do tytus-romek]
              Niestety - nauczyciele niszcza autorytet rodzicow budujac swoj 'autorytet' -
              wiec nie ma co sie dziwic, ze jest odwrotna reakcja.
              Jesli nauczyciel chce miec autorytet - nie moze go budowac kosztem autorytetu
              rodzicow. Wtedy dziecko nie jest w srodku konfliktu.
              No ale jesli nauczyciel mojego syna - gdy dowiedzial sie, ze nauczylem go liczb
              ujemnych - i syn na pytanie 'ile jest 2 odjac 5' odpowiedzial 'minus trzy' - a
              nauczyciel udowadnial ze ZERO [podstawowka - pierwsza klasa], a gdy synek
              wyjasnil - ze zna liczby ujemne - bo nauczyl go o nich tata - nazwal tate
              idiota - to co ma tatus do roboty jak w dziecku zniszczyc 'autorytet'
              nauczyciela debila?
              Dlatego dla moich dzieci wszyscy nauczyciele to smieci. Bo kazdy sie do tej
              pory chcial stac autorytetem dla mojego syna niszczac moj autorytet - nie
              cofajac sie przed swiadomym uczeniem dzieci FALSZU - tylko po to aby wykazac ze
              rodzice sa glupkami.
              A ze szkola jest obowiazkowa - i nie chce isc do wiezienia - to dzieci sle do
              szkoly, ale w domu je regularnie odtruwam i ucze prawdy.
              Pozdrawiam.
        • Gość: tato autorytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:26
          Autorytet nauczyciela mowisz? [do tytus-romek]
          Niestety - nauczyciele niszcza autorytet rodzicow budujac swoj 'autorytet' -
          wiec nie ma co sie dziwic, ze jest odwrotna reakcja.
          Jesli nauczyciel chce miec autorytet - nie moze go budowac kosztem autorytetu
          rodzicow. Wtedy dziecko nie jest w srodku konfliktu.
          No ale jesli nauczyciel mojego syna - gdy dowiedzial sie, ze nauczylem go liczb
          ujemnych - i syn na pytanie 'ile jest 2 odjac 5' odpowiedzial 'minus trzy' - a
          nauczyciel udowadnial ze ZERO [podstawowka - pierwsza klasa], a gdy synek
          wyjasnil - ze zna liczby ujemne - bo nauczyl go o nich tata - nazwal tate
          idiota - to co ma tatus do roboty jak w dziecku zniszczyc 'autorytet'
          nauczyciela debila?
          Dlatego dla moich dzieci wszyscy nauczyciele to smieci. Bo kazdy sie do tej
          pory chcial stac autorytetem dla mojego syna niszczac moj autorytet - nie
          cofajac sie przed swiadomym uczeniem dzieci FALSZU - tylko po to aby wykazac ze
          rodzice sa glupkami.
          A ze szkola jest obowiazkowa - i nie chce isc do wiezienia - to dzieci sle do
          szkoly, ale w domu je regularnie odtruwam i ucze prawdy.
          Pozdrawiam.
      • novagonia Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) 20.12.05, 14:10
        Pani naprawdę jest nauczycielką? trudno mi w to uwierzyć
      • Gość: manhu Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:12
        To jest ciekawy problem terroru w szkole:)

Przypomnę tylko nauczyciela, który zabrał uczniów w góry i tam chyba kilku zginęło. Teraz jest pięknie sądzony i może sobie posiedzi:)

A efekt jaki będzie? :) Taki jak u mnie na lekcji polskiego: siedzenie na baczność z rękami wyprostowanymi na stole. I powstaje pytanie czy lepiej kilka ofiar śmiertelnych bezkarnie, czy lepiej kara, ale za to miliony dzieciaków nigdy nie zwolnią się z lekcji bo nauczyciel może "beknąć".
        Tu też są 2 możliwości:
        -zakazać komórek i zapomnieć o sprawie
        -filmować wszystko, a wtedy za ten terror obawiam się, że uczniowie znajdą tego "filmowca" i zabiją i to dosłownie.
        • Gość: el_bigos Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: 213.17.140.* 20.12.05, 15:36
          a słyszałes może o skandalicznym zachowaniu "młodziezy" w toruńskim
          technikum???taka jest własnie teraz mlodzież, tylko tam to wtszło, bo jeden
          debil to nagrał. Wcale się nie dziwię, że nauczyciele tracą "głowę" czasami (co
          nie jest usprawiedliwieniem)
          • Gość: marian nie traćmy dobrego humoru:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:39
            Przecież jeszcze nic się niestało, a mogło być o wiele ciekawiej.
            Jakieś rzucanie dziennikiem do celu przez nauczyciela, albo rzut zeszytem bez
            pracy domowej bez celu.
            "Jak fajnie chodzić jest do szkoły,gdzie schodzą się same... matoły."
      • Gość: *** Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:41
        droga nauczycielko, na jakiej uczelni zdobyłas dyplom?:)wnoszę ze na takiej
        gdzie kształcą podobnych debili jak w szkolach ponadpodstawowych:)
      • Gość: frustrat Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.mci.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:15
        wlasnie debilka sie odezwala!!!!
      • lew_konia Zakazać komórek? Chyba szczególnie Plusa? :P 20.12.05, 16:16
        No to wyszło szydło z worka, że nauczyciele jednak wrzeszczą. Co było do
        udowodnienia - udowodniono. Mam nadzieję, że nagrano ten popis na komórce
        Plusa. Ten się śmieje.....
      • kobieta305 Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) 20.12.05, 16:36
        i ty jestes nauczycielka?????!!! Uwazaj co piszesz bo po twoim IP komputera
        ktos cie znajdzie i twoja "kariera" w szkole moze sie szybko zakonczyc. Kogo
        nazywasz debilami i idiotami? Taka wypowiedz, ktora tu zamiescilas z checia
        zglosilabym do kuratorium. Co do zabronienia uzywania komorek w szkolach to
        zapomnij!Gdyby nie to ze ktos nagral ta scene, sprawa nie wyszlaby na jaw, a
        widzac ten film mozna powiedziec ze ten nauczyciel ma klopoty z emocjami. Nie
        wiem co on w ogole robi na takim stanowisku. Nerwus albo narkoman! POWINNI GO
        ZWOLNIC Z HUKIEM!!!I uwazaj bo ty mozesz byc nastepna za obrazanie uczniow....
        • Gość: Shuler Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:28
          JEGO MAUSIA JEST V-C DYREKTORKĄ W 9.LO!!! CZY WY NIC NIE WIDZICIE?! U MOICH
          KOLEGÓW W KLASIE ROBIŁ PRZEZ 3 TYG TEN SAM TEMAT< BO NIE WIEDZIAŁ NA CZYM SKOŃCZYŁ!
          • Gość: Anula Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.home.cgocable.net 20.12.05, 23:50
            ciekawe zaczyna sie to robic...
            tutaj przeczytalam pare wypowiedzi uczniow i bylych uczniow tej szkoly
            ktorzy bronia tego goscia
            a teraz czytam ze on jest "be"

co czlowiek to opinia...

a propos... czy nauczyciel nie mowi przypadkiem: ciagle ta sama piosenka...
            czy tez: stara piosenka...

poza tym martyna na poczatku wspominalas ze uczysz sie gdzie indziej
            teraz z taka pewnoscia opisujesz co zaszlo
            jakbys tam byla...
            wiec jak to jest?

a jesli slyszalas to z trzecich ust - nie zapomnij ze prawda lezy posrodku
            oraz ze my sobie tu tylko gadamy
            a nie sadzimy jak w Najwyższym

a jesli jego mama to dyrektorka - to co?
            jak wam sie to nie podoba - napiszcie list do kuratorium
            a jesli jest dobrym nauczycielem - zostawcie go w spokoju
            a jesli uczyl przez trzy tygodnie o tym samym trzeba bylo mu delikatnie o tym
            wspomniec
            a nie czerpac radosc bo nie musieliscie uczyc sie nowych rzeczy
            dobry byl jak stary kapec gdy niewymagajacy byl i easy do zycia
            a teraz gdy nerwy go poniosly - wy studenciaki wymagacie od niego by
            archaniolem byl
            Zgadzam sie ze nauczyciel nie powinien tak sie zachowywac - dlatego ma nagane
            ale nie wieszajcie juz psów na nim
            bo skoro nic z nim jako nauczycielem do tej pory nie zrobiliscie - znaczy
            pasowal wam
            albo lenie byliscie i swiata zlego wam sie zmieniac nie chcialo
            • Gość: Anula Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.home.cgocable.net 21.12.05, 00:29
              poza tym troche myslec trzeba...
              a uczniowie przede wszystkim -
              przeciez mowicie ze: szkola to niezla szkola zycia

wiec jak wykladowca wykrzyknal" ja sie nie myle"
              najprawdopodobniej uczennica przed klasa powiedziala do niego : pan sie myli...

troche taktu: nigdy, nigdy! nie mozna pokazac innemu czlowiekowi
              przygrupie sluchaczy ze tamten popelnil blad - jesli jest to sytuacja stresujaca
              i chcesz cos dobrego z tego zyskac...

moi nauczyciele mylili sie czesto...
              i stawiali zle oceny, np kowalski mial przygotowac odczyt
              a nauczyciel pomylil go z nowakiem
              i nowakowi 2 postawil za nieprzygotowanie
              nowak i kowalski chodzili do wykladowcy biurka zaraz po dzwonku po przerwie:
              przepraszam panie profesorze, ale chcialbym nadmienic ze zaszla niewielka
              ppomylka...

troche polityki i rozsadku w mysleniu
              wstrzymaj konie... jesli chcesz byc traktowany jak dorosly
              jesli chcesz miec takie same prawa i tyle samo respektu...
              nie pisz do kogos czy ma "daleko do łba"
              bo ta droga kazdy sie do ciebie plecami wykreci
              bo chamstwa niewiele osob zniesie
              szczegolnie jak widzisz ten czlowiek byl dla ciebie i innych mily i nie ublizal
              nikomu
              pisal klasyczna polszczyzna...

teraz chyba pokazales wizytowke swoja oraz twoich kolegow i kolezanek...
              czy dziwic sie wiec nauczycielowi jak dzien w dzien walczyc z czyms takim musi?
              czasem mozna miec kiepskie dni... slowo daje

w mojej klasie bywaly tez takie panienki-nieuki
              co staly nad uchem i skwierczaly:prosze,prosze,prosze...
              co dumy w sobie nie mialy i wypraszaly trójczyny zamiast dac cos ze swojego
              półmózgowia
              jedna pannica stala tak przy wykladowcy dobre pol godziny - on prowadzil wyklad
              a ja calkowicie olal
              jak usta otworzyla:pani przeszkadza mi w wykladzie, panie kowalski prosze
              poprosic pana woznego by tu przyszedl...
              pan wozny przyszedl...
              drogi panie mam tu problem z niezdyscyplinowanym uczniem...
              czy moze pan pomoc mi wyprosic ta pania do pokoju dyrektorskiego?

nie zapomne jej miny...
              facet sie nie ugial pod jej zalosnym zawodzeniem
              i juz nie mial z nia wiecej problemow
              oczywiscie sama wyszla
              ale zalatwil to z taka elegancja...
              ale coz... my siedzielismy cicho...
              uczylismy sie
              okazywalismy mu szacunek
              stalismy na bacznosc prawie gdy wchodzil do sali
              a 2 olowki, podkreslacz czerwony, zielony, niebieski, 2 dlugopisy niebieskie
              linijka i ekierka
              lezaly przy zeszycie
              bo tak sobie zyczyl moj pan wykladowca od budowy drog i mostow kolowych
              i kazdy na niego psioczyl...
              lecz kazdy go szanowal
              a po roku wiedzielismy co bylo jego celem z tymi dlugopisami i pisakami

oby kazdy taki byl
              • Gość: malw Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 19:19
                jestem pod wrazeniem!! Anula, jestes bardzo MADRA. respect :))
      • Gość: qwerty Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:46
        Taki kmiot powinien wylecieć z pracy i stracić prawo do wykonywania zawodu.
        Niech sku...yn marchewkę sprzedaje na placu. Nic nie tłumaczy takich ludzkich
        śmieci jak on. Przypominam, że nauczyciel jest w pracy i bierze za to pieniądze,
        a uczeń uczy się dla siebie a nie dla nauczyciela. Ale niestety nie dociera to
        nauczycieli, którzy powinni się zachowywać jak dorośli, ale w 95% przypadków nie
        potrafią.
        A twoja wypowiedź, jeśli w ogóle jesteś nauczycielką, świadczy o tym, że nawet
        marchewki nie powinnaś sprzedawać.
      • Gość: Mr.ZeTo Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:43
        Debil to chyba tego posta napisal bo nie widze jak by to mialo dzialac co
        kieszenie ci bede sprawdzac czy nie masz komy i moze plecak tez moze troche
        pomyslec zamim cos sie napisze -,-

I dobrze ze dał do neta moze nauczyciele tez zaczna troche uwazac co robia a nie
        zawsze tlumaczyc sie ze uczniowie ich prowokuja.
      • Gość: Shuler Re: DZIEKUJEMY UCZNIOWI :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:12
        Chyba cie cycki pieką... w sumie to masz rację "Nauczycielko", teraz nauczyciele
        nie będą odbierać telefonów na lekcjach i będziemy mogli się spokojnie uczyć w
        9. lo! Jeszcze raz brawo dla tej pani z wąsem! :))
    • Gość: balat Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.elbud.katowice.pl / *.elbud.katowice.pl 20.12.05, 07:03
      Wszystkie lekcje powinny być nagrywane, wtedy nauczyciele nie demoralizowaliby
      uczniów. Bo jak udowodnić nauczycielowi niewłaściwe zachowanie na lekcji? Słowa
      uczniów nic nie znaczą.
      • Gość: literka_m Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:23
        > Wszystkie lekcje powinny być nagrywane

gdyby wszystkie lekcje byly nagrywane, to jedyne co by osiagnieto, to dowod na
        ogiolne zdebilnienie mlodziezy. Wreszcie rodzice mogliby zobaczyc, jakie ziolka
        u nich w domu rosna, bo ich slepa milosc rozmydla im obraz rzeczywistosci. Przy
        okazji zdobytoby rowniez szybko dowod na to, ze istnieje pewien odsetek
        mlodziezy (na moje oko tak okolo 10%) calkowicie odpornej i nadajacej sie
        jedynie (i to nie we wszystkich przypadkach) do odsniezania ulic.

pozdrowniea
        literka m (wcale nie nauczyciel)
        • Gość: nutka Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.wirba.net / 213.172.172.* 20.12.05, 13:02
          Zgadzam się w 100%.
          Gdyby nagrywano lekcje u mojej mamy w szkole to by rodzicom oczy z orbit wyszły
          i może w końcu skończyłyby się głupie gadki typu: "Coo? Moja córunia/synek?
          Nigdy w to nie uwierzę, moje dziecko??? Proszem paniom to chyba szkoła go/ją
          tak deneruwje, tu jakaś nerwowa atmosfera jest"
        • Gość: el_bigos Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 213.17.140.* 20.12.05, 15:37
          popieram
      • Gość: nauczycielka Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.crowley.pl 20.12.05, 13:17
        Jak najbardziej wskazane nagrywanie lekcji. Wtedy nie tylko uczniowie będą
        bezpieczniejsi/wobec nas gnębicieli/,ale i my wobec arogancji i chamstwa,
        jakie nam funduje część zestresowanej przez nas- nauczycieli młodzieży.Może
        wtedy światło dzienne ujrzy stosunek "złotej młodzieży"do dorosłych próbujących
        ich czegos nauczyć.Jednak nie można uogólniać,mamy dużą część wspaniałej
        młodzieży,tylko czasem patrzymy na nią przez pryzmat tych"innych".
        • Gość: kaczor Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:01
          pomysł kamer z jednej strony popieram z innej wiem że używając tradycyjnych
          metod dało by się to załatwic - widzisz ze gó..arze nie reagują/słuchają , że
          jest chałas - trudno się mówi- prowadzisz lekcje dalej do końca tak jak by ktoś
          cię słuchał a na nastepnej lekcji kartkóweczka i jakieś 25 jedyneczek -
          uczniowie maja pretensje - ty nic - prowadzisz normalanie lekcje i powtarzać to
          do skutku... oczywiście takie coś spowoduje spadek frekfencji i awantury
          rodziców - tłumaczysz sytuację i przypominasz ze jesli nie zaczną się uczyć to
          tylko ich problem bo kartkówki i tak bedą bo masz do tego prawo...
          • Gość: nauczyciel z IV LO kartkoweczki i jedynki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:32
            i wtedy - jak juz nawstawiasz pelno jedynek - przyjdzie do Ciebie pani
            dyrektor, i - jak to bylo w moim przypadku - powie ze juz nie pracujesz.
      • Gość: gosc Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:15
        tak jest ! wszystkie lekcje powinny byc nagrywane, zeby pokazac skretynialym
        rodzicom, co na lekcjach wyprawiaja ich jeszcze bardziej skretyniale dzieci!
        czas wziac sie gowniarzom za dupy i przywrocic NORMALNE relacje miedzy
        nauczycielem a uczniem, a nie skakac kolo dupy gowniarzom i uwazac, ze czasem
        ktorys idiota sie nie obrazil!
    • yavorius heh 20.12.05, 08:24
      Bartek Gryndzia nadal się lansuje...

...a swoją drogą, gdy widzę obecną młodzież, to się dziwię nauczycielom, że
      jeszcze im się chce pracować z takimi kołtunami :/
    • Gość: EsDe Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 195.205.240.* 20.12.05, 08:57
      Dobrze,że to złe zachowanie nauczyciela zostało upublicznione.
      Szkoda, że bardzo niskie wynagrodzenia nauczycieli nie zachęcają do pracy
      wszystkich tych, którzy posiadają odpowiednie przygotowanie pedagogiczne i
      wiedzę w swojej - i nie tylko w swojej dziedzinie.
      Potrzeba, aby w Polskiej Szkole zaczęto nauczać etyki - zarówno nauczycieli jak
      i uczniów. Jest to ogromna luka pokoleniowa, bowiem socjalizm etycznym nie był,
      a powszechne stosowanie "prawa łokcia" do niczego dobrego Polski nie
      doprowadiło, co potwierdzają "przekręty" nie tylko na najwyszych szczeblach
      życia publicznego.
      • Gość: aja74 Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 212.244.166.* 20.12.05, 13:39
        A moze tak na przerwach nagrywac zachowanie "dzieci" i za wyzywanie
        nauczycieli stosowac system nagan? W koncu dlaczego to nie ma dzialac w dwie
        strony. Uczen to swieta krowa a nauczyciel to osoba od zbeirania becek?
        Szczescie ze ponziej widac kto sie uczyl a komu dac mozna do reki lopate i
        sciere.
        Pozostaje jeszcze osoba nagywajacego, typ cwaniaka ktory przyszlosc ma
        zapewniona w partii politycnzej bo potrafi sie wykazac cwaniactwem i nic nie
        robieniem.
        Pozdrawiam
        AJA
        • Gość: ? zdzisio Re: Kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:35
          Aby kary na dzieciach robily jakiekolwiek wrazenie - powinny to byc kary na
          goly tylek linijka [rozga].
    • Gość: Mack Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.toya.net.pl 20.12.05, 08:57
      Ach ta Wyborcza, jak zwykle napisala po swojemu!

Z tego co wiem dziewczyna dostala jedynke i uparla sie dyskutowac z
      nauczycielem. Przy tym nie odchodzila caly czas od biurka, tylko stala nad
      Rozyckim za przeproszeniem "trujac mu d.pe". A gosciowi puscily nerwy i tyle.

A z tym ublizaniem uczennicy to tez lekka przesada - ogladalem filmik i jeden
      jesyny raz facet sie jej pyta: "niedorozwinieta jestes - nie rozumiesz dostalas
      jedynke! wroc na miejsce!"

Wiec ja sie pytam :)
      Czy ma byc tak jak w Toruniu - tzn. kosz na glowe nauczyciela i ponizanie
      go????!!????!!
      Czy moze lepiej tak jak tu w IX??
      Bo idealnie niebedzie nigdy...
      PS
      Dziewiatke skonczylem 2,5 roku temu i pamietam pierwszy rok faceta od
      przedsiebiorczosci. Nie bylo wcale zle. Gosc byl spoko - wiedzial ze w 4 klasie
      mamy wazniejsze rzeczy od jego przedmiotu i za bardzo nas nie scigal.
      • Gość: yyy Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 83.16.165.* 20.12.05, 09:09
        Ciebie ten Pan uczył a ze mną chodził do IX ;) jak uczeń
        • Gość: mmmmttttttt Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:03
          hehehe ja ta sytuacje znam od innej strony. Ta dziewczyta zochowywala sie jak
          idiotka i wrzeszczala na nauczyciela a on w zaden inny sposob nie mogl jej
          uspokoic-to po pierwsze, a po drugie co czekacie az uczniowie wejda
          nauczycielowi na glowe lub wyrzyca na niego smietnik, trzeba wczesniej reagowac
          na takich idiotycznych uczniow, a po trzecie czemu gazety opisuja tylko
          zachowanie nauczyciela a nie mowia jakie bylo zachowanie ucznia?- hehe bo pewno
          uczen sie super zachowywal a tylko nauczyciel tak sobire zareagowal, a po
          czwarte dyrektor tej szkoly to kawal sku.......syna.
          pozdrawiam
          • Gość: el_bigos Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 213.17.140.* 20.12.05, 15:43
            u mnie w mieście (Racibórz) "rozwinięta" młodzież powiesiła nauczyciela fizyki
            pod mostem nad Odrą (parę metrów od samej szkoly-technikum) tylko dlatego,
            że....wymagał od nich minimum programowe
            a w I LO w tym samym miescie uczeń przyłożył nauczycielce nóż do gardła, bo miał
            same "szmaty" i chciała mu postawić jedynke na półrocze.
            Kończyłem ogólniak 10 lat temu i chociaż to całkiem niedawno, nam wtedy takie
            rzeczy nawet w żartach do głów nie przychodziły
            - TAKA JEST DZISIAJESZ MłODZIEż
      • malina862 Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 24.05.06, 21:25
        "Z tego co wiem dziewczyna dostala jedynke i uparla sie dyskutowac z
        nauczycielem. Przy tym nie odchodzila caly czas od biurka"-Uczennica poczuła
        się skrzywdzona oceną.Nauczyciel powinnien umotywoać dlaczego uważa,że taka
        ocena jest dla niej odpowiednia.Uczeń ma prawo dowiedzieć się za co dostał
        ocenę,nauczyciel powienien o tym wiedzieć.Nie wiem dlaczego tego nauczyciela
        tak poniosło,bo jego zachowanie nie było adekwatne do tej całej sytułacji.

Czy ma byc tak jak w Toruniu - tzn. kosz na glowe nauczyciela i ponizanie
        > go????!!????!!
        Przez takie zachowania niektórych uczniów, wszystkich wrzucamy do tego samego
        worka.
        Tymczasem nieraz to naprawdę uczeń staję się ofiarą. Trzeba spojrzeć krytycznie
        i na jednych i na drugich.
        • malina862 Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 24.05.06, 21:28
          W tym przypadku użycie komórki jest usprawiedliwione!!!!! Nauczycielowi nie da
          się nic udowodnić a tu mamy w końcu dowód rzeczowy!!!! Nareścię się do nich
          dobrali!!!!!!!! Uczniowie nie zawsze są w porządku tyle ,że o tym to się wiele
          mówi. Natomiast zachowań nauczycieli nikt nie ocenia co sprawia że czują się
          całkowicie bezkarni. Moja koleżanka próbowała przez pewną nauczycielkę odebrać
          sobie życie. Kolega przez nauczycielka od lat leczy się psychicznie ,jeszcze
          jedna znajoma ma bardzo silną depresję. Ten film znakomicie pokazuje
          bardzo ”pedagogiczne” zachowania niektórych pracowników szkoły .Trudno wymagać
          szacunku i dziwić się że uczniowie nie mają zaufania do nauczycieli jeżeli mamy
          takich pedagogów. Takich sytulacji w szkołach jest pełno tyle ,że nie zawsze
          maja one okazje ujrzeć światło dzienne. Uczeń mający problem z nauczycielem,
          nie ma się nawet do kogo zgłosić. Zawsze obróci się to przeciwko niemu belfer,
          albo zaprzeczy albo obroni się tym ,że to uczeń prowokował. Nauczyciele
          wzajemnie sibie bronią i uczeń pozostaje ze swoim problemem całkowicie sam
          często ucieka się do wagarów, zniechęca do nauki itp itd. Niestety ale na
          pedagogike idą ludzie z przypadku.
          Wg mnie ci którzy decydują się na prace w szkole powinni zdawać jakieś testy
          badające predyspozycje i zdrowie psychiczne. Być może wtedy nie było by takich
          sytuacji!!!!!

• Gość: uczeń Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:38
            Dla mnie to skkandal,że ten nauczyciel dostał tylko naganne powinni go pozbawić
            prawa wykonywania zawodu
    • Gość: Mack Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.toya.net.pl 20.12.05, 08:59
      Zle sie wyrazilem - wcale nas nie scigal. Na lekcji byl kompletny luz
    • k.kacperczyk Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 09:02
      Jakaś paranoja! Dziś zawieszono reklamę Simplusa, która rzekomo promuje kłamliwy
      obraz polskiego grona nauczycielskiego...
      • Gość: UCZEŃ BRAWO PANIE NAUCZYCIELU BRAWO BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:53
        TAK TRZEBA POSTĘPOWAĆ Z BYDŁEM I NIEUKAMI CO NIE MAJĄ ŻADNEGO SZACUNKU DLA CIĘŻKIEJ PRACY PEDAGOGA
    • Gość: nienauczyciel Re: Kara dla ucznia, nie dla nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 09:05
      według mnie kara powinna być dla ucznia, nie dla nauczyciela - za taki numer
      zrobiony nauczycieli gó..arzy powinni wypie..ć ze szkoły...
      • Gość: oliwa A co on złego zrobił? Prawdę pokazał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:10
        Prawda jest zła ?
        • r306 Jak mawial Tishner... 20.12.05, 14:22
          Jest prawda, tysz prawda i g... prawda....
    • Gość: xxx Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 83.16.165.* 20.12.05, 09:06
      tak jest jak w szkole uczą dzieci nauczycieli którzy uczyli i uczą w szkole a
      dzieci wcześniej uczyły się różnież w tej szkole, cała IX-tka
    • Gość: rodzic Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 09:08
      według mnie kara powinna być dla ucznia, nie dla nauczyciela - za taki numer
      zrobiony nauczycielowi g.....arzy powinni wypie.......ć ze szkoły...
      • Gość: ja Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczal/ na u IP: *.eti.pg.gda.pl 20.12.05, 09:18
        JA CI SIE PONAWYDURNIAM JEDEN Z DRUGIIIIM!!!!
      • Gość: sąsiad A ty powinienes być pozbawiony praw rodzicielskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:15
        • Gość: sasiad sąsiada A ty powinienes być pozbawiony praw do rodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:07
          W naszym systemie prawnym tylko rodzice mają prawo dyscyplinować nieletnich. I
          jak tego nie będą robić to nauczyciele ich w tym nie zastąpią, bo takich praw
          nie mają.

Szkoła nie jest od WYCHOWYWANIA, tylko od UCZENIA. Jak do szkoły wchodzi bydło
          to bydło z niej tez wyjdzie.
    • Gość: Kuba Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 09:47
      Uczniowi powinni wsadzić kosz na śmiecie na główkę naszym decydentom z
      kuratorium i oświaty, wtedy coś dotarłoby do debili, ktorzy zamiast uczyć się
      robią sobie rozrywkę.Wprowadzić prawo iż uczeń ma prawo uczyć się i zachowywać
      tak aby nie przeszkadzać wykładowcy.A gdy do tego się nie stosuje to won za
      drzwi.Przed wojną w Polsce było 23% analfabetów.A gdy ktoś chce być analfabetą
      to mu nieprzeszkadzać!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jur Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 20.12.05, 10:01
      Przecież to była prowokacja ze strony uczniów.A frajer nauczyciel dał sie
      wypuścić.I tyle.
      • Gość: Ania Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:53
        Otóz to i w dodatku bardzo czytelna, az dziw bierze ze to nie jest jasne dla
        wszystkich.
    • Gość: skin Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:02
      może ten pan dorabiał sobie w reklamie plusa...chociaż ten wrzeszcący rudzielec
      to była baba.. ale dziś są już sposoby by z z faceta zrobić babę i odwrotnie
    • Gość: lechu Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:11
      Czyżby nikt nie zauważał mobingu w szkołach?
      • bri Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 12:50
        Rozumiem, że nauczycielowi mogły puścić nerwy, ale nie powinny więc nagana była
        uzasadniona. Uczeń, któremu puszczą nerwy też by ją dostał nawet jeśli miałby
        uzasadnienie dla swojego zdenerwowania.

W moim ogólniaku była nauczycielka, która naprawdę wyzywała uczniów - od
        debili, ladacznic itp. Wszyscy o tym wiedzieli łącznie z dyrekcją ale nikt nie
        reagował bo tak się akurat złożyło, że była szychą w związku zawodowym
        nauczycieli. Nagraliśmy ją na dyktafon (w tych zamierzchłych czasach nie było
        jeszcze komórek) kiedy stawiała ultimatum jednej naszej koleżance "postawię Ci
        tróję pod warunkiem, że zmienisz szkołę" i poszliśmy z tym do dyrektora mówiąc
        mu, że jeśli ją naprawdę uwali to idziemy z tym nagraniem do kuratorium. No i
        udało się nam tyle, że w przyszłym roku mieliśmy innego nauczyciela a nasza
        koleżanka zdała. Pani uczy w tej szkole do dziś jak podejrzewam. Gdybyśmy
        nagrali jej wyzwiska nikogo by to nie wzruszyło. 15 lat temu, kiedy zaczynałam
        ogólniak takie rzeczy były na porządku dziennym nawet w wyjątkowo wyluzowanej
        szkole jak moja. Teraz już wszyscy nauczyciele są spokojni i nie drą się na
        uczniów?
      • Gość: nutka Ja zauważyłam IP: *.wirba.net / 213.172.172.* 20.12.05, 12:57
        I czasem radzę mamie nauczyciece żeby te bachory, nastoletnie pannice, i
        zakapturzone bydło nagrywała dyktafonami, kamerami, czym sie da, bo potem na
        zebraniu rodzice nie mogą uwierzyć, że ich słodki synuś lub córuńcia naubliżała
        woźnej, napisała na ławce zdanie składające się z samych przekleństw, ukradła
        pieniądze ze składek na książki, albo o mało nie uprawiała seksu na korytarzu z
        kolejnym chłopakiem. A dziura w drzwiach od łazienki wykopała się sama, broń
        boże synuś słodki tego nie zrobił. On taki spokojny i zrównoważony. Tylko w
        szkole z niego diabeł wychodzi, kaptur naciąga na ogolony łeb i terroryzuje
        nauczycieli i woźne. Ale to pewnie wina nauczycieli no nie?

Ja wam coś powiem, ja się nie dziwię temu nauczycielowi że stracił panowanie.
        Dziewczątko wybielono, ot biedna, chora była i sie nie nauczyła. Biedne
        dzieciątko, następnym razem się nauczy bo to jej obowiązek. A jak się nie
        nauczy to kolejną pałę dostanie.

Dzieciary dziś potrafią być okropne, kto nigdy w szkole nie pracował albo nie
        obserwuje kogoś znajomego kto uczy to bydło, to nigdy tego nie zrozumie. Ja
        swojej mamie przykazałam, że jeśli ktoś się do niej źle odezwie, naubliża jej
        (co jest bardzo częste w szkołach)to ma od razu walić w pysk. I nie obchodzi
        mnie czy to dziecko urzędnika czy prezydenta. Jak ona nie przywali to jej kosz
        na głowę założą. Taka jest smutna prawda.

[oczywiście jestem przekonana że istnieje również dobrze wychowana młodzież]
        • bri Re: Ja zauważyłam 20.12.05, 13:03
          Uczniowie mają po paręnaście lat i doprawdy zmartwiłabym się gdyby takie rzeczy
          się w szkołach nie zdarzały. Nauczyciele powinni dawać przykład. Może akurat w
          przypadku tego filmu nauczyciel zachował się odpowiednio jeśli tylko odesłał ją
          do ławki podniesionym tonem ale jeśli miałby "walić w pysk" za próby
          naubliżania, to powinien wybrać inny zawód. Poza tym wg mnie takie akurat
          zachowanie byłoby słusznie odebrane przez uczniów jako oznaka słabego
          charakteru.
        • Gość: hyhyhy Re: Ja nutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:11
          Dobrze, ze jest ktos, kto twojej niesamodzielnej mamie przykazuje i poucza ją.
          Inaczej trudno byłoby jej uzyskać właściwy autorytet wśrod "bydła".
        • Gość: katarzyna Re: Ja zauważyłam IP: *.intranet / *.dip0.t-ipconnect.de 20.12.05, 14:00
          Super metoda wychowacza, pogratulowac mamuni madrej coruni!
        • Gość: malw Re: Ja zauważyłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 19:32
          i ja sie pod tym podpisuje. pozdrawiam nutka!!
    • Gość: kusocz Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.aster.pl 20.12.05, 12:54
      wcale nie bylo tak. widzialem ten filmik.ale jak zwykle media wszystko
      przekręcą. cala sytuacja moim zdaniem zostala sprowokowana przez
      uczni.nauczyciel powiedzial zeby wrocila do lawki a ta nie sluchala i dalej
      stala przy biurku.pewnie byl to juz jej kolejny raz.szkoda ze teraz nikt nie
      wierzy nauczycielom.ale pomyślcie sobie ile trzeba mieć cierpliwości do
      nagannego zachowanie uczni.mielibyscie tyle drodzy Forumowicze? ja na pewno nie...
      • Gość: absolwentka Gdyby wszystkie lekcje były nagrywane nie było by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:06
        Gdyby wszystkie lekcje były nagrywane nie było by wątpliwości.
        Skoro nauczyciele chcą tego zakazu , a nie ucznowie, to znaczy, że to oni
        najbardziej naruszają prawa.
    • Gość: Student Dać mu dożywocie!A żonę i dzieci wydalić z kraju! IP: *.ghnet.pl 20.12.05, 12:56
      Ten okrutny nauczyciel nakrzyczał na biedną uczennicę która ma prawo stać całą lekcję przy jego biurku i nie reagować na jego polecenia! Mamy demokrację i gdyby chciała zrobić kupę na środku sali może to zrobić i nauczyciel może co najwyzej ją zjeść.
      I proszę się nie czepiać kolegów któzy zupełnie przypadkowo nagrywali całe zdarzenie a dziewczyna wcale się nie uśmiechała i było jej bardzo przykro z tego że nauczyciel próbował zaprowadzić porządek.
      Nauczyceiela ukamienować i odczepić się od dzieciaków którzy są niewinni i należy im się jakaś rozrywka w ich nudnym życiu.
      • Gość: mama Re: Dać mu dożywocie!A żonę i dzieci wydalić z kr IP: *.mnc.pl 21.12.05, 01:11
        Cały ten bigos jest sprowokowany przez niemadrych dorosłych, którzy nie znając
        innych języków niz angielski kopiują niewolniczo najbardziej bzdurną wersję
        anglosaskiej neopedagogiki, nie baczac, ze taka szkołę, w której uczniom
        wszystko wolno, to oni mają tylko dla przyszłych śmieciarzy. Wiem o tym z
        dośiwadczenia, bo miałam dziecko w Wielkiej Brytanii. Po dwóch tygodniach w
        takiej szkole, która stała sie wzorem dla naszej reformy, za radą mądrych
        Polaków znajazłam mu publiczną (niepłatną) szkołę katolicką. Dostaliśmy 2 dni na
        kupienie uniformu i gruba ksiązke z regulaminem; najmniejsza kara była kara kozy
        (czy ktoś w Polsce jeszcze wie, co to jest?) - lunch break detention, after
        school detention i Seturday detention. Jeśli uczniowie coś zmalowali,
        dostawaliśmy natychmiast od dyrektora pismo, w którym pisał, że jeśli
        wykroczenia się powtórzą, nie zawaha się usunąć winowajców ze szkoły. Mój syn ,
        dziś student anglistyki, wie, że właśnie ta szkoła była dobra, a nie ta, w
        której uczeń wywrócił stół i wyzwał nauczycielkę, że nie będzie mu mówić, co ma
        robić... Wtedy też przeczytałam w Timesie artykuł "The true test of primary
        schools", który zrobił na mnie takie wrażenie, że od razu przesłałam go faksem
        na wydział pedagogiki UŁ. Pewnie trafił do kosza. A co w nim było? Coś dziś dla
        mnie oczywistego - że uczniowie szkół wyznaniowych, w których panuje
        nieporównanie większa dyscyplina niż w dzielnicowych, osiągają niewspółmiernie
        wysokie wyniki w uczeniu się. Jeśli ktoś chce kopię tego teksu (zachowałam ją),
        niech się zgłosi na Privie.
        • Gość: Anula Re: Dać mu dożywocie!A żonę i dzieci wydalić z kr IP: *.home.cgocable.net 21.12.05, 01:37
          jak moge cie mama znalezc?
          zalezy mi by poczytac sobie to conieco
    • tytus_romek Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 12:58
      ja widziałem ten filmik i redaktor opisujący to zdarzenie w GW jest stronniczy
      dziewczyna wcale nie chowa twarzy w dłoniach ze strachu i nie ucieka
      przestraszona do ławki tylko wraca zrezygnowana, klnąc cos pod nosem
      kto pracuje lub pracował w szkole wiek jakie dzieciaki dzisiaj są rozpuszczone
      i często chamskie w stosunku do nauczycieli - mozna niestety w wielu
      sytuacjach "wyjśc z siebie"
      a jak przychodzi rodzic do szkoły, to zadko kiedy chce współpracować z
      nauczycielem gdy jego dzieciak nie uczy sie lub wagaruje - przewążnie bierze
      strone dzieciaka i w ten sposób podważa autorytet nauczyciela
      jak rodzice nie zaczna wychowywac dzieci w domu zamiast robic kasę to bedzie w
      szkołach coraz gorzej
    • block-buster Mialem matematyka,ktory nigdy nie krzyczal 20.12.05, 13:07
      ...ale byl znienawidzony przez wszystkich uczniow.Spokojnym glosem podchodzil
      czlowieka.Zupy bys zjadl.Z kluskami.Przy okazji poczytal.Pouczyl sie.Po co
      krowy chcesz pasac?
      Bylo to sto razy gorsze niz najgorsze wyzwiska.
      Oczywiscie wszyscy olewali matematyke.Facet mial ksywe esesman...
      • Gość: Informatyk a MÓJ lał nas po łbach przy tablicy :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:56
        i wszystkich nas matmy nauczył! dziękowaliśmy mu na koniec roku kwiatami i koniaczkiem. było bardzo miło :)
    • antonioni1 Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 13:09
      Dobra, dobra!!!! Nie uczyliśta to nie wieta. Stare żydowskie przekleństwo: obyś
      cudze dzieci wychowywał! odnosi się nie tylko do "podrzutków" urodzonych w
      normalnym małżeństwie, ale też do dzieci i młodzieży cudzej. Właśnie dlatego
      nauczyciele wielokrotnie wychodzą z siebie. Dawniej nauczyciel miał prawo
      przylać batem po dupie i miał spokój. Teraz powinien umieć chodzić po suficie,
      żeby zaimponować i mieć jako taki posłuch. Dzięki temu mamy społeczeństwo
      nieudaczników, dzieci niedopracowane przez ojca i niedonoszone przez matki.
    • konrad.ludwik02 Re: Uderz w stół, a Biuro RPO, się odezwie! 20.12.05, 13:14
      Szkoda tylko, że głupio i bezsensownie, niestety - jak w wielu przypadkach!
      Moim zdaniem Biuro RPO to instytucja fasadowa, kiedy przyjdzie się jej zmierzyć
      z jakąś "wadzą" - np. z prokuratorem odpowiedzialnym za sfałszowanie dowodu
      niewinności obywatela - chowa głowę niczym struś w piasku. Fakt!
    • Gość: byla nauczycielka Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:21
      Jasne, bo teraz uczen to swieta krowa. Gonic tych gowniarzy wychowanych
      bezstereowo. Rozdzice w domu tez sobie nie radza, a obcy ma sie z nimi cackac.
      Wspolczuje nauczycielowi i wszystkim innym, ktorzy wykonuja ten okropny zawod.
      • bri Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 13:28
        Ależ sami go sobie wybrali przecież. I zawsze jeszcze mogą go zmienić.
      • vitmik przecież ogólniak to nie podstawówka, nie ma obo 20.12.05, 13:30
        obowiązku chodzenia do niego. dać takiemu/takiej uczennicy bilet w jedna strone
        i po kłopocie. nikt nikogo w ogólniaku na siłe nie trzyma, myslcie, szkoły.
    • kozaczek3 Podajcie adres,gdzie ten filmik można obejrzeć 20.12.05, 13:26
      Wyrobimy sobie pogląd o autorze tego artykułu.
      Amen.
      • protz Re: Podajcie adres,gdzie ten filmik można obejrze 20.12.05, 13:34
        Ja juz poglad mam wyrobiony o całej lokalnej gazecie, ten artykuł tylko mnie
        utwierdza w swojej opinii. :(
    • r306 A nagrywac cale lekcje!!! 20.12.05, 13:26
      Sadze, ze nauczyecielom bedzie to calkowicie obojetne i z ich strony protestu
      nie bedzie.
      Same plusy:
      1. Obijajacych sie nauczycieli to zmobilizuje do pracy.
      2. Na nieuctwo uczniow bedzie piekny dowod - czyli znow bedzie ich to motywowac.
      3. W naturalny sposob skonczy sie sciaganie na klasowkach.

Szczerze powiedziawszy, mimo, ze troche zalatuje Orwallem, to ja nie widze w
      tym takim rozwiazaniu zadnych wad.
      • Gość: Looola kamerować wszystko co się rusza i co nie chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:59
        się ruszać.
    • Gość: cieć szkolny Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 80.50.250.* 20.12.05, 13:29
      >>>Uczniowie po prostu wiedzą, że mogą korzystać z nich (TELEFONÓW)tylko na
      przerwach. To niepisana zasada dobrego wychowania<<<

BUAHAHA
      • vitmik Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 13:32
        jakbym sie za moich czasow szkolnych kłocil z nauczycielem to bym od
        nauczyciela dostał raz a potem w domu od starych drugi raz
        • droch Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 13:33
          A potem jeszcze kulkę od zomowca na ulicy.
          Tylko czy na pewno chcemy wracać do tych czasów?
          • vitmik Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 13:37
            wolałbym dostać pała zomowca za nieprzestrzeganie godziny milicyjnej albo
            rozwieszanie nielegalnych ulotek niz wyjsc z psem i dostać wpierd....dol od
            rozwydrzonej młodizezy, nabuchanej trawa i piwskiem. przynajmniej wiedzialbym
            za co....
            • Gość: pedagog Twój debilizm to skutek tych metod wychowawczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:21
            • droch Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 14:23
              Skąd wiedziałem, że taka będzie odpowiedź? Dla Twojej informacji - od zomowca
              można było tez dostać za brata, za ojca, za niewłaściwy uśmiech, za cokolwiek.
              Zapraszam: Białoruś, Kuba, Korea Północna czekają, tam panuje ów
              wychwalany "porządek".
              Naczyciel, który nie panuje nad nerwami - musi odejść ze szkoły. I kropka.
              Uczeń, który nie stosuje się do regulaminu - powinien być zawieszany w prawach
              ucznia. Z odpowiednią adnotacją na świadectwach, co powinno być brane pod uwagę
              przy rekrutacjach do kolejnych szkół. I kropka.
              • Gość: mg wawa Lepiej dla ucznia byłoby dostać po mordzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:26
                Mówię całkowicie serio.

Ani w podstawówce ani w gimnazjum jeszcze się nie wie po co to całe wkuwanie.
                Uczeń nie wie, że to co robi przełoży się w przyszłości na wysokość jego
                zarobków. Nie łudźmy się, uczenie się jest męczące i nieprzyjemne, ale wszyscy
                to robiliśmy ze strachu przed rodzicami i nauczycielami.

> Uczeń, który nie stosuje się do regulaminu - powinien być zawieszany
                > w prawach ucznia. Z odpowiednią adnotacją na świadectwach,
                > co powinno być brane pod uwagę
                > przy rekrutacjach do kolejnych szkół.

Chyba największa bzdura jaką słyszałem. Uczeń zawieszony w prawach nauczy się
                tylko tego, że nie jest to nic strasznego - dużo czasu wolnego i ekstra wagary.
                Można pójść kraść i na piwo.

Rzeczywiste konsekwencje zawieszenia i wykluczenia z systemu edukacji pojawią
                się dopiero za dziesięć lat, gdy będzie on szukał pracy. Wtedy może będzie
                żałował, że kiedyś nie dostał po mordzie i nikt go nie nastraszył do uczenia
                się kiedy to miało znaczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka