yavorius pewnie szyba? 03.01.06, 11:55 Pierwsza prawa boczna, tuż przy pierwszych drzwiach? Odpowiedz Link Zgłoś
snakemaycry Re: pewnie szyba? 03.01.06, 11:55 Tja. Treść pierwszego posta jest niżej, ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snakemaycry Akwarium w 3870 03.01.06, 11:55 Bleh, enter się wcisnął :P Tak się zastanawiam gdzie leży przyczyna iż między szybami w tym autobusie pływa sobie ładnie woda. Tak się fajnie przelewa na boki jak autobus przyspiesza i hamuje. Można byc serio wpuścić rybki i zrobić z tego akwarium, będzie jakaś atrakcja. A tak na serio to ta woda sobie chlupała między szybami już w tamtym roku. Czy skoro jakimś cudem się tam dostała nie idzie jej wyciągnąć ? ;) Chyba że to przerasta możliwości MPK ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Akwarium w 3870 IP: 195.69.82.* 03.01.06, 12:00 B10L tak maja od poczatku swojej kariery. Nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Akwarium w 3870 IP: *.34.rev.vline.pl 03.01.06, 14:06 To się dzieje z powodu rozszczelniania się podwójnych szyb na naszych dziurawych drogach. To jest doskonały przykład w jakich warunakch musi pracować tabor MPK. Para wodna kondensując się wewnątrz tworzy akwarium. Można spuścić tą wodę wywiercając dziurkę na dole ale zasadniczo taka szyba nadaje się już tylko do wymiany. Sytuacja jest podobna jak w przypadku porysowanych przez debili (bo inaczej ich nazwać nia można) szyb. Nikt tego nie wymienia bo wymiana szyb co kilka tygodni/miesięcy to nie jest na możliwości MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarusojelcz Re: Akwarium w 3870 03.01.06, 15:22 Ta próżnia w Volvach przetrwała krótko.Nawet w MAN-ie kilka lat temu akwarium sięgało górnej części okna.Strach tylko pomyślec pęknięcie szyby... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Akwarium w 3870 03.01.06, 18:50 ikarusojelcz napisał: > Ta próżnia w Volvach przetrwała krótko.Nawet w MAN-ie kilka lat temu > akwarium sięgało górnej części okna. Z tego względu Solaris stosuje szyby pojedyncze w oknach. Podobnie jak Jelcz. Polscy producenci wiedzą co jest grane. > Strach tylko pomyślec pęknięcie szyby... Nie panikuj. Woda może stać wysoko, ale przestrzeń pomiędzy szybami jest stosunkowo niewielka. W przypadku pęknięcia szyby po prostu woda się wyleje. Nic nie wybuchnie nikomu w twarz, bo ciśnienie jest zbyt małe. To nie kilkusetlitrowe akwarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Akwarium w 3870 IP: *.34.rev.vline.pl 03.01.06, 19:01 Jak już jesteśmy przy prawach fizyki to ciśnienie słupa wody zależy od wysokości (głębokości) a nie od ilości (wielkości zbiornika). Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Akwarium w 3870 03.01.06, 19:06 Być może. Nigdy nie byłem ścisły. W każdym razie w przypadku pęknięcia szyby woda nikomu krzywdy nie zrobi. Co najwyżej samo szkło, którym i bez wody można się znakomicie porysować, nawet jeśli jest to tafla hartowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarusojelcz Re: Akwarium w 3870 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:19 Ja już byłem ścisły.Poczułem to na WOŚP-ie i w dzień zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś