ajkata20 20.05.06, 20:00 czy to zydowski spisek,czy charytatywna"spoldzielnia" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sieradzak Re: masoneria!!!! 20.05.06, 20:11 ajkata20 napisał: > czy to zydowski spisek,czy charytatywna"spoldzielnia" Ajkata daruj sobie, rola Loż Masońskich już dobiega końca i idea tych organizacji już się wyczerpała ;) Ale poza hasłowymi zdaniami trzeba coś w tym zakresie wiedzieć. Jednak rozumiem, że ten post to miałabyć taka prowokacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: masoneria!!!! 20.05.06, 20:15 no to temat jest niretaki głupi znowu tradycje kultywują do dziś :) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Tradycja ;) 20.05.06, 22:01 jasiek53 napisał: > no to temat jest niretaki głupi znowu > tradycje kultywują do dziś :) No tak - w tych kategoriach "Bractwa Kurkowe" też kultywują tradycję, ale czy mają takie cela i zadania jak wtedy gdy powstawały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Tradycja ;) 20.05.06, 22:04 Dla masonów symbolem szatana był królik:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Tradycja ;) 20.05.06, 22:07 ten, co to go na kostce bedziesz miala / masz ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Tradycja ;) 20.05.06, 22:08 Nie do końca:-) Aczkolwiek są pewne zbieżności:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: masoneria!!!! 20.05.06, 22:09 ajkata20 napisał: > a co powiesz o "grend orion"!!!!! No cóż, trudno tak wyjść od jednej sprawy, akurat nie jestem w tej loży mocno zorientowany, ale trudno analizować jedną z lóż, bez ogólnej ideologii masonerii. Natomiast poszczególne loże narodowe znacznie się od siebie różniły, ale ideologia była zbliżona. Myślę, że demonizowanie masonerii w XXI wieku jest co najmniej śmieszne ;) Oczywiście, że dalej funkcjonują ale ich wpływ i znaczenie jest już chyba bardzo symboliczne tak Loży Wschodniej i jej odłamów, jak i Loży Francuskiej i innych. Trudno też powiedzieć, że masoneria to jednolity ruch na całym świecie, gdyż faktycznie poszczególne odłamy czasmi dość mocno się różnią. Zresztą w samej postawie Kościoła Katolickiego nastąpiła dość istotna jak na tą instytucję zmiana stanowiska wobec masonerii. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: masoneria!!!! 20.05.06, 22:11 na banknocie 1 dolara jest taka piramida z uszami królika....;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: masoneria!!!! 20.05.06, 22:24 wiem, teraz sobie przypominam, widzialam w ilustrowanej wersji kodu leonarda albo aniolow i demonow :) Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: masoneria!!!! 20.05.06, 22:27 Chyba w Aniołach i Demonach... A George Waszyngton był masonem, Reagan też;) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Piramida na 1$ 20.05.06, 22:30 szaramysza9 napisała: > na banknocie 1 dolara jest taka piramida z uszami królika....;))) Już nie pamiętam teraz teorii z tym związanch, ale bardzo prawdopodobne jest, że mogło to być z tym związane. Gdy powstawał ten projekt znaczenie i sens masonerii był dość znaczny społecznie (stąd też obawy Kościoła) i być może ta piramidka ma z tą tematyką jakiś związek. Kurde wiedziałem, czytałem ale ... zapomniałem, mam pamięć dość wybiórczą ... ;) Ale może, ktoś coś wspomni to mi się odblokuje moja trzecia szara ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Piramida na 1$ 20.05.06, 22:31 Ja Ci dam trzecią szarą, SZARA JEST TYLKO JEDNA!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Piramida na 1$ 20.05.06, 22:33 a ja myslalam ze matka jest tylko jedna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak SZARA wartością całej cywilizacji ;) 20.05.06, 22:48 szaramysza9 napisała: > Ja Ci dam trzecią szarą, SZARA JEST TYLKO JEDNA!!!!!!!!!! Jak pisałem, to tak czułem, że mogę liczyć na Twój głos w tej sprawie ;) Więc informuję: szaramysza jest jedna (choć nie wiem czemu 9 ;) ) moje szare trzy komórki czasem działają, ale jak jedna szara się wyłączy to już gorzej ;) Uważam jednak, że SZARA jest wartością uniwersalną przysługującą całej ludzkości dla jej dobra i pomyślności, a próby jej zawłaszczania uznajemy za nie moralne i społecznie szkodliwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: SZARA wartością całej cywilizacji ;) 20.05.06, 22:50 9-bo urodziłam się dnia 9, bo 9 i 3 to cyfry boskie:) Dlatego jestem genialna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: SZARA wartością całej cywilizacji ;) 20.05.06, 23:08 Jakies teorie spiskowe normalnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: SZARA wartością całej cywilizacji ;) 20.05.06, 23:09 w godle argentyny też? Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: SZARA wartością całej cywilizacji ;) 20.05.06, 23:11 jasiek53 napisał: > w godle argentyny też? Co SZARA jest w godle Argentyny ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: SZARA wartością całej cywilizacji ;) 20.05.06, 23:13 Madonna to tak bo wiecie 'Don't Cry For Me Argentina'' i te sprawy...ale Szara?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 masoneria w godle? 20.05.06, 23:15 nie masoneria tam jest podobno:) tak miało być :) a czy szara tam jest gdzieś ukryta(w tym godle) to nie wiem trzeba by komisję powołać na ten temat!:) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: masoneria w godle? 20.05.06, 23:32 jasiek53 napisał: > nie masoneria tam jest podobno:) > tak miało być :) > a czy szara tam jest gdzieś ukryta(w tym godle) to nie wiem trzeba by komisję > powołać na ten temat!:) jasiu to było, abyś łaskawie zwracał uwagę gdzie posty ładujesz ;) Osobiście polecam używać "odpowiedz cytując" to znacznie pomaga ;) I bez obrazy, bo nie o to mi chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: masoneria w godle? 20.05.06, 23:34 nastrój chwili mi się udzielił i skutki widać:) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: masoneria w godle? 20.05.06, 23:34 jasiek53 napisał: > nastrój chwili mi się udzielił i skutki widać:) bueheheehhehee a ja widze sutki :D ech pojde zaraz spac bo bredze:D Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: masoneria w godle? 20.05.06, 23:34 to na sieradzkim forum jest opcja "odpowiedz cytujac" ? a gdzie? :D:D hihihih Odpowiedz Link Zgłoś