hubar 24.01.03, 18:51 Chciałbym, aby choć część tych projektów kiedyś się ziściła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teo Re: Łódź oczami studentów IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.01.03, 19:01 Jest masa gotowych projektów aby tak chociaż w kilku przypadkach wykorzystać je, może teraz z funduszy unijnych albo z offsetu władza skorzysta z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Łódź oczami studentów 24.01.03, 19:46 Masz rację, ale do tego potrzeba umiejętnych władz, ktore wybiorą, postaraja się i zdobędą te pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Łódź oczami studentów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 20:06 W kwesti formalnej - to sa koncepcje, a wypadało by to przetworzyć na projekty realizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Łódź oczami studentów IP: 62.233.181.* 24.01.03, 20:34 Najlepszym podsumowaniem jest przedostatnie zdanie artykułu: "Żaden z tegorocznych absolwentów nie znalazł jeszcze pracy." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Łódź oczami studentów IP: *.eccopapier.com.pl / 212.244.179.* 25.01.03, 12:35 Wydaje mi się, że fakt, że absolwenci Architektury nie mają pracy nie ma związku z ich dyplomami tylko z kiepską sytuacją na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Łódź oczami studentów IP: *.lodz.msk.pl 25.01.03, 21:06 Gość portalu: xxx napisał(a): > Wydaje mi się, że fakt, że absolwenci Architektury nie mają > pracy nie ma związku z ich dyplomami tylko z kiepską sytuacją na > rynku. Zgadza się. W tej chwili nie jest ważne, co się potrafi i jakie ma pomysły, tylko do kogo mówi się "wujku" i jakie zna się numery telefonów. Ci młodzi architekci, których pomysłami się zachwycamy, być może za pare miesięcy pochowają dyplomy do szuflady i będą szukać jakiegokolwiek zajęcia- choćby była to praca magazyniera w hipermarkecie czy robotnika budowlanego w Niemczech. A niektórzy wciąż jeszcze twierdzą, że w Polsce jest zbyt mało wykształconych ludzi... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konus Re: Łódź oczami studentów IP: *.abo.wanadoo.fr 26.01.03, 11:25 Gość portalu: barnaba napisał(a): > Gość portalu: xxx napisał(a): > > > Wydaje mi się, że fakt, że absolwenci Architektury nie mają > > pracy nie ma związku z ich dyplomami tylko z kiepską sytuacją na > > rynku. > > Zgadza się. W tej chwili nie jest ważne, co się potrafi i jakie ma pomysły, > tylko do kogo mówi się "wujku" i jakie zna się numery telefonów. Ci młodzi > architekci, których pomysłami się zachwycamy, być może za pare miesięcy > pochowają dyplomy do szuflady i będą szukać jakiegokolwiek zajęcia- choćby była > > to praca magazyniera w hipermarkecie czy robotnika budowlanego w Niemczech. > > A niektórzy wciąż jeszcze twierdzą, że w Polsce jest zbyt mało wykształconych > ludzi... > > pozdrawiam ************** I to w tym wszystkim jest najwazniejsze -do roboty,do roboty.....- jakie sliczne sa te marzenia-lenia,ja tutaj sie mecze tym lezeniem czy tez stukaniem w klawiature i czekam kiedy ta Unia odpali cokolwiek bo przeciez mi sie nalezy. Ot,durak! Odpowiedz Link Zgłoś