dinozaurka 06.06.06, 20:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zainteresowany761 Re: czy można mieć 06.06.06, 21:24 też cholera nie masz o czym pisać i czego pokazywać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: czy można mieć 07.06.06, 23:57 no dobrze, możemy podyskutować. Ale po kolei - zacznę od odpowiedzenia Mordorowi, żeby i on wiedział o czym mówimy: było to zdjęcie 2-miesięcznego niemowlaka z trzema rączkami. Zdjęcie z artykułu do którego link jest dostępny na...podstronie (?) Gazety o nazwie GWAR. Dziecko to przeszło właśnie w Szanghaju operację usunięcia dodatkowej rączki. Jeśłi ktoś ma ochotę szukać, to na stronie głównej forum Gazety jest wejscie na Gwar i dalej można sobie szukac. Zainteresowany761 - wiem, zdjęcie bardzo dramatyczne w swej wymowie. Ale - chociaz nie dodałam poważnego komentarza do linku a jedynie humorystyczny, chciałam uzmyłowić nam wszystkim jak mało myślimy o tym, że powienniśmy czuć się szczęśliwymi, bo są inni, którzy tego szczęscia maja mniej. Nie dostrzegamy najczęściej nieszczęść jakie spotykają innych, bo tego po prostu na codzień najczęściej nie widać. Dopiero gdy niechcący wejdziemy do jakiegoś szpitała czy sanatorium oczy nam się otwierają ze zdumienia ileż to ludzkich dramatów jest wokół. A najbardziej przykre są te dotyczące dzieci.. maleńkich niewinnych istot. Świat to nie tylko piękne rzeczy, stworzone ściśle według jakiegoś wzorca: od tego wzorca natura czasem odstępuje. Wtedy włąsnie rodzą się dzieci z różnymi ułomnościami. I nie możemy przechodząc nad nimi milczeniem udawać ze ich nie ma. Zychliniaku, czy nie widzisz różnicy między zdjęciem zapijaczonej i roznegliżowanej panienki (zdjęcie bardzo niesmaczne) a zdjeciem słodkiego, chociaz bardzo ułomnego bobasa? To zdjęcie nie jest, jak to napisałes wredne. To zdjecie jest dramatyczne w swej wymowie. Zdjecia, które Ty umieszczasz w zsadzie wszystkie pokazują patologie: lubujesz sie w pokazywaniu osób w stanie mocno wskazującym, a tamto z "poużywaną panienką" - nie powiem, ze to dno i wodorosty, bo nie chcę tak mówić, ale nie nadaje się do oglądania przez dzieci - a te wydaje mi się, ze takze zaglądają do tego forum. Natomiast zdjęcie tego malucha moze ewentualnym odwiedzającym to forum dzieciom pomóc w zrozumieniu, że ludzie ułomni są wśród nas, że są częścia społeczeństwa i że należa im się takie same prawa. Widzę panowie, że ruszyło Was to zdjęcie. To dobrze....... to bardzo dobrze, bo to znaczy, że nie tylko piłka nożna i wybory docierają do Was, ale że na losy innych jesteście także wrażliwi. Pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: czy można mieć 08.06.06, 00:00 poprzedni mój wpis miał być na samym końcu, wskoczył wyżej, ale myślę, że jesli ktoś bedzie miał ochotę to odnajdzie dla niego odpowiednie miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: czy można mieć 08.06.06, 06:59 ja rozumiem te zdjęcia wysłane przezemnie były niesmaczne. Nie rozumiem twojego tłumaczenia skoro wcześniej napisałaś coś w stylu "czarny chumor dwie lewe ręnce" , to wszystko tłumaczyło twoje zdięcie. Napisz mi dlaczego tak napisałaś a nie tak jak się tłumaczysz teraz. Serduszko jakbyś motywowała to tak jak się tłumaczysz było by ok. Jednak ty napisałaś niesmacznie i pokazałaś takie zdjęcie zastanów się czy niemam racji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak zdjęcie dinozaurki 07.06.06, 14:15 kiedyś napisałaś mi że niemam co pokazywać na forum. A ty co robisz zastanów się kobieto chyba że niemasz instynktu kobiecego a może takie rzeczy cię bawią. Jak tak to do psychiatry. Zainteresowany spoko zgadzam się z tobą i bez takich wrednych zdjęć dinozaurka. Odpowiedz Link Zgłoś
mordor81 Re: zdjęcie dinozaurki 07.06.06, 17:31 a co to bylo za zdjęcie?? bo nie zdążyłem zobaczyć?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 zdjęcie 08.06.06, 06:16 może nie miałaś złych intencji,ale wyglaądało to tak jakbyś w pewnym sensie podśmiewywała się z cudzego nieszczęścia Odpowiedz Link Zgłoś