js.2 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:19 Choć zrobiło się zielono brak chętnych do zakupów nie wróży dobrze końcówce sesji. Dla optymistów jedyna nadzieja że USA otworzy się +1 Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:21 Wydaje mi się ze rynek oczekuje korekty po tym 3% wzroscie.patrz TP.sa Lotos,KGHM Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:29 Europa dostaje zadyszki. Brak wiary w narodzie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:32 No i mamy oczekiwaną korekte, tak chyba do okolic 2800 Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 11:43 No i tak chybva do 13,30-14 bedziemy się teraz kisisć.Warto zwrócic uwage na kontrakty amerykańskie.Czy rosną bo europa rośnie i nimi gra,czy odwrotnie europa rośnie bo kontrakty rosną.Co do kontraktów to warto takze zwrócić uwage ze są one bardzo zanizone dzisiaj.Zazwyczaj otwarcie ich jest z pewna róznicą punktowa w stosunku do indeksów(S500,DoW)natomiast wczoraj zamkneły się nawet ponizej indeksuDOW a S500 na równi.Dlatego warto dzisiaj patrzec na wartośc punktową a nie na kolor Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 16:32 Ale ktoś poszedł na całośc.Sypnął KGHM i PEKAO po pkc i wymalował wykres. Obnizył go gdzies o -0,7%.No ale taki dzień koniec miesiąca OFE mają dzisiaj wyliczenie jednostek Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 16:49 Społeczeństwo zostało dziś zrobione w jajo dwa razy. Najpierw im obiecano wielkie bang a potem wielkie bum. Co do KGH to dziś ktoś od rana go ostro sprzedawał i zdejmował wszystkie puty na KGH, nawet takie radioaktywne po 65 zł. Co może sie stać w ciągu 12 sesji aby KGH zszedł poniżej 65 zł? To pytanie, które będzie mnie dręczyć do 16 czerwca :) Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 17:02 Co do KGHM to i owszem dużo dawali ale tez dosyc wielkie zlevenia kupna wchodziły po pare tysięcy.A co się zdarzy chyba jednak dużo cos tam mają dzisiaj mieszac w zarządzie.Dziwi mnie tez zachowaniePEKAO prawie codzień ktos go ciągle sprzedaje juz ponad tydzień i to tak zeby wpływac na indeks-przynajmniej takie miałem oddczucia.Dzisiaj natomiast prawie cały dzień brał go na dosyc wysokich poziomach 180zł az się dziwiłem a tu prosze na sam koniec sypnął znowu nim dla poprawy indeksu Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 17:15 Kolega widze z lekturą nie jest na bieżąco. EBOiR sprzedaje swój pakiet Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 17:29 Wydaje mi się ,ze to nie jest ten powód.Bardziej bym wierzył ze spadki zpowodowała wiadomosc o zerwania WZA kghm i zrobił to skarb państwa.Lepper chce obsadzic kluczowe stanowiska w kombinacie soimi ludzmi a się jeszcze nie dogadali. Łyżwinskiego,Maksymiuka,Hojarskiej to sie wszystko wystraszyło.Czy zdajesz sie jak się wpusci takich ludzi do kombinatu to po roku moze miedzi zabraknąc w zagłebiu. No i drugi powód to Skarb państwa świeci pustką a dywidenda z PKn poszła na Litwe ..Zeby załatać dziure budzetową to trzeba gdzież znależ i tu mogą sie co niektórzy przestraszyc ze skarb państwa pójdzie na całośc i zamiast 48% zysku z kGHm skasuje mu wszystkie drobne całe 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon35 Re: Komentarz do sesji 31-05 31.05.06, 18:00 A nie uważacie , że z naszego rynku po prostu wychodził fundusz zagraniczny. Podobny scenariusz był w Budapeszcie. Odpowiedz Link Zgłoś