Dodaj do ulubionych

Znaleźli egzaminatorów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:33
Sprawdzałam matury z języka polskiego w ubiegłym roku.To było straszne,
zajęte trzy weekendy maja, ciągły nadzór ze strony koordynatorów, stres i
skoszarowanie jak w wojsku.A wszystko za marne grosze,które wpłynęły na moje
konto dopiero w sierpniu. W tym roku powiedziałam dziękuję, tyle zarobię w
prywatnym liceum na ustnej maturze w jedną niedzielę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Optymista Re: Znaleźli egzaminatorów IP: *.toya.net.pl 03.04.06, 23:02
      Zgadzam się z Panią. Praca egzaminatorów jest odpowiedzialna, wymaga dużej
      wiedzy merytorycznej, specjalistycznych umiejętności i maksymalnej
      koncentracji. A wynagrodzenie - żenująco małe, po prostu śmieszne. Czy
      egzaminator musi być siłaczką? Nie chcę być złym prorokiem, ale może się już w
      najbliższym czasie okazać, że Szanowna Komisja będzie sama sprawdzać prace, no
      niewątpliwie pomogą metodycy, liderzy i kilku przyjaciół, ale wtedy maturzyści
      będą musieli czekać na wyniki egzaminu nie kilka tygodni lecz parę miesięcy.
      • Gość: xyxx Re: Znaleźli egzaminatorów IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 04.04.06, 16:18
        Ja dziwię się, że jeszcze w Polsce to całe szkolnictwo nie rozsypało się.
        Budynki jednak już zaczynają się rozsypywać. To wstyd i hańba, porównywać nas
        do któregoś z krajów zachodnich czy np. Kanady jak ktoś napisał wcześniej.
        Przecież tam nauczyciele zarabiają kilkakrotnie więcej niż my. Powinniśmy jak
        górnicy walczyć o swoje prawa i podwyżki z kamieniami na Warszawę a nie po raz
        setny ZNP wysyła dyplomatyczne pisemka do ministerstwa. Jaka płaca taka praca-
        oby do przodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka