Gość: boldhead IP: 213.77.44.* 15.04.03, 09:19 Czy ktos to przeżył? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marceliszpak Re: Gastroskopia!!! 15.04.03, 09:47 Gość portalu: tripis napisał(a): > pycha to jak sex on the beach przez slomke :) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Jak widać 15.04.03, 09:47 nikt nie przeżył. przynajmniej nikt z forum.. może lepiej nie idź?? zastanów się jeszcze przez chwilę? testamencik sporządź, bliskich zaopatrz na wszelki wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Re: Gastroskopia!!! 15.04.03, 10:02 Jak to mówią lekarze: najgorszy jest pierwszy metr rury, potem krytycyzm zanika z każdym centymetrem :) a na poważnie to po "głupim Jasiu" niewiele się czuje. Osobiście nie miałem, ale za to miałem endoskopię nerki (pobieranie wycinka tkanki z nerki). Tyz pikne, uczucie kosmiczne. Wogóle mam dziś nastrój medyczno-. Idę usuwać "ósemkę". Rzeźnia nr 8. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina4 Re: Gastroskopia!!! 15.04.03, 11:06 Myślę, że fachowych informacji udzieliłby Ci ktoś z forum medycznego. Ja powiem co wiem w tej sprawie. Gastroskopia jest to badanie przełyku, żołądka i dwunastnicy poprzez wziernikowanie za pomocą endoskopu (światłowodu). Lekarz ogląda przez okular wnętrznosci oceniając ich stan. Chodzi o wczesne wykrycie ewentualnych zmian (stany podrażnienia, nadżerki, wrzody, inne). Praktycznie: badanie dosyć nieprzyjemne, polegające na przełknięciu rury endoskopu. Trwa 1-2 minuty. W trakcie badania trzeba myśleć tylko o przyjemnościach i wtedy będzie OK. r4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik74 Re: Gastroskopia!!! IP: *.bci.net.pl 15.04.03, 11:27 Gość portalu: boldhead napisał(a): > Czy ktos to przeżył? ja przeżyłam :)) leżysz na boku, charczysz, a ślina cieknie ci po policzku ... Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Gastroskopia!!! 15.04.03, 11:29 zapomniałąm dodać, że pielęgniarka przytrzymuje ci ręce, bo się mimowolnie odganiasz, a co? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: Gastroskopia!!! 15.04.03, 12:52 Da się przeżyć, nawet ja przeżyłem. Wszystko zależy od umiejętności lekarza, jak będzie to sprawnie robił to nie będziesz miał obolałego przełyku. Nie myśl o tym jak będziesz szedł na zabieg, raczej ciesz się że wszystko będzie po tym jasne i skończą się spekulacje i domysły. Trzymaj się. Forward Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina4 Re: Gastroskopia!!! 16.04.03, 08:03 Jeszcze przypomniałem sobie, że wskazane byłoby wcześniejsze zaszczepienie sięprzeciwko WZW. Badanie inwazyjne - zatem prawdopodobieństwo zakażenia jest dość duże (w naszej rzeczywistości). Przeżyłem kilka takich badań, żyję i mam się dobrze. W pełni potwierdzam to co wcześniej napisali wodnik i forward r4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzelman Re: Gastroskopia!!! IP: *.centrumc.krakow.pl 16.04.03, 20:53 Polecam ul Dluga Centrum Gastrologii - dr Ziemniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumak Re: Gastroskopia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.03, 22:16 Gość portalu: boldhead napisał(a): > Czy ktos to przeżył?>>>>>>>Toc to pestka do przelkniecia ,i piekny widok na ekranie. Obys nigdy nie musial miec kolonkoskopi ,tez to samo tylko z drugiego konca -robia cie w balonika . Odpowiedz Link Zgłoś
kajtek43 Re: Gastroskopia!!! 17.04.03, 12:15 KOLONOSKOPIA!!! Gastroskopia to bułka z masłem w porównaniu z kolonoskopią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamka Re: Gastroskopia!!! IP: *.avamex.krakow.pl / 192.168.50.* 17.04.03, 16:56 miałam 3 razy. Nieprzyjemne badanie , ale w niektórych przypadkach niezbędne do diagnostyki więc nie pękaj tylko daj sobie zalozyc rurę. Dr Ziemniak robi to bardzo wprawnie.Szczepienie konieczne. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś