02.05.06, 15:05
WSZYSTKIM WAM PROPONUJE BARDZO INTERESUJąCą LEKTURE pt. "ZEZNANIA MAJąTKOWE" I
SAMI ZOBACZCIE NIEWIERNI żE NASZA DEMOKRATYCZNIE WYBRANA RADA MIEJSKA I
NAJBARDZIEJ UCZCIWY CZłOWIEK żYCHLINA PAN BURMISTRZ NIE DOROBILI SIE NICZEGO
WIELKIEGO PRZEZ TE CZTERY JAK WY TO NAZYWACIE ZłODZIEJSKIE LATA. PRYM WIEDZIE
W TYM MOJA ULUBIONA RADNA PANI HONORATA GANCLERZ KTóRA POWINNA Iść PRAWIE PO
ZASIłEK DO POMOCY SPOłECZNEJ GDYż WYNIKA Z JEJ OśWIADCZENIA MAJąTKOWEGO żE NIC
NIE POSIADA POZA SAMOCHODEM KTóRY MOżE JEJ KUPIł JAKIś DOBRY WUJEK GDYż PRZY
JEJ ZAROBKACH NAPEWNO BY TEJ PANI NIE BYłO STAć NA TAKI SAMOCHóD. TO JESZCZE
JEDEN DOWóD JACY WSPANIALI LUDZIE żąDZą NASZYM PRZEPIęKNYM MIASTEM. POZDRAWIAM
PANIE BURMISTRZU I CIEBIE HONORATKO. link do oświadczeń
ugzychlin.bip.org.pl/?tree=109
Obserwuj wątek
    • zainteresowany761 Re: majatki 04.05.06, 20:00
      ciekawa lektura!oj bardzo ciekawa! pracownik urzędu miasta pan sławomir
      kalinowski-dochód za 2004 rok-47620.66 zł tj.około 4.000 zł miesięcznie-ludzie
      obłęd!!!!!!!!!szlak człowieka trafia i krew zalewa jak się czyta takie
      rzeczy!!człowiek niewykształcony,nie mający pojęcia wogóle o niczym zarabia
      takie pieniądze!!!! za co,pytam się za co,co ten pan takiego robi!!!to jest coś
      niebywałego,w jaki sposób nasze pieniądze są wyrzucane w błoto!!! człowiek od
      spraw zbędnych zarabia krocie....ludzie w opiece dostają po 20 zł,brak pracy (
      za pensje tego pana byłoby 10 etatów),głodne dzieci o to jest właśnie polityka
      naszego żychlińskiego SLD -BO TO WłAśNIE JEGO PRZEWODNICZąCY SZANOWNY PAN
      SłAWOMIR.K.
      • niegoscinny Re: majatki 04.05.06, 20:24
        Bravo Zainteresowany! Bravo. Trafna riposta, po prostu między oczy. Co Pani
        BardzoMądra na to odpowie? Może grał na giełdzie, a może ... w bierki z kolegami
        wygrał. Zgroza
    • ktosbardzomadry Re: majatki 05.05.06, 08:51
      OD DAWNA JUż WIADOMO żE WYBITNYCH FACHOWCóW TRZEBA DOBRZE OPłACAć żEBY ICH JAKAś
      INNA FIRMA NIE PRZEJEłA EWENTUALNIE INNA GMINA BąDź MIASTO. PAN KALINOWSKI WIELE
      RAZY UDOWODNIł żE JEST WART SWOICH CIężKO ZAROBIONYCH PIENIęDZY A NAWET POWIEM
      WIęCEJ, MIASTO CHCIAłO JEMU DAć PODWYżKE ALE TEN KRYSTALICZNIE CZYSTY CZłOWIEK
      NIE WZIął JEJ. TAKżE WIDZICIE żE PAN SłAWOMIR WCALE NIE JEST PAZERNY I DOSTAJE
      TYLKO TYLE ILE TRZEBA ZA SWOJą CIężKą PRACE JAKA WYKONUJE W URZęDZIE. POMYśLCIE
      JAKą WYMAGAJąCą PRACą JEST POKIEROWANIE TYLOMA LUDźMI Z PRAC INTERWENCYJNYCH
      KTóRZY NIE ZAWSZE CHCIELI PRACOWAć ALE ON WYBITNY STRATEG ZAWSZE UMIAł TAK
      POKIEROWAć TYMI LUDźM I Iż TO NASZE MAłE MIASTECZKO ZAWSZE łADNIE WYGLąDA ULICE
      I CHODNIKI W CZASIE ZIMY ZAWSZE BYłY NA CZAS ODśNIEżONE, DRZEWA łADNIE
      PRZYCIęTE. JA ZAWSZE WIDZE W DRUGIM CZłOWIEKU JAKąś POZYTYWNą STRONę NAWET W
      "ZAINTERESOWANYM" KTóRY WIDAć PO POSTACH NIE MA PRACY TYLKO SIEDZI I NAJEżDżA NA
      NASZą DOBRZE DZIAłającą WłADZE. POZDRAWIAM PANIE SłAWOMIRZE KALINOWSKI
      • pankomuch Re: majatki 05.05.06, 13:45
        Pusty śmiech mnie ogarnia. Toż to nawet we własny kręgu ma więcej przeciwników
        niż sprzymierzeńców. Łącznie ze mną. Zawiódł nas. Prywata, przez duże P.
        A ta pani chyba żona? I proszę nie pisać z dużych liter, netykieta się kłania.
        Pozdrawiam wszystkich komuchów. Obyśmy lepiej się przygotowali i nie ufali
        zbytnio jak ostatnio.
      • mordor81 Re: majatki 05.05.06, 16:17
        niezła prowokacja;) a ten "krystaliczny człowiek" mnie po prostu rozbawił do
        łez:) czyżbyś był/była fanka tego pana? a może rodzina?... bądź "krystalicznym
        człowiekiem" i sie przedstaw szanownemu gronu...

pozdr

mordor

www.paraairsport.cba.pl
      • zychlin2006 Re: majatki 05.05.06, 18:01
        Od dawna wiadomo, że za wybitnych fachowców mówią ich dzieła, a nie ich
        klakierzy. Pozostawiam więc bez komentarza. To czy faktycznie udowodnił, że jest
        wart tych ciężko zarobionych pieniędzy to potwierdziła jego dymisja. Aż huczało
        na mieście od plotek, że będzie musiał sobie szukać pracy, że Burmistrz go zwolnił.
        Puenta jest moim zdaniem taka, że nie warto marnowac posta na ... jałową wymianę
        poglądów na temat wybitnych osiągnięć, Pana zarabiającego ciężko na życie,
        któremu miasto chciało dać podwyżkę, której nie chciał, krystalizując się w tym
        czasie podczas morderczych obowiązków przy nadzorowaniu biednych ludzi
        zamiatających ulice. Fakt. Jeżeli zarabiam kilka tysięcy na rękę to jakimś
        ochłapem mnie nie zadowolą. Co mi tam po marnej podwyżce.
        A już spazmów śmiechu dostałem przy zdaniu o pięknie i czystości naszego
        miasteczka i zawsze na czas odśnieżonych ulicach i jakoś tak.
        Nie wiem co mam myśleć. Zostałem osłabiony i chyba wymiękłem. Zapiszę się do
        SLD, żeby uczyć się jak sprawnie zarządzać. Uczyć się trzeba od postaci
        wybitnych a kmiotkowie, nędzne bezrobotne kreatury wara i precz od naszej
        jedynej, niepowtarzalnej, ukochanej i słusznej władzy! Knąbrność i ślepota!
        Wasz Aleksandr Łukaszenka, yo!ziomale!
        • ktosbardzomadry Re: majatki 05.05.06, 19:57
          Przynajmniej potrafię coś konkretnego napisać a nie tylko takie ble ble jacy to
          my jesteśmy zorganizowani tylko narazie musimy się "poukrywać", nigdy nie
          będziecie tak dobrze zorganizowani jak Żychlińskie sld Może teraz przegra wybory
          ale i tak sie odbuduje i wtedy zobaczymy kto komu w czasie tej następnej
          kadencji przyklaskiwał i wyciągniemy konsekwencje. Jestem bardzo ciekawa ilu z
          was piszących na tym forum pracuje w urzędzie miasta i dlaczego jak jesteście
          tacy złoci przyjeliście wysokie premie dochodzące nawet do 2000zł. A co do
          pisania duzymi literami jak to ktoś napisał netykieta to może chcę wam
          wykrzyczeć pare słów i dlatego tak piszę. A tak gwoli ścisłości to macie wszyscy
          prawicowcy świetną koalicje moherowe berety wzięły się w parę z kryminalistami
          brawooooooo!!!
        • niegoscinny Yo Aleksandr! 05.05.06, 20:56
          Prawie uwierzyułem,że znalazł sie ktoś kto tak mocno wierzy, że jest dobrze.
          NIezła mocna prowokacja.Brawo Ktoniebardzomadry. rozruszałeś to skostniale
          towarzystwo. przynajmniej zrobilo sie wesoło.przy niektorych tekstach miałem
          mokre oczy od łez, ze śmiechu.kurde, pozdrawiam wszystkich Kmiotków. nie bądźcie
          tacy poważni trzeba mieć tyle luzu co Ktosniebardzomadry. tak trzymaj a bedzie
          tu u nas weselej.

• art724 Re: majatki 06.05.06, 10:48
      Czym bliżej wyborów tym więcej wymiocin na tym forum.Zero zdrowego
      rozsądku,konstruktywnej wymiany poglądów,pomysłów na przyszłość.Te pomyje nas
      zaleją.Ciekawe kto to wszystko posprząta? Ja się brzydzę!
      • realista133 Re: majatki 06.05.06, 18:31
        Narazie nikt na nikogo nie wylewa pomyj.
        Wymiana poglądów jest potrzebna, bo to nie czasy realnego socjalizmu.
        Lewej stronie póściły nerwy, bo z przegraną trudno się pogodzić, po tylu latach
        hegemonii.
        A że ryje od koryt nowy układ polityczny będzie odcinał taka jest historyczna
        prawda.
        A co do kryminalistów, to chyba jest ich najwięcej po lewej stronie sceny
        politycznej.
        Lewico do pracy od podstaw i może po 10 czy 20 latach cosik tam zaczniecie
        znowu znaczyć
        • dinozaur.57 Re: majatki 06.05.06, 20:27
          Realista ma rację i to dużą rację. Czy pamiętacie jak w Żychlinie przed
          poprzednimi wyborami paradował w towarzystwie żychlińskich i kutnowskich
          SLD-owców, kryminalisyta baron Pęczak ? Dziś o tym zapominacie ! To odświeżcie
          sobie mózgi ! Do tych ludzi mamy mieć prawo wyciągania wniosków ! Takie wnioski,
          które nie powinny dać im możliwość startu w kolejnych wyborach. Jeżeli
          pozwolili " władzy eseldowskiej " na takie kryminogenne działanie to należy
          potraktować ich bardzo surowo ! Ale jak, ktoś zapyta ? Ano nie głosować na nich
          !!!!!!
          • weronka123456 Re: majatki 10.05.06, 16:38
            mówicie tylko o tym co kto ukradł ile zarabia, że za dużo, że lewica jest zła
            prawicy też zresztą dużo nie brakuje teraz z Lepperem po wyroku będzie jeszcze
            weselej.
            A może jakieś konkrety naprawy złej sytuacji a nie tylko wytykanie brudów
            wieczne rozliczanie z przeszłości, lustracje itd. co to obchodzi zwykłego
            mieszkańca Żychlina ludzie obudźcie się!!!!!!!!!!!!
            • ktosbardzomadry Re: majatki 10.05.06, 17:13
              Po co ci weronko jakieś konkrety jak każdy inteligentny człowiek je zna!!! Nie
              wiem po co każdemu to trzeba po kolei tłumaczyć, jeśli nie wiesz co jest dobre
              dla naszego miasta to z powrotem do przedszkola. Ja tam wiem że jedynym dobrym
              wyborem jest nasze Żychlińskie sld!!!. Przecież po tej kadencji naszego
              ukochanego burmistrza Zdzisława Wencla, można być tylko marną podróbką i
              powielać tak wspaniałe pomysły tegoż pana. Zdzisiu całuję i pozdrawiam.
    • zychliniak Re: majatki 09.05.06, 11:56
      czytajcie czytajcie jak zarabiają w urzędzie miasta znajomi z SLD i przydupasy
      burmistrza szczególnie Pan K...... Czy niewarto się poświęcic za taką kasę.
      Zarabia trochę mniej niż burmistrz wkońcu to przewodniczący SLD więc musi
      zarabiac więcej niż przecietny człowiek nawet więcej niż dyrekcja osirodków miasta
      • dinozaur.57 Re: majatki 11.05.06, 08:47
        zychliniak napisał:

> czytajcie czytajcie jak zarabiają w urzędzie miasta znajomi z SLD i przydupasy
        > burmistrza szczególnie Pan K...... Czy niewarto się poświęcic za taką kasę.
        > Zarabia trochę mniej niż burmistrz wkońcu to przewodniczący SLD więc musi
        > zarabiac więcej niż przecietny człowiek nawet więcej niż dyrekcja osirodków mia
        > sta
        Chociażby np. taka pani dyrektor MGOSiR. Wysoko wykształcona, znająca się na
        sporcie i rekreacji jak nikt inny w Żychlinie. Cha, cha, ...............
    • zychliniak Re: majatki 09.05.06, 11:58
      kolego masz fajne tematy brawo pokazuj brudy naszych zł.......
    • ktosbardzomadry Re: majatki 26.05.06, 07:54
      Już są nowe oświadczenia majątkowe. Wchodzić i czytać jak się dorabia nasza
      władza w ciągu jednego roku, oj nie za dużo się dorobiła. Mam pytanie do pani
      byłej radnej Pilarskiej-Igielskiej czy zechciałaby mi swój dom ten po remoncie
      sprzedać za kwotę zadeklarowaną w swoim oświadczeniu majątkowym? Bardzo chętnie
      bym kupiła.
      • dinozaur.57 Wille, pałace, limuzyny, wczasy za granicą. 31.05.06, 14:30
        Nie jest tak źle jak niektórzy twierdzą. U nas też można zaobserwować coś
        takiego. Wystarczy zerknąć na budujące się .......... na ul. Orłowskiego.
    • dinozaurka Re: majatki 04.08.06, 10:26
      hmmmm...tak sobie czytam dzś wiadomości i sobie pomyslałam.....czy skoro
      niektórzy nasi radni tacy ubodzy, czy nie można by było wzorem parlamentu
      utworzyć dla nich takiego funduszu socjalnego?
      wiadomosci.onet.pl/1366087,11,item.html
      Przeicież chyba sobie na to zasłużyli.......
      • juzwykluczona Socjal dla radnych 04.08.06, 14:25
        Niech spróbują ale zasiłku przedemerytalnego dla bezrobotnych po 25 latach pracy
        takiego jak ja. Bo kto dziś zatrudni kobietę po 50-tce ? Chyba, ze na czarno i
        to za 400 zł. A te hieny z sejmu to wizerunek polskich partii politycznych.
        Jakie by nie były a szczególnie ci w biało-czerwonych krawatach
        • dinozaurka Re: Socjal dla radnych 04.08.06, 22:29
          Rozumiem Wykluczona Twoje rozgoryczenie i naprawdę wspłczuję Ci sytuacji w
          jakiej się znalazłaś. I na pewno nie będzie dla Ciebie pocieszeniem fakt, ze
          już człowiek po 40-tce żadnej normalnej pracy w zasadzie nie znajdzie, a o
          zasiłku przedemerytalnym nawet jeszcze nie ma co myśleć....

Mam nadzieję, że wyczułać ironię w mojej poprzedniej wypowiedzi w tym wątku...
          • niegoscinny Re: Socjal dla radnych 04.08.06, 23:19
            co tu dużo gadać. sępy po prostu. kto wogóle wymyślił żeby dać radnym ryczałty.
            pasą się na biedzie innych. no wybaczcie. ile dostają? po 600 złotych? x15
            radnych to miesięcznie daje 9000 a w roku? 108 tysięcy. możnaby utrzymać jakiś
            klub sportowy na niezłym regionalnym poziomie, albo działalnośc kulturalną.
            kiedyś dostawali dietkę za sesję. po 40 czy 60 złotych. nie było sesji nie było
            kaski. a tak czy się stoi czy się leży itd. wielu jest wnerwionych tak jak
            wykluczona. ja też jestem wściekły. dać socjal radnym na odchodne. i niech nie
            wracają bo nic dobrego nie zrobili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka