Dodaj do ulubionych

Łódź oczami studentów

24.01.03, 18:51
Chciałbym, aby choć część tych projektów kiedyś się ziściła.
Obserwuj wątek
    • Gość: Teo Re: Łódź oczami studentów IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.01.03, 19:01
      Jest masa gotowych projektów aby tak chociaż w kilku przypadkach
      wykorzystać je, może teraz z funduszy unijnych albo z offsetu
      władza skorzysta z nich.
      • hubar Re: Łódź oczami studentów 24.01.03, 19:46
        Masz rację, ale do tego potrzeba umiejętnych władz, ktore wybiorą, postaraja
        się i zdobędą te pieniądze...
      • Gość: abc Re: Łódź oczami studentów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 20:06
        W kwesti formalnej - to sa koncepcje, a wypadało by to przetworzyć na projekty
        realizacyjne.
    • Gość: barnaba Re: Łódź oczami studentów IP: 62.233.181.* 24.01.03, 20:34
      Najlepszym podsumowaniem jest przedostatnie zdanie artykułu:

"Żaden z tegorocznych absolwentów nie znalazł jeszcze pracy."
    • Gość: xxx Re: Łódź oczami studentów IP: *.eccopapier.com.pl / 212.244.179.* 25.01.03, 12:35
      Wydaje mi się, że fakt, że absolwenci Architektury nie mają
      pracy nie ma związku z ich dyplomami tylko z kiepską sytuacją na
      rynku.
      • Gość: barnaba Re: Łódź oczami studentów IP: *.lodz.msk.pl 25.01.03, 21:06
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Wydaje mi się, że fakt, że absolwenci Architektury nie mają
        > pracy nie ma związku z ich dyplomami tylko z kiepską sytuacją na
        > rynku.

Zgadza się. W tej chwili nie jest ważne, co się potrafi i jakie ma pomysły,
        tylko do kogo mówi się "wujku" i jakie zna się numery telefonów. Ci młodzi
        architekci, których pomysłami się zachwycamy, być może za pare miesięcy
        pochowają dyplomy do szuflady i będą szukać jakiegokolwiek zajęcia- choćby była
        to praca magazyniera w hipermarkecie czy robotnika budowlanego w Niemczech.

A niektórzy wciąż jeszcze twierdzą, że w Polsce jest zbyt mało wykształconych
        ludzi...

pozdrawiam
        • Gość: konus Re: Łódź oczami studentów IP: *.abo.wanadoo.fr 26.01.03, 11:25
          Gość portalu: barnaba napisał(a):

> Gość portalu: xxx napisał(a):
          >
          > > Wydaje mi się, że fakt, że absolwenci Architektury nie mają
          > > pracy nie ma związku z ich dyplomami tylko z kiepską sytuacją na
          > > rynku.
          >
          > Zgadza się. W tej chwili nie jest ważne, co się potrafi i jakie ma pomysły,
          > tylko do kogo mówi się "wujku" i jakie zna się numery telefonów. Ci młodzi
          > architekci, których pomysłami się zachwycamy, być może za pare miesięcy
          > pochowają dyplomy do szuflady i będą szukać jakiegokolwiek zajęcia- choćby
          była
          >
          > to praca magazyniera w hipermarkecie czy robotnika budowlanego w Niemczech.
          >
          > A niektórzy wciąż jeszcze twierdzą, że w Polsce jest zbyt mało
          wykształconych
          > ludzi...
          >
          > pozdrawiam
          I to w tym wszystkim jest najwazniejsze -do roboty,do roboty.....- jakie
          sliczne sa te marzenia-lenia,ja tutaj sie mecze tym lezeniem czy tez stukaniem
          w klawiature i czekam kiedy ta Unia odpali cokolwiek bo przeciez mi sie nalezy.
          Ot,durak!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka