Gość: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:33 www.oasistour.pl/index.php?oid=45&type=1&startsearch=1&termin=0&krid=k%3A7&standard=0&m_id=1&wyzywienie=0&id_ceny=0&submit=WYSZUKAJ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: kolejna Tunezja IP: *.toya.net.pl 27.01.06, 09:33 To powinno być motorem napędowym czyli wyloty czarterowe i po jednym sezonie jak wszyscy zobaczą, że można lecieć z Łodzi na wakacje do krajów Basenu Morza Sródziemnego czy do głownych miast europejskich to kolejny sezon będzie kilka razy większy jeśli chodzi o loty czrterowe i nie tylko.Jeśli zadziała to koło zamachowe będzie duży rozwój lotnika w Łodzi im Reymonta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiXeR90 Re: kolejna Tunezja IP: *.vline.pl / *.102.rev.vline.pl 27.01.06, 10:41 Wiadomo jakie linie będą latać z tym biurem podróży w tym sezonie? Bo nie mogłem znaleźć informacji na ten temat na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
okruch Re: kolejna Tunezja 27.01.06, 11:00 Ostatnio latali chyba z Nouvelair na A320. pzdr, okruch Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: kolejna Tunezja 29.01.06, 08:46 o ile dobrze kojarze to w geanie na pilsudskiego (geant rowniez bawi sie w organizowanie turystyki we wspolpracy z oasis tours) oasis tours wykorzystuje linie fisher air, a oto co na stronie www.fischerair.pl/ : "Miło nam poinformować, że w dniu 17.01.2006 grupa kapitałowa PTV S.A. zakupiła 100 % udziałów linii lotniczej FISCHER AIR POLSKA. Głównym akcjonariuszem spółki Podróże TV S.A. jest brytyjski fundusz inwestycyjny Carlson Private Equity." fischer air posiadaja chyba 2 sztuki B 757-200, ktore posiadają 220 foteli. imho 757 to przepiekna klasyka masowych jetow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spott Re: kolejna Tunezja IP: *.devs.futuro.pl 29.01.06, 11:42 Posiadaja tez B737-300 Odpowiedz Link Zgłoś
okruch Re: kolejna Tunezja 29.01.06, 13:09 Wiem, ze w zeszlym roku na pewno latali do Tunezji z Nouvelairem. Nie wiem jak na innych kierunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: kolejna Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:50 4 B757 posiadaja 737 sprzedali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: kolejna Tunezja IP: 193.109.123.* 27.01.06, 11:19 www.airliners.net/search/photo.search?front=yes&maxres=500&keywords=Nouvelair Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiXeR90 Re: kolejna Tunezja IP: *.vline.pl / *.100.rev.vline.pl 27.01.06, 12:07 Dzięki za informacje! Fajne mają malowanie może i w tym sezonie też będą latać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: kolejna Tunezja IP: *.devs.futuro.pl 27.01.06, 12:35 A czy to nie beda polaczone loty ze wczesniejszym biurem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola256 Re: kolejna Tunezja IP: *.vline.pl / *.93.rev.vline.pl 27.01.06, 15:07 Będą. Chyba oni też latają z Centralwings. Nie zdziwił bym się jakby to był ten sam lot co z Triadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: kolejna Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:11 Tu są rejsy co tydzień, a Triada ma co 2 tygodnie. Pozdro, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiecień Re: kolejna Tunezja IP: *.pai.net.pl 27.01.06, 20:57 Biedny Marzec. Co on teraz pocznie! Tyle samolotów od czerwca będzie zakłucało spokój lotniska! Obecny zarząd jest bardzo nieskuteczny. Nie udalo mu się zablokować kolejnego połączenia. jestem rozczarowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: kolejna Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:18 Choć Stowarzyszeniu nie zależy na prezentacji swoich zasług, tylko na rozwoju lotniska, warto zauważyć że to właśnie ta organizacja zafundowała dyrekcji portu dodatkową robotę w postaci czarterów na lato 2006. Akcja ta była przeprowadzona na początku września, kiedy lotnisko czekało nie wiadomo na co: www.lotniskodlalodzi.org/stanowisko.php?id=16 Pisma te trafiły m. in. do: AlfaStar, Triady i Oasis Tours. Przypomnę też że lotnisko chwaliło się wówczas zaawansowanymi rozmowami z TUI i Neckermanem. Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: kolejna Tunezja IP: *.toya.net.pl 28.01.06, 17:14 Czy były prowadzone badania ile ludzi w jednym sezonie z województwa Łódzkiego i samej Łodzi lata samolotami na wycieczki w okresie wakacyjnym korzystając z czarterów biur podróży które są na rynku od Triady ...do TUI i Neckermana.Czy biuro podróży może podać takie dane a przy okazji każde biuro podróży mogło by we własnym zakresie prowadzić już teraz takie badania czy mieszkańcy chcieliby latać ze swojego lotniska a pewnie w 100% odpowiedź brzmi tak więc wystarczyłoby się dowiedzieć ile ludzi w zeszłym roku leciało czarterami z naszego województwa i samej Łodzi to mielibyśmy ciekawy pogląd na temat potencjału tylko czarterowego a więc turystów korzystających z samolotów by spędzić wakacje np. nad Morzem Śródziemnym. Jaki to jest rząd wielkości jeden tysiąc, 10 tysięcy, 100 tysięcy. Myślę, że to rząd od 1 tysiąca do kilku tysięcy.Nie jesteśmy Niemcami którzy w 70% prawie wakacje spędzają za granicą , w Polsce tyle % ludzi pozostaje w domu w okresie wakacyjnym. Jeśli ktoś ma dane to będzie to ciekawe dla zarządu lotniska z jakim potecjałem można mieć do czynienia i wtedy Pan Marzec może się zasmucić że do aż tak dużo będzie turystów i co on wtedy zrobi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: kolejna Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:44 W tej chwili pilnie potrzebny jest cały zestaw badań preferencji wyjazdowych łodzian, nie tylko na loty czarterowe, ale i na rozkładowe. Problem polega na tym, że takie profesjonalne badania trochę kosztują i stowarzyszenie, pomimo dobrej woli, nie jest w stanie za nie zapłacić. Ale np. za taką kwotę, którą pochłonie nadanie Spółce patrona, z pewnością by to się udało. W kilku miejscach odmówiono bezpłatnego udostępnienia danych. Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: kolejna Tunezja 29.01.06, 00:00 A wiecie moze, kto teraz rzadzi dzialem marketingu na lotnisku?? Pozdrawiam, maxxman1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: kolejna Tunezja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.06, 12:23 z tego co widac golym okiem nic sie nie zmienilo - czyli NIKT Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: kolejna Tunezja 29.01.06, 16:14 No to jak kurde maja sie pojawic nowi przewoznicy jak nie ma nikogo kto moglby z nimi negocjowac? A kto przygotuje oferte? Krok do tylu. Wielki. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: kolejna Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:37 To 'moj' watek, bo najbardziej interesuja mnie loty wakacyjne. Skoro jednak poruszony jest temat badan, to zapytam: o jaka kase chodzi? Skoro byl Pomnik Lodzian to moze... Pomyslcie ile wydajemy na: benzyne/pociag/autobus na Okecie. Ktos tu napisze, ze to niemozliwe, ale skoro tyle niemozliwego juz sie na tym lotnisku udalo... A moze ktos ma mozliwosc zalatwienia tych badan taniej? I jeszcze jedno: czy Stowarzyszenie mogloby skrobnac do jeszcze paru BP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: kolejna Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:47 zobaczcie ile jest biur podruzy w łodzi a ile w innych miastach i ile biura podruzy sprzedały terminów na wakacje(np czartery z lotniska w regionie) / na ilość biur chodzi mi o miasta takie jak Poznań ,Wrocław,Kraków. moze wyjda przyblizone wyniki kiedyś sprzedawano rekordowe ilosci iletów lotniczych z łodzi wiec... na oko ja naliczyłem około 15 biur podruzy w łodzi Odpowiedz Link Zgłoś