Dodaj do ulubionych

Kosztowna informacja z PKS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:06
PKS był, jest i bedzie!!! Ciągle tylko jakies narzekania na tą firme,a oni
naprawde cięzko tyrają zeby wozic tych ciągle niezadowolonych ludzików.
Gienek trzymaj sie!
Obserwuj wątek
    • bq2 PKS Łódź to przyzwoita firma 24.02.06, 09:18
      Ja uważam, że PKS Łódź to bardzo dobra firma. Swego czasu często z nimi
      jeździłem, ostatnio dużo mniej ale też się zdarza. Kierowcy są sympatyczni i
      bardzo chętni do pomocy, autobusy wygodne i nie psują się. Ceny wyższe niż w
      innych PKSach, ale w granicach rozsądku. Zaznaczam, że podróżowałem z PKSem
      tylko na najdłuższych trasach i nie wiem jak obsługuje aglomerację czy
      połączenia wewnątrzwojewódzkie.

Jeśli mam pojechać gdzieś dalej, nawet nie patrzę w stronę pociągu. Jakość
      usług jest nieporównywalna.

A rozwiązanie, które zaproponował PKS, jest lepsze niż ciągły sygnał zajętości.
      Nie ma tu z czego robić sensacji - jak się chce za darmo dowiedzieć o
      rozkładzie to się włącza komputer albo leci na dworzec.
      • Gość: f Re: PKS Łódź to przyzwoita firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:08
        oj psują się... w sylwestra jechałem volvo (zdawal sie byc dosc nowy) łódzkiego
        PKSu.... podróż została przedłużona o dwie godziny stania w hali serwisu volvo
        w rzgowie...:) autobus zastepczy z Lodzi mial przyjechac wg slow kierowcy
        najwczesniej za 2 godziny (po stwierdzeniu awarii i zjazdu do serwisu)
    • Gość: kas lubie PKS Lodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:45
      naprawde nie ma na co narzekac, zawsze jest www.pks.lodz.pl - najlepsza strona
      jaka widzialam, tam jest wszystko nawet ceny wiekszosci polaczen ! autobusy
      jezdza czesto i punktualnie... ja bym sie lodzkiego PKS nei czepiala. raczej
      MPK:PPPP
      • Gość: Lukasz Re: lubie PKS Lodz IP: *.toya.net.pl 24.02.06, 16:44
        A ja bym się doczepił ale do rozkładów. Według strony PKS w soboty w
        Pabianicach na przystanku przy Urzędzie Miasta powinien byc o 19.40 PKS na Łódź
        fabryczną. Według 3 rozkładów na przystanku jest tak: 1 rozkład mówi o tym że
        jeździ w miesiące parzyste, 2 rozkład nie jeździ w soboty a 3 rozkład jeździ we
        wszystkie dni tygodnia. W rzeczywistości on wogóle nie przyjeżdża przez co
        straciłem tam dużo czasu na przystanku na mrozie.
    • Gość: Ja Komentarze sponsorowane? IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.02.06, 19:46
      Przecieram oczy jak czytam powyższe wpisy. ja na Łódzkim PKSie nie
      pozostawiłbym suchej nitki. To znaczy pozostawiłbym jedną - kupują troche
      niezłych używanych autobusów. A już twierdzenie o nieporównywalnym komforcie w
      zestawieniu z kolejami, nawet polskimi - no przepraszam...
      • Gość: jan Re: Komentarze sponsorowane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:42
        żeby dodzwonić się na informacje dzwoniłem dwa dni - łącznie chyba z tysiąc
        razy! ja zadzwoniłem pod tel fabrycznego (nie do rozkładu) to koleś powiedział
        że "nie chce mu się sprawdzać połączeń bo zajeło by mu to 5 min"
        większość połączeń to busy ciasne że nie da się usiedzieć 15min (oczywiści info
        na stronie tego nie obejmuje!) trasa jednego z połączeń - którym mam watpliwą
        przyjemność od czasu do czasu doświadczać - trwa 4h gdzie przy spokojnej jeździe
        samochodem zajmuje mi to 2h plus minus 15min - bo jeździ dookoła i zatrzymuje
        się w każdym "pcinie dolnym" (a płaci się od przejachanych kilometrów) ...i w
        efekcie przy dwuch osobach cena za paliwo do samochodu (8l/100km * 4zł) i bilet
        wyrównuje się
    • intruder Re: Kosztowna informacja z PKS 26.02.06, 13:22
      " Na tle innych miast Łódź wypada naprawdę dobrze - chwaliła Kluf."

Myślę, że nie powinno chodzić o to, jak się wypada na tle innych, tylko o to
      aby prowadzić jak najlepszą obsługę pasażerów. Nie tylko pod względem przewozu
      ale i dostępu informacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka