Dodaj do ulubionych

Gdzie na ROLKI?

11.04.06, 23:30
Witam,

Stałem się szczęśliwym posiadaczem rolek :) Niestety jazda w Polsce na rolkach
to ciężkie zadanie. Czy gdzieś w okolicach Widzewa, albo nawet dalej jest
jakieś super miejsce na rolki?
Obserwuj wątek
    • uerbe Re: Gdzie na ROLKI? 12.04.06, 07:19
      krzykowal napisał:

> Witam,
      >
      > Stałem się szczęśliwym posiadaczem rolek :) Niestety jazda w Polsce na rolkach
      > to ciężkie zadanie. Czy gdzieś w okolicach Widzewa, albo nawet dalej jest
      > jakieś super miejsce na rolki?

Na samym Widzewie to murki pod XXXII LO i poręcze pod Biedronką obok, dalej California na Zarzewie, a już zupełnie nie na Widzewie ale stosunkowo niedaleko to Hotel Centrum i ASP. A jesli o inne rolki chodzi to chyba tylko Zdrowie.
      • krzykowal Re: Gdzie na ROLKI? 12.04.06, 09:38
        > Na samym Widzewie to murki pod XXXII LO i poręcze pod Biedronką obok, dalej Cal
        > ifornia na Zarzewie, a już zupełnie nie na Widzewie ale stosunkowo niedaleko to
        > Hotel Centrum i ASP. A jesli o inne rolki chodzi to chyba tylko Zdrowie.

Chodzi mi raczej o takie trasy do jeżdżenia - murki i poręcze to nie dla mnie :)
        Czyli długie dobre odcinki utwardzonych ulic i ścieżek, gdzie nie ma za bardzo
        samochodów :)
        • dziad_borowy Re: Gdzie na ROLKI? 12.04.06, 09:40
          I gdzie nie ma za bardzo kostki.
          Dzierżżż!!!
    • zmudziaczek Re: Gdzie na ROLKI? 12.04.06, 13:03
      Na Zdrowie to raczej na rolki się nie wybieraj, bo kiepskie są tam te dróżki,
      popękany asfalt zupełnie się do tego nie nadaje. Według mnie najfajniej się
      jeździ w nocy, na Widzewie chyba jest mnóstwo ulic i uliczek, np. Lodowa, tylko
      dobrze jest ubrać się odblaskowo.
      Swojego czasu jeździłam nocą po Teofilowie przemysłowym, myślę, że Widzew jest
      mniej więcej podobny.
      • krzykowal Re: Gdzie na ROLKI? 12.04.06, 15:36
        Według mnie najfajniej się
        > jeździ w nocy, na Widzewie chyba jest mnóstwo ulic i uliczek, np. Lodowa, tylko
        >
        > dobrze jest ubrać się odblaskowo.

Niby tak. U mnie na osiedlu i tak jest nieźle - ale czuję niedosyt. A to jakiś
        samochód, a to człowiek, piesi. Poza tym po pół godzinie jeżdżenie w kółko się
        nudzi. Słyszałem, żę podobno śccieżka rowerowa w Łagiewnikach jest niezła do
        tego celu. Muszę sprawdzić :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka