Dodaj do ulubionych

Szara eminencja

IP: *.toya.net.pl 16.02.03, 21:51
Polecam lekture
<A HREF="herflodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/248249.html"
TARGET="_blank">Czerwiny baron w opalach</a>

To mi sie najbardziej podoba:
" Do partii zapisał się w 1980 roku, bo - jak mówił w radiu - po studiach w
Moskwie miał etykietkę "czerwony" i nigdzie nie dostałby pracy. - Partia
skupiała wówczas najlepszych, tę legitymację nosił wówczas kwiat polskiej
inteligencji. Chcąc zajmować pewne stanowiska, człowiek musiał mieć tę
legitymację, żeby mieć przepustkę - tłumaczył"

To jest naprawde kwiatek
Obserwuj wątek
    • Gość: Lennon Re: Szara eminencja IP: *.toya.net.pl 17.02.03, 16:51
      Liczylem na jakas wypowiedz zwolennikow SLD i nic. Czy tylko drazni was obecny
      prezydent.
      • najtis Re: Szara eminencja 18.02.03, 12:48
        Gość portalu: Lennon napisał(a):

> Liczylem na jakas wypowiedz zwolennikow SLD i nic. Czy tylko drazni was
        obecny
        > prezydent.
        =============
        Nie tylko prezydent,wszyscy ktorzy nie sa z po"linii" sa be.Jakies dwa
        tygodnie wczesniej zadalem proste pytanie Bartuchowi(nie obrazajac go w zaden
        sposob)ani nie sugerujac kogo mozna poznac po tym jak konczy,niestety zostalem
        odeslany do prokuratury oraz zebym sie odpierdolil,a ja nie mialem nic zlego
        na mysli a o czyms kosmatym to tez wtedy nie myslalem."Ich" nic nie
        drazni "oni" tylko po prostu nie maja prawa komentowac a co gorsze krytykowac.
        Zdradze Wam cos,nie mieszkam w Lodzi ale jestem rodowitym lodzianinem(czego
        nie mozna,wydaje mi sie powiedziec o niektorych dyskutantach)i boli mnie jak
        cos idzie nie tak Lodzi,jak choragiewki wieja zawsze w jedna strone(przyklad
        A.Celinski i nie tylko)jak piszacy pisza z pracy,jak "kamienicznik"Marcin.K
        chcialby wszystko od nowa nacjonalizowac,jak we wszystkich bez mala wypowiedzi
        slychac tylko "musza dac""musza nam pomoc".Nikt z tych madrych nie pisze o
        przekretach,zmarnowanych pieniadzach,zmarnowanych szansach przez poprzednikow
        i obojetne czy z jednej czy z drugiej strony.Nie mowie celowo tzw.sceny
        politycznej bo jej w Polsce nie ma i dlugo nie bedzie a przynajmniej dopoki
        mlodzi przestana wsiakac w to bagienko ostatnich 50-ciu lat i zaczna myslec po
        swojemu.Uff.pozdr.
        • mkaniew Do Najtisa 18.02.03, 13:10
          Witam

Czy mógłbys podac choć jeden przykład, że chciałbym cos nacjonalizować?
          Jeśli takiego nie podasz (a nie podasz, bo nie ma nic takiego!) to domagam
          się publicznego przyznania do pomyłki i zaprzestania imputowania mi
          niemoich poglądów!

Pozdrawiam, MarcinK
          • Gość: MarcinK Re: Do Najtisa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 20:56
            No Najtis, czekam na cytaty?

MarcinK
          • najtis A jednak,... 19.02.03, 14:38
            mkaniew napisał:

> Witam
            >
            > Czy mógłbys podac choć jeden przykład, że chciałbym cos nacjonalizować?
            > Jeśli takiego nie podasz (a nie podasz, bo nie ma nic takiego!) to domagam
            > się publicznego przyznania do pomyłki i zaprzestania imputowania mi
            > niemoich poglądów!
            >
            > Pozdrawiam, MarcinK
            ======================
            ...nie chcac zadac sobie trudu poszukiwan i przyznajac sie do pomylki,bez
            cudzyslowu tym samym przyznajac racje MarcinowiK,ze nie pragnal niczego
            nacjonalizowac czy tez przywracac nadrzedna role panstwa tzn propagowac
            panstwo socjalne.Pozdrawiam i przepraszam za zwloke w udzieleniu wyjasnien.
            • Gość: MarcinK Re: A jednak,... IP: 126.102.21.* 19.02.03, 17:40
              Dziękuję.

Widzisz tak głupio wyszło, że od lat jestem konserwatywnym-liberałem i nawet
              tu z tych pozycji przez parę tygodni ścierałem się kiedyś z Flipem. Tak
              więc o socjalizowaniu przez mnie nie ma mowy. Choć gdy kkrytykowałem
              Kropę to wielu wyzywało mnie od komuchów.

Pozdrawiam, MarcinK
        • Gość: Lennon Re: Szara eminencja IP: *.toya.net.pl 18.02.03, 14:44
          Nie licz na kulturalne odpowiedzi Bartucha.
          • bartuch Re: Szara eminencja LENNON 19.02.03, 18:11
            Gość portalu: Lennon napisał(a):

> Nie licz na kulturalne odpowiedzi Bartucha.

Bartuch nie jest kulturalny. Bartuch jest prymitywnym komunistą. I nic nie
            rozumie. Bartuch nie ma pojęcia o historii tego kraju. Nie wie, ile dobrego
            zrobił dla tego miasta i kraju pan Jureczek. I pan alot. I pan Krzaklewski. I
            pan Widzyk z Czarneckim...
            PS. Dla Waszej informacji, Prawdziwi Polacy. Bardzo nie lubie Pęczaka.
    • Gość: taniej Re: Szara eminencja- kwiatuszek IP: *.bv.pl 18.02.03, 08:59
      pęczak to kuriozum.
      a za ten kwiat polskiej inteligencji należy mu się diamentowa muszla.
      • kropka Re: Szara eminencja- kwiatuszek 18.02.03, 21:10
        :))))) popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka