Gość: lublinek IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 18:45 Dziś w ŁWD była mowa o inwestyciach na Lublinku oraz kiedy Lublinek otrzyma dotacjia z państwa.oraz o inwestyciach aktualnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Program w TVP3 IP: *.retsat1.com.pl 26.06.06, 19:45 Też widziałem i w sumie to już nie wiem czy źle usłyszałem ale wyraźnie mówili o tym,że te 25mln z kasy państwa będzie przeznaczone przez kontrakt województwa w przeciągu miesiąca.A przecież ta kasa miała iść prosto do portu(miało to zaoszczędzić kilka mln.).Ciągle coś kręcą i zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Program w TVP3 IP: *.4web.pl 26.06.06, 21:27 zmieniaja co chwilę zasady , kasa wpłynie na 1 miesiąc przed wyborami. Będzie dobry materiał propagandowy. Zupelnie jak w PRL Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Program w TVP3 26.06.06, 22:15 Przed wyborami w PRL powiadasz... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Program w TVP3 IP: *.pai.net.pl 27.06.06, 22:03 Wybory? A po co? I tak 99,98% było oczywiście za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Program w TVP3 IP: *.4web.pl / *.4web.pl 26.06.06, 21:52 Zaczęto inwestycję Mają mieć i wszystko wskazuje, że niebawem dostaną. Chodzi o 25.000.000 zł z budżetu państwa na rozbudowę łódzkiego lotniska im. Władysława Reymonta. Kończą się ostatnie procedury umożliwiające przyznanie tej kwoty. Czas nagli, bo wszystko trzeba wydać do końca grudnia. Ostatnie procedury i ostatni dzwonek, aby w końcu 25 mln zł udało się w tym roku wykorzystać. Pieniądze te zapisano w tegorocznej ustawie budżetowej i Rada Ministrów podjęła wreszcie decyzję o przekazaniu kwoty. Dla szefów lotniska ta decyzja oznacza po pierwsze rozstrzygnięcie przetargu na budowę strażnicy lotniskowej, a po drugie przygotowania do rozbudowy pasa. Zostanie wydłużony do 2.500 metrów i poszerzony do 60. Koszt - 12.000.000 zł. Z kolei z myślą o flagowych przewoźnikach - głownie Lufthansie, która ma latać z Łodzi - rozbudowywany jest terminal. Powstanie tu salonik dla VIP i sklep wolnocłowy. Tę inwestycję finansuje już lotnisko z własnych pieniędzy; przeznaczy na to 1.000.000 zł. Przydałby się jeszcze nowy terminal, trzeba zrobić parkingi, więc potrzeb finansowych jest bardzo dużo. Na razie lotnisko pilnie czeka na przekazanie pieniędzy z budżetu państwa. Wszystko wskazuje, że dojdzie do tego w ciągu miesiąca. (M.Michalak - ŁWD) ww6.tvp.pl/922,20060626361285.strona Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Program w TVP3 26.06.06, 21:56 Przepraszam za brak kultury, ale to jest granie z nami, lodzianami, w przyslowiowe chu***. Tylko komu tak bardzo zalezy by miasto to bylo zadupiem nad zadupiami? Rzadowi RP?! Jesli tak to ciesze sie, ze juz za pare dni czeka mnie podroz na kilkanascie tysiecy km. Bez potwierdzonej daty powrotu. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Program w TVP3 27.06.06, 22:12 Nie Ty jeden kolego do tego dojrzałeś echhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Program w TVP3 IP: *.retsat1.com.pl 26.06.06, 22:09 Żeby nie było,że sobie to wymyśliłem ale w ŁWD na żywo o 18 końcówka brzmiała troche inaczej tj."Na razie lotnisko pilnie czeka na przekazanie pieniędzy z budżetu państwa przez kontrakt wojewódzki",a więc niektóre rzeczy zostały wycięte.A zresztą co ja będę pier......!,Oni(ci z TVP3)często robią gafy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Program w TVP3 IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.06.06, 23:48 środki w kontrakcie są zapisane jako refundacja poniesionych nakładów więc to tylko kwestia rozpoczęcia i zakończenia inwestycji na lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś