Dodaj do ulubionych

2 razy "teatr" odwołany!

22.04.06, 16:30
w ostatnim miesiącu dwa razy odwoływano w Sieradzu imprezy. raz kabaret "Paka"
i ostatnio tzn dziś " Z rączki do rączki" mimo licznych plakatów chęć zakupu
biletów zgłosiło zdaje się tylko kilkanaście osób! Czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • sieradzak Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 17:18
      tobag napisał:

> w ostatnim miesiącu dwa razy odwoływano w Sieradzu imprezy. raz kabaret "Paka"
      > i ostatnio tzn dziś " Z rączki do rączki" mimo licznych plakatów chęć zakupu
      > biletów zgłosiło zdaje się tylko kilkanaście osób! Czy to prawda?

Nie wiem, ale może plakat na UM został przez ludzi źle zinterpretowany ? ;)
      • tobag Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 17:47
        Chodziło mi o to, że narzekamy, że nic się nie dzieje a skoro juz coś jest
        organizowane to nie znajdzie się 100- 200 osób chętnych dodatkowo jesli trzeba
        30 zł zapłacić.
        • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 17:57
          No niestety o tym juz gadalismy kilkanascie razy i wlasnie....i co z tego
          wszyscy sa swiadomi tego ale co z tym zrobic?
          • tobag Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 18:30
            Coś mi sie kojarzy, że do parku na imprezy przychodzi wiele osób raz nawet
            serwowano darmowe piwko. Może wyjściem z impasu byłoby serwowanie piwa w
            teatrze- taka nowa sieradzka tradycja :)
    • ksiestwokaliskie Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 17:21
      a szkoda, bo to dobry spektakl naszego kaliskiego teatru. Czyżby naprawdę nie
      było zainteresowania?
      • sieradzak Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 17:51
        ksiestwokaliskie napisał:

> a szkoda, bo to dobry spektakl naszego kaliskiego teatru. Czyżby naprawdę nie
        > było zainteresowania?

Smutne to i prawdziwe. Wiele razy i w wielu wątkach te sprawy wracają. Powodów
        jest wiele przykładowe:

1. Sytuacja materialna ludzi
        2. Zupełny brak wsparcia kultury i aktywizowania w tym zakresie ludzi już od
        najmłodszych lat.
        3. Długoletnie złe zarządzanie "teatrem" w Sieradzu, być może obecne władze,
        będą czyniły to lepiej, ale myślę, że na efekty trzeba będzie długo czekać.

Tu plakaty nie wystarczą ;(
        • ksiestwokaliskie Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 18:51
          Myślę, że chyba najbardziej pasuje tu punkt 2.

Spójrzcie na repertuar 46.Kaliskich Spotkań Teatralnych:
          www.teatr.kalisz.pl/repertuar_kst.htm
          Bilety od 30 do 70 zł za...jedno przedstawienie. A po rozpoczęciu festiwalu
          biletów od lat nigdy nie ma.
        • hajdana Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:13
          sieradzak napisał:

> 2. Zupełny brak wsparcia kultury i aktywizowania w tym zakresie ludzi już od
          > najmłodszych lat.

no chyba nie zupełnie tak, bo jak można się dowiedzieć z mediów:
          www.7dni.nasze.pl/test3/news.php?id=728
          ;)
          • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:15
            Hmmm myślę że o inna gałąź aktywizacji kulturalnej chodziło. Generalnie to w z
            młodzieża jest tak że sama z siebie do teatru nie pojdzie, dopiero jak w ramach
            lekcji, nie trzeba siedziec w klasie to wtedy owszem pojda.
          • sieradzak Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 13:48
            hajdana napisała:

> sieradzak napisał:
            >
            > > 2. Zupełny brak wsparcia kultury i aktywizowania w tym zakresie ludzi już
            > od
            > > najmłodszych lat.
            >
            > no chyba nie zupełnie tak, bo jak można się dowiedzieć z mediów:
            > www.7dni.nasze.pl/test3/news.php?id=728
            > ;)

Wiem, mam przedszkolaka w domu ;) Dobre i to, szkoda tylko, że oferta jest tylko
            dla przedszkolaków, być może za jakiś czas to zaprocentuje ;) Jednak jak pisałem
            na zmianę obecnej sytuacji przy faktycznie dobrej woli i chęci obecnych władz
            MDK, trzeba będzie długo czekać. Te przedzkolaki nie pójdą teraz same do teatru
            nawet jakby chciały bo skąd wezmą na bilecik ;)

Te trzy punkty które tak ogólnie napisałem wcześniej to w zasadzie naczynia
            powiązane. Bo co z tego, że przedszkolaki urosną i będą chciały chodzić do
            lepiej prowadzonego MDK-u jak, nie daj Boże, będą na zaisłku dla bezrobotnych,
            albo będą zasuwać w Angli, Irlandii czy innym miejscu na świecie ?

Spełnienie tych trzech elementów razem daje szanse na ... zmianę obecnej sytuacji.
    • farbenheit Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 17:25
      Zaiste smutne to...
      • szaramysza9 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:06
        Ja za teatrem nie przepadam, a jeśli już, to jakiś wybitny teatr, znane
        nazwiska, a nie prowincjonalne.
        • tobag Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:10
          acha niby szaramysza ale nic zwyklego nie lubi?
          • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:13
            taaa ona tak ma. Zawsze coś z pompą musi być;) Szara skoro ty tylko wybitne
            nazwiska raczysz ogladać, podziwiać to napisz nam gdzie ostatnio i kiedy byłaś
            i na czym takim wybitnym?
            • szaramysza9 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:16
              W teatrze rzadko bywam i nie wstydzę się tego-po prostu zasypiam;)
              A ostatnio byłam 3 lata temu, nie wiem czy wybitne, "Stracone zachody miłosci"
              Szekspira, a występował m.in. mój kolega z liceum, ale on jednak wybitny nie
              jest, bo gra teraz tylko w serialach;)
          • szaramysza9 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:13
            No niestety, na przekór;)
            • tobag Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:16
              proponowałbym zmianą z szaramysza9 na złotolwowska102
              • szaramysza9 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:17
                Wiesz, nie wiem o co pretensje, przyzwyczajona jestem do pewnego poziomu,
                którego w S. nie znajduję i tyle:)
                • tobag Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:21
                  w taki razie proponowałbym złotolwowska-New-York-102 też ładnie a od razu wiemy,
                  że to osoba ceniąca rzeczy niezwykłe, niebanalnego pochodzenia a jednoczesnie
                  przywiązana do korzeni ;)
                • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:25
                  szara ale hmmm to ze pojdziesz do innego niż powiedzmy Teatr wielki w Wawie,
                  nie oznacza ze sie upodlisz. Czasem warto "zaryzykować" a nóż widelec miło się
                  zaskoczysz ;)
                  Ja przyznam ze tez nie chodze za czesto do teatru bo po prostu nic nie trafia w
                  moj gust co nie oznacza ze pojde np na Carmen jedynie w wydaniu znanych
                  nazwisk, rownie dobrze mogliby wystepowac jacys "prowincjonalni" aktorzy i tez
                  mogloby mi to sie spodobac.
                  Obecnei wyczekuje V symfoni Bethovena w Filharmonii Łódzkiej co nie oznacza ze
                  gdyby w naszej Szkole Muzycznej nie było koncertu Bethovenowskiego to bym ni
                  eposzła.
                  • szaramysza9 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:36
                    Od razu upodlenie;)
                    • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 19:39
                      no tak to zabrzmiało ;)
                  • tobag Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 20:28
                    Aaaa Ludwig van Beethoven - każdy by posłuchał. A przy okazji jeżdżąc do Łodzi
                    do Silverscreen`a zawsze spotykam kogoś z Sieradza, może sieradzanie nie lubią
                    imprez sieradzkich w sieradzkim teatrze też można obejrzeć film.
                    • szaramysza9 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 17:26
                      To po co jeździsz do Łodzi, skoro tak zadowolony jesteś z sieradzkiej oferty?
                      A może powiesz jakie dobre tytuły ostatnich miesiecy były do obejrzenia w
                      Sieradzu?
                      • tobag Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 22:07
                        Często jeżdżę do Łodzi przyznaje. Jestem też na wszystkich imprazach sieradzkich:)
                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 21:16
                    paenka napisała:

> Obecnei wyczekuje V symfoni Bethovena w Filharmonii Łódzkiej co nie oznacza
                    ze
                    > gdyby w naszej Szkole Muzycznej nie było koncertu Bethovenowskiego to bym ni
                    > eposzła.

Przypominam, że najbliższa Wam szkoła muzyczna II st. znajduje się w Zduńskiej
                    Woli :P

V symfonii Beethovena w tym sezonie nie będzie. I coś nieuważnie wyczekujesz,
                    bo była rok temu. Grała orkiestra Akademii Muzycznej.
                    • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:04
                      Widocznie była wtedy kiedy mnie w Łodzi nie było ;)
                      No ale co z tego ze II stopnia jest w Zdunskiej? Ty myslisz ze w I stopnia nie
                      grywaja takich utworków?
                      • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:05
                        No symfonii na pewno nie :P No i nic, czego warto byłoby słuchać.
                        • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:13
                          Symfoni nie trzeba wcale zagrac w calym garniturze. Zdziwie cie bo w pierwszej
                          klasie I stopnia juz mialam okazje grac IX symfonię ;)

>No i nic, czego warto byłoby słuchać

Oj zdziwilbys się ;) Zreszta nie musisz uczeszczac na koncerty uczniowskie ;)
                          Odbywają się tam również koncerty nie tylko uczniów.
                          • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:14
                            > Symfoni nie trzeba wcale zagrac w calym garniturze. Zdziwie cie bo w
                            pierwszej
                            > klasie I stopnia juz mialam okazje grac IX symfonię ;)

No więc wybitny poziom macie w Sieradzu jeśli dzieciaczki z I stopnia szkoły
                            muzycznej wykonują IX symfonię ;P
                            • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:15
                              No widzisz!
                              • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:16
                                Soliści w finale też ze szkoły muzycznej? ;)
                                • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:17
                                  zależy w jakim finale
                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:18
                                    Miałem na myśli orgazm.
                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:18
                                    Oczywiśce w finale symfonii! ;P
                                    • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:20
                                      delahalle napisał:

> Soliści w finale też ze szkoły muzycznej? ;)

> Oczywiśce w finale symfonii! ;P

Zasadniczo brak mi orzeczenia w twojej wypowiedzi wiec nie potrafię się
                                      ustosunkować.
                                      • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:21
                                        Jest domyślne.

> > Soliści w finale też (SĄ) ze szkoły muzycznej?
                                        • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:26

> Jest domyślne.
                                          >
                                          > > > Soliści w finale też (SĄ) ze szkoły muzycznej?

No dobrze, bardzo dobrze - moze dla ciebie. To jeszcze dopełnij to zdanie bo
                                          własciwie to nie wiem o co chodzi i do czego sie odnosi?
                                          • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:27
                                            Czy soliści śpiewający w finale IX symfonii L.van Beethovena też byli uczniami
                                            szkoły muzycznej I stopnia w Sieradzu.
                                            • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:31
                                              Ale człowieku czy ty sobie wyobrazasz ze te dzieci cala symfonie jednym
                                              rozmachem prezentują/ Hehehhhehehe Symfonie mozna podzielic na mniejsze
                                              fragmenty. Po za tym, gdy jest partia dla solistów to takowi sa rowniez w
                                              szkole muzycznej, chór tez jest. Swoja droga to pamietam jak kilka razy do WAS
                                              do Kalisza jechalismy z występami jakos zaproszeni.
                                              • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:33
                                                buehehehe osoby mi sie pomerdlay :D sory
                                                nie do WAS, do WAS do piotrkowa bysmy nie pojechali :D
                                              • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:34
                                                Chór szkoły muzycznej I stopnia nie wykona IX symfonii, solistów (sopran, alt,
                                                tenor, bas) NIE MA w szkole muzycznej I stopnia.
                                                • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:35
                                                  Przepraszam czy ja napisalam ze wykona? Napisalam ze jesli jest taka
                                                  potrzeba :DZ reszta do chóru należa nie tylko uczniowe obecni :]
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:37
                                                    Jak będzie choćby części IX symfonii Beethovena przez uczniów szkoły muzycznej
                                                    I stopnia to daj znać bo będzie to sensacja na miarę kraju ;P
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:38
                                                    delahalle napisał:

> Jak będzie WYKONANIE choćby części IX symfonii Beethovena przez uczniów
                                                    szkoły muzycznej
                                                    > I stopnia to daj znać bo będzie to sensacja na miarę kraju ;P
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:39
                                                    no daje ci znac ze ja wykonalam czesc ;) i to w pierwszej klasie, ale to nie
                                                    byla zadna sensacje bo mo moje umiejetnosci w porownaniu z umiejetnosciami
                                                    innych to pikuś. ;)
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:42
                                                    Sama wykonałaś? To chyba na kibordzie ;>
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:43
                                                    Nie słoneczko na fortepianie ;)
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:44
                                                    To grałaś wyciąg symfonii a nie symfonię :P
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:45
                                                    CHyba obciąg !
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:47
                                                    paenka napisała:

> CHyba obciąg !

Pewnie też, ale w twoje życie seksualne nie wnikam ;P
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:47
                                                    Kilka postow wczesniej zaczales. Wiec badz chociaz konsekwenty.
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:49
                                                    paenka napisała:

> Kilka postow wczesniej zaczales. Wiec badz chociaz konsekwenty.

No jeśli chcesz. Więc jak to było, opowiedz :P
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:50
                                                    Nie było a bywa ;)
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:51
                                                    No jak było ostatnim razem.
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:53
                                                    Nieee no cos ty., nie w tym temacie, a poza tym tata czyta ;)
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:56
                                                    To załóżmy nowy temat. "Seks oralny w Sieradzu" :P
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:46
                                                    widze ze w obliczu braku argumentow pojawiaja sie proby sciagnieci a tematu do
                                                    niescislosci slownych. Nie mam ochoty sie z toba droczyc w tym temacie.
                                                    RIP
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:47
                                                    A ja nie mam ochoty rozmawiać z osobą niekompetentną w temacie :P
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:48
                                                    Niekompetentny to chyba jestes TY! Gardziołku moj kochany.
                                                    Zrobilam mała podpuchę i jakos jeszcze sie nie skapnąłeś, wiec niekompetencja
                                                    to sie wykazujesz TY najdroższy.
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:50
                                                    To wytłumacz ciemnemu człowiekowi na czym polegała podpucha.
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:50
                                                    Wybacz nie mogę ;) Będe sie tym upajała po wieki ;)
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:53
                                                    A w dziedzinie symfonii na pewno jestem bardziej kompetentny od ciebie.
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:53
                                                    No zapewne!
                                                • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:38
                                                  Nastepna sprawa, kto ci powiedzial ze nie ma sopranu, altu, basu, tenora w
                                                  szkole I stopnia? Moze u was o ile u was jest szkola muzyczna ;) u nas nawet
                                                  flażoletem potrafią śpiewać :D
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:40
                                                    rotfl :D
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:41
                                                    U was jest sopran, alt, bas i tenor w szkole muzycznej I stopnia, a u nas jest
                                                    metro :P
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:42
                                                    przykro mi ale to nie podpucha ;)
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:43
                                                    Chyba bym słyszał o tym cudzie, a nie obiło mi się o uszy ;>
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:44
                                                    Bo ja tak skromnie jedynie w ramach rozegrania moich zastalych paluszkow pod
                                                    okiem nauczycielki ;)
                                                  • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:46
                                                    paenka napisała:

> Bo ja tak skromnie jedynie w ramach rozegrania moich zastalych paluszkow pod
                                                    > okiem nauczycielki ;)

Mówię o tych śpiewakach - solistach z waszej szkoły :P
                                                  • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:47
                                                    A ty dalej swoje. Czytaj ze zrozumieniem a nie to co chcialyby twoje zmeczone
                                                    oczy widziec.
                            • paenka Re: 2 razy "teatr" odwołany! 22.04.06, 23:16
                              Zdziwko??!!
                • tobag Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 14:55
                  Czytasz co napisała Wielkopolska! Na następnym przedstawieniu w Sieradzu
                  meldujesz sie w pierwszym rzędzie nawet jeśli będzie to przedstawienie Teatru z
                  Koziej Wólki. Upomnij sie u mnie o bilety.
                  • ulka82 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 17:17
                    Czy i ja mogę upomnieć się o bilety w pierwszym rzędzie?
                  • szaramysza9 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 17:28
                    Do mnie to piszesz?
    • delahalle Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 00:03
      I Malwinka poszła spać ;)
    • wielkopolskawschodnia Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 14:26
      szaramysza9 napisała: "Ja za teatrem nie przepadam, a jeśli już, to jakiś
      wybitny teatr, znane nazwiska, a nie prowincjonalne."

Jeśli takie stanowisko wobec sztuki teatralnej zajmuje większość potencjalnej
      sieradzkiej publiczności, to nie dziwcie się proszę, że spektakle w Sieradzu
      skazane są na niebyt...

Powtórzę tu teraz rzecz banalną, ale być może wymaga ona powtórzenia. Otóż
      teatr sam w sobie ma niewiele wspólnego z gwiazdorstwem, ze sztuką masową, czy
      z serialami telewizyjnymi, w których od czasu do czasu pojawiają się znani tzw.
      szerokiej publiczności aktorzy (a znani właśnie dlatego, że tam się pojawiają,
      bo to taki rodzaj samonapędzającego się circulus vitiosus). Teatr wymaga bowiem
      zaangażowania publiczności, dodajmy - publiczności w pewnym stopniu teatralnie
      wyrobionej. Nie ma misterium teatru, kiedy nie ma emocjonalnie zaangażowanego
      widza. To tyle na ten temat.

W kraju o tak bogatym dorobku teatralnym jakim jest Polska nie ma w zasadzie
      teatrów prowincjonalnych. Najwybitniejsze przedstawienia teatralne powstają
      zarówno w Warszawie, Krakowie czy Łodzi, jak i w Toruniu, Kaliszu, czy Legnicy
      (proponuję poczytać czasem "Teatr").

Jeśli fraza "a nie prowincjonalne" miała dotyczyć teatru w Kaliszu, to
      chciałbym przypomnieć, że przedstawienia tego teatru od szeregu lat uznawane są
      za reprezentatywne dla całego teatru polskiego, cieszą się uznaniem krytyki
      teatralnej i zajmują czołowe miejsca w tzw. rankingach (wspomnę choćby nagrody
      przyznawane przez wymieniony już wyżej "Teatr", który w zeszłym roku nagrodził
      tylko jedno wielkopolskie przedstawienie - zrealizowane właśnie w teatrze w
      Kaliszu).

Jeśli jednak ktoś chciałby podziwiać tylko teatralne gwiazdy, to może to czynić
      podczas KST (przedstawienia krajowe) i COMET (teatry zagraniczne: praskie,
      budapeszteńskie, etc.).
      -----
      • szaramysza9 Re: 2 razy "teatr" odwołany! 23.04.06, 17:24
        Sorry, ale ja sieradzką publicznością nie jestem!
        I tyle:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka