Dodaj do ulubionych

Problem z Omega Inkasso

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.15, 15:56
Witam,
mam problem z firmą windykacyjną Omega Inkasso z Lublina. Od kilku lat prowadzili windykację moich wierzytelności. Do końca 2014 roku było wszystko ok, przekazywali mi odzyskane środki od moich dłużników a ja regularnie opłacałem prowizje za usługę. Od tego roku kontakt z firmą Omega Inkasso urwał się, zamknęli biuro kilka tygodni temu bez żadnej informacji, nie odpisują na maile i nie odbierają telefonów. Moi dłużnicy wpłacają im nadal pieniądze a oni mi ich nie przekazują.... Co robić w takiej sytuacji? Mam windykować firmę windykacyjną?? Z całą pewnością jest wielu poszkodowanych klientów tej firmy? Może ktoś się odważy i wspólnymi siłami odzyskamy woje pieniądze.
Obserwuj wątek
    • tadusz03 Re: Problem z Omega Inkasso 21.05.15, 19:41
      Pana wierzytelności ? A to trzeba się do mnie zgłosić. Ja pomogę bo w temacie siedzę. Opisać sprawę Omega na stouz01@gmail.com . To tak robią jak Kruk . A później poszkodowani wierzyciele windykują Kruka i to skutecznie : ) . Śmiało pan napisze , ja panu pomogę .
      • mordimer.madderdin Re: Problem z Omega Inkasso 21.05.15, 20:01
        Co jeszcze człowieku mają ci napisać? Numer buta właściciela fw? Nic nie umiałeś doradzić na podstawie tego wpisu? To co ty w ogóle masz do powiedzenia?
    • mordimer.madderdin Re: Problem z Omega Inkasso 21.05.15, 19:59
      1. Wypowiedzenie umowy w trybie natychmiastowym wydaje się odpowiednim rozwiązaniem.
      2. Równolegle poinformować dłużników, że od tego i tego momentu, wpłat należy dokonywać na konto nr [...].
      3. Wtedy już na spokojnie poszukiwać firmy, pieniędzy, wyjaśnień i ewentualne wezwanie do zapłaty/sprawa w sądzie/policja.
    • Gość: szpak Re: Problem z Omega Inkasso IP: *.centertel.pl 24.05.15, 14:39
      Pismo sprzed tygodnia, że kupili mój dług. Chyba zmienili barwy.

OMEGA Wierzytelności NSFIZ Zamknięty
      reprezentowany przez zarządzającego
      Kredyt Inkaso S.A.
      Centrum operacyjne w Zamościu
      ul. Okrzei 32, 22-400 Zamość

Kredyt Inkaso S.A. działając jako zarządzający wierzytelnościami OMEGA NSFIZ Zamknięty...........
      Przelew wierzytelności z marca. Konto do wpłaty na OMEGA

Kredyt Inkaso S.A.
      02-672 Warszawa, ul. Domaniewska 39A
      KRS 0000270672 NIP 922-254-40-99
      • okpas Re: Problem z Omega Inkasso 22.07.15, 11:59
        Człowieku - zanim rzucisz takie oskarżenia sprawdź! Omega Wierzytelności NSFIZ ma tyle wspólnego z Omega Inkasso co Kant z kanciarzami.
        Kredyt Inkaso SA serwisuje długi Omega Wierzytelności kupione od Banku (mniejsza o to od jakiego) a Ty piszesz bzdury wprowadzajac ludzi w bład A moze dodatkowo nie umiesz się doliczyć swoich niespłaconych zobowiazań?

Myślenie nie boli....
    • Gość: VIRGO Oszuci z Omegi Inkasso IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.05.15, 13:50
      Podpisałem z nimi umowę przekazałem pieniądze i czekałem na zysk . Od 3 miesięcy brak jest kontaktu . Znam adres prezesa sanudenki i właściciela lewartowicza . Ponad 2 tygodnie temu zgłosiłem możliwość popełnienia przestępstwa na prokuraturze w lublinie . Jak jest więcej takich osób i niech się zgłaszają do prokuratury w lublinie na okopową .
      • Gość: xxxxx Re: Oszuci z Omegi Inkasso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.15, 09:34
        Zgłoszone wczoraj do Prokuraty, dziękuję za odzew .....
    • darios6 Re: Problem z Omega Inkasso 04.12.15, 17:02
      Widzę że nie jestem sam :( Również mam zawartą umowę z tą firmą.Umowę zawarłem z tą firmą 11.09.2014 i myślałem że będą dzwonić gdyby coś się ruszyło,ale telefonu żadnego nie było. Więc kilka dni temu postanowiłem zadzwonić na numer z wizytówki pana Directora Dariusza.N ,aby sprawdzić czy moja sprawa się ruszyła. Zdziwiłem się kiedy usłyszałem w telefonie "taki numer nie istnieje".Więc dzisiaj postanowiłem sprawdzić o co tu chodzi i wybrałem się do biura na ul.Chopina 14. Zdziwiłem się jeszcze bardziej jak pocałowałem klamkę,a w drzwiach widniejące przekazy pocztowe.
      Moja sprawa nawet nie ruszyła z miejsca i zostałem tylko z umową. Co w takiej sytuacji? Umowa zawarta z tą firmą idzie w niepamięć i szukać pomocy w innej firmie ? Która jest bardziej wiarygodna.Tylko teraz pytanie,która firma będzie bardziej wiarygodna i efektywna?
      Czy ktoś może mi w tej sprawie pomóc co robić ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka