Dodaj do ulubionych

ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkalskiego

26.01.06, 21:30
Obserwuj wątek
    • 405ng Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 26.01.06, 22:44
      Co on ma wspolnego z Łodzią ?
      • camelot Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 26.01.06, 23:05
        I ulicę też.
        • Gość: Ja Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.01.06, 23:09
          To akurat nie odróżnia go od konkurenta. Chyba, że Skalskich było kilku.
    • Gość: Ja A ja wolę Robinsona Cruzoe! IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.01.06, 23:06
      Ten chociaż jest apolityczny w przeciwieństwie, do co poniektórych. I swojej
      ulicy też nie ma.
      Albo może Grzegorza Brzęczyszczykiewicza.
      Albo proponowanego już na patrona Łodzi Zulusa Czakę. Biedak widać przebicia
      nie ma, bo nawet skwerku nie otrzymał.
      A może imieniem słynnego ginekologa Krzysztofa Panasa?
      A może niejakiego Jerzego K.
      Albo np. Pitagorasa

Tyle jest słynnych zasłużonych dla Łodzi osób. Aż nie wiadomo kogowybrać. Ale
      Reymont na pewno nie. Noblista z Wolbórki się znalazł! Phi! I o Łodzi pisał.
      Szczyt wszystkiego.
      • Gość: mamadoo Re: A ja wolę Robinsona Cruzoe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:10
        Zulus Czaka - zdecydowanie jestem za!
        • Gość: Ja Re: A ja wolę Robinsona Cruzoe! IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.01.06, 23:16
          Chciałem tylko nadmnienić, że tantiemy za użycie imienia Sz.P. Zulusa Cz.
          należą sie komuś od zielonego szczypiorku.
      • Gość: barnaba Re: A ja wolę Robinsona Cruzoe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:45
        Lepiej Ignacego Nobla (w skrócie IgNoble)- słynnego wynalazcy wody sodowej.
    • yarro Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 27.01.06, 02:26
      Bo?
      • selden2 Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 27.01.06, 21:21
        Skalski o ile pamietam troche latal samolotem! i nie tylko dla przyjemnosci ale
        walczyl o wolna Polske! prawdziwa !
        • Gość: Ja Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.01.06, 22:54
          > walczyl o wolna Polske! prawdziwa !

To znaczy taką z hologramem?

> Skalski o ile pamietam troche latal samolotem!

o ile pamiętam nie tylko Skalski, więc czymże akurat ten się wyróżnił spośród
          innych poza tym, że był skończonym antysemitą i że akurat przyfarciło mu się
          zastrzelić samolot wroga jako pierwszemu? Gdyby każdego pilota chcieć
          nagrodzić, to by w Łodzi ulic zabrakło o lotniskach nie wspominając.
          • 405ng Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 28.01.06, 12:27
            > > Skalski o ile pamietam troche latal samolotem!
            >
            > o ile pamiętam nie tylko Skalski, więc czymże akurat ten się wyróżnił spośród
            > innych poza tym, że był skończonym antysemitą i że akurat przyfarciło mu się
            > zastrzelić samolot wroga jako pierwszemu? Gdyby każdego pilota chcieć
            > nagrodzić, to by w Łodzi ulic zabrakło o lotniskach nie wspominając.

Skalski to nie jest przypadkiem ten szpieg co uciekl do USA ?
        • yarro Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 28.01.06, 12:04
          Moj dziadek też latał w czasie II wojny w RAF w polskich dywizjonach, też
          walczył, zestrzelili go nawet i cudem przeżył "kąpiąc się" w Morzu Północnym. A
          do tego był łodzianinem, więc bardziej związany był z Łodzią niż pan Skalski.
          Czy wobec tego mam sobie życzyć dla niego jakiegoś patronatu?
          • 405ng Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 28.01.06, 12:27
            > Moj dziadek też latał w czasie II wojny w RAF w polskich dywizjonach, też
            > walczył, zestrzelili go nawet i cudem przeżył "kąpiąc się" w Morzu Północnym. A
            > do tego był łodzianinem, więc bardziej związany był z Łodzią niż pan Skalski.
            > Czy wobec tego mam sobie życzyć dla niego jakiegoś patronatu?

Ja na twoim miejscu bym o to walczył.
            • yarro Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 28.01.06, 13:17
              Mam swoje zdanie. A dziadek zawsze był osobą skromną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka