Dodaj do ulubionych

Komentarz do sesji 31-05

31.05.06, 11:05
nie nudno
Obserwuj wątek
    • js.2 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:19
      Choć zrobiło się zielono brak chętnych do zakupów nie wróży dobrze końcówce
      sesji. Dla optymistów jedyna nadzieja że USA otworzy się +1
      • eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:21
        Wydaje mi się ze rynek oczekuje korekty po tym 3% wzroscie.patrz TP.sa Lotos,KGHM
        • js.2 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:29
          Europa dostaje zadyszki.
          Brak wiary w narodzie i tyle.
        • eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:32
          No i mamy oczekiwaną korekte, tak chyba do okolic 2800
    • eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:43
      No i tak chybva do 13,30-14 bedziemy się teraz kisisć.Warto zwrócic uwage na
      kontrakty amerykańskie.Czy rosną bo europa rośnie i nimi gra,czy odwrotnie
      europa rośnie bo kontrakty rosną.Co do kontraktów to warto takze zwrócić uwage
      ze są one bardzo zanizone dzisiaj.Zazwyczaj otwarcie ich jest z pewna róznicą
      punktowa w stosunku do indeksów(S500,DoW)natomiast wczoraj zamkneły się nawet
      ponizej indeksuDOW a S500 na równi.Dlatego warto dzisiaj patrzec na wartośc
      punktową a nie na kolor
    • eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 16:32
      Ale ktoś poszedł na całośc.Sypnął KGHM i PEKAO po pkc i wymalował wykres.
      Obnizył go gdzies o -0,7%.No ale taki dzień koniec miesiąca OFE mają dzisiaj
      wyliczenie jednostek
      • rrj Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 16:49
        Społeczeństwo zostało dziś zrobione w jajo dwa razy. Najpierw im obiecano
        wielkie bang a potem wielkie bum.
        Co do KGH to dziś ktoś od rana go ostro sprzedawał i zdejmował wszystkie puty
        na KGH, nawet takie radioaktywne po 65 zł. Co może sie stać w ciągu 12 sesji
        aby KGH zszedł poniżej 65 zł? To pytanie, które będzie mnie dręczyć do 16
        czerwca :)
        • eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 17:02
          Co do KGHM to i owszem dużo dawali ale tez dosyc wielkie zlevenia kupna
          wchodziły po pare tysięcy.A co się zdarzy chyba jednak dużo cos tam mają dzisiaj
          mieszac w zarządzie.Dziwi mnie tez zachowaniePEKAO prawie codzień ktos go ciągle
          sprzedaje juz ponad tydzień i to tak zeby wpływac na indeks-przynajmniej takie
          miałem oddczucia.Dzisiaj natomiast prawie cały dzień brał go na dosyc wysokich
          poziomach 180zł az się dziwiłem a tu prosze na sam koniec sypnął znowu nim dla
          poprawy indeksu
          • rrj Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 17:15
            Kolega widze z lekturą nie jest na bieżąco. EBOiR sprzedaje swój pakiet
            • eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 17:29
              Wydaje mi się ,ze to nie jest ten powód.Bardziej bym wierzył ze spadki
              zpowodowała wiadomosc o zerwania WZA kghm i zrobił to skarb państwa.Lepper chce
              obsadzic kluczowe stanowiska w kombinacie soimi ludzmi a się jeszcze nie dogadali.
              Łyżwinskiego,Maksymiuka,Hojarskiej to sie wszystko wystraszyło.Czy zdajesz sie
              jak się wpusci takich ludzi do kombinatu to po roku moze miedzi zabraknąc w
              zagłebiu.
              No i drugi powód to Skarb państwa świeci pustką a dywidenda z PKn poszła na
              Litwe ..Zeby załatać dziure budzetową to trzeba gdzież znależ i tu mogą sie co
              niektórzy przestraszyc ze skarb państwa pójdzie na całośc i zamiast 48% zysku z
              kGHm skasuje mu wszystkie drobne całe 100%.
    • marlon35 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 18:00
      A nie uważacie , że z naszego rynku po prostu wychodził fundusz zagraniczny.
      Podobny scenariusz był w Budapeszcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka