Dodaj do ulubionych

Łowcy głów z Manufaktury

IP: *.34.rev.vline.pl 02.05.06, 00:21
>> Pracownice odeszły. - Mało eleganckie zagranie.

Natomiast kiedy zatrudnia się człowieka za najniższą krajową i jeszcze
przymusza się go do pracy w nadgodzinach za darmo i wogóle nazywa nierobami i
darmozjadami to jest eleganckie.
Jak paniusia chciałabyć elegancka to mogłaby pracownicom podwyższyć pensję.
Obserwuj wątek
    • Gość: jinx Re: dokladnie IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 02.05.06, 00:38
      podbijcie im pensje o 25% i zostana u was. to jest proste jak kij.
      • dziad_borowy Słusznie 02.05.06, 01:53
        Nie widze problemu. To jest rynek. Nauczcie sie bubki pracodawcy, ze to pojecie
        odnosi sie nie tylko do towarow ale takze pracownikow.
        Dzierżżżż!!!!
    • Gość: cezar Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 00:41
      nie inaczej!
      • Gość: robol Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.klienci.komunix.pl 02.05.06, 07:42
        Wreszcie prawo rynku zaczyna działać na korzyść pracownika (popyt na wykwalifikowaną kadrę przewyższył podaż) i już "biznesmenom" do siedmiu boleści się nie podoba. Zacznijcie dbać o pracownika i już. Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących.
    • Gość: Bardzo dobrze! Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: 82.108.110.* 02.05.06, 09:33
      Moze w koncu zaczna szanowac pracownikow, traktowac ich jak ludzi a nie jak
      niewolnikow.
    • Gość: z jedynka bo tanio Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:04
      i bardzo dobrze!!!!!!!!! :D :D :D
      • profes79 Re: Łowcy głów z Manufaktury 02.05.06, 10:06
        "dumping cen"? Po prostu pracownik idzie tam, gdzie lepiej płacą. I bardzo
        dobrze - wreszcie zaczęło być tak, że to pracodawca walczy o pracownika, a nie
        pracownik o prace. Oby to sie utrzymalo...
    • Gość: Marcino A podobno w Łodzi bezrobocie IP: *.rainbownet.pl / *.rainbownet.pl 02.05.06, 10:11
      Hmmm
      • Gość: polaczek dumping płac??? hehhe to dobre..normalność idzie!! IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 11:00
        normlamość a nie żaden dumping
    • krzykowal W końcu normalność! 02.05.06, 11:32
      I bardzo dobrze, że tak jest. To sie nazywa RYNEK PRACY. I na nim się podkupuje
      najlepszych pracowników. A sprzedawcy z Galerii (ci, którzy się skarża) sa dupy,
      że nie potrafia zatrzymać swoich pracowników, ba nie potrafia tym bardziej temu
      przeciwdziałać.
    • Gość: zgadzam się! Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 12:07
      mam nadzieję, że to samo będzie na pietrynie gdzie w co drugiej knajpie szukaja
      kelnerek i kucharzy.

Wiadomo, że jak ktos ma biegać między stolikami 12 godzin, albo szaleć na
      zmywaku to woli męczyć się za funty, a nie za 2,5 zł za godzinę! To ja w liceum
      za roznoszenie ulotek dostawałam piątkę, a te biedne kelnerki dwa razy mniej. W
      życiu by6m nie poszła pracować za tyle kasy:/
    • Gość: Leon Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.toya.net.pl 02.05.06, 12:27
      Nareszcie pracodawcy szukaja wykwalifikowanego personelu, myślę, że Ci co
      inwestowali w swójrozwój im pracowali dobrze maja satysfakcję. Zastanawiam się
      co na to włodarze miasta, którzy cały czas blokują Manufakturę zabierając
      obywatelom miasta pracę i środki na utrzymaie. Za ich kadencji bezrobocie
      spadło zaledwie o kilka procent, a pauperyzacja ludności wzrosła. Zresztą co
      to za włodarze, skoro nie są w stanie sprawić, aby MPK funkcjonowało
      prawidłowo, żeby ći co płacą podatki na nich mogli dojechać punktualnie do
      pracy.
      • Gość: leon nowy leon?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:38
        mam nadzieje że mnie nie klonujesz!!

a co do MPK....i tak działa prawei najlepiej w Polsce..w takiej warszawie to
        byś sobie ponarzekał...:)
    • Gość: adolf Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:01
      dlaczego Adamczewska zajmuje sie zasrana Manufaktura, a nie napisze o powolnym
      wymieraniu łodzkiego. Mało kto wie ze co roku wyparowuje 50tys.
      • Gość: leon Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:39
        po pierwsze wymiera bo tacy jak ty o inwestycjach które będą reklamowac ŁÓdź w
        Polecse mówią ZASRANE!!!

co ty masz w mózgu?siano?

a poza tym statystyki się w Łodzi zmieniają...na lepsze...choć jak patrze na
        takie komentarze jak twoje to może lepiej aby to miasto zlikwidować??
    • protz Re: Łowcy głów z Manufaktury 02.05.06, 13:58
      'Mam nadzieję, że ten dumping pensji to tylko wabik na początek, bo nam popsują
      płace - irytuje się właściciel sklepu przy ul. Piotrkowskiej.'

Wlasciciel sklepu sie irytuje, ze gospodarka zaczyna sie rozwijac i pensje rosną.

Ciekawa logika!
    • kriku Re: Łowcy głów z Manufaktury 02.05.06, 15:38
      > Jak paniusia chciałabyć elegancka to mogłaby pracownicom podwyższyć pensję.

dokładnie, chce zatrzymać pacownika to musi mu zapłacić więcej - prawo rynku!
      bardzo mie to cieszy, bo to oznacza wzrost wynagrodzeń w łodzi. wkurzają mnie
      firmy gdzie właściciel jeździ nowym autem za 100tysi, a pracownicy dojeżdżają
      tramwajami, gdzieś musi być granica pomiędzy przyzwoitością i poszanowaniem
      godności pracownika, a rekompensatą za ponoszone ryzyko prowadzenia działalności
      na własne ryzyko!
      bardzo mnie to cieszy, WIĘCEJ INWESTYCJI W ŁODZI
      • Gość: leon czyżby postsocjalista? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:42
        stary a co ty masz do tego żew właściciel jeżdzi drogim autem? zazdrośc i
        frustracja cie zjada?

chcesz to zarób sobie i też taki kup....proste...

broń Bóg aby było tak że właściciela i pracownika stać na to samo...bo wtedy
        tamten nie będzie chciał robić...a właścicielowi się nie będzie opłacało
        prowadzić firmy!!tak już było w Polszcze i już nie ma...UFF!!

jak ci to w oczy kole to się zwolnij albo sam stwórz siebie właścicielem...co
        może nie umiesz?to jeżdzij tramwajami...PROSTE!!
        • profes79 Re: czyżby postsocjalista? 02.05.06, 23:56
          Bardziej chodziło mu o sytuacje, gdzie właściciel firmy zajeżdza jakimś
          nowiutkim wozem i rzuca z uśmiechem, że pensji nie będzie/będą opóźnione bo
          firma ma straty ( a takich sytuacji niestety jest w POlsce, nie tylko w Łodzi
          mnóstwo).
    • Gość: leon konkurencja to norma....wreszcie w Łodzi!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:35
      zamiast płakać to się do pracy brać....i już!!

normalne wolnorynkowe zwyczaje dotarły do tego miasta...wreszcie!!
    • Gość: mandragora Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 02.05.06, 22:15
      ciekawe co będzie się pisać,gdy ów podkupujący właściciel by nie podwyższyć
      pensji zastosuje redukcję etatów lub brutalnie mówiąć zamieni na "nowszy
      model".Może jednak lojalność i wzajemna uczciwość byłaby lepszą marką markowych
      sklepów....
      • Gość: leon Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:13
        stary liczy się zyska a nie jakaś tam lojalność...proste!!
    • Gość: dvd Pierdoly... H&M pracownikow ma od stycznia :) IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.05.06, 23:05
      ...bo wtedy przeprowadzilo rekrutacje.
    • Gość: gm Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: 82.160.128.* 03.05.06, 08:38
      Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i widać pochwałę gospodarki rynkowej pod
      warunkiem ,że idzie w oczekiwanym kierunku. Niestety prawa rynku sa w miare
      obiektywne więc raz nagradzaja a innym razem daja po łapach. Jedni sa
      zadowoleni z wyższych płac w Manufakturze inni będą płakać bo zabraknien
      kiliantów w Galerii lub na Pitrkowskiej.
    • Gość: Klakson Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.net.euron.pl 03.05.06, 14:06
      Jak pensje są za małe to naturalne , uciekna wszyscy!
      Prywaciaż daje grosze ,to niech sobie zatrudni bezrobotnych z biura Pracy
    • geograf Re: Łowcy głów z Manufaktury 04.05.06, 12:18
      " Mam nadzieję, że ten dumping pensji to tylko wabik na początek, bo nam popsują płace - irytuje się właściciel sklepu przy ul. Piotrkowskiej"

Droga pracodawczynio!
      Ceny dampingowe oznaczają ceny PONIŻEJ jakiegoś poziomu (kosztów produkcji na przykład).

Poza tym też uważam, że te podwyżki są skandaliczne! Kto to pomyślał, by oferować większa pensję pracownikom? Wariat?
      Zachowania pracownikó są również karygodne. Powinni trwać na swoim obecnym miejscu pracy i być wdzięczni za to, że ktokolwiek chce ich zatrudniać.

A na serio: cieszę się, że nareszcie w Łodzi przynajmniej niektórzy pracodawcy nabiorą większego szacunku do swoich podwładnych.
    • Gość: OLO Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: 217.153.8.* 05.05.06, 18:02
      Jeszcze z dwie galerie i będzie git!!!!!

Pany bizneswomeny z mesiów się przyzwyczaiły że ludziom się daje grosze i jeżdzi
      jak na szmacie a ludzie zapieprzają jak mrówy.

Wiecej inwestycji !!!!!!!!!
    • Gość: widzew1922 Re: Łowcy głów z Manufaktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:55
      Zajebista sprawa! Kocham Widzew! Mam nadzieje że będzie jakiś sklep widzewa!
      Nie ma co super rzecz! Przyda się! Łodzianie dziękuja wam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka