longeta 29.06.06, 07:58 sport.wp.pl/kat,32284,wid,8371208,wiadomosc.html?rfbawp=1151560228.013 Szkoda że liga jest tylko canal+,kto to wymyślił? Jedyne migawki z meczów w tv.za darmo(nie liczac abonamentu) to burdy kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cassani ja dla odmiany 29.06.06, 08:14 bardzo lubie piłkę nożną i dlatego nie oglądam polskiej ligii. mimo że mam C+ jeszcze mi sie nie zdarzyło obejrzeć meczu polskiej ligii. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: ja dla odmiany 29.06.06, 08:23 Poziom jest kiepski,ale jako narzędzie promujące piłke w Polsce powinny być mecze w tv. Jak na razie z całego poprzedniego sezonu 1 ligi,tylko starówkę Warszawie pamiętam(zdemolowaną) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja dla odmiany 29.06.06, 08:33 poziom jest fatalny. co jeszcze potwierdził awans dwóch łódzkich zespołów których derby miałem okazje zobaczyć. pod moim blokiem chłopaki sprawniej sobie radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja dla odmiany 29.06.06, 08:35 Polska Ligia to wyzionęła ducha coś z 1930 lat temu. Na C+ leciał o niej film jakieś 5 lat wstecz. "Quo vadis" to było. Przy okazji kręcnia (nomen omen) tego "Dokąd zmierzasz", spłonęło "w niewyjaśnionych okolicznościach" (hehehe) zbudowane dla potrzeb filmu Colloseum. Jak ćwierkały wróble na dachu, kasa była potrzebna na kampanię wyborczą dla pewnej, na ówczas zwycięskiej, partii politycznej. I tak to brudna polityka połączyła w tym wątku skromne Wronki, w których odbył się mecz dumnej Legii W-wa, z Wiecznym Miastem. Sienkiewicz patronem Polskiej Ligi? A czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja dla odmiany 29.06.06, 08:44 a jak spłonęło to Colloseum to z popiołów ulepili banknoty? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja dla odmiany 29.06.06, 08:48 Już oni tam wiedzą jak się robi takie cuda. Zresztą nie na darmo wzięli na warsztat powieść na wskroś religijną. Jak wiadomo gość, który był zapoczątkował tę wiarę, w swoim czasie łatwiutko zamieniał wodę w wino. To co za problem dla uważnych naśladowców zrobić ze zgliszcz szeleszczącą gotówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dobre porównanie 29.06.06, 08:56 tamten wode zmienił w wino i dorwał się do władzy, ci od filmowego Quo Vadis przeszli podobny szlak - z małymi erratami naszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani że napomknę iż w czasach dzisiejszych 29.06.06, 08:59 Jezus z tymi sztuczkami "woda w wino" poszedł by prosto z cyrku do pierdla za niepłacenie akcyzy od produktów alkoholowych. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: że napomknę iż w czasach dzisiejszych 29.06.06, 09:10 Przesadzasz. Przez lata całe różnej prowinencji magikowie kuglarzą czym się tylko da, a na dobrą sprawę żadnemu z nich nie spadł włos z głowy. Bo chyba nie ma co gadać o drobnych szaraczkach, którzy ledwo się mieszczą w głębokiej cyrkowej rezerwie. Szefowie aren, ich główni zastępcy i cała górka, błyszczą w blasku rampy, nic sobie nie robiąc z odium jakie na nich ciąży. Jest jednak nadzieja, że i im wreszcie ktoś się dobierze do dupy. Jeden z tresowanych Lwów już klincuje. Nastęne sztuki z tej menażerii poskromi za chwilkę pewien uznany treser. Klatki już czekają na te wszystkożerne bestie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 09:15 a nowi szefowie aren są czyści jak łza. już prawie wszystkie areny szczęśliwie przejęte i teraz będzie cacy. tylko ci z samoopalacze trochę męczą nowego J - ale wstawi ich się tu i ówdzie i jakoś sie ułoży. teraz jest naprawde cacy i w ogóle. Ale mam obawy że po następnych wyborach Centralny Urząd Wielkich Zmian też będzie miał się czym zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 09:24 Po co się martwić na zapas? Wprzód trzeba posprzątać to łajno, które pozostawiły poprzednie bydlęta. Jak się to uda, jak zniknie ten odór, łatwiej będzie utrzymać porządek na arenie. I cała scena będzie bardziej przejrzysta oraz atrakcyjna. Tamtych spektakli już prawie nikt nie był w stanie znieść. No może tylko upadli aktorzy, ich rodziny i najbliższe grono znajomych. Dobrze wyrobiona publiczność zwracała bilety kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 09:30 big_news napisał: > Po co się martwić na zapas? Wprzód trzeba posprzątać to łajno, które pozostawił > y > poprzednie bydlęta. Jak się to uda, jak zniknie ten odór, łatwiej będzie > utrzymać porządek na arenie. I cała scena będzie bardziej przejrzysta oraz > atrakcyjna. Tamtych spektakli już prawie nikt nie był w stanie znieść. No może > tylko upadli aktorzy, ich rodziny i najbliższe grono znajomych. Dobrze wyrobion > a > publiczność zwracała bilety kasie. nie wiem czy się śmiać czy płakać. wiem że jesteś inteligentnym człowiekiem więc naiwności nie podejrzewam, klapek na oczach też chyba nie. wo musi być głęboka wiara. albo od października ub.r. nie czytasz gazet i oglądasz telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 09:51 Staram się czytać ile się da. Oglądam tv, słucham radia. Śledzę internet. Pamięć mnie zawodzi tylko tyle o ile. Nie jestem w prawdzie nieprzeciętnie inteligentny, ale złożyć do kupy potrafię to i owo. Klapek na oczu też nie mam. Dostrzegam pewne mankamenty, pare rzeczy mnie razi. Ale też nie umknęło mojej uwadze to, że od października media dmą w tę samą trąbę. Z małymi wyjątkami wszystkie przekaziory są wzburzone. Nie gotowały się tak nigdy dotąd. I to jest zastanawiające. Bo jak tak spokojnie pomyśleć, to od 17 lat właściwie prowadzona była niemal taka sama polityka. Co z tego, że u władzy były różne formacje. Główny trend przyświecał im w tożsamy sposób. A jeżeli tak, jeżeli było tak dobrze, to dlaczego jest tak źle? Jeżeli ciągle "wychodzimy z dołka", jeżeli rzekomo tuż tuż czeka nas poprawa, to dlaczego przez tyle lat jej nie ma? Jak jest tak wspaniale, to dlaczego młodzi stąd brykają? Tylko nie mów, że zaczęli wyjeżdżać pół roku temu. Robią to ciągle, a przy okazji referendum akcesyjnego, właśnie możliwość pracy na zachodzie była jednym z głównych argumentów zwolenników UE. Nic więc dziwnego w tym, że teraz, kiedy wreszcie są przy władzy nie "swoi", ale wprost przeciwnie i ci nowi próbują coś naprawić, to usadowieni na ciepłych posadkach "komentatorzy życia publicznego", "autorytety" i inne gremia, trzęsa się w swojej bezradności. Niektórzy nawet otwierają "Ambasady III RP". To jest kuriozum. Ja sobie spokojnie poczekam na to co będzie. Powtarzam: spokojnie. Nie mam nic za uszami, śpię dobrze, nie obawiam się, że o 5 rano zapuka do mnie jakiś smutny pan. Niech się boją ci, którzy mają nieczyste sumienia. Porządni ludzie patrzą z reguły z aprobatą na robotą wykonywaną dla ich dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 10:27 uważam się za porządnego człowieka :) nie martwie sie o aresztowanie tylko przyszłosć. A na razie mamy socjalistyczny rząd który dzieli równo biedę. Trzymam kciuki żeby się im udało - szczerze - bo nie jestem idiotą - wiem że od tego będzie zależało moja przyszłość - z tym że na razie widzę że cały rząd zwrócony jest tyłem do przyszłości i dokładnie przegląda co było w przeszłości. Pewne kwestie są na pewno warte przejrzenia - ale np taka Komisja Bankowa to czysty idiotyzm. Tak się składa że Polska jest pokazywana jako jeden z przykładów sprawnego przeprowadzenia reformy systemu bankowego - który w ciągu 10 lat z komunistycznego papierowego systemu trzymania nic nie wartych papierków przerodził się w nowoczesny system elektroniczny utrzymujący silną złotówkę i przygotowujący wprowadzenie EUR. PiS, Samoobronie czy LPRowi nigdy nie daruję do zawoływania przeciw wejściu do ? UE - tak, tak PiS owi też - pamiętam jak oglądałem Jarosława jak w którymś z programów nawoływał żeby do Ue wejść ale jeszcze nie w 2004 - mówił żemoże za 5- 10 lat - ale nie tak szybko. ciekawe jakby wyglądała jego IV RP jakbyśmy wciąż czekali na wejście. Szczęściem Polski było to że ta banda nieudaczników pod wodzą profesora co nie zna jednego języka obcego, nie potrafi przeczytać jednego zdania z kartki i szczcyci się że nie utrzymuje żadnych stosunków z niemieckimi politykami nie przyssała się do koryta wcześniej bo byśmy nie byli ani w UE ani w NATO tylko byśmy poważnie to rozważali. byłaby taka wieczna kontemplacja. Dla mnie PiS to partia nieudaczników gdzie do roli bohaterów unosi się ludzi którym ciężej się wiedzie - przy całym moim szacunku do nich - bo sam zapieprzam żeby jakoś żyć - ale PiS wniósł do życia społecznego obraz własnych liderów któzy szczycą się własną niezaradnością - jesteś biedny, nie masz oszczędności czy mieszkania - więc jesteś uczciwy. A jak jakiś mały przedsiębiorca zapie.. po 15 godzin dziennie i sobie strzeli w ramach rewanżu Lexusa - automatycznie staje się podejrzanym społecznie. PiS dzieli społeczeństwo i wskazuje gorsze wzorce jako lepsze. Pie.. ciągle o "wykluczonych" - całe szczęści że ostatnim ruchem udało sie "wkluczyć" Netzla i innych przyjaciół Kaczyńskich i Kurskiego. Ufff - temu krzywda się przynajmniej nie stanie. jeszcze kilka stołków zostało do wkluczenia. PiS robi dokładnie to samo co SLD tylko że bardziej bezczelnie - każdą krytyke nazywa wyciem układu. jeśli tak to i ja zaliczam się do układu. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 11:02 Jak można uważać się za porządnego człowieka, a jednocześnie lokować się w układzie?!;) Ale ja nie o tym. Ty sobie nawet sprawy nie zdajesz z tego, jakim błogosławieństwem są dla Ciebie rządy PiS-u. Popatrz: dzięki nim możesz wylać z siebie wielkie pokłady żółci, możesz wykrzyczeć: a ja ich pie..! i nikt Cię nie zamyka, chociaż tak kilka miesięcy temu wieszczyli wielce oświeceni; możesz sobie pomyśleć: a ja jestem mądrzejszy, ładniejszy, zdolniejszy, mam dykcję, elaganckie obuwie, mam słuch i znam hymn, a ta PiS-owska swołocz nie; możesz sobie wmawiać, że oni jednocześnie są odpowiedzialni za okrągły stół, a jednocześnie kij im w brodę, bo to inni się dzięki Magdalence nachapali, a więc to są w gruncie rzeczy nieudaczniki; możesz wtykać Jarkowi, że ksenofob i ciemny lud, a jednocześnie nawrzucać mu od pedałów, bo on tylko z kotem żyje, a to jest mocno podejrzane; możesz ich obarczyć winą za brak koalicji z PO, a równocześnie cieszyć się, że są z SO i LPR, bo tak to nie miałbyś powodów do wtykania im, że uniemożliwili wspólne odpowiedzialne rządy w RP; możesz ze swobodą gadać, że są gorsi od diabła, bo robią gorzej od SLD, a z drugiej strony zacierać rączki, bo gdyby nie wymieniali ludzi na stanowiskach, to krzyczałbyś pierwszy, że mają cichy układ z postkomunistami. Słowem: każda obecna sytuacja jest dla Ciebie jak zbawienie, obojętne co PiS zrobi to się przypniesz, jak czegoś nie zrobi to też będziesz pokrzykiwał, i tak dobrze i tak doskonale. Masz same korzyści. Powinieneś w następnych wyborach na nich głosować! Kiedy będziesz miał większy komfort, jak nie przy rządach PiS-u? Aha, co do tego drobnego przedsiębiorcy, to też wiesz dokładnie, że nie o ściganie takiego chodzi. Chodzi o różnych panów, którzy dorobili się milionowych i miliardowych fortun, nie mając na nie żadnego pokwitowania. To o takich chodzi, a nie o faceta z miasta Łodzi, który wzorem paru setek tysięcy gości pracujących na własny rachunek, zarabia pare tysiączków miesięcznie. Ale to nie ważne. Ważne, że to też jest przyczynek do walenia w PiS. I co z tego, że nieuzasadniony. Ważne, że jest. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 10:29 Może i się dobiorą,jak na razie ci;smutni; panowie robia co chcą,zdejmuja też kogo chcą. Nie udała się 2 Japonia,kolejne reformy?,sam nie wiem która była bardziej szkodliwa;administracyjna,ubezpieczeniowa czy służby zdrowia. Szkoda mi tylko ludzi którzy walczyli z komuną,a zostali sprzedani przy okrągłym stole w jakiejś knajpie. Młodzi dadzą sobie rade jeżeli tylko rząd nie będzie przeszkadzał,jak na razie start mają fatalny, z uczciwej pracy ciężko się dorobić-chyba że odcisków. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 10:34 co ty pie..sz? reforma ubezpieczeniowa jest sukcesem i to dużym - wprowadziłe normalne zasady z możliwością planowania własnej przyszłości - co ci się marzy? drukowanie bonów emerytalnych zamias banknotów? "z uczciwej pracy ciężko się dorobić-chyba że odcisków." - zastanów się co piszesz. poważnie mówię. ja jakoś widzę że ludzie budują domy, kupuja mieszkania i samochody. i wierzę że te pieniądze zarabiają ciężką pracą a nie kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 10:44 Czyżby? Nie znam żadnego prywaciarza który uczciwie by się rozliczał z fiskusem,poszedł by z torbami Ubezpieczenia?,w czyjch rękach są te pieniądze? Owszem budują,kupuja ale czy nie za mało jest tych pozytywnych przykładów i za jaka cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 10:47 longeta napisał: > Czyżby? Nie znam żadnego prywaciarza który uczciwie by się rozliczał z > fiskusem,poszedł by z torbami > Ubezpieczenia?,w czyjch rękach są te pieniądze? > Owszem budują,kupuja ale czy nie za mało jest tych pozytywnych przykładów i za > jaka cenę. nie widze poziomu do dalszej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 10:57 To na koniec napisze co zrobić by stworzyć układ; -kasa -jakiś media -informacja -mozliwoć dawania ciepłych posadek -partia,nie jest konieczna zawsze można jakoś stworzyć lub przejąć To jest właśnie układ,a widze to na codzień. Szkoda że nie widzisz poziomu,płakać nie będe. Może na lody przyjdziemy?(brązowe) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 11:02 nie widziałem poziomu do dyskusji skoro nie widzisz uczciwych przedsiębiorców. ja widze tylko takich. za to nie widziałem jeszcze uczciwych polityków. co do układu - PiS z przybudówkami świetnie spełnia wszystkie warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 11:10 Ależ cassani wszystkich nie znam,może tacy są nie będe się spierał. Ja swoją działalność zawiesiłem,na opłaty już nie wyrabiałem-może to wina mojego nieudacznictwa ,a może przepisów lub jeszcze czegoś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: zdecydowanie dobierają im się do dupy 29.06.06, 11:27 więc skoro uczciwie nie mogłeś płacić podatków mimo że chciałeś to nie Ty jesteś nieuczciwe tylko państwo jest chore. a ten rząd poprzez rozdawnictwo tę chorobę pogłębia. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dobre porównanie 29.06.06, 09:03 Z tym dorwaniem się do władzy, to spora przesada. Delikatnie mówiąc. W końcu jeżeli ktoś w wieku 33 lat opuszcza ziemski padół, to chyba nie bardzo miał czas na to, żeby te władzę zdyskontować. Nie mówiąc już o tym, że kres jego drogi był dość dramatyczny. Czego absolutnie nie można powiedzieć o "filmowcach" cieszących się dobrym samopoczuciem dobrych kilkadziesiąt lat. I to na przełomie dwóch wieków, co jak wiadomo nie było dane gościowi, od którego narodzin liczy się naszą cywilizację. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre porównanie 29.06.06, 09:11 pamiętaj wszak iz w tamtych czasach człek czterdziestoletni był juz osoba mocno podstarzałą a moło kto dożywał 50 czy 60 lat. Fakt J nie zdyskontował władzy - ale wszyscy powołujący się na Niego robią to juz od co najmniej 1700 lat z wielkim powodzienie. Usprawnili system - albo jak to teraz modne "Układ". Aczkolwiek koniec J miał dramatyczny - to nie do końca wyjaśniony. Przynajmniej myśląc kategoriami historii a nie wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dobre porównanie 29.06.06, 09:19 No tak. Jak się weźmie pod uwagę co też potrafią zawierać podręczniki historii (druga połowa XX wieku w Polsce świetnie to pokazuje), to można mieć wątpliwości praktycznie do wszystkiego. Bo najważniejsze jest kto patronuje szeroko rozumianej Oświacie, a nie to żeby ludzie znali fakty. Obecny wiek też nie jest zresztą wolny od manipulacji. I żeby sprawa dotyczyła tylko podręczników. Gdzie tam. Wystarczy wziąć do ręki jakąś Gazetę. Aż się roi od przeinaczeń, niedomówień i przemilczeń. Tak to już mają niektórzy we krwi. Nie potrafią inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre porównanie 29.06.06, 10:30 widze Bigi postęp. Mam nadzieję że jak gdyby na ministra PiS powołał Leszka Millera, też dumnnie pochylisz się nad tą decyzją i będziesz jej wiernie bronił. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dobre porównanie 29.06.06, 10:38 Może być z każdej opcji,byle by łapek nie miał związanych z układzikiem i teke miał czystą,jak na razie fama niesie że kiedy naczelny wlazł do archiwów, to zadziwił sie i zapłakał. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre porównanie 29.06.06, 10:41 co to jest "układ" - wytłumacz mi co dokładnie to znaczy - bo wszyscy sie tym posługują, a więc chyba warto wyjaśnić. Co to znaczy "układ, układzik"? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dobre porównanie 29.06.06, 11:17 Mylisz się. W przypadku ewentualnej obrony Leszka Millera nie byłbym w stanie nie tylko nie kiwnąć palcem w bucie, ale nawet szczerze życzyłbym temu panu, aby go dotknęły wszystkie egipskie plagi. Dla ludzi tego autoramentu nie ma we mnie zlituj się. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dobre porównanie 29.06.06, 11:21 Lechu M. mimo że tyle spiep....ma się bodobno nieżle. Ciekawe dlaczego? może w końcu zaczną karać takich ;ludzi; Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre porównanie 29.06.06, 11:32 longeta napisał: > Lechu M. mimo że tyle spiep....ma się bodobno nieżle. > Ciekawe dlaczego? może w końcu zaczną karać takich ;ludzi; nie lubiłem Millera i uważam że ma sporo za uszami. ale martwi mnie taki ton "może w końcu zaczną karać takich ludzi" - kto karać, za co? Partia przy władzy? Bo ja mam nadzieję, że jak juz to TYLKO I WYŁĄCZNIE nizawisłe sądy po przeanalizowaniu wszystkich zai przeciw. Prokurator generalny jest z Pisu i jeśli do tej pory nie przedstawiono żadnych zarzutów i nie wygrano procesu to Miller jest niewinny jak dziewica. Juz były czasy kiedy karano... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dobre porównanie 29.06.06, 11:46 > nie lubiłem Millera i uważam że ma sporo za uszami. ale martwi mnie taki Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dobre 29.06.06, 11:52 rolnik w tym kraju ponosi karę za błędy - dobry kawał - biorąc pod uwagę że nie płaci żadnych podatków, składke zdrowotną my opłacamy i nikt nawet nie zająknie sie żeby to znormalizować, ma dotowane paliwo, przedsiębiorcy zamiast rolników (bo wieś by odrzuciła Ue i to podejrzewam jakims gromkim 80%) głosowali za wejściem do UE zeby to rolnicy otrzymali dopłaty i pomoc przy wypełnianiu dokumentów, a Ty piszesz o błędach i karze na rolnikach? śmieszne. Rozbotnik - mam nadzieję że nie myślisz o gónikach którzy regularnie rozpie..ja pół W-wy - bo o ile sie nie myle żaden z zadymiarzy nie siedzi za to w pierdlu jakby to było z innym obywatelem - o jakiej karze mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre 29.06.06, 11:53 i pracoenicy urzędów - szczególnie skarbowych podlegają strasznym karom. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dobre 29.06.06, 11:57 jestem zwolenikiem by karać wszystkich którzy robią żle,więc nie broń lecha m. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre 29.06.06, 12:03 ja nie bronię nikogo - tym się powinni zająć odwokaci. tak jak oskarżaniem prokuratorzy a nie lud. to juz było. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dobre 29.06.06, 12:05 > płaci żadnych podatków, składke zdrowotną my opłacamy i nikt nawet nie zająknie Wiesz kto jeszcze płaci taka składkę?Paru przedsiębiorców okolicznych których znam i nawet nie wiedzą gdzie te pole maja,ci co mogli juz dawno uciekli w krus za garśc ziemi i co przedsiebiorzczy czy oszust? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre 29.06.06, 12:15 znam ten problem i wiem jak funkcjonuję, aczkolwiek jestem akurat przekonany że tych "Paru przedsiębiorców okolicznych których znam i nawet nie wiedzą gdzie te pole maja" zmysliłes na potrzeby dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dobre 29.06.06, 12:47 zdziwiłbyś się,sami nie wiedza ile mają i gdzie-może tylko tak mówią? teraz jest trudniej ,trzeba mieć rolniczy gleit Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre 29.06.06, 12:51 nie to jest nienormalne że onie tak robią. nienormalne jest to że są takie możliwości i to w świetle prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dobre 29.06.06, 13:38 a co powiesz na taką teze?;że w tym kraju nie nagina się prawa do przekrętów,tylko się tworzy prawo do takowych? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre 29.06.06, 13:45 pewnie trochę i tak. ale KRUS to nie przekręty tylko czysty populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dobre porównanie 29.06.06, 11:29 ok. a dla ludzi autoramentu Giertycha i Leppera od czasów namaszczenia przez Jarosława jest dużo sympatii i zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dobre porównanie 29.06.06, 11:47 Jest konieczność. Może to sporo, ale chyba niedyskwalifikuje? Chyba, że chcesz powiedzieć, że wysypywanie zboża na tory jest gorsze od budowy tuneli wzdłuż rzeki, albo że posiadanie w swoich szeregach faceta, który będąc szczeniakiem pisał różne głupstwa jest strasznie okropniejsze od kogoś, kto będąc w pełni sił umysłowych i będąc dojrzałym opiewał komunizm i Stalina, a na stare lata odbierał Nobla lub od kogoś, kto mając lat 28 nagle spostrzegł, że komunizm to nie jest to, ale tkwił w PZPR jeszcze 11 lat, a teraz chodzi w glorii jednego z największych filozofów? A może ci dwaj są gorsi od kogoś, kto potępiał biskupa Kaczmarka po jego głośnym procesie, tkwił w PRL-owskim sejmie, a później kreślił grube kreski? Podałbym jeszcze kilka przykładów, ale ufam, że dobitnie wyprowadzisz mnie z błędu i wykażesz czarno na białym, że jednym można zapomnieć wiele lub wszystko, a innym nie można dać kredytu zaufania bo nie i już. Ach! I przepraszam, że posłużyłem się pewnymi ikonami, liczę na to, że mi wybaczysz ten nietakt. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani o - właściwy tok rozumowania Partii 29.06.06, 12:01 W każdym razie zaniepokoję Cie iz nowy idol - Lepper wprowadza ludzi SLD do spółek skarbu państwa - za przyzwoleniem PiS. A jego przybocznym druchem jest klasyczna ikona PZPR - Maksymiuk - ale cóż - widze że to tak nie boli jak by się wydawało. tu niedopatrzymy tam wyminiemy - i bilans poglądów będzie sie zgadzał. co do opiewania Stalina - obecny prezydent opiewał Lenina w swoim doktoracie- i jakoś ci się to nie przypomniało - ale rozumiem - zdarza się. i ubiegnę cię - nie pisz że takie były czasy - nieprawda - wielu naukowców pisało normalne doktoraty w latach 70 - nawet o gospodarkach kapitalistycznych. Giertych sie ośmiesza i będzie zabierał WF na wychowanie patriotyczne a ostatnio skierował sprawę do prokuratury przeciwko kilkunastolatkom, hehe. broń Bigi, broń. dla mnie PiS to takie SLD tyle że śmieśniejsze. tylko że ten śmiech z lekko ściśniętego gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: o - właściwy tok rozumowania Partii 29.06.06, 12:05 I tak dobrze, że nie chcesz wyjechać, albo że nie wysyłasz innych na białe niedźwiedzie. No i tkwij sobie w tym przekonanie o czerwonym zabarwieniu PiS-u (paradne) oraz we wszystkim tym, czym częstuje swoich czytelników na codzień GW. Jak dla mnie, to stało się to nudne ładnych pare lat temu. Tymczasem. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: o - właściwy tok rozumowania Partii 29.06.06, 12:13 rozumiesz z tego ci piszę to co chcesz i jak chcesz. nie pisze o czerwonym paradnym zabarwieniu PiSu tylko o staniu wiernie ręka w ręke przez Kaczyńskich i spółke z aparatczykami SLDowskimi i PZProwskimi. pamiętaj że to Kaczyński a nie Miller wprowadził Leppera i jego kolegów do I ligii - żeby tak zatoczyć koło dyskusyjne. Ale ja nie byłem zszokowany tą współpracą -wszak i PiS i Samoobrona to partie o klasycznym programie populistyczno-socjalistycznym. Tu sie zgadzam z Lepperem że programy wyborcze miały podobne. Poglądy liderów partyjnych też są podobne. Juz widzę sztandary z profilem Jarka, Andrzeja i Romana, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
fanki.casszanki Re: o - właściwy tok rozumowania Partii 29.06.06, 12:35 cassani napisał: >o staniu wiernie ręka w rękę... www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=258641#130840 Odpowiedz Link Zgłoś
fanki.casszanki Re: o - właściwy tok rozumowania Partii 29.06.06, 12:39 zapomniałam dodać, że w rolach głównych m.in. Donald Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: coś miłego na dzień dobry... 29.06.06, 08:37 łe, znowu piłka kopana... Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: coś miłego na dzień dobry... 29.06.06, 11:28 Co w tym jest milego niby? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: coś miłego na dzień dobry... 29.06.06, 11:47 to że tutaj wpadłaś agt.... Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: coś miłego na dzień dobry... 29.06.06, 14:19 longeta napisał: > to że tutaj wpadłaś agt.... Jestem mezczyzna, osle. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: coś miłego na dzień dobry... 29.06.06, 15:22 do tego chwlipietą dodaj> Jestem mezczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: coś miłego na dzień dobry... 30.06.06, 15:31 longeta napisał: > do tego chwlipietą dodaj> Jestem mezczyzna Naucz sie cytowac Albo nie: nie pisz w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: coś miłego na dzień dobry... 29.06.06, 12:14 no i proszę, nawet z rozmydlenia wątku o piłce może wyjść ciekawa dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś