Dodaj do ulubionych

Eurodotacja pogrąża szpital

29.08.06, 02:24
Bardzo dobrze. Mam nadzieje, ze moze to wreszcie uzmyslowi urzednikom ze ich
opieszalosc oznacza dla innych powazne problemy. A co jakby to nie byl
szpital a niewielka firma ktora wziela dotacje inwestycyjna? Bankructwo
pewne...
Obserwuj wątek
    • Gość: TOYAnin Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.toya.net.pl 29.08.06, 07:52
      Gdybym był P.T. Urzędnikiem (rozliczającym dotacje unijne itd.), to też bym się
      mocno zastanowił, po co szpitalowi psychiatrycznemu - w XXI wieku - APARAT do
      ELEKTROWSTRZĄSÓW !!!
      Kto wymaga takiej archaicznej, wynalezionej w ZSRR(!) terapii:
      pacjenci czy psychiatrzy?!?
      • Gość: Heniek tak oglądaj dalej horrory z elektrowstrzasami ! IP: *.toya.net.pl 29.08.06, 09:23
        jak człowiek sie nie zna to sie niech lepiej nie wypowiada idiotyzmów
      • Gość: ela Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 09:25
        chciałabym zauważyć że Szpital im.Babińskiego to nie tylko psychiatria, ale i
        m.in.neurologia
      • Gość: ostroszyc Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:33
        elektrowstrząsy są dziś stosowane w terapii, tylko że nie wygląda to tak jak
        dawniej - przeprowadzane są w narkozie i właściwie trudno to porównać z tamtą
        archaiczną terapią, którą znamy z "lotu nad kukułczym..."
      • business3 Eurowstrząsy dla urzędników 3 x dziennie... !!! 29.08.06, 20:50
        Eurowstrząsy dla urzędników 3 x dziennie... !!!
    • Gość: polaczek Bezpodstawne roszczenia hehehe a to dobre !!! IP: *.toya.net.pl 29.08.06, 09:27
      Brac tego barana co to powiedział za dupę... urzedasy będą odwlekali a firma
      (przeciez niekoniecznie szpital) zbankrutuje przez ich opieszałość, normalnie
      krew zalewa człoweika. A tego barana na elektrowstrząsy może odblokowane
      połączenia nerwowe pozwolą mu ujrzec włąściwy aspekt tej sprawy!!!
    • halicz5 Im więcej papierków tym czystszy zadek 29.08.06, 10:37
      To a propos tych segregatorów, które urzędnicy muszą zapełnić papierkami... Tak
      twierdził w Akwarium dowódca radzieckich tajnych służb.
    • Gość: silverbud Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.mol.uj.edu.pl 29.08.06, 13:53
      Dokładnie tak. takich dziadów, urzedasów powinni karać personalnie, bo znowu
      zapłacą podatnicy. Gdyby jeden z drugim zapłacił po 30 tys. kary to zmienili
      swoje podejście i zajęli sie pracą, a nie piciem kawy.
      • Gość: Kate Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:31
        ojej, nie masz chyba pojęcia o czym piszesz - praca przy ZPORRze i innych
        programach operacyjnych tak właśnie wygląda, jeszcze nie widziałam ludzi
        zawodowo zajmujacych się funduszami unijmymi, którzy narzekaliby na nadmiar
        czasu, nawet w urzędach - winy w tym przypadku nie ponosi jeden konkretny
        urzednik, czy nawet dziesięciu - winę ponosi cały system wdrżania FS,
        przeformalizowane porcedury które poniekąd sami sobie zafundowaliśmy, choć w
        częsci wymagane przez UE, a przy tym braki kadrowe na każdym szczeblu, we
        wszytskich po kolei urzędach i instytucjach realziujących projekty
    • the_elviz Miałem doczynienia z.... 29.08.06, 15:36
      takimi co pracują w Biurze Projektów dostają pieniądze, ale ich wiedza nie jest
      wcale większa od mojej a specjalistą się nie obwołuję. Moim zdaniem wielu nie
      powinno tam pracować, bo ludzie chcący dostać pieniądze składają projekty, a
      później na inwestycje nie dostają pieniędzy w terminie, albo się wszystko
      opóźnia, bo urzędnicy robią błędy, do których nawet nie chcą się przyznać. A
      przedsiębiorca oczywiście ma się sam martwić.
      • Gość: Kloc-DK worker Re: Miałem doczynienia z.... IP: *.rev.stofanet.dk 29.08.06, 16:54
        Zgadzam sie ze urzedy to relikt poprzedniej epoki...razem z kadra.
    • Gość: Jonek Jedna uwaga IP: *.itcomp.pl 29.08.06, 17:49
      Aby urzędasy wreszcie zrozumieli, że biorą pensje za prace a nie za opie...nie
      to muszą te 150 tys. zapłacić ze swoich kieszeni a nie z naszych podatków. Jak
      odszkodowania będą szły z podatków to urzędasy nie poczują takich kar i nadal
      będą olewali petentów.
      • Gość: titta Re: Jedna uwaga IP: *.botany.gu.se 29.08.06, 22:44
        Jeszcze dolozyc do tego skladke na kuracje u psychoanalityka dla tego kto te
        procedurt wymyslal.
    • Gość: Lecho Eurodotacja pogrąża szpital IP: 195.117.139.* 29.08.06, 17:52
      Cóż, zasłanianie się Unią Europejską w sytuacji, gdy to nasze władze wymyśliły
      procedury, nie przygotowały urzędników do kontroli, dały niekompetentnym
      ludziom "władzę" jest bardzo wygodne, ale absolutnie kłamliwe. "Twórczość"
      naszych głupawych biurokratów jest niczym nieograniczona, a jeśli dołoży sie do
      tego tradycyjną wrogość "władzy" do obywatela, mamy takie własnie efekty. Całą
      duszą wspierać będę starania szpitala o odszkodowanie - mają absolutna rację.
      Oczywiście, nasze "sądy" są coraz bardziej dyspozycyjne wobec urzędników i
      politykierów, ale może znajdzie się ktoś, kto spojrzy na to wszystko, co się
      wyrabia z funduszami europejskimi obiektywnie i zlikwiduje
      prawo "powielaczowe" - coś znane w PRL i co jakiś czas się odradzające.
      • Gość: enno Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.dworek.eu.org 29.08.06, 18:05
        A wiesz ile zarabia urzednik przy rozliczaniu unijnych dotacji? 900 zl na reke, a przechodza prze jego rece projekty warte setki milionow zlotych. Te niskie place powoduja ze najlepsi poszli gdzie indziej i tyle na ten temat.
        • Gość: Lecho Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: 195.117.139.* 29.08.06, 18:16
          Zarabia więcej, ale na pewno niewystarczająco. Tyle że ja pisałem o
          niechlujnych rozporządzeniach, które nie są kreowane przez "zwykłego"
          urzędnika, tylko wyżej.
          • Gość: copula mundi Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:04
            zarabia max 1200 na rękę i zap** często po godzinach, bo jego kierownik,
            dziecko prezesa (po prywatnej szkole) albo działacz MW (bez studiów) dostaje 2 -
            2,5tys. Nie muszę nadmieniać że 60% kadry zarządzającej w jednostkach
            dysponujących FS to ludzie z politycznej łapanki.

Administracja jest jeszcze bradziej znepotyzowana niż notariat czy lekarze.tak
            to wyglada w wlkp niestety. jedyna szansa to uciec do konsultingu, albo
            zupełnie innej roboty. ew. donosić na kolegów i wtedy może jest z tego kasa.
            ŻENADA.
    • Gość: super !! Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 18:31
      super!! w umowie jak byk napisane jest, że UW ma 60 dni na przelanie kasy .
      może w końcu ktoś odpowiedzialności ich nauczy.
    • rmstemero Nareszcie 29.08.06, 19:20
      a teraz sprawa przelezy w niewydolnym sadzie przez cztery lata.
    • Gość: kiepasa Mamy więcej urzędników ,niż USA . Nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:27
      jesteśmy w czymś lepsi od tych głupich amerykanów . Dziękujemy
      komuchom ,związkowcom i populistom za gruszki na wierzbie . Mówię wam FAK JU
      idioci .
    • Gość: Marta Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.resetnet.pl 29.08.06, 21:13
      Brawo dla pani dyrektor. Nareszcie właściwy człowiek na właściwym miejscu.
    • Gość: titta Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.botany.gu.se 29.08.06, 22:41
      Ciekawe, ze jak sprawa jest w druga strone tzn. jakis podmiot (chodzby i
      szpital) spozni sie z jakims rozliczeniem do urzedu to zaczna naliczac odsetki
      i nie pomoze tlumaczenie, ze sie mialo 80 innych spraw.
    • Gość: :-)))) Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.acn.waw.pl 30.08.06, 00:01
      Nie ciesz się tak, tylko zabierz do roboty. Ewentualne odszkodowanie będzie bowiem wypłacone z
      podatków, na które m.in. Ty musisz zarobić. Urzędnikom NIC się nie stanie, bo za NIC nie odpowiadają.

A teraz zagadka: co to jest - 5000 polskich urzędników na dnie Bałtyku?
      Odpowiedź: nie wiem, ale warto spróbować!
    • atosatos1 Więcej takich odważnych działań dyrektorów 30.08.06, 00:20
      szpitali. Urzednikom wydaje się, że to oni robią łaskę szpitalowi przyjmując
      jego dokumenty . Może niezawisłe sądy też obudzą sie z letargu i szybko wydadzą
      wyrok.
    • Gość: tomek Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:59
      Zapraszamy do pracy w BZFE. Jest dużo wakatów, ale niestety nie ma chętnych do
      pracy (w ostatnim naborze na trzy miejsca zgłosił się tylko jeden kandydat
      spełniający wymagania). Urząd nie jest zamknięty, więc każdy kto chce się
      przekonać czy urzędnicy piją tam kawę czy też zapie... z robotą niech chociaż
      na chwilę tam zawita. Byłem i widziałem i mi wystarczy. Albo więcej pracowników
      (nie etatów lecz pracowników, bo jak pisałem wolne etaty są) i problemy z
      rozliczaniem środków odejdą.
    • Gość: Rzecznik Wojewody Eurodotacja pogrąża szpital IP: 212.191.130.* 30.08.06, 16:31
      W związku z artykułem „Szpital skarży wojewodę” autorstwa Adama Czerwińskiego i
      Marcina Kwintkiewicza (Gazeta Wyborcza – Łódź, 29.08.2006 r.), Łódzki Urząd
      Wojewódzki składa następujące wyjaśnienia, które w całości opublikowane zostały
      na stronach www.lodzkie.eu

www.lodzkie.eu/index.php3?str=308&id=1119
      • Gość: a Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.uni.lodz.pl 31.08.06, 10:58
        To takie typowo polskie - feorować wyroki, nie mając zielonego pojęcia o
        temacie - już nie nówiąc o szczegółach sprawy. Nikt nie broni urzędników, bo co
        do ich pracy można mieć wiele do życzenia. Jednak warto też spojrzeć na drugą
        stronę - w tym przypadku też sfery budżetowej. Czy Pani Dyrektor na pewno
        podchodzi do swojej pracy jak w prywatnej (np. własnej) firmie? Miałbym pewne
        tu wątpliwości. A może ona także popełnia błędy - na pewno, bo nikt nie jest
        nieomylny. Tylko, że są błędy i błędy. A jeżeli są takie, co do których są
        poważne konsekwencje (które sama przytacza), to każda metoda obrony jest dobra,
        jak choćby artykuł do gazety, która oczywiście to kupi. Ciekawe, że nie
        dojrzałem jeszcze artykułu w prasie dotyczącego np. procedur przetargowych,
        którym podlegają wydatkowane pieniądze z dotacji unijnych - tutaj dopiero
        niejeden dziennikarz mógłby się popisać, począwszy od szkolnych błędów
        naruszających przepisy ustawy o zamówieniach publicznych, a skończywszy na
        ustawianiu przetargów.
        • Gość: x Re: Eurodotacja pogrąża szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 18:12
          Ależ Pani Dyrektor już dawno nie jest Panią Dyrektor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka