Dodaj do ulubionych

Wrocław- Łódź- Warszawa

IP: *.toya.net.pl 21.02.06, 21:44
Witam. Niestety ogarnia mnie pewna frustracja dot naszego lotniska. Niby
połączeń przybywa, ale jakos idzie to niemrawo. Uważam że Lublinek się
rozwinie, bo taka jest po prostu cena rozwoju cywilizacji, ale wieksze
korzyści z tego tytułu zabiorą nam inne miasta. Włączmy chociazby radio: RMF,
ZET, ESKA. tam non stop promuje się Wrocław. Kto za to płaci. Czy my nie mamy
takich ludzi, którzy pomyślą o promocji naszego miasta. Biedna szara Łódź....
Obserwuj wątek
    • Gość: matej Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:20
      popszperaj w necie nt informacji turystycznej łodzi jest masaaaaa informacji
      • yarro Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 01:16
        Matej, no nie rozśmieszaj mnie...

Tu nie chodzi o suche informacje.

Tu chodzi o kampanię w stylu: "Wrocław - The meeting place" etc.

Łódź nigdy sie tego nie dorobiła...
        • engman Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 08:19
          yarro napisał:

> Matej, no nie rozśmieszaj mnie...
          >
          > Tu nie chodzi o suche informacje.
          >
          > Tu chodzi o kampanię w stylu: "Wrocław - The meeting place" etc.
          >
          > Łódź nigdy sie tego nie dorobiła...
          >
          >

No i raczej sie nie dorobi, poniewaz Lodz turystycznie jest i bedzie grajdolem.
          Po co przyjezdzac do Lodzi, zeby wypic kawe na Piotrowskiej, zobaczyc Palac
          Poznanskiego? Moze zrobic niedlugo zakupy w Manufakturze?
          • Gość: pitum Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 22.02.06, 09:25
            albo poogladac dziury w jezdniach, cale szczescie, ze juz nie musze po nich
            jezdzic ;)
            • geographer Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 09:45
              Jesteście tępi jak paczka gwoździ.
              • engman Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 09:48
                geographer napisał:

> Jesteście tępi jak paczka gwoździ.

Ty natomiast tryskasz inteligencja, ze aż razi....
                • geographer Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 10:32
                  Ja po prostu zanm swoje miasto i śmieszy mie po prostu człowiek który pisze że w Łodzi jest tylko Piotrkowska i pałac Poznańskiego. To świadczy o tym jak bardzo ograniczony jesteś na poznanie czegoś innego.
                • yarro Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 13:43
                  Zauważ, że to twoje wypowiedzi są wciąż stronnicze i atakujące Łódź. Po co?
                • Gość: matej Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:45
                  nierób z siebie idioty
                  jesli ci sie niepodoba nieczytaj postów
          • yarro Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 13:42
            Po co przyjeżdżać do Wrocławia? Zobaczyć rynek? Wypic kawe czy piwo? Zwiedzić
            raz na 10 lat panoramę racławicką? Obejrzec Hale Ludową vel Stulecia? Porkąć się
            na dziurawyh ulicach?

Po co jechac do Warszawy? Zobaczyć te wszystkie budynki powojenne? I garsteczkę
            z 20lecia? Polazic po pradze i dostać w zęby? Podziwiać kupę Stalinaw środku
            miasta? Przejechać sie "metłem"?

Po co jechać do Krakowa? Zobaczyć japońskich turystów? Wawel? Stare miasto i
            rynek? Kosciół mariacki? Kazimierz?

I tak mozna z kazdym miastem, chlopcze.

Ale mozna inaczej: przecież wszystkie te miasta promują swoje mocne strony
            (ktore wymieniłem jako nudne)!

Łódź, jezeli byś choć raz spróbował ją zwiedzic, to zobaczyłbyś, że ma bardzo
            dużo rzeczy unikalnych wśród polskich dużych miast:

- zespoły fabryczno-rezydencjonalno-mieszkalne (monumantalne budynki fabryk,
            piękne pałace ich właścicieli wraz z parkami, ciekawe założenia mieszkalne dla
            robotników etc.)

- unikalną tkankę XIX-wiecznego środmieścia (wąskie, proste ulice, piękne
            pierzeje klimatycznych, wielostylowych kamienic etc.)

- wiele pięknych parków, uporządkowanych i dzikich jak las;

I znajdzie się wiele innych rzeczy.

Na koniec dedykuje ci moją sygnaturkę:

"Jest wystarczająco duzo światła dla TYCH, ktorzy CHCĄ zobaczyć,
            i wystarczająco dużo ciemności dla TYCH, którzy mają odwrotne upodobania"

I niech to będzie dla ciebie drogowskazem w ocenie miejsc o ktorych piszesz.

Na razie przemawiają przez ciebie pycha i kompleksy.
            • f_l Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 13:44
              co racja to racja yarro :)
              a Praga jest fajna BTW bo można się poczuć mniej więcej jak w śródmieściu:)
              ja się przynajmniej tak czuję
              • yarro ) 22.02.06, 13:56

• yarro Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 13:57
                Ja podobnie się tam czuję :) Też fajnie.

Chodziło mi o pokazanie mechanizmu pisania o miastach.

Pozdrówki!
          • krzykowal Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 15:21
            > No i raczej sie nie dorobi, poniewaz Lodz turystycznie jest i bedzie grajdolem.

Stary, lecz swoje kompleksy gdzie indziej. Nie marnuj mojego czasu.
          • Gość: matej Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:44
            wytłumacz mi dlaczego łódz jest 3 miastem w polsce pod wzgledem odwiedzin turystów oczywiscie wrocek jest za nami
            www.cityoflodz.pl
            www.uml.lodz.pl
    • f_l Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 08:38
      Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Witam. Niestety ogarnia mnie pewna frustracja dot naszego lotniska. Niby
      > połączeń przybywa, ale jakos idzie to niemrawo. Uważam że Lublinek się
      > rozwinie, bo taka jest po prostu cena rozwoju cywilizacji, ale wieksze
      > korzyści z tego tytułu zabiorą nam inne miasta. Włączmy chociazby radio: RMF,
      > ZET, ESKA. tam non stop promuje się Wrocław. Kto za to płaci. Czy my nie mamy
      > takich ludzi, którzy pomyślą o promocji naszego miasta. Biedna szara Łódź....

Kolego sympatyczny nie opowiadaj bzdur z całym szacunkiem. Po pierwszej nie
      przynawaj się do słuchania zetki i eremefki bo naprawdę nie ma się czym
      chcwalić. Pieniądze wydane przez wrocław na obecną kampanię radiową to w moim
      mniemaniu jedna z gorszych możliwości ich ulokowania. Jedynym widocznym dla
      mnie efektem tych działań jest Twoja niepotrzebna frustracja. Jeśli myślisz, że
      choć jeden inwestor wybierze Wrocek ze względu na spoty radiowe to się gruuubo
      mylisz. Co do turystycznych wartości to i owszem ale prwda jest taka, że w tej
      kwestii wielkiej promocji Wrocławowi nie potrzeba. Wierz mi, że miasto Łódź jak
      i województwo, choć za pomocą nieco niemrwaych urzędzników promuję się w
      miejscach ważnych dla ludzi, którzy są odpowiedzialni i władni w tworzeniu
      nowych miejsc pracy. Przykłady jeszcze dziś lub jutro bo musze to zebrać do
      kupy.
      Pozdr,
      Kuba

• Gość: bosman Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.intersoft.pl 22.02.06, 10:22
        Pewnie troche racji w tym jest. Promowanie Łodzi jako miasta turystycznego nie
        ma sensu, bo byłoby to po prostu okłamywanie ludzi. Łódź nie była i nie jest
        miastem przygotowanym na turystów.
        W zamian trzeba promować połączenia lotnicze wśród innych grup społecznych. No
        i jeszcze jedno - przecież ci zagraniczni turyści, którzy mają przylecieć do
        Wrocławia to są za granicą a nie w Polsce. Więc może lepiej promować połączenie
        w stacjach zagranicznych a nie w RMF czy Radiu Zet?
        • geographer Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 10:34
          Ale będzie przygotowana jeżeli władze wspomogą działania Stowarzyszenia Łódź na Fali i Łódź Destination Aliance. Szczegóły niebawem.
          • Gość: bosman Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.interserwer.pl 22.02.06, 12:29
            Przygotowana to będzie za jakieś może... 10 lat, jak powstaną tu hotele o
            odpowiednim standardzie wraz z bazą okołoturystyczną, zostanie zrewitalizowane
            centrum miasta a ulice nie będą straszyły dziurami.
            • f_l Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 12:35
              Gość portalu: bosman napisał(a):

> Przygotowana to będzie za jakieś może... 10 lat, jak powstaną tu hotele o
              > odpowiednim standardzie wraz z bazą okołoturystyczną, zostanie
              zrewitalizowane
              > centrum miasta a ulice nie będą straszyły dziurami.

Jasne i do tego czasu powninniśmy kur.a robić wszytko żeby nie przyjeżdzali do
              nas turyści, najlepiej zamknąć przed nimi miasto :)
              Pozdr,
              Kuba
              • Gość: Jarek Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 12:59
                widzisz Kolego Sympatyczny. Piszemy o tym samym, tylko wyrażamy to innymi
                słowami. Sądzę że i Tobie i mnie nie podoba się obecna sytuacja. do innych
                miast dzieli nas przepaść a starania ludzi za to odpowiedzialnych pozostawiają
                wiele do zyczenia. Przegrywamy prawie wszystko z prawie wszystkimi, a to co nam
                się trafia jest po prostu skutkiem rozwoju gospodarczego polski, ale jest to
                bardzo mało w porównaniu z innymi miastami. Czy sądzisż że inwestycje typu
                philips, Bisch, Indesit (które oczywiście sa bardzo potrzebne) tak duzo
                zmieniają. Nie jestesmy Ziemią Obiecaną. Spójrz na inne miasta. ja akurat dużo
                jeżdzę i uwierz mi że ogarnia mnie żal, że tak wygląda moje ukochane miasto.
                wiem że zmiany nie dokonają się od razu, ale trzeba działać. lepsza reklama w
                Zetce, RMF i Esce niż ciche siedzenie, bo w dalszym ciągu ludzie z innych miast
                będą zdziwieni jak usłyszą że mamy w Łodzi lotnisko
                • Gość: jarek Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 13:00
                  i przepraszam ze oczywiste błędy ortograficzne z poprzedniej wypowiedzi
                • f_l Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 13:34
                  jedno już wiemy: jesteśmy obaj sympatyczni:)
                  I tak średnio 5-6 dni w miesiącu spędzam w jednym z 7 największych miast w
                  Polsce z racji swojej pracy, pomijając już fakt, że średnio 4 dni w tygodniu
                  spędzam w tym największym :):( Jeśli chodzi o Poznań i lotnisko no to sorry nie
                  przeskoczymy dysstansu w ilości połączeń w ciągu roku. Jakieś 2 tyg temu byłem
                  na Ławicy wczesnym popołudniem i zobaczyłem coś ciekawego a dokładniej znany
                  nam w Łodzi ATR z EAE przylatujący z Kolonii wczesnym popołudniem. Wysiadło 2
                  (słownie dwóch) a odleciało 4 (słownie 4 paxów)jakoś nikt nie robił z tego
                  tragedii i nie uznał jednocześnie, że poznań to dziura w której nic się nie
                  udaje. Co do naszych ogólnych zarzutów wobec władz samorządowych to proponuję
                  poczytać codzinnie lokalne wydania choćby wybiurczej z innych dużych miast
                  wtedy zbaczycie, że raczej wszędzie się psioczy na samorządowców i wcale nie
                  jest tak, że u nas jest źle a gdzie indziej władze robią bardzo wiele. Ktoś tu
                  już na tym forum powiedział ( a raczej na komunikacji ),że najlepsi specjaliści
                  mają najmniej do powiedzenia tylko po prostu robią swoje i w miarę po cichu.
                  Radzę wziąć to pod uwagę oceniając np prezydentów Wrocka (który przyznacie jest
                  bardzo fajnym miastem) i Łodzi (która jest najfajniejsza :)).
                  Dalej na ten przykład Wrocław. Bezsprzecznie najgorsze drogi w Polsce i pod
                  względem dziur i pod względem rozwiązań komunikacyjnych. NIe ma chuyba we
                  Wrocku taksiarza, który by nie klął na tamtejsze drogi. Tego lata jak może
                  niektórzy wiedzą po raz pierwszy od 50 lat zaczęto remontować drogi w poznaniu
                  i wprowadzać nowe rozwiązania. Kłopot w tym, że wszytkie możliwe na raz. To był
                  kolejny powód dla lokalnych obywateli do niesmoaitych narzekań. Jestem pewien,
                  że niejeden z nas powiedziałby im żeby nie narzkali tylko się cieszyli, że coś
                  się wreszcie dzieje. Ale to powiedzielibyśmy my - ludzie z zewnątrz. Czy nikt
                  nie widzi analogii to naszych narzekań. Kolejna rzecz - doajazd na lotnisko
                  Kopernika -wąska dziurawa droga i do tego od czasu do czasu zamykana z okazji
                  przjazdu żołnierzy z lub do jednostki. Czy ktoś robi z tego powodu tragedię? To
                  że lotnisko we Wrocku rozwinie się we wspaniały sposób nie ulega żadnej
                  wątpliwości. Pamiętajmy jednak o czym mówiliśmy tu jeszcze przed rokiem a
                  mianowicie o tym czym ma być Lublinek w świetle położenia geograficznego ale
                  niestety też w świetle położenia geopolitycznego. Wrocław jest jakby nie
                  patrzeć najbardziej oddalonym od Warszawy dużym miastem a my jakby najbliżej i
                  co by wszycy zaangażowani w sprawy nie robili niestetytego nie zmienimy, a
                  znaczenie w sprawach komunikacyjnych ma to niebagatelne. Podsumowując nie
                  uważam, naprawdę, że przynajmniej w ostatnich 2 latach działo się w Łodzi tak
                  źle, że powinniśmy komuś zazdrościć i mieć sami do siebie wyłącznie pretensje.
                  Miłego dnia,
                  Kuba
                  • Gość: Albert Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: 212.51.199.* 22.02.06, 15:21
                    EAE już z Poznania nie lata. A rozwój Lublinka nie wynika z twórczego pomysłu
                    samorządowców, ale z dużego parcia społecznego w Łodzi. Władze Łodzi dopiero
                    wzięły się za Lublinek w połowie ostatniej kadencji, wczesniej opowiadały
                    fantasmagorie o lotnisku trankontynetalnym (Kropa). Uważam też, że możliwości
                    koncepcyjno-wykonawcze obecnych władz łódzkiego portu już się dawno wyczerpały:
                    Pana Marca gdzieś w roku 1999, a Pana Krawczyka w 2005 r. Ludzie - decydenci
                    bez wizji to obecnie nasz największy hamulec.
                    Pozdrawiam,
                    Albert
                    • Gość: Ingo Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: 213.17.170.* 22.02.06, 15:39
                      I tu Albert ma najprawdziwsza rację. Potrzebni sa ludzie z wizją i pomysłem no
                      i oczywiście obie te rzezcy muszą być podparte rzetelną wiedzą.
                    • Gość: gazeta.pl Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 19:30
                      PROTZ NA PREZESA!!!
                      • protz Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 20:12
                        > PROTZ NA PREZESA!!!

WTF?
                        • Gość: gazeta.pl Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 20:50
                          Two tea to two :-)
      • Gość: erni Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:18
        Radiowe spoty reklamowe Wrocławia adresowane sa do dzieci i młodzieży.
    • f_l Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 15:45
      mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem swoim przydługim wywodem
      • Gość: denzel Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:26
        ludzie, co wy z tym wroclawiem? przeciez to przereklamowana miescina pod wielkim
        kompleksem poznania. Jak wybuduja A1 i dokoncza A2 to bedziemy najlepiej
        polozonym miastem w Polsce. Z jednej strony setki ruskich tirow, z drugiej
        tranzyt ze slaska do portow. Za kilka lat to bedzie najwiekszy wezel
        logistyczno-komunikacyjny w centralnej europie.
        • Gość: PB Re: Wrocław- Łódź- Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:08
          .: Po raz pierwszy z wrocławskiego lotniska do Shannon w Irlandii. :.
          22 lutego 2006 - 16:32

Trasa będzie obsługiwana we wtorki czwartki i soboty.

Jutro odleci po raz pierwszy. Mowa o samolocie linii RyanAir który jutro o
          11:oo wzniesie się z wrocławskiego lotniska do Shannon na zachodnim wybrzeżu
          Irlandii. Zainteresowanie lotami jest duże, już teraz sprzedano do Shannon
          ponad 10 tysięcy biletów, a pierwsze loty są juz wyprzedane do ostatniego
          miejsca. Trasa będzie obsługiwana 3 razy w tygodniu we wtorki czwartki i
          soboty. Wrocław jest jedynym miastem w Polsce z którego RyanAir bedzie miała aż
          4 połączenia. Już lata do Londynu i Nottingam w Anglii, od jutra Shannon, a od
          kwietnia latać będzie również do Dublina. Wcześniej, bo od pierwszego marca,
          swoje połączenia do Dortmundu uruchomi inny tani przewoźnik Wizz Air.

sikora
        • yarro Re: Wrocław- Łódź- Warszawa 22.02.06, 23:53
          Gość portalu: denzel napisał(a):

> ludzie, co wy z tym wroclawiem? przeciez to przereklamowana miescina pod
          > wielkim kompleksem poznania. Jak wybuduja A1 i dokoncza A2 to bedziemy
          > najlepiej polozonym miastem w Polsce. Z jednej strony setki ruskich tirow, z
          > drugiej tranzyt ze slaska do portow. Za kilka lat to bedzie najwiekszy wezel
          > logistyczno-komunikacyjny w centralnej europie.
          ==
          Umówmy się, że nie obrażamy innych miast ok? Ja osobiście Wrocław lubię i cenię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka