405ng Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 26.01.06, 22:44 Co on ma wspolnego z Łodzią ? Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 26.01.06, 23:05 I ulicę też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.01.06, 23:09 To akurat nie odróżnia go od konkurenta. Chyba, że Skalskich było kilku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja A ja wolę Robinsona Cruzoe! IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.01.06, 23:06 Ten chociaż jest apolityczny w przeciwieństwie, do co poniektórych. I swojej ulicy też nie ma. Albo może Grzegorza Brzęczyszczykiewicza. Albo proponowanego już na patrona Łodzi Zulusa Czakę. Biedak widać przebicia nie ma, bo nawet skwerku nie otrzymał. A może imieniem słynnego ginekologa Krzysztofa Panasa? A może niejakiego Jerzego K. Albo np. Pitagorasa Tyle jest słynnych zasłużonych dla Łodzi osób. Aż nie wiadomo kogowybrać. Ale Reymont na pewno nie. Noblista z Wolbórki się znalazł! Phi! I o Łodzi pisał. Szczyt wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamadoo Re: A ja wolę Robinsona Cruzoe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:10 Zulus Czaka - zdecydowanie jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: A ja wolę Robinsona Cruzoe! IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.01.06, 23:16 Chciałem tylko nadmnienić, że tantiemy za użycie imienia Sz.P. Zulusa Cz. należą sie komuś od zielonego szczypiorku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: A ja wolę Robinsona Cruzoe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:45 Lepiej Ignacego Nobla (w skrócie IgNoble)- słynnego wynalazcy wody sodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
selden2 Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 27.01.06, 21:21 Skalski o ile pamietam troche latal samolotem! i nie tylko dla przyjemnosci ale walczyl o wolna Polske! prawdziwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.01.06, 22:54 > walczyl o wolna Polske! prawdziwa ! To znaczy taką z hologramem? > Skalski o ile pamietam troche latal samolotem! o ile pamiętam nie tylko Skalski, więc czymże akurat ten się wyróżnił spośród innych poza tym, że był skończonym antysemitą i że akurat przyfarciło mu się zastrzelić samolot wroga jako pierwszemu? Gdyby każdego pilota chcieć nagrodzić, to by w Łodzi ulic zabrakło o lotniskach nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
405ng Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 28.01.06, 12:27 > > Skalski o ile pamietam troche latal samolotem! > > o ile pamiętam nie tylko Skalski, więc czymże akurat ten się wyróżnił spośród > innych poza tym, że był skończonym antysemitą i że akurat przyfarciło mu się > zastrzelić samolot wroga jako pierwszemu? Gdyby każdego pilota chcieć > nagrodzić, to by w Łodzi ulic zabrakło o lotniskach nie wspominając. Skalski to nie jest przypadkiem ten szpieg co uciekl do USA ? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 28.01.06, 12:04 Moj dziadek też latał w czasie II wojny w RAF w polskich dywizjonach, też walczył, zestrzelili go nawet i cudem przeżył "kąpiąc się" w Morzu Północnym. A do tego był łodzianinem, więc bardziej związany był z Łodzią niż pan Skalski. Czy wobec tego mam sobie życzyć dla niego jakiegoś patronatu? Odpowiedz Link Zgłoś
405ng Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 28.01.06, 12:27 > Moj dziadek też latał w czasie II wojny w RAF w polskich dywizjonach, też > walczył, zestrzelili go nawet i cudem przeżył "kąpiąc się" w Morzu Północnym. A > do tego był łodzianinem, więc bardziej związany był z Łodzią niż pan Skalski. > Czy wobec tego mam sobie życzyć dla niego jakiegoś patronatu? Ja na twoim miejscu bym o to walczył. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: ma juz plac,pociag i Lipce! lotnisko dlaSkals 28.01.06, 13:17 Mam swoje zdanie. A dziadek zawsze był osobą skromną. Odpowiedz Link Zgłoś