Gość: Andrzej IP: *.toya.net.pl 08.03.06, 12:36 Czy od dziś Lublinek jest otwarty 24h? O ile pamiętam to chyba od 08-03-2006 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rk Re: Lublinek 24 h IP: 195.143.166.* 08.03.06, 16:18 Jak tak dalej pojdzie przy takim ruchu 3aeroplany/dobe i dyzur 24 godzinny , lotnisko przyniesie takie straty dla miasta ,ze miasto nie bedzie nic ale to nic inwestowac w jego rozwoj . Jak nie ma samolotow i paxow to na kim ma ono zarabiac - chyba nie na tych ktorzy przypadkowo wyladuja w Lodzi ze wzgledu na kiepska pogode w Wawie w ilosci max. 2-3 samolotow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Lublinek 24 h IP: *.forweb.pl 08.03.06, 16:37 i jeżeli do tego mozna dopowiedzic to proponuje poczytac dzisiejszy przegląg mediów - loty na wschód zagrożone ( jeszce nie polecialy samoloty a już sa zagrożone). Pisałem kila tygodni wczesniej że loty naszej prezydenckiej świty na wschod to propaganda. Przykro że życie potwierdza to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:17 zauważ ze na rentowność lotniska trzeba czekać nie odrazu wszystkie lotniska były rentowne wrecz lat potrzeba .. zanim ruch sie zrobi taki jaki chcemy. straty są nie ukniknione ale cuż ... wiecej samolotów = wiecej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Lublinek 24 h IP: 195.143.166.* 09.03.06, 11:02 Ja wiem ,ze na rentownosc trzeba czekac ale to nie znaczy zeby lotnisko bylo utrzymywane 24 h jak i tak zadnych samolotow nie ma - koszty ,koszty i jeszcze raz koszty. Straty beda milionowe dla miasta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 11:31 > Straty beda milionowe dla miasta . Straty, straty, straty... Pomyśl o korzyściach! Zaczynamy (powoli) się liczyć na lotniczej mapie Polski i nie stać nas na to żeby proces ten zahamować. Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Lublinek 24 h 09.03.06, 21:15 >Zaczynamy (powoli) się liczyć > na lotniczej mapie Polski i nie stać nas na to żeby proces ten zahamować. No niestety tutaj się z kolegą zgodzić nie mogę. Po pierwsze stwierdzenie, że zaczynamy się liczyć na lotniczej mapie Polski jest stwierdzeniem stanowczo na wyrost. Najbardziej pasowałoby tu to slowo: POWOLI (zbyt powoli). Jeśli chodzi o zahamowanie procesu to jak widać naszym władzom się to udaje. Moje pytanie, kiedy ostatnio zostało ogłoszone poważne i konkretne nowe połączenie lotnicze z Łodzi? Był to Dublin Ryanaira kilka miesięcy temu. O żadnym zmniejszaniu dystansu nie ma mowy. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legolas Re: Lublinek 24 h IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 09.03.06, 21:24 Niestety jest to smutna prawda zamiast dowiadywac sie o nowych polonczeniach z naszego lotniska chociaz raz w miesiacu, cisza i jest to bardzo niepokojace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś z retkini Re: Lublinek 24 h IP: *.forweb.pl 10.03.06, 08:59 Legolas niestety masz racje , za to mamy ciągłe wymiany personalne i "trafne" decyzje. Propozycje loty firmy Sky to nieporozumienie "padnie" to przed jej uruchomieniem ( koszty przelotow ). Ciekawie jak bedzie sie tłumaczyc z odwolań fimra Center... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Lublinek 24 h IP: *.toya.net.pl 10.03.06, 09:12 dla mnie rozwój lotniska jest chyba największą inwestycją w to miasto za mojego życia. Niestety przyszło mi żyć w takich czasach, że Łódź zaczęła się cofać. Moim skromnym zdaniem to własnie lotnisko da nam najwięcej korzyści i na nim władze Łodzi powinny się skupić przy zarządzaniu i promowaniu naszego miasta. Ale jak padnie to co sie zaczęło, czyli Lublinek w najbliższym czasie nie ogłosi nowych połączeń to spotka go za jakiś czas los dworca kolejowego Łódź- Chojny. i chyba nadejdzie czas, aby wsiąść w ostatni samolot i wyjechać daleko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Lublinek 24 h IP: 80.51.47.* 10.03.06, 09:40 Ja cały czas się zastanawiam jak to możliwe, że co chwile (np na forum) słychać o nowych połączeniach, a tu nic...Nawet nie wiecie jaki ból rozdziera prawdziwego pasjonata lotnictwa i lotniska gdy po odocie Ryana(ów) gasną światła na pasie, lotnisko pustoszeje i jest taka przenikliwa cisza...Niedawno pojechałem po lądowaniu na 07 by stamtąd sfocic starty 2 benków. Auto zostawiłem na 25 po powrocie wyglądało to strasznie....Nikogo już nie było...na lotnisku jaki wokół niego, panowała po prostu grobowa cisza....wyglądało to tak jakby w jednej chwili zamarło życie....To bardzo smutne...:( A szans nie widać na poprawę stanu rzeczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Lublinek 24 h IP: *.toya.net.pl 10.03.06, 10:18 boje się, że nadejdzie taki czas, że zabiore za jakieś 20 lat swoje wnuki i powiem im tak: widzicie maluszki, tu kiedyś było lotnisko i spróbujcie sobie wyobrazić że był czas kiedy na płycie stały 2 benki. A one mi odpowiedzą: dziadku, wzruszyła nas twoja historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:25 czy Łódz stała sie z roku na rok 1 mln miastem ?? czy okęcie od pierwszego dnia działania miała 6mln paxów ?? czy z roku na rok wybudowano CKM ? odpowiedz sobie na te pytania nieoczekuj cudów przy takim terminalu to jurz jest sukces ze tyle połączeń jest zauwasz ze niestoimy w miejscu ciagle coś dokupujemy nowe projekty pomysły itd Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Lublinek 24 h 12.03.06, 13:43 No ale ten nasz terminal przez 90% dnia stoi pusty - Ryanairki odlatuja rano a potem nie dzieje sie nic az do nastepnego ranka kiedy przylatuja nastepne Ryanairki. Absolutnie jest miejsce na inne polaczenia nawet przy tym naszym blaszaku tymczasowo (ponoc!) wybudowanym... :) Pozdrawiam cie, maxxman :) Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Lublinek 24 h 12.03.06, 13:45 I to przeciez tez nie codziennie bo Rayanirek z Nottingham przyfruwa tylko we wtorki, czwartki i soboty :) Czyli raz sa dwa Benki na dobe, a raz jeden. Miejsca na inne benki w ciagu dnia jest mnostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 15:27 zeby benki innych lini przylatywały potrzeba nie blaszaka a normalnego terminalu odpowiedniego sprzetu na lublinku i konkretnych udogodnien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Lublinek 24 h IP: *.intersoft.pl 20.03.06, 15:34 Pewnie masz rację. Ten blaszak był zbudowany dla Ryana. Akurat on się na takie rozwiązanie zgodził. Inne linie mogą mieć większe wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:30 bo mają wyzsze wymagania niz niskokoszowa linia tnąca kase na wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Lublinek 24 h IP: *.intersoft.pl 21.03.06, 08:24 Więc trzeba budować nowy terminal. Chyba, że decydujemy się mieć tylko Ryana i być zdani na jego łaskę i niełaskę. Ale to się wiąże z tym, że jak mu się coś nie spodoba to zabierze swoje benki i sobie pójdzie a my zostaniemy z szybowcami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lublinek 24 h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 11:50 nowy terminal potrzebny od dziś jak przyjde do domu zrobie wątek z zdjeciami jak wyglądaja terminale w UE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:16 doskonały przykład co zrobił TVN i exprross z ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś z retkini Re: Lublinek 24 h IP: *.forweb.pl 10.03.06, 16:40 co ma piernik do .....Jeżeli włodarze miasta tak sie zangażowali i nic z tego nie wychodzi to mam pytania: czy mamy dobrych naszych szeryfów, czy to może jedynie propaganda (bo wybory tuż , tuż,) czy nie jest potrzebna nowa strategia dla naszego lublinka ( pisali Panstwo o konieczności zaanagażowaniu firmy profesjonalnej), czy władza jest gotowa przznawać sie do błędów itd., itd. Rozwój lotniska jest nas mieszkańców tego miasta potrzebny jak tlen.Ale nie przy udziale takich "specjalistów" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:44 czy ty uwazasz ze połączenia sa z dnia na dzien ??? niemamy sporo zeczy infrastruktyry niezganiaj na władze zaden rzad w polsce niezrobił to co nasza władza w takim tępie utworzyć lotnisko zobacz jaka batalia planuje być w innych lotniskach modlin kielce białystok co tam zdziałali ??? JEST TO POWÓD DO DOMY ZE W TAK KRUTKIM CZASIE tyle zeczy zrobiono w naszym kraju !!!!nam sie udało innym nie Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: Lublinek 24 h 12.03.06, 12:37 matej błagam wrzucaj tekst do Worda zanim opublikujesz go na forum, bo - jak rany - oczy mi krwawią od tych błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 19:41 Spokojnie, jesteśmy widoczni na mapkach największego (lub prawie największego) niskokosztowca, na Lotniskach pojawiamy się w rozkładach, zagraniczni Polakowie też zaczynają nas widzieć. Na różnych portalach tematycznych jest wreszcie Łódź. Rośnie świadomość tego, że w Łodzi mamy wreszcie port lotniczy. I o to przecież chodzi. Będzie lepiej, a to że nie ma w trej chwili żadnych nowych kierunków... Panie i panowie, przecież w perspektywie mamy przebudowę portu! Rozbudowa pasa, budowa od zera nowej infrastruktury. Ja nie wiem jak oni to zrobią bez wstrzymywania ruchu na Lublinku. Może rozmowy z przerwoźnikami są prowadzone ale dotyczą np. jesieni? Odpowiedz Link Zgłoś
an21drzej Re: Lublinek 24 h 12.03.06, 12:55 i jeszcze jedno - same władze portu, czy będą to obecne, czy nowe nic nie zdziałają w temacie innych przewoźników i innych połączeń bez poparcia i finansowego i medialnego przez władze miasta - a te chyba nie za bardzo dostrzegają korzyści jakie dla samego miasta może przynieść w przyszłości port lotniczy tu w Łodzi a nie pod Warszawką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lublinek 24 h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 15:29 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: Lublinek 24 h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:35 Dobry początek pracy na 24h www.pasazer.com/czytaj.php?lp=1462&a=12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Lublinek 24 h IP: *.toya.net.pl 21.03.06, 09:28 Zgadzam się z przedmówcami, że z dnia na dzień ani WAW, ani POZ czy WRo nie miały tak dużego ruchu jak obecnie. Nie możemy wychodzic z zalożenia, że oni mają kilkadziesiąt połączen, my kilka bo nasze lotnisko otwarto dopiero lub już pół roku temu, ale..... no właśnie ale. Problem polega na tym że tamci mają zdecydowanie większy PRZYROST niż ŁÓdź. Moim skromnum zdaniem najtrudniej powinno byc pozyskac pierwszego przewoźnika. On już jest. Następni powinni ustawiac się w kolejce. A ich nie ma. Linie obecnie obsługujące połączenia lub mające wkrótce je uruchomic nie utrzymają lotniska. Wyobrażcie sobie sytuacje gdyby Rayan się wycofał, ogłosił upadłośc lub z innych przyczyn przestał latac z Łodzi. Czyja to wina- nie wiem. Jednak skoro przewoźnicy nie zgłaszają sie do władz, to władze powinny im wyjsc z jakimiś propozycjami, ulgami itp albo poczekac z rozbudową Łublinka jakies 20 kolejnych lat a przeznaczone pieniądze na lotnisko skierowac chociażby na drogi. Przy naszym lokalnym patriotyzmie musimy sie zastanowic, do czego nasze lotnisko jest potrzebne. Bo jezeli tylko do przewożenia osób pracujących w Anglii to i tak sie nie rozwinie przy najlepszej woli ludzi ze stowarzyszenia, władz i wszystkich Łodzian. Brakuje mi linii takich jak Wizz, Sky Easy, .... Martwi mnie to że od pewnego czasu patrzę na lotnisko z pesymizmem, choc początkowo z radoscią wierzyłem w jego rozwój. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś