superspamerek 01.06.06, 10:21 Zapraszamy do odwiedzenia strony dla wegetariańskich dzieci, ich rodziców i nie tylko... Wszystkim dzieciom, nieroełnoletnim i dorosłym życzymy pieknego, pełnego mądrych zabawek życia :) www.veggie.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radioaktywny Re: Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. 01.06.06, 10:26 Nie zajrze dopoki Wielki Wassedornoziobro nie zajmie stanowiska w kwestii karmienia dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Re: Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. 01.06.06, 10:35 A dlaczego właśnie "Wielki Wassedornoziobro"? Politykowanie już nie w modzie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. 01.06.06, 10:46 To nie politykowanie a najbardziej pierwotny instynkt samozachowawczy:-) Wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego swieta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Re: Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. 01.06.06, 10:51 Dziękuję za życzenia i nawzajem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.samochodzik Re: Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. 01.06.06, 11:28 Wegetarianizm dla dzieci to chyba niezła pomyłka. Dzieci w okresie rozwoju powinny jesć mięso. W wegetarianizm mogą się bawić dorośli. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Do pan.samochodzik Re: 01.06.06, 12:15 E tam... Dziś wielu oficjalnych lekarzy toleruje wegetarianizm u dzieci i u matek w ciąży. Trzeba tylko jeść różnorodnie i wszystko będzie ok. Poza tym wegetarianizm Uczłowiecza! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy To ja mogę powiedzieć tylko jedno 01.06.06, 12:44 ichaaaaichaaaaachaaaaaaaaaaaaaa Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Do dziad_borowy Re: 01.06.06, 12:50 odpowiadasz, jak na dziada przystało, i w dodatku borowego dziada Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do pan.samochodzik Re: 01.06.06, 12:47 katia.o napisała: > Poza tym wegetarianizm Uczłowiecza! Yeah right Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Do uerbe Re:: 01.06.06, 12:53 uerbe napisał (a): > katia.o napisała: > > > Poza tym wegetarianizm Uczłowiecza! > > Yeah right Przez duże "U" Uczłowiecza - uerbe, przez duże "U". Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do uerbe Re:: 01.06.06, 12:56 superspamerek napisała: > > > Poza tym wegetarianizm Uczłowiecza! > > > > Yeah right > > Przez duże "U" Uczłowiecza - uerbe, przez duże "U". Duże sobie może być jak chcesz... chyba że chodziło ci o "wielkie". MSPANC :> Odpowiedz Link Zgłoś
krystynazezgierza Do pan.samochodzik-Wegetarianizm nie jest zabawką 02.06.06, 13:33 Wegetarianizm nie jest zabawką, tylko sposobem życia, kochającym sposobem :) Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. 03.06.06, 23:41 9 lat jako dziecko nie jadłam mięsa i przetworów jakos zyję nawet calkiem nieżle teraz jem drób, ale czuję ze nadejdzie czas na powrót do wegeterianizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 00:20 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. IP: *.u.lodz.pl 01.06.06, 12:43 Dzieci mają się odżywiać zdrowo. A zdrowa dieta przewiduje mięso. W używki (papierosy, alkohol, wegetarianizm, hazard) niech się bawią dorośli. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Do Michał M. Re: 01.06.06, 12:47 Dzieciństwo nie zawsze jest czasem radosnej beztroski, a w wielu maluchach pozostawia rany, które będą boleć przez całe życie. Każde dziecko, prędzej czy później dowie się, skąd pochodzi kiełbasa :) Kochając swoje dzieci, uczymy je szanować wszystkie stworzenie. Ps. zdrowa dieta nie przewiduje mięsa :) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Znowu... 01.06.06, 12:54 katia.o napisała: > Dzieciństwo nie zawsze jest czasem radosnej beztroski, a w wielu maluchach > pozostawia rany, które będą boleć przez całe życie. Bla bla bla bla... ktoś Cię brzydko dotykał jak byłaś mała? > Każde dziecko, prędzej czy później dowie się, skąd pochodzi kiełbasa :) ... w przerwie między uśmiercaniem kolejnych przeciwników w grze komputerowej. Mhm... dzieci to najbardziej egocentryczne i złe i najmniej ludzkie ze stworzeń chodzących po Ziemi. > Kochając swoje dzieci, uczymy je szanować wszystkie stworzenie. Mhm... to ucz swoje dzieci szacunku dla spożywających mięso. > Ps. zdrowa dieta nie przewiduje mięsa :) Ale masz jakieś wsparcie poza czysto subiektywnym przekonaniem "bo nie"? Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Re: Znowu... 01.06.06, 13:43 "Właściwie zaplanowana dieta wegańska i inne typy diet wegetariańskich są odpowiednie na wszystkich etapach życia, włączając okres ciąży, karmienia piersią, niemowlęctwa, dzieciństwa i okresu dojrzewania". - Amerykańskie Stowarzyszenie Dietetyczne i Dietetycy Kanady - Oraz... różne informacje na cytowanej przez założyciela tego wątka stronce Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Znowu... 01.06.06, 23:08 katia.o napisała: > "Właściwie zaplanowana dieta wegańska i inne typy diet wegetariańskich są > odpowiednie na wszystkich etapach życia, włączając okres ciąży, karmienia > piersią, niemowlęctwa, dzieciństwa i okresu dojrzewania". > > - Amerykańskie Stowarzyszenie Dietetyczne i Dietetycy Kanady Amerykanie mają największy na świecie odsetek ludzi otyłych, stąd też takie a nie inne stanowisko autorytetów żywieniowych. Jakiej (wiarygodne) polskie źródło poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Re: Znowu... 01.06.06, 13:53 uerbe napisał: > katia.o napisała: > > > Dzieciństwo nie zawsze jest czasem radosnej beztroski, a w wielu maluchach > > pozostawia rany, które będą boleć przez całe życie. > > Bla bla bla bla... ktoś Cię brzydko dotykał jak byłaś mała? > ..... Aleś dowcipaśny, pewnie to z trudnego dzieciństwa Ci pozostało. > > Każde dziecko, prędzej czy później dowie się, skąd pochodzi kiełbasa :) > > ... w przerwie między uśmiercaniem kolejnych przeciwników w grze komputerowej. Mhm... dzieci to najbardziej egocentryczne i złe i najmniej ludzkie ze stworzeń chodzących po Ziemi. .....Jeśli dorośli grają w takie gry, dzieci uczą się od nich. > > Kochając swoje dzieci, uczymy je szanować wszystkie stworzenie. > > Mhm... to ucz swoje dzieci szacunku dla spożywających mięso. > .....Szanować miesożerców trzeba jak każdą istotę. Co nie oznacza nie nazywać ich mięsożercami (w wiekszości sami się tak zwą) :) > > Ps. zdrowa dieta nie przewiduje mięsa :) > > Ale masz jakieś wsparcie poza czysto subiektywnym przekonaniem "bo nie"? > .....Argumenty są, tylko trzeba chcieć je zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Znowu... 01.06.06, 23:01 katia.o napisała: > > Bla bla bla bla... ktoś Cię brzydko dotykał jak byłaś mała? > ..... Aleś dowcipaśny, pewnie to z trudnego dzieciństwa Ci pozostało. Mnie w dzieciństwie nikt nie zmuszał do jedzenia tylko i wyłącznie jarzyn... dzięki temu obecnie nadal je lubię. > > ... w przerwie między uśmiercaniem kolejnych przeciwników w grze > komputerowej. Mhm... dzieci to najbardziej egocentryczne i złe i najmniej > ludzkie ze stworzeń chodzących po Ziemi. > > .....Jeśli dorośli grają w takie gry, dzieci uczą się od nich. Mhm... Dzieci oczywiście nie uczą się od samych siebie, tak tak... > > > Kochając swoje dzieci, uczymy je szanować wszystkie stworzenie. > > Mhm... to ucz swoje dzieci szacunku dla spożywających mięso. > .....Szanować miesożerców trzeba jak każdą istotę. Co nie oznacza nie nazywać > ich mięsożercami (w wiekszości sami się tak zwą) :) Ach trzeba... no proszę. Ja tam nie wiem, nie zwykłem szanować ludzi bo "trzeba"... Zapewne swoistą formą okazywania szacunku jest u odwiedzajacych to forum wegetarian nazywanie innych mordercami, mhm... Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Do uerbe Re: Znowu... 02.06.06, 09:52 Napisałeś (aś): > > > Kochając swoje dzieci, uczymy je szanować wszystkie stworzenie. > > Mhm... to ucz swoje dzieci szacunku dla spożywających mięso. > .....Szanować miesożerców trzeba jak każdą istotę. Co nie oznacza nie nazywać > ich mięsożercami (w wiekszości sami się tak zwą) :) Ach trzeba... no proszę. Ja tam nie wiem, nie zwykłem szanować ludzi bo "trzeba"... Zapewne swoistą formą okazywania szacunku jest u odwiedzajacych to forum wegetarian nazywanie innych mordercami, mhm... __To cudownie, że szanujesz ludzi nie tylko dlatego "bo trzeba". __A co z innymi czujacymi istotami? __Ponadto: jak nazwać męczących, zabijajacych i do tego zjadających zabite zwłoki osobników, jeśli nie "mordercami"? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do uerbe Re: Znowu... 02.06.06, 10:17 katia.o napisała: > __Ponadto: jak nazwać męczących, zabijajacych i do tego zjadających zabite > zwłoki osobników, jeśli nie "mordercami"? A jak nazwać wegetarian, którzy zazwyczaj z lubością chadzają w glanach czy innych martensach? Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Do uerbe Re: Znowu... 02.06.06, 10:28 Pamiętasz piosenkę Kazika? Było coś tak: ...wegetarian,wegetarian, wegetarian, co je schabowego... Kazik nie śpiewał "je", tylko "wpier...." - no wiesz. Tak samo jest z tymi tzw. wegatarianami o których piszesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do uerbe Re: Znowu... 02.06.06, 10:47 katia.o napisała: > Tak samo jest z tymi tzw. wegatarianami o których piszesz :) Rozumiem, że ty jesteś purystką i nie nosisz obuwia skórzanego (śmierć zwierząt) ani z materiałów syntetycznych (zatruwają środowisko), sama uprawiasz len i bawełnę na ubrania (to produkowane masowo również przyczynia się do zanieczyszczenia środowiska, choćby barwnikami), nie używasz elektryczności (elektrownie węglowe to morderstwo dla czystego powietrza), etc. Ale zaraz, przecież siedzisz przed monitorem i piszesz sobie coś na forum... czyli jesteś tak samo fałszywa i w gruncie rzeczy głupia jak dzieciaki napieprzające przez Internet o Babilonie i globalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Do uerbe Re: 02.06.06, 11:38 Każden i każdena ma swojego mola, co go gryzie. Na Ciebie działa hasło "wegetarianizm" - jak płachta na byczka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do uerbe Re: 04.06.06, 23:35 katia.o napisała: > Na Ciebie działa hasło "wegetarianizm" - jak płachta na byczka :))) Działają na mnie hasła "hipokryzja" i "wciskanie ciemnoty". Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Do Michał M. Re: 01.06.06, 12:56 Tak, rzeczywiscie straszna traume przezylem, kiedy sie dowiedzialem skad pochodzi mieso na moim talerzu. Boli az do teraz. Dlaczego ostatnio wegetarianie zachowuja sie jak Świadkowie Jehowy?? Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Do dziad_borowy Re: 01.06.06, 13:04 Świadkowie Jehowy nie jedzą mięsa? Pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Nie 01.06.06, 13:05 Sa nachalni w rozpowszechnianiu swoich ideologii. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Ci od ... 01.06.06, 22:53 dziad_borowy napisał: > Sa nachalni w rozpowszechnianiu swoich ideologii. ...Tele2 również. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Re: na uerbe: Ci od ... 02.06.06, 09:47 uerbe napisał: > dziad_borowy napisał: > > > Sa nachalni w rozpowszechnianiu swoich ideologii. > > ...Tele2 również. A także TV1, TVN, TVjakkaś tam, gazety (wszystkie).... itd., itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: na uerbe: Ci od ... 02.06.06, 10:27 Chyba jednak nie zrozumiales o co chodzi. Dzierżżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Do Michał M. Re: IP: *.u.lodz.pl 01.06.06, 16:03 katia.o napisała: > Dzieciństwo nie zawsze jest czasem radosnej beztroski, a w wielu maluchach > pozostawia rany, które będą boleć przez całe życie. W ogóle dzieciństwo zostawia te rany czy jedzenie mięsa? > Każde dziecko, prędzej czy później dowie się, skąd pochodzi kiełbasa :) Tak było przez tysiące lat. Kolejne dzieci dowiedywały się, że jedzą zwierzęta, które zostały zgładzone. I jakoś cywilizacja trwała bez traumy. Teraz ma być inaczej? Teraz dziecko zacznie się moczyć w nocy, bo mamusia kazała mu zjeść nogę z kurczaka? > Kochając swoje dzieci, uczymy je szanować wszystkie stworzenie. Rozumiem, że komara też mam poprosić o odlecenie zamiast zatłuc? > Ps. zdrowa dieta nie przewiduje mięsa :) W buzi mam coś, co nazywa się kłami. To takie trochę dłuższe zęby. Służą do rozszarpywania mięsa. Uważasz, ze wyrosły bez powodu? Nie mam 4 żołądków jak krowa, nie mogę przetwarzać kilogramów trawy. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Do Michał M. Re: 01.06.06, 16:08 Naprawdę nie możesz przetwarzać kilogramów trawy? Pewny jesteś tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Do Michał M. Re: IP: *.u.lodz.pl 01.06.06, 16:14 Nie mam zamiaru narażać na szwank dobrze funkcjonującego systemu trwawiennego tylko dlatego, że grupa wegetariańskich oszołomów uważa, że mogę się żywić byle czym. Poza tym... mięso (nie każde) po prostu mi smakuje. To chyba zamyka temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
katia.o Do Michał M. Re: 01.06.06, 16:23 Ty nie jesteś "oszołom"? Jakoś nie bardzo wierzę w to, że nie żywisz się byle czym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diogenespies To golonki nie można dziś dać dziecku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:13 Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Re: To golonki nie można dziś dać dziecku? 01.06.06, 13:32 A jak myślisz? Warto to robić? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Do dziad_borowyRe: Warto 01.06.06, 13:42 O nie! nie! tylko nie w Lechu! :-)) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Do dziad_borowyRe: Warto 01.06.06, 13:55 w Andrzeju? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=1397610&wv.x=2&a=42041244 Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Dworuja z krzywdy 01.06.06, 14:52 Dzisiejszy człowiek, na codzień nie chce uświadomić sobie związku między radośnie brykającymi po łące cielętami, a hamburgerem w restauracji McDonalds. I nie nie wynika to z niewystarczającego zaangażowania Zielonych, wegetarian i innych opcji ekologicznych w głoszenie haseł "nie zjem niczego, co miało imię", ale z zupełnego braku obecności pewnych obrazów w umyśle. Po prostu zapomnieliśmy o czymś. O czym? Ano właśnie... Tak więc, na hasło "wegetarianizm" natychmiast reaguje stado zajadłych krzykaczy, którzy pseudobronią sami nie wiedząc czego i dworują z krzywdy innych stworzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Do britte Oto czołówka, peleton wkrótce... 01.06.06, 15:20 O, już jseteś... Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Do britte Oto czołówka, peleton wkrótce... 01.06.06, 15:29 czyżby paluszki takie tłuściutkie od carnivorstwa, że się po klawiaturce ślizgają? Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Re: Do britte Re: 01.06.06, 15:36 To był tylko mini teścik dla Ciebie, britte - no wiesz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Jadę, jadę!!! 01.06.06, 15:29 Strasznie dziwnym trzeba byc, zeby nazywac po imieniu wszystkie zwierzeta. Moze nie wczuwaj sie w to w koncu, bo jakims radykalem jestes. I koze mi wegetarianie powiecie czy tak zle sie czujecie z tym swoim wegetarianstwem, ze potrzebujecie coraz wiecej kompanow i nachalnie krzewicie swoja wiare? Nie chcesz jesc miesa - nie jedz ale po kiego pleciesz mi jakie to dla mnie niezdrowe? Macie jakies bonusy za kazdego nawroconego? Jak byscie sie czuli gdyby co kilka dni ktos Was usilnie przekonywal jacy to jestescie beznadziejni dla swiata ze swoimi zwyczajami zywieniowymi? Czy ja sie Wam wpie..m do talerza? Nie. I o to rowniez prosze. Beeeeeeeee. Dzierżżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Do dziad_borowy Re: 01.06.06, 15:43 Jak się wkurzasz tym tematem, to nie reaguj, dziadzie. Przecież nie musisz odzywać się w każdym wątku, dziadzie. Są tacy, których to ciekawi bardziej niż politykowanie, dziadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Do dziad_borowy Re: IP: *.u.lodz.pl 01.06.06, 16:05 To raczej Wy przenieście się na forum dla jaroszy. To Wy zaczęłiście tu niełódzki wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Do dziad_borowy Re: 01.06.06, 16:10 Każdy ma prawo sie wypowiadać, gdzie chce na forum. Nie istnieje coś takiego jak niełódzki wątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Do dziad_borowy Re: IP: *.u.lodz.pl 01.06.06, 16:13 Chyba nie rozumiesz różnicy między forum tematycznym a londyńskim Hyde Parkiem:) Źle rozumiesz zasady demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: ... 05.06.06, 10:27 partyzanto pie..ął: > Każdy ma prawo sie wypowiadać, gdzie chce na forum. Oczywiście - możesz się wypowiadać do woli w moim KFie. > Nie istnieje coś takiego jak niełódzki wątek :) Bardzo odważna teza - a wątek o rondach ze światłami w Krakowie też łódzki jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Do dziad_borowy Re: IP: 195.69.82.* 05.06.06, 13:16 > Każdy ma prawo sie wypowiadać, gdzie chce na forum. Nie > Nie istnieje coś takiego jak niełódzki wątek :) Nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Dworuja z krzywdy IP: *.u.lodz.pl 01.06.06, 15:58 Co Ty wygadujesz? Owszem, człowiek współczesny nie widzi związku między krową i kotletem, ale... jeszcze nie tak dawno doskonale widział, bo obróbka mięsa nie odbywała się w zamkniętych pomieszczeniach jak teraz. Człowiek sam zabijał, obrabiał, piekł i zjadał zwierzęta. I nie powodowało to u niego traumy. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Do Michał M. Re: 01.06.06, 16:05 Nadszedł czas na zmiany... Mamy XXI wiek, juz czas Uczłowieczyć się. Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Do Michał M. Re: IP: *.u.lodz.pl 01.06.06, 16:11 ROTFL Tak, XXI wiek to czas, w którym gwałtem mamy popawiać coś, nad czym ewolucja pracowała setki tysięcy lat. To powinno się stać w czwartek 1 czerwca 2006 roku. Od tego dnia człowieczeństwo ma się kojarzyć z jedzeniem trawy. Może warto, żeby niektórzy się dowiedzieli, że dieta jest funkcją budowy organizmu. Uczą o tym w szkole! Człowiek jadł mięso i jego organizm się do tego przystosował. Nikt nie jest w stanie zmusić ewolucji do tego, żeby to zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Do Michał M. Re: 01.06.06, 16:13 Nikt nie wspomina o "gwałcie" :) Piszesz: > Nikt nie jest w stanie zmusić ewolucji do tego, żeby to zmieniła. Oczywiście, to jest to - "ewolucja" nie chce wiecej krzywdy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Do Michał M. Re: IP: *.u.lodz.pl 01.06.06, 16:17 Nie stawiaj się w roli Natury/Boga i nie mów mi czego chce ewolucja. Nie rozumiesz praw natury, których uczono Cię w szkole. Przykro mi. Z mojej strony EOD. Obiad wysokokaloryczny czeka, a po nim męczący fizycznie wieczów. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Do Michał M. Re: 01.06.06, 16:20 Piszesz: "Przykro mi." Co ja na to poradzę? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do Michał M. Re: 02.06.06, 10:21 partyzanto napisał: > Oczywiście, to jest to - "ewolucja" nie chce wiecej krzywdy :))) To niech sobie nie chce prywatnie, a mnie i mój talerz zostawi w spokoju. BTW, nie potrafisz korzystać z emotek to z nich nie korzystać. Jak mniemam, podchodzisz poważnie do głoszonych przez siebie treści - jakkolwiek, emotki ":)))" tak trochę mało na to wskazują. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Dworuja z krzywdy 02.06.06, 10:50 partyzanto napisał: > Dzisiejszy człowiek, na codzień nie chce uświadomić sobie związku między > radośnie brykającymi po łące cielętami, a hamburgerem w restauracji > McDonalds. A jest taki związek? Zrozumiałbym porównanie do porcji wołowiny z Kobe, ale - na Borga - do McDonald's? Ludzie, co wy jecie? Odpowiedz Link Zgłoś
tekst30 Wegetariański dzień dziecka - nie tylko 1.06. 01.06.06, 18:08 fajna jest ta stronka www.veggie.pl/ Niedowiarkom polecam kontakt z Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, tam jest Przychodnia Lekarska Dla Dzieci Wegetariańskich i Wegańskich. Przyjaźni lekarze- wegetarianie pomogą rodzicom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:38 Gdzie huanno, gdzie cassanno, gdzie bubotto - co tto, co tto? Zaraz zjawi się tu szprotta i pogoni wszystkim kotta. Ha, ha, ha - na 102! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Blondie też była Wege! :D 01.06.06, 22:43 pl.wikipedia.org/wiki/Blondie_%28pies%29 dzieżrrrrkijimarchewka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Jest huanno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:47 Jesteś już... Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Do huann Re: Blondie 02.06.06, 09:57 To co, teraz lineczki: tomregan-animalrights.com/archive/slaughter.html Odpowiedz Link Zgłoś
partyzanto Do dziad_borowy Re: 02.06.06, 10:46 Każde "żarcie" jest be? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3386028.html Jak Ty, dziadzie dajesz sobie radę z szamankiem w boru, a? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy A dziękuję 02.06.06, 10:52 Na Boru jadla wszelakiego wbrod, narzekac nie moge. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Do uerbe - szacowna uerbatowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:41 Czy szanowna uerbatowość wybiera się dzisiaj rowerkiem do Zapiecka? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Do uerbe - szacowna uerbatowość 02.06.06, 10:51 Gość portalu: ? napisał(a): > Czy szanowna uerbatowość wybiera się dzisiaj rowerkiem do Zapiecka? Bynajmniej. Do Krakowa z kotem się wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Do uerbe - szacowna uerbatowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:30 Rowerkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani wypełnijcie proszę sondę 02.06.06, 11:11 z lewej kolumny: ged.ax.pl/~maciej/index.php?option=com_search&Itemid=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Do cassani Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:35 jest i cassani - widać, że ten wątek nie jest do bani Odpowiedz Link Zgłoś
krystynazezgierza Czy grzeszymy wobec zwierzą? 02.06.06, 12:00 Czy grzeszymy wobec zwierząt? - Oczywiście, że grzeszymy. Dręczenie, okrucieństwo, brak należytej troski - to wszystko grzechy wobec zwierząt i katolik musi się z nich spowiadać. Dzieci to robią. Często słyszę od dzieciaków, że rzuciły kamieniem za psem. Dorosłych, którzy w konfesjonale mówią o tym, że zrobili krzywdę zwierzęciu, w swojej karierze spowiednika nie spotkałem. A wierzyć mi się nie chce, że całe życie trafiałem na samych miłośników psów. Mówi się o "zezwierzęceniu" człowieka, ale to obraźliwe dla zwierząt. W hitlerowskich młodzieżówkach była taka metoda, że chłopcy najpierw wychowywali psa, by go potem zabić. Żeby zobaczyć uciekające życie... Podobno świnie mówią do swoich małych: nie bądź człowiekiem! o. Leon Knabit, benedyktyn Odpowiedz Link Zgłoś
krystynazezgierza To nie ulega wątpliwości. 02.06.06, 13:30 Jeżeli szanujesz życie i jeśli martwi Cię krzywdzenie zwierząt, bez wątpienia pomyślisz o wegetarianizmie, to nie ulega wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylog Re: To nie ulega wątpliwości. IP: *.toya.net.pl 02.06.06, 13:32 nie watpię, że wątpienie nie ulega wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Dyskusje przenieslim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:03 Dyskusje przenieślim na wuntek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=42914774 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylog Re: Dyskusje przenieslim IP: *.toya.net.pl 02.06.06, 21:40 Gość portalu: Grześ napisał(a): > Dyskusje przenieślim na wuntek: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=42914774 zgodnie z taktyką zaśmiecania forum 1266 wątkami na ten sam temat. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=42914774&a=42923791 już tylko 1264 i życie zwierząt stanie się sielanką! ps. roślinom śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
krulofa Do wylog Re: Dyskusje przenieslim 02.06.06, 21:46 bzykaj bąka a on brzdąka, marudo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. O, znowu ten wege z wielokrotna tozsamoscia IP: 195.69.82.* 04.06.06, 11:54 superspamerek, Grześ, krulofa, katia.o tudziez krystynazezgierza to jedno i to samo biedne, chore, nawiedzone stworzenie. Patrzcie co wegetarianizm robi z glowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedziela Re: O, znowu ten wege z wielokrotna tozsamoscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:12 No... Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Do J.S. i innych - sprawa iliści nicków 04.06.06, 19:02 Nikt nie ma prawa publicznie podawać, lub chociażby przez domniemanie sugerować, ilości albo nazw nicków pod którymi ktoś pisze na forum - nawet admin albo moderator, a co dopiero zwykły forumowicz! Uważaj! Oto wiążąca dyskusja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=42023045 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Do J.S. i innych - sprawa iliści nicków IP: 195.69.82.* 04.06.06, 19:31 > Nikt nie ma prawa publicznie podawać Pozwij mnie. > Uważaj! Nie. > Oto wiążąca dyskusja: "LOL" Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: ... 05.06.06, 10:21 superspamerek napisała: > Nikt nie ma prawa publicznie podawać, lub chociażby przez domniemanie > sugerować, ilości albo nazw nicków pod którymi ktoś pisze na forum - nawet > admin albo moderator, a co dopiero zwykły forumowicz! Bzdura. Ciesz się, że nie piszesz na Usenecie. > Oto wiążąca dyskusja: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=42023045 To IMHO nie jest wiążąca dyskusja, bo zadałeś adminom zbyt ogólne pytania. Admin ma jak najbardziej prawo do wykorzystania takich danych w sytuacji, gdy forumowicz łamie przyjęte na forum zasady (przy czym używanie więcej niż jednego nicka i celowe wzniecanie flejmów przy użyciu tych nicków może być również uznane za zaśmiecanie forum). Nie ma przepisów regulujących zarządzanie forami internetowymi - są jedynie wewnętrzne regulaminy portali i netykieta, w oparciu o które działają administratorzy. A sądy tych ostatnich mogą być subiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Do uerbe Re: ... 05.06.06, 11:45 Napisałeś: >...może być również uznane za... Tak. >...sądy (...) mogą być subiektywne Tak. Nad wszystkim jest prawo, w tym o ochronie danych osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Do uerbe Re: ... IP: 195.69.82.* 05.06.06, 13:14 > Nad wszystkim jest prawo, w tym o ochronie danych osobowych. No wiec pozwij wreszcie kogos. Mozesz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: ... IP: 195.69.82.* 05.06.06, 13:12 > Bzdura. Ciesz się, że nie piszesz na Usenecie. Niech sie lepiej uzytkownicy usenetu ciesza Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: O, znowu ten wege z wielokrotna tozsamoscia 05.06.06, 01:58 > Patrzcie co wegetarianizm robi z > glowa... Raczej: patrzcie, jakie chore głowy propagują wegetarianizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewa Re: O, znowu ten wege z wielokrotna tozsamoscia IP: *.centertel.pl 05.06.06, 09:56 > Raczej: patrzcie, jakie chore głowy propagują wegetarianizm. a ilu wegetarian znasz osobiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
j3000 Re: O, znowu ten wege z wielokrotna tozsamoscia 05.06.06, 11:47 Pewnie zna kilku wegetarian - z opinni np. pseudoinkwizytorów. Odpowiedz Link Zgłoś
j3000 Cholesterol 05.06.06, 12:05 Więcej mięsa = wiecej "złego" cholesterolu. serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51186,3382403.html Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Cholesterol 05.06.06, 13:32 forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=2152620 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Do szprota Re: Cholesterol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:45 O, jesteś już. Odnośnie diet, można dyskutowac i dyskutować, i dyskutować.... Przy okazji wyjaśnienie dla wszystkich - wegetarianizm nie jest dietą :) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Do Gościa 05.06.06, 14:51 tak, wiem, to szersze pojęcie, cały światopogląd. zwracam tylko uwagę, że to, co się dzieje na tym wątku, to mniej dyskusja, a więcej cytaty i ewentualne inwektywy pod adresem mięsożernych, więc obawiam się, że będzie ciężko dojść do wspólnych wniosków. ja osobiście mam tylko jeden: filozofia czy światopogląd wegetariański jest ze wszech miar godzien polecenia. pod warunkiem, że się kończy na metr od mojego talerza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Do szprota Re: Do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:03 Cóż, tacy jak Ty też są potrzebni na Ziemi. Na razie. Sądzę, że nikt nie oczekuje w tym wątku, że forumowicze dojdą do porozumienia. Forumowicze sygnalizują tylko pewne punkty widzenia i mają do tego prawo. Podobnie jak Ty ze swoim talerzem :) Oczywiście, wszyscy powinni unikać dokuczania sobie i innym... Ech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Do szprota Re: Do Gościa IP: 195.69.82.* 05.06.06, 21:06 Ach, wiec teraz jestes juz tylko "gosciem"... Czyzby ci sie hasla pomylily do j3000 i tych innych? Odpowiedz Link Zgłoś