Dodaj do ulubionych

PO w ciężkim szoku

19.07.06, 13:10
Tak wieszczone przez liderów PO ciężkie oskarżenia J. Kaczyńskiego, tak
oczekiwane słowa nienawiści i potwarze, tak wyczekiwane wskazanie winnego
aktualnej sytuacji politycznej w kraju, nie padło z ust Premiera. Oniemiała i
zdruzgotana Platforma Obywatelska, nie potrafiąca się otrząsnąć przez 9
miesięcy z powyborczego szoku, spadła pod sejmowe fotele. Donek pomaga
wygrzebać się spod siedzenia Hani, ta wlecze za nogawkę Janka Maryśkę, ten z
kolei wyciąga za kołnierz Bronka od wrót stodolnianych. Premier Kaczyński nie
wypowiedział w swoim doskonałym expose, które trwało ok. 1,5 godziny i nie
było odczytane z kartki, ani razu, powtarzam, ani razu słów Platforma
Obywatelska! Można się spodziewać, że nasi "liberałowie" pozostaną w
permanentnym szoku już na zawsze.
Obserwuj wątek
    • mat25 Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:16
      Za to przez pomyłkę powiedział prawdę: "Nik nie przekona nas, ze biale jest
      biale a czarne jest czarne."
      • al_ Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:19
        Fakt. Jedyne mądre słowa :).
      • big_news Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:19
        Tylko tyle zostaje opozycji: złapać kogoś z język, ponaigrywać się z
        przejęzyczenia. Żenada.
        • yavorius Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:21
          big_news napisał:
          > Żenada

Nioch nioch.

Stary, wiesz, że Ty coraz bardzioej zacietrzewiony się robisz? Takie fajne
          rzeczy pisałeś zanim zacząłeś się bawić w PiS...
          • al_ Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:25
            Co fakt to fakt. A zawsze powtarzałem. Trzymać sie daleko od polityki i
            kościoła, bo to sieczke robi w mózgu.
        • excentryczny.wazeliniarz Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:22
          big_news napisał:

> Tylko tyle zostaje opozycji: złapać kogoś z język, ponaigrywać się z
          > przejęzyczenia. Żenada.
          tylko to im pozostało
          • yavorius Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:22
            Jesteś rzadkim przykładem rodzaju wypowiedzi doskonale dopasowanej do nicka.
            Pogratulować!
            • excentryczny.wazeliniarz Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:24
              yavorius napisał:

> Jesteś rzadkim przykładem rodzaju wypowiedzi doskonale dopasowanej do nicka.
              > Pogratulować!
              Dziękuję
            • excentryczny.wazeliniarz Re: PO w ciężkim szoku 20.07.06, 12:44
              yavorius napisał:

> Jesteś rzadkim przykładem rodzaju wypowiedzi doskonale dopasowanej do nicka.
              > Pogratulować!
              Twój excentryczny anioł stróż wiele mnie nauczył, więc gratulacje skieruj również
              w jego stronę.
              • yavorius nie omieszkam /nt 20.07.06, 12:46
        • delahalle Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:22
          big_news napisał:

Nie mają żadnych argumentów to takich użwają.
          • yavorius no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:24
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3487686.html
            Słucham uprzejmie. Brońcie tego goownianego rządu, brońcie wywalania fachowców
            i obsadzania stołkami kolesi, tylko żebyście się nie zdziwili jak wam z tego
            goowno przyjdzie...
            • big_news Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:30
              Przeczytaj to, co i jak napisałeś, a następnie odpowiedz sobie kto tu jest
              bardziej zacietrzewiony. Natomiast jeżeli chodzi o moja pisaninę nie związaną z
              polityką, to wiesz, nie samym chlebem człowiek żyje;)
              • yavorius Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:31
                big_news napisał:
                > Natomiast jeżeli chodzi o moja pisaninę nie związaną z
                > polityką, to wiesz, nie samym chlebem człowiek żyje;)

A szkoda.
                • longeta Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:38
                  jedynym wazeliniarzem którego znam to ty,ale ;porządny; jesteś nie srasz w
                  gniazdo pełne politycznych i korupcyjnych glizd które daje ci garść biletów nbp
                  co miesiąc
                  • yavorius to do mnie? 19.07.06, 13:39
                    Bo jeśli tak, to obśmiałem się jak Norka Jones...
                    • longeta Re: to do mnie? 19.07.06, 13:47
                      Do ciebie-już w całej polsce słychać szyderczy i kpiący śmiech z warszawy,tak
                      traktujecie resztę kraju.
                      • yavorius Re: to do mnie? 19.07.06, 13:51
                        Tak, my Yavoriusy tak traktujemy resztę kraju.

Buhahahahahahahaha!!!!!
                        • longeta Re: to do mnie? 19.07.06, 13:54
                          Mam nadzieję że kiedyś wpadniesz na strajkujących górników,zgaszą ci uśmiech.
                          • yavorius Re: to do mnie? 19.07.06, 13:58
                            Stary, rozwalę ich kiwnięciem palca. Buahahahahahaha!!!!

A co to górnicy? Mało sobie wystrajkowali?

Oj Longeta, Longeta:DDDD
                • big_news Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:43
                  A ja nie żałuję. Nie zmieniam opcji jak nasz łódzki krajan Stefek Burczymucha i
                  nie zieję jadem. Conajwyżej leciuteńko się po kimś przejadę, ale to chyba
                  jeszcze nie jest zakazane? No chyba, że też uważasz, iż krytyka i ocena
                  zarezerwowana jest dla ludzi, o "jedynie słusznych poglądach".
            • excentryczny.wazeliniarz Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:35
              yavorius napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3487686.html
              > Słucham uprzejmie. Brońcie tego goownianego rządu, brońcie wywalania fachowców
              > i obsadzania stołkami kolesi, tylko żebyście się nie zdziwili jak wam z tego
              > goowno przyjdzie...

Zerknij na to forum, a dowiesz się co to znaczy kolesiostwo, człowieku z
              klapkami na oczach. Później zajrzyj do swojego warszwskiego ogródka:
              pan Piskorski nieźle się nim zajął:D
              • yavorius Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:39
                Odniosę się do jedynego Twojego zdania na temat, mianowicie tego: "Później
                zajrzyj do swojego warszwskiego ogródka: pan Piskorski nieźle się nim zajął:D"

Wolę kradnącego pana Piskorskiego, który wybudował dwa mosty niż goownianego
                prezydenta Kaczyńskiego, który GOOWNO, powtarzam GOOWNO zbudował. Magistrat
                rozkopał pół Warszawy, bo zamiast wybrać firmy dobre, wybierał firmy tanie.
                Efektem tego jest to, że głupia przebudowa skrzyżowania przy Galerii Mokotów
                trwała DWA LATA. I wszyscy musieli w efekcie zapłacić 50% więcej niż planowano.
                Ale co tam, podniecajcie się prezydentem, który nic nie zrobił, gdy panował w
                Warszawie.
                • big_news Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:58
                  Przykro mi yavorius, ale jak dla mnie, ustawienie się po stronie złodzieja (sam
                  tak określiłeś Piskorskiego) jest dyskwalifikujące. Chociaż gdyby wziąć pod
                  uwagę fakt, iż w W-wie wybudowano tunel wzdłuż rzeki (fenomen ogólnoświatowy),
                  to część przewin byłego PeOwiaka można puścić w niepamięć. Hehehe
                  • yavorius Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:59
                    Mi też jest przykro, ale takie czasy, że warszawiacy wolą złodzieja, który coś
                    robi, niż niezłodzieja, który nie dość że nic nie robi, to jeszcze wszystko
                    rozpiernicza...
                • excentryczny.wazeliniarz Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 13:59
                  yavorius napisał:

> Odniosę się do jedynego Twojego zdania na temat, mianowicie tego: "Później
                  > zajrzyj do swojego warszwskiego ogródka: pan Piskorski nieźle się nim zajął:D"
                  >
                  > Wolę kradnącego pana Piskorskiego, który wybudował dwa mosty niż goownianego
                  > prezydenta Kaczyńskiego, który GOOWNO, powtarzam GOOWNO zbudował. Magistrat
                  > rozkopał pół Warszawy, bo zamiast wybrać firmy dobre, wybierał firmy tanie.
                  > Efektem tego jest to, że głupia przebudowa skrzyżowania przy Galerii Mokotów
                  > trwała DWA LATA. I wszyscy musieli w efekcie zapłacić 50% więcej niż planowano.
                  >
                  > Ale co tam, podniecajcie się prezydentem, który nic nie zrobił, gdy panował w
                  > Warszawie.
                  Wybudowanie jednego mostu za cenę trzech, a co za tym idzie okradanie podatnika,
                  to naprawdę powód do dumy. Trudno się potem dziwić że brakuje pieniędzy m.in. na
                  służbę zdrowia skoro takich "gospodarzy" mamy. Twój sfrustrowany wyborczą
                  porażką guru, najwyraźniej nie podzielał twojej opini, bo najpierw dał mu wilczy
                  bilet do europarlamentu, a potem wywalił z partii na zbity pysk. Mówią że "nauka
                  nie idzie w las", więc ucz się człowieku jak się w PO-lsce kasę robi:
                  wiadomosci.onet.pl/1299205,2677,1,1,kioskart.html
                  • yavorius Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 14:01
                    excentryczny.wazeliniarz napisał:
                    > Wybudowanie jednego mostu za cenę trzech, a co za tym idzie okradanie
                    > podatnika to naprawdę powód do dumy.

Dokładnie taki sam powód do dumy jak to:
                    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3493093.html
                    "Za przebudowę skrzyżowania (estakada, rondo z dojazdami, dwie kładki dla
                    pieszych, przełożone tory tramwajowe) miasto zapłaci słono. Inwestycja, która
                    miała kosztować 28 mln zł, pochłonęła już ok. 45 mln zł (16,3 mln zł dla MPRD i
                    29 mln zł dla Mostostalu)".

A dlaczego? Bo magistrat wybrał najbardziej gó..anego wykonawcę w Warszawie
                    (który notabene na szczęście poszedł z torbami), który pozostawił po sobie
                    kilka rozgrzebanych inwestycji. Bo magistrat nie wie, że tanio to nie znaczy
                    dobrze.

PS. Piskorski nie jest moim guru.
                    • excentryczny.wazeliniarz Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 14:14
                      Czy wybór tego niesolidnego wykonawcy, napchał pieniedzmi kieszenie niektórych
                      radnych? Kupując samochód który wyprodukowała solidna firma, masz 100% pewność
                      że będzie bezawaryjny? Byłeś w Manufakturze? Apsys to wg ciebie solidna firma
                      czy nie?
                      • yavorius Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 14:37
                        > Czy wybór tego niesolidnego wykonawcy, napchał pieniedzmi kieszenie niektórych
                        > radnych?

Tego nie wiem, wiem natomiast, czym skutkował dla kilkudziesięciu tysięcy osób:
                        staniem w korkach, straconym czasem i straconymi pieniędzmi.

##
                        > Kupując samochód który wyprodukowała solidna firma, masz 100% pewność
                        > że będzie bezawaryjny?

100% nie, ale 99%.

##
                        > Byłeś w Manufakturze?

Byłem.

##
                        > Apsys to wg ciebie solidna firma czy nie?

Nie mam zdania.
                • platos Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 20.07.06, 12:22
                  Bronienie Warszawskiej PO to jest już szczyt... ślepoty

1 Piskorski - złodziej z układami w Warszawie i środowisku przestępczym!!!
                  PO pozbyła go się bo smród już był nieznośny Pytanie dlaczego dopiero teraz.
                  Czyzby bali się jednak prokuratorów z PiS?

2 Pitera - walcząca z ... Piskorskim bo ten nie chciał jej sprzedać mieszkania
                  za symboliczne 1PLN!! o które zwracała się doń jeszcze jako radna miasta na
                  papierze firmowym ratusa!!! Antykorupcyjna twarz platformy WSTYD!!!

3 HGW - pani profesor, hiena z hospicium, prezez NBP sprzedała za grosze akcje
                  BS dla EBOR w zamian za to po kadencji w NBP została prezesem EBOR -
                  przypadek???

Jan K. Bielecki - premier wspólnie z HGW ten bank "sprzedawali" też były
                  prezes EBOR -Przypadek???

Czy Państwo popierające PO wiedzą na czym polegał "układ warszawski"? Kto w nim
                  uczestniczył? dlaczego tyle wtedy w Wawie budowano? Np - most do nikąd
                  (Siekierkowski) - Tunel wzdłuż rzeki (planowany koszt 160mln rzeczywisty
                  260mln) nie spełniający norm przeciwpożarowych? - przejazdy i estakady pod
                  dworcem zachodnim - tunel dla tirów za wązki i za niski stoi nie używany?
                  Dlaczego budowano na potęgę bez widocznego sensu i planowania czasowego?
                  Dlaczego tak skandalicznie zadłużono Warszawę?
                  Budować na kredyt to i Gierek potrafił... sztuka zbilansować budżet.

Lech Kaczyński do moich ulubieńców nie należy ale chwała mu za to co zrobił w
                  moim mieście - może nic nie wybudował ale dzięki temu rozbito ten układ i
                  dlatego uważam że był najlepszym prezydentem w stolicy.
                  • yavorius most siekierkowski nie jest mostem donikąd 20.07.06, 12:24
                    Zawsze prowadził na Gocław, a wkrótce ma być otwarta nitka do Marsa.
                    • longeta Re: most siekierkowski nie jest mostem donikąd 20.07.06, 12:26
                      tak,jedzcie tam wszyscy,ludzie na prowincji zawsze będą o was pamiętać
                      • yavorius tak, tak, oczywiście /nt 20.07.06, 12:28
                    • platos Re: most siekierkowski nie jest mostem donikąd 20.07.06, 12:42
                      Na Gocław tak... ale żaden z moich znajomych z Gocławia nim nie jeździ bo
                      wjazdy/zjazdy kompletnie zakorkowane
                      Trasa Siekierkowska to zasługa Kaczynskiego. Za jego czasów jest budowana...
                      wcześniej most kończył się polną drogą :)
                      Z mostem można było poczekać przynajmniej 2 lata a przez ten czas zbudować coś
                      pożytecznego. A tak rdzewieje a jeździ nim 5% planowanego ruchu.

Jesli chcesz się licytować to moge jeszcze dorzucić trasę toruńską, na której
                      przez zaniedbania ekip PO/SLD wszystkie wiadukty nadają się do rozbiórki nawet
                      te nigdy nie używane... 400 mln PLN w błoto!!! Oj sorry do kieszeni radnych
                      PO/SLD i ich zaprzyjaźnionych firm :)
                      • yavorius Re: most siekierkowski nie jest mostem donikąd 20.07.06, 12:47
                        To, że żaden z Twoich znajomych nim nie jeździ nie oznacza, że jest to most
                        donikąd.

Poza tym, chyba dawno nie byłeś na trasie Siekierkowskiej, zapraszam dzisiaj po
                        południu.

Ja mogę dorzucić skrzyżowanie przy Galerii Mokotów, które miało kosztować 28
                        mln, a kosztowało jak dotąd 45 mln, bo magistrat wybrał goownianego wykonawcę.
                  • excentryczny.wazeliniarz Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 20.07.06, 12:37
                    platos napisał:

> Bronienie Warszawskiej PO to jest już szczyt... ślepoty
                    zerknij na Szprotokoły, prawie każdy nosi okulary...

"prawi" PO-lacy
                    poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/613588.html
            • www.dot.com Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 19.07.06, 15:28
              Nie no, pewnie. Gdyby premierem został Rokita a prezydentem Tusk obsadzaliby
              stołki moimi kolesiami. Swoimi? ~ skądże, są zbyt uczciwi. Co jest złego w tym,
              że premier, minister, prezydent otacza się zaufanymi ludźmi???
              • yavorius Re: no to wazeliniarze, co wy na to? 20.07.06, 08:13
                Gdybygdybygdyby.

Porozmawiamy jak dojdzie co do czego, ok?
        • baluciarz.lodz Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 15:43

co ty gadasz pisiorze? widocznie jaka partia taki elektorat. banda debili
          • www.dot.com Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 16:51
            Banda debili to o partii, elektoracie, czy, co jest najbardziej prawdopodobne
            twój podpis. Banda debili, czyli jest was wiecej? To smutne, sam mieszkam na
            Bałutach, tych starych, jesli bałuciarzu wiesz gdzie takie są i smutne, ze
            bałuciarz podpisuje się "banda debili". Inna sprawa, ze nalezy cie cenic za
            szczerosc. To takie bałuckie.
            • baluciarz.lodz Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 19:01
              > Banda debili to o partii, elektoracie, czy, co jest najbardziej prawdopodobne
              > twój podpis.

nie pisiorku, po raz kolejny widze ze masz problemy z czytaniem ze
              zrozumieniem. to o tobie, o tobie podobnych fanatykach jak i o samej partii
              pisiorow

> Banda debili, czyli jest was wiecej?

no wlasnie pisiorku, czy jest was wiecej? oto jest pytanie...

> To smutne, sam mieszkam na Bałutach, tych starych, jesli bałuciarzu wiesz
              gdzie takie są

hehe ty tluku od kiedy radogoszcz to stare baluty? wyjdz od matki troche na
              dwor poza dom bo nawet nie wiesz gdzie mieszkasz, pisuarku

> ze bałuciarz podpisuje się "banda debili".

masz sklonnosc do naginania faktow, vide twoj guru kaczor. ale po raz wtory
              rozwieje watpliwosci i cie uswiadomie - to wy jestescie banda debili... trudno
              ci to zrozumiec, wiem, ale wlasnie takich debili jak ty (ktorzy nawet nie
              potrafia czytac ze zrozumieniem) mial na mysli jacuś kurski mowiac o ciemnej
              masie :>

> Inna sprawa, ze nalezy cie cenic za szczerosc. To takie bałuckie.

no pewnie pisiorku, w przeciwienstwie do ciebie to ogromna zaleta.
              • www.dot.com Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 19:05
                Wypowiedział się intelektualista z Bałut.
                Skąd ci do głowy przyszedł ten Radogoszcz?
                Pilnujesz tam w nocy jakiejś budowy?
    • al_ Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:18
      A mi ( nie jestem wielkim zwolennikiem PO ) expose się nie podobało. Dużo
      gadania o niczym. Jak dla mnie strasznie się plątał. Ogólnie. Było źle, będzie
      źle. Ale jak dla mnie. Znowu przesadzasz. Masz typowo polską cechę do okropnego
      wyolbrzymiania.

Czasem warto spisać plan na kartce aby w wypowiedzi panował ład i porządek...
      • big_news Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:20
        Co takiego niby wyolbrzymiłem? Fakt, że nie wspomniał o Platformie?
        • longeta Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 13:24
          Zdolnośc przewidywania politycznego ludzi z platformy jest znana,gdyby mieli
          trochę honoru i godności już dawno by złożyli mandaty poselskie
          • yavorius rotfl /żenada 19.07.06, 13:25
            • longeta Re: rotfl /żenada 19.07.06, 13:32
              faktycznie,ale tylko to że taka partia jak sld jeszcze istnieje
              platforma to chąrągiewka wiatr histori i tak ją zduchnie
              • brandywine Re: rotfl /żenada 19.07.06, 13:39
                I zostaniemy z bandą kłamców, przestępców i faszystów u steru. Hurra!! Nareszcie ten kraj zakwitnie!
    • cassani "silna złotówka" 19.07.06, 14:17
      w expose usłyszałem że zbyt szybko nie wejdziemy do strefy EUR i że będziemy
      walczyć o "silną złotówkę" co jest kompletnym idiotyzmem i dowodem braku
      jakiejkolwiek znajomości tematu, bo cokolwiek Polsce jest potrzebne poza strefą
      EUR to akurat nie jest to silna złotówka. Polska nie potrzebuje ani silnej ani
      słabej złotówki - tylko zrównoważoną złotówkę, tak żeby nie deformować
      importu/exportu. Na pewno exporterzy aż zawyli z zachwytu na słowa o silnej
      złotówce.
      ten człowiek nie wie co mówi a jesli wie to prowadzi wiecznie hasłowo kampanię
      wyborczą "silna złotówka=silne państwo".
      nic bardziej mylnego. USA specjalnie od 10 lat utrzymują niski kurs USD żeby
      mieć wzrost, a kraje UE jakoś nie lecą hurtowo na wyżyny ekonomiczne z mocnym
      EUR. Ale po ch.. to mówić ludziom - lepiej dalej robic wodę z mózgów, wszak
      mają głosować a nie myśleć.
      Ot - kilka moich luźnych spostrzeżeń na temat expose.
      • www.dot.com Re: "silna złotówka" 19.07.06, 15:30
        cassani napisał: Ot - kilka moich luźnych spostrzeżeń na temat expose.

A są to uwagi sporadyczne, czy regularne?
        • cassani Re: "silna złotówka" 19.07.06, 15:33
          odejdź od okna. upały ci nie sprzyjają. schładzaj czoło szmatką.
          • iszkariota Kłócimy się, kłócimy, podgryzamy sobie gardła 19.07.06, 16:03
            a nasi sąsiedzi ciesza się i zacieraja raczki. Chyba to juz kilkakrotnie
            przerabialismy w historii, i ciagle to samo, ten sam niedorozwój umysłowy.
            • prick.teaser Re: Kłócimy się, kłócimy, podgryzamy sobie gardła 19.07.06, 16:54
              iszkariota napisał:

> a nasi sąsiedzi ciesza się i zacieraja raczki. Chyba to juz kilkakrotnie
              > przerabialismy w historii, i ciagle to samo, ten sam niedorozwój umysłowy.
              Sąsiedzi, w szczególności ci z zachodu, to nam mogą zazdrościć wzrostu
              gospodarczego, bo u nich z tym cieniutko.
              • www.dot.com Re: Kłócimy się, kłócimy, podgryzamy sobie gardła 19.07.06, 16:55
                ale zeby o tym wiedziec Judasz powinien czytac chociazby gazety a nie napychac
                nimi buty.
              • dziad_borowy Re: Kłócimy się, kłócimy, podgryzamy sobie gardła 19.07.06, 17:10
                To teraz na spokojnie wez karteczke i dlugopis, porachuj i sie zastanow co bys
                wolal: miec 10 zl i 100% przyrostu co rok czy 100 i przyrost 20 procentowy. I
                czego tu zazdroscic??
                Dzierżżż!!!
                • www.dot.com Re: Kłócimy się, kłócimy, podgryzamy sobie gardła 19.07.06, 17:12
                  O! i to jest argument.
          • www.dot.com Re: "silna złotówka" 19.07.06, 16:49
            cassani napisał:schładzaj czoło szmatką.

Ale sporadycznie czy dość regularnie?
            Wyluzuj młody człowieku, nie spinaj się tak.Szkoda zdrowia.
        • agtsmith Re: "silna złotówka" 19.07.06, 18:44
          Widac, ze na temat zlotowki wiesz tyle co twoj milosciwy premier, stad tez
          pewnie twoj megaciety komentarz do cassaniego
          • www.dot.com Re: "silna złotówka" 19.07.06, 18:50
            Najważniejsze, ze ty wiesz.
            Tak na marginesie, czy jest coś, czego nie wiesz?
            • agtsmith Re: "silna złotówka" 19.07.06, 19:19
              > Najważniejsze, ze ty wiesz.

Tak, to jest najważniejsze

> czy jest coś, czego nie wiesz?

Nie powiem ci
      • fan.club.andrzeja.leppera Re: "silna złotówka" 20.07.06, 08:36
        Masz racje forumowy królu. Polska potrzebuje finansowej myśli pseudo liberałów
        z PO i PD/UW. Tak się jakoś dziwnie składa, że w okresie gdy ministrowie
        finansów byli z tych partii, w Polsce następował kryzys finansowy. Słynne
        schładzanie Balcerowicza, i jego słynna ucieczka z tonącego okrętu, to tylko
        jeden z przykładów. Źle się teraz dzieje, wszyscy o tym wiemy:
        biznes.onet.pl/0,1358782,wiadomosci.html
        ziemkiewicz.fantastyka.art/umie.htm
        • fan.club.andrzeja.leppera Re: "silna złotówka" 20.07.06, 08:38
          ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/umie.htm
      • platos Re: "silna złotówka" 20.07.06, 12:53
        myślisz w kategoriach 18 wiecznej ekonomii.
        właśnie ze silna waluta = silne państwo podobnie jak
        stabilna waluta = stabilne państwo (Szwajcaria, UK, USA - to nie przypadkiem te
        kraje mają silne i stabilne waluty)

Polityka walutowa nie może być elementem interwencjonizmu bo redukuje presję
        konkurencyjną. Nie można osłabiać waluty by pomóc eksporterom bo to działanie
        tylko na krótka metę.

Poza tym słowa o silnej walucie należy odbierać wyłącznie jako sygnał dla
        inwestorów że nie będzie manipulacji i dewaluacji waluty. Taki sygnał jest
        ważny i właśnie na taki czekały fundusze.
        a z działaniami i ich ocena poczekamy zobaczymy :) ....
        • excentryczny.wazeliniarz Re: "silna złotówka" 20.07.06, 13:20
          Hasło o silnej złotówce yavorius podłapł od cassaniego, który coś tam exportuje,
          i silna waluta mu nie w smak. Nie mają pojęcia co Kaczyński miał na myśli, ale
          "tęgie" forumowe głowy muszą jak zwykle zabrać głos. Każdy premier czy minister
          finansów, głosząc tezy o silnej walucie ma jedynie na celu uspokojenie
          inwestorów, i zasugerowanie że będzie prowadził rozsądną politykę budżetową.
          www.money.pl/pieniadze/wiadomosci/artykul/katarzyna;zajdel-kurowska;nie;spelnily;sie;czarne;prognozy,252,0,145660.html
          • yavorius szanowny wazeliniarzu... 20.07.06, 13:28
            > Hasło o silnej złotówce yavorius podłapł od cassaniego,

Pokaż mi post, w którym piszę coś o silnej złotówce.
            • excentryczny.wazeliniarz Re: szanowny wazeliniarzu... 20.07.06, 13:37
              yavorius napisał:

> excentryczny.wazeliniarz napisał:
              > > Hasło o silnej złotówce yavorius podłapł od cassaniego,
              >
              > Pokaż mi post, w którym piszę coś o silnej złotówce.
              W ferworze walki:D zamienilem agtsmiha na yavoriusa.
              Zwracam honor:)
              • yavorius dziękuję;) /nt 20.07.06, 13:41
    • bq2 Zaskakujące.... 19.07.06, 16:00
      Obserwuję od dłuższego czasu wypowiedzi osób sprzyjających PiSowi i wprost nie
      posiadam się ze zdumienia... Ten rząd pełen miernot, ludzi zaślepionych i
      prymitywnych (Fotyga, Gosiewski, Kaczyński) zgrabych lawirantów pustych jak
      wydmuszka (Marcinkiewicz, Giertych), czy awanturników (Kaczyński, Dorn, Lepper)
      już tak wiele sknocił (ostatnio same pasmo "sukcesów" w polityce
      międzynarodowej) tak wiele próbuje rozdać CUDZYCH pieniędzy (emerytury
      pomostowe), tyle nakradł (SKOKami), że przeciętny człowiek z przeciętnym
      intelektem i elementarnym poczuciem honoru W ŻYCIU by się nie przyznał, że
      kiedyś oddał na nich głos. A tylko osoba kompletnie zaślepiona (ew. u obecnego
      koryta, albo z tzw. "układu" [rodzinnego, finansowego]) była by w stanie
      przyznać się do sympatii z tymi nieudacznikami.

Zaskakujące jest to, że osoby te zamiast pokornie (zpewne powiedzą że
      niedoczekanie moje) stulić uszy po sobie i zapomnieć o ostatnich wyborach,
      zastanowić się nad swoich nieszczęśliwym wyborem potrafią wyłuskiwać z rzeki
      niepowodzeń i katastrof jakieś pojedyncze przypadki normalności ludzi z PiSu
      Samoobrony i LPRu.

Zapoczątkowany przez big_newsa post jest typowym przykładem odwrócenia kota
      ogonem. Dziwne, że nikt jeszcze nie zorientował się w tym śmiesznym bądź co
      bądź zabiegu. W zasadzie myślę, że big_news chciał tu zapoczątkować luźną i
      niezobowiązującą, lekko humorystyczną rozmowę (bo nie podejrzewam, żeby pisał
      to na poważnie) a wywiązała się polityczna dyskusja w której i ja wziąłem swój
      udział....

Ale oczywiście mam poczucie humoru, więc poznałem się na dowicpie big_newsa. To
      było nawet niezłe - więcej takich postów proszę!!
      • scalietti Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 16:04
        Powiedz to inwestorom nietuzinkowy forumowiczu, bo oni najwyraźniej twoich obaw
        nie podzielają.
      • iszkariota Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 16:06
        Watek big_newsa nie jest zartem, to przedstawiciel tych wspomnianych wyżej typów.
        • www.dot.com Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 16:56
          Żartem to ty jesteś. Biologii.
      • www.dot.com Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 16:52
        Wypowiedział się WIELKI NAUCZYCIEL I MORALNY AUTORYTET.
      • www.dot.com Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 16:58
        Fajnie, mam tylko jedno pytanie, kiedy nauczysz się wyrażać swoje myśli w miarę
        zrozumiałą i stylistycznie jako tako poprawną polszczyzną?
        • iszkariota Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 17:16
          www.dot.com napisał:

> Fajnie, mam tylko jedno pytanie, kiedy nauczysz się wyrażać swoje myśli w miarę
          >
          > zrozumiałą i stylistycznie jako tako poprawną polszczyzną?

Chodzilo mi oczywiscie o barwnie opisane typy charakterologiczne. Co do
          wyrażania myśli to nastąpi to w tym samym momencie, w którym zazniesz je rozumieć.
          • www.dot.com Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 17:24
            Twoich mysli chyba nigdy nie nauczę się rozumieć. Mam wrazenie, ze ty takze
            masz z tym nadal spore problemy.

Co do typów? sadzisz, ze je opisałes barwnie? Kto cie tak nabija w butelkę
            wmawiając ci, ze masz barwny sposob opisywania? Kumpel, ktory co dzien pozycza
            od ciebie 20 zł?
            • iszkariota Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 17:28
              > Twoich mysli chyba nigdy nie nauczę się rozumieć.
              Rozumienie to nie jest kwestia nauki.
              A co do opisu typow charakterologicznych to nie byl moj opis, a powolalem sie na
              post inneo forumowicza.
              • www.dot.com Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 17:30
                iszkariota napisał: > Rozumienie to nie jest kwestia nauki.

No teraz, to żeś palnął.
                Masz rację "rozumienie" kupuje się na kilogramy w Tesco.
                • iszkariota Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 17:33
                  www.dot.com napisał:

> No teraz, to żeś palnął.
                  > Masz rację "rozumienie" kupuje się na kilogramy w Tesco.

I niech już tak pozostanie.
                  • www.dot.com Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 17:35
                    Amen Judaszu. Amen. Alleluja i do przodu.
                    • iszkariota Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 17:40
                      Święty Juda Tadeusz napisał:

> Amen Judaszu. Amen. Alleluja i do przodu.
                      • www.dot.com Re: Zaskakujące.... 19.07.06, 17:44
                        Cytuj wiernie synek.
    • kochanalodz Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 17:25
      A ja myślę, że szok spowodował wyjątkowo dyplomatyczny ton PO. Wszyscy się
      spodziewali, że będzie walka a PO nie reagowała. Żałosnym są stwierdzenia typu:
      Donek pomaga
      > wygrzebać się spod siedzenia Hani, ta wlecze za nogawkę Janka Maryśkę, ten z
      > kolei wyciąga za kołnierz Bronka od wrót stodolnianych.
      to pokazuje tylko twój poziom big_newsie!

Zawsze tylko atakowano PO zamiast robić cokolwiek w państwie, odciągano Waszą
      uwagę żebyście tylko znienawidzili PO, słowo LIBERALIZM, a popierali PiS, który
      w guncie rzeczy nic nie robi.

Co do agresji to można było ją zaobserwować u pana Dorna(to dopiero jest
      wazeliniasz!!!!!!!!!!!!!), który nie dość, że atakował cały czas PO to jeszcze
      non stop spoglądał na swojego wodza czy nie popełnił bynajmniej jakiejś gafy!

Patrzcie na RZĄD nie na PO. PO przegrała i nikt tego nie podważa. Władzę ma PiS,
      który nic narazie nie zrobił. Obserwujcie PiS nie PO, bo to oni wygrali i oni
      kierują państwem!!!!
      • big_news Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 17:58
        Staram się podnieś poziom jak mogę. Na szczęście nauki Stefka, Donka, Janka,
        Hani i Pawełka nie idą w las. Jak widać jestem pojętnym uczniem.
        PO na szczęscie pogrąża się (na własne życzenie zresztą) swoim groteskowym
        postępowaniem w niebyt. I bardzo dobrze. Tak trzymać.
    • podpisanym Na psychoterapię a nie do polityki... 19.07.06, 17:31
      nie mam szacunku do ludzi, którzy ledwie własnym życiem zarządzają a biorą sie
      za uzdrawianie świata...
      nie ta kolejność. po prostu nie. na kompleksach wiele można ugrac, ale niczego
      sie nie zbuduje. niczego trwałego.

tak. historia nie uczy nas niczego. nie mamy odpowiedzilanych elit. nie mamy
      efektywnych przywódców. w miejscu stoimy. myląc fakty i mity...wrzuceni miedzy
      dwa poteżne państwa, odwiecznych wrogów trwonimy ten kruchy rozejm...

kiedyś to sie skończy kolejną rzezią naszej ludnosci jak ta w PW1944
      a nam pozostanie zmartwychwstanie i tak do konca tego świata.

iście mesjańskie...
      • www.dot.com Re: Na psychoterapię a nie do polityki... 19.07.06, 17:32
        Następny grafoman.
        Skąd wy się bierzecie?
        • podpisanym z lustra... 19.07.06, 17:38
          leć - zerknij...
          • iszkariota Re: z lustra... 19.07.06, 17:53
            Gdzie sie podziwają te watki gdy znikna usuniete przez adminow ?
            • www.dot.com W lustrze /nt 19.07.06, 17:57

• iszkariota Re: W lustrze /nt 19.07.06, 17:59
                To znaczy, ze i ten idiotyczny watek powinien tam trafic.
                • big_news Re: W lustrze /nt 19.07.06, 18:20
                  Niech zniknie. Czekam z niecierpliwością na jakiś genialny wątek iszkarioty.
                  • www.dot.com Re: W lustrze /nt 19.07.06, 18:28
                    genialny Iszkarioty? To się wzajemnie wyklucza :)
                    • big_news Re: W lustrze /nt 19.07.06, 18:30
                      Też tak sądzę, ale jestem dobrze wychowany, więc nie mówię ludziom prosto w
                      twarz przykrych dla nich oczywistości;)
                  • iszkariota Re: W lustrze /nt 19.07.06, 18:38
                    Nie bedzie genialny, ważniejsze, że nie będzie prymitywny.
                    • big_news Re: W lustrze /nt 19.07.06, 18:49
                      Cóż. Prawda też może być niezwykle prosta.
                      • iszkariota Re: W lustrze /nt 19.07.06, 18:53
                        Prostota, a prymitywizm to dwa rozne pojecia, a wyrachowane platanie tych pojec
                        jest niegodne.
                        • big_news Re: W lustrze /nt 19.07.06, 19:00
                          Najbardziej niegodne mnie, to jest wymienianie uwag z kimś takim jak Ty.
                          Zakładając wątek nie przypuszczałem, że przyjdzie mi odpierać ataki ad personam
                          od zupełnie mi nieznanego forumowicza. Tak to już bywa z "oświeconymi", że
                          inaczej nie potrafią. Brak merytorycznych wypowiedzi na założony temat, za to
                          wycieczki osobiste. Szkoda gadać.
                          • iszkariota Re: W lustrze /nt 19.07.06, 19:08
                            Merytorycznie mozna odpowiadac na konkretne argmenty, a zalozony watek nadaje
                            sie do kosza, za co zostalem natychmiast zaatakowany ad personam przez big_newsa:
                            Autor: big_news
                            Data: 19.07.06, 18:20
                            Niech zniknie. Czekam z niecierpliwością na jakiś genialny wątek iszkarioty.

A wiec jak widac to nie ja zaatakowalem, i nie chce atakowac. Podtrzymuje
                            jedynie ze ten watek jest prymitywny, a autor gdy brakuje mu argumentow zaczyna
                            kopac po kostkach.
                          • bq2 Na to tym forum nie ma miejsca 20.07.06, 08:18
                            na merytoryczną dyskusję. Atakowanie się wzajemne (personalne) jest tu na
                            porządku dziennym. Dostrzegasz atak iszkarioty, a nie dostrzegasz agresji
                            www.dot.coma.

Nie wspomnę już o tym, że jakiś czas temu próbowałem merytorycznie dyskutowć o
                            Prawie I Sprawidliwości (tylko nazwa tematu była prowokacyjna, acz
                            nieprzesadnie), ponieważ pochodzę z rodziny o prawicowych poglądach i nigdy się
                            nie skalałem oddaniem głosu na lewicę. Szczerze powiedziawszy wiązałem z PISem
                            spore nadzieje, ale zostały one szybko rozwiane. Powracając do meritum; swoje
                            wątpliwości chciałem rozwiać m.in. w dyskusji ze zwolennikami PiS, ale
                            big_newse, już na samym początku dyskusji zaatakowałeś mnie w sposób bardzo
                            nieładny właśnie personalnie.

Ja na dyskusję merytoryczną jestem zawsze otwarty - mam swoje argumenty,
                            chętnie wysłucham innych, ale niestety nie tu, na tym forum. Zbyt wiele
                            zacietrzewienia jest z obu stron. No i nie za bardzo nadaję się na takie
                            dyskusję tutaj bowiem nie mam w zwyczaju obrażać adwersarzy dyskusji, dlatego
                            m.in. taki www.dot.com NIGDY nie będzie partnerem do polemiki. Z Tobą big_newse
                            nawet chętnie.. Mam tylko nadzieję, że nie jesteście jedną i tą samą osobą na
                            etacie jakiegoś biura poselskiego naszego lokalnego posła....
                            • www.dot.com Re: Na to tym forum nie ma miejsca 20.07.06, 08:21
                              o kurcze, ale ładny wpis. Mogę skopiować i do klaserka?
                              Poza tym skad pewność, ze ja chciałbym z tobą prowadzić merytoryczną dyskusję?
                              W dyskusji potrzeba argumentów a ty, poza banałami i komunałami nie za wiele
                              masz do powiedzenia.
                            • www.dot.com Re: Na to tym forum nie ma miejsca 20.07.06, 08:24
                              bq2 napisał:Mam tylko nadzieję, że nie jesteście jedną i tą samą osobą na
                              > etacie jakiegoś biura poselskiego naszego lokalnego posła....

Pewnie, ze jesteśmy!
                              Big_News i ja mamy po ćwiartce etatu i naszym zadaniem jest uniemożliwianie
                              merytorycznych dyskusji na tym forum. Jeszcze tego nie dostrzegłeś?
                              • bq2 Re: Na to tym forum nie ma miejsca 20.07.06, 09:36
                                Za to twoje wypowiedzi aż kapią od konkretów, faktów i merytorycznych
                                argumentów.

Oczywiście że szanują Twoją wolność w doborze partnerów do dyskusji. Z
                                największą przyjmnością (myślę, że obopólną) zakończę rozmowę z Tobą, bez
                                dalszego moralizowania i prób prostowania kręgosłupa moralno-politycznego (mam
                                nadzieję, że z wzajemnością).

Pozdrawiam serdecznie :) bez najmniejsze urazy z mojej strony i żegnam!
                    • www.dot.com Re: W lustrze /nt 19.07.06, 18:51
                      Nie będzie prymitywny? To dobrze, to dobra wiadomość. ustalmy tylko, kiedy
                      iszkariota nie bedzie prymitywny?
                      • iszkariota Re: W lustrze /nt 19.07.06, 18:55
                        Wtedy gdy dot.com zdobedzie mature w wyniku uzyskania wiedzy, a nie amnestii
                        Giertycha.
                        • www.dot.com Re: W lustrze /nt 19.07.06, 19:04
                          To powinieneś zmądrzeć już jakieś 10 lat temu. Zaspałeś!
                          • iszkariota Re: W lustrze /nt 19.07.06, 19:10
                            Widze, ze reforma oswiaty ministra Giertycha jest niezbednie konieczna!
                            • www.dot.com Re: W lustrze /nt 19.07.06, 19:13
                              Na twoim przypadku widać to jak na dłoni. twoje zbawienie w rekach Giertycha.
        • bq2 A ja się zastanawiam skąd wy się bierzecie... 20.07.06, 08:09
          www.dot.com

Nawet nie będę próbował zgadywać. Twoje odpowiedzi są krótkie, żenujące, nie na
          temat, niedorzeczne i złośliwe. Musisz mieć ciężko w "realu"...

pozdrawiam ;)
          • www.dot.com Re: A ja się zastanawiam skąd wy się bierzecie... 20.07.06, 08:19
            Czasami mam. Szczególnie kiedy robię duże, weekendowe zakupy. Wówczas faktycznie
            mam w "realu" nawet bardzo cięzko.

Co do moich odpowiedzi. Postaram sie wziąść przykład z ciebie. Wówczas moje
            odpowiedzi beda długie, na temat, dorzeczne i merytoryczne. Gdybym nadal miał z
            tym problemy, pomożesz mi?
    • gray Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 19:00

a po co miał lać wodę na młyn? jedyny młynek jaki zaczął trajkotać to twój i nie
      dziwię się, bo lubisz tanią sensację i expose byłoby wspaniałe również gdyby
      jarosław popluł się na mównicy i porzygał jadem.
      od wspomnianych dziewięciu miesięcy widać, że PiS jedno mówi a drugie robi zatem
      wiadomo czego można się spodziewać i na pewno nie szoku - ja się przyzwyczaiłem.
    • kraq Re: PO w ciężkim szoku 19.07.06, 19:11
      a co ze niby np. zbuduja 3mln mieszkan??? buhaha pieprzenie w bambosz, glupi
      lud kupuje te glodne kawalki bez pokrycia ale miejmy nadzieje, ze niedlugo. ale
      i tak szacunek dla ciebie, bo przyznac sie do popierania kartofli i tych
      ichnich bzedtow, to trzeba miec jaja.
    • agtsmith W masonskiej telewizji tvn powiedziano mi, ze 19.07.06, 19:20
      premier podkreslal, ze "rodzina" to zwiazek kobiety i mezczyzny.

Czy ktos moglby Kaczynskiemu wyjasnic, ze w tym kontekscie to raczej chodzi o
      zone i meza, a nie matke i syna? :>
      • www.dot.com Re: W masonskiej telewizji tvn powiedziano mi, ze 19.07.06, 19:24
        Nikt nie zrobi tego lepiej od ciebie.
        • agtsmith Re: W masonskiej telewizji tvn powiedziano mi, ze 19.07.06, 19:57
          > Nikt nie zrobi tego lepiej od ciebie.

Ja z nim nie gadam, bo to tluk.
          • www.dot.com Re: W masonskiej telewizji tvn powiedziano mi, ze 19.07.06, 20:00
            A ON drze z ceibie łacha. Dostrzegasz to?
            • agtsmith Re: W masonskiej telewizji tvn powiedziano mi, ze 19.07.06, 20:07
              www.dot.com napisał:

> A ON drze z ceibie łacha.

Nie drze

> Dostrzegasz to?

Co?
      • podpisanym gdyby ten człowiek dał z siebie choć 50% tego 19.07.06, 20:08
        czego od innych wymaga...chyba na tym polega problem
      • cassani Re: W masonskiej telewizji tvn powiedziano mi, ze 20.07.06, 09:46
        agtsmith napisał:

> premier podkreslal, ze "rodzina" to zwiazek kobiety i mezczyzny.
        >
        > Czy ktos moglby Kaczynskiemu wyjasnic, ze w tym kontekscie to raczej chodzi o
        > zone i meza, a nie matke i syna? :>

a co z sierotami bez matek - synowie samotnym ojcom będą odbierani?
    • cassani dzisiaj jestem lepiej przygotowany w temacie 20.07.06, 08:21
      więc expose było niezłe. nie usłyszeliśmy co prawda JAK coś zrobimy tylko CO -
      ale ja i tak nie wiążę żadnych nadziei z czyimkolwiek expose - dla mnie
      expose będzie ostatnią z rzeczy po której będę oceniał działania rządu. Ale
      Kaczyński przynajmniej jest politykiem, czego nie można było powiedzieć o
      Konfenansjerze Marcinkiewiczu i powtarzam że ja jestem zadowolony że objął
      stery w rządzie. weźmie odpowiedzialność i poprzez swoja bezkompromisowość
      szybciej doprowadzi do upadku.
      • www.dot.com Re: dzisiaj jestem lepiej przygotowany w temacie 20.07.06, 08:22
        Czyli dzisiaj opcja "regularnie" ?
        Fajnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka