pik35 04.05.06, 09:25 Wczoraj byłem na obchodach, pod katedrą.Wszyscy mówią o nowej nominacji. Co Wy na to Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boards_of_warsaw Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:17 zwyczajnie... "tanie państwo" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido 04.05.06, 21:05 Pani Fido? Od kiedy? Swoją drogą, prywatnie dosyć miła :) Odpowiedz Link Zgłoś
urzedas_lodzki Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido 04.05.06, 21:12 Mila kobieta. No i byla kiedys w AWS, wiec bedzie po linii i na bazie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikron7 Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido 04.05.06, 23:25 Nie sprzedała się Kropie.To plus. Ostra i konkretna jeśli podejmuje walkę.Z paki samoobrony, chyba najlepsza i z tytułem magista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.toya.net.pl 04.05.06, 23:33 Jakiego magistra, jakiego magistra? Ona nie jest magistrem, skonczyła tylko technikum ekonomiczne i studium rehabilitacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikron7 Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido 04.05.06, 23:58 Z tego co wiem, jest socjologiem i działa w stowarzyszeniu absolwentów UŁ na Wydziale Ek-socu.Sam tam bywam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 07:54 Powtarzam Fido nie jest magistrem. Ukonczyła jedynie studium pomaturalne dla pielęgniarek i rehabilitantek. Odpowiedz Link Zgłoś
mikron7 Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido 05.05.06, 09:11 Zamiast powtarzać bzdury, zadzwoń do UŁ na Wydział Socjologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 21:49 Powtarzam po raz kolejny. Wyszło to podczas wyboru delegatów Samoobrony na zjazd wojewódzki. Ktos wyciagnał to Fido. Samoobrona bała się, ze sprawa stanie sie głośna i skompromituje partię. Fido twierdziła zawsze, ze jest magistrem a tymczasem, okazało się, ze najdelikatniej rzecz ujmujac rozminęla sie z prawda. Tak jak swego czasu Kwasniewski. W kwestionariuszu radnej wypełniła bowiem rubryke - wyksztalcenie wyzsze, tymczasem okazało sie, ze takiego nie ma. Dlatego Samoobrona jej nie wybrała na delegatkę na Zjazd Wojewódzki a później Krajowy, nie będzie takze kandydowac z Samoobrony jako radna na kolejną kadencje. Jest skonczona. A wszystko przez to "niby wyzsze" wyksztalcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:19 Ona mówi "kontrol". Horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziankin Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:35 Nie bądź naiwny! Wystarczy skojarzyć miejsce zatrudnienia córki Pani radnej Fido i zajmowane stanowisko (także to od kiedy pracuje i jakie ma wynagrodzenie w porównaniu z innymi pracownikami) z wynikami głosowania podczas sejsji absolutoryjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: 212.180.161.* 06.05.06, 20:50 a to gdzie ta córka pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziankin Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:04 Teraz: UMŁ Delegatura Górna, wcześniej w Biurze Partnerstwa i Funuszy, gdzie była wykopana z pracy za to, że ..... nic nie robiła. Ale interwencja Mamusi pomogła, teraz podobno zajmuje się furtkami w ramach programu e-Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.toya.net.pl 07.05.06, 00:10 Czyli? Fido+córka=prywata kosztem społeczeństwa. I ktoś taki jest radnym? WSTYD / ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabi Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.lodz.mm.pl 07.05.06, 03:52 Ciekawe skad takie informacje, ze nic nie robila? Latwo tak oceniac innych, a co szanowny pan soba reprezentuje? Jakie sukcesy ma na swoim koncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.toya.net.pl 07.05.06, 11:54 Nie jestem Panem tylko Panią. To po pierwsze! A po drugie nie korzystam z protekcji matki radnej! Jako radna Fido powinna dbać o miasto, swoich wyborców, rozwiązywać problemy a nie uprawiać prywatę,protekcję członków rodziny, zresztą niezbyt lotnych! To zasadnicza kwestia.Tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabi Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.lodz.mm.pl 07.05.06, 20:31 Ty za to szanowna pani jestes bardzo lotna! Moze pochwal sie co juz w zyciu, osiagnelas zapewne "bez protekcji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.toya.net.pl 07.05.06, 21:24 Co osiągnęłam? Prosze bardzo...od trzech lat mam pracę w Urzędzie Miasta w Łodzi. Bez protekcji mamusi radnej! Zaczynałam jako stażystka, dzisiaj dzięki ciężkiej pracy, wiedzy oraz - bede nieskromna - lotności jestem zastepca dyrektora jednej z komórek Urzędu. Z oczywistych względów jej nazwy nie podam, Lidia F ma długie ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabi Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.lodz.mm.pl 07.05.06, 21:46 Wcale nie musisz podawac. Domyslam sie kim jestes Julito (a moze Justyno?). Ja slyszalem rozne opinie o corce Fido i znaczna czesc ich byla calkiem pozytywna. A jesli chodzi o urzad miasta, to 90% pracownikow pracuje tam dzieki protekcji. Akurat corka Fido ma pecha, ze jej matka jest osoba publiczna i osoba protegowana jest oczywista. W UML pracuje jednak wiele miernot, ktore maja protegowanych mniejszego kalibru i nie mozna sie ich pozbyc, poniewaz pracuja tam po 20 lat i uchodza za "fachowcow". A prawda jest taka, ze nic soba nie reprezentuja i pracuja tam dzieki plecom. Jesli chodzi o corke Fido, to nie wypowiadam sie na temat jej profesjonalizmu, bo jej nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziankin Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:47 Julita, niepotzrebnie się denerwujesz. Twoim adwersarzem jest pewnie własnie córunia Lidii F Odpowiedz Link Zgłoś
pik35 Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido 07.05.06, 23:48 Żenada!!Tyle zajadłości, to pewno konkurencja. Wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita Re: Nowy wicewojewoda -Lidia Fido IP: *.toya.net.pl 08.05.06, 00:35 Odpowiadam: nie, nie mam na imie Justyna. Julita to imię mojej babci. Kto chce niech szuka, sprawdza. pik35 napisała: > Żenada!!Tyle zajadłości, to pewno konkurencja. Wstyd!!!! Konkurencja? Jaka? Tak sie składa, że znam córkę Fido (osobiscie, choć nie jest moją kolezanką). Potrafię obiektywnie ocenić jej poziom. Niestety, jest słaby. Wyjasnię także, że o tym, iż jest córką tej Fido, radnej dowiedziałam się sporo czasu po tym, jak wyrobiłam sobie o niej, niestety złe zdanie. Pisząc "o niej" mam na myśli kwalifikacje, komptenencję i predyspozycje do pracy. Wielu młodych stażystów reprezentowało sobą " o niebo" lepszy poziom. Niestety, nie mieli mamy radnej, wówczas wiceprzewodniczacej Rady Miasta i nie znaleźli pracy w Urzedzie. A ta miernota tak. Przykładem jej poziomu niech będzie fakt, iż nie potrafiła np. napisac prostego pisma, poprawiała je 9 razy. Nie wymaga żadnego komentarza fakt, iż w piśmie składającym się z ok. 5-6 zdań zrobiła 4 błędy ortograficzne. Przez długi czas kopia tego pisma krążyła wśród stażystów jako przykład-żart. Ktoś taki jednak otrzymał pracę. Dlaczego? Nie mówcie mi prosze, że mamusia radna nie zadziałała. Właśnie dlatego tak wielu młodych ludzi jedzie do Anglii. Z Łodzi w ub. roku wyjechało "na Zachód" 9000 młodych osób. TO TAKŻE ZASŁUGA RADNEJ FIDO I JEJ PRORODZINNEJ POLITYKI! Odpowiedz Link Zgłoś