Dodaj do ulubionych

Co ma PO do Millera?

IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 22.09.06, 01:13
dzialania PO sa zenujace w formie aczkolwiek moze skuteczne. ci co mieli na
nich glosowac to zaglosuja mimo dezaprobaty dla tej kretynskiej akcji. no a
moze kilku oszolomow moze zmieni zdanie, bo "bija bandziorow". tak czy tak
akcja jest kiepska i kolejny raz dobrze sie dzieje ze Grabarczyk nie bierze
aktywnego udzialu w tym cyrku.
pozdrawiam wszystkich glosujacych
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Co ma PO do Millera? IP: *.4web.pl 22.09.06, 06:20
      W Sejmie układają sie z SLD, w Łodzi z Makowskim i jego "młodymi wilkami",
      teraz w nich biją, czas zakupić "tani" bilet w jedną strone do UK :)
      • Gość: iii Kolejny raz świetna akcja PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 06:51
        Mam nadzieję, że będzie kontynuacja i uderzą jeszcze w prezydenta. Miło patrzeć
        jak Chądzyńskiemu skacze ciśnienie i zaczyna się krztusić.
        • Gość: AS Re: Kolejny raz świetna akcja PO IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.06, 11:29
          PO pokazuje poraz kolejny, że jest pazerna na władzę za wszelką cenę i gotowa
          jest do wszelkich plugastw.
    • Gość: Łodzianin Re: Uderz w stół a nożyce się odezwą :-) IP: *.toya.net.pl 22.09.06, 07:22
      Brawo PO!
      Kropa i jego nieudolna ekipa MUSI odejść!!!
    • Gość: abc Nie może skuteczne, a z pewnością skuteczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 07:28
      PP dobrze robi. Zobaczcie wyniki sondaży. PO wygrywa w cuglach. Co wiecej w
      wyborach parlamentarnych w Łodzi mieli 25%, a w samożadowych sondaże wskazują
      na ponad 35%. Wreszczie zastosowali sposób kontaktu z elektoratem adekwatny do
      jego poziomu.
      Przypomnę, że była taka partia z intligenckim zadęciem i kulturalną kampanią.
      UW się nazywała, czy tak jakoś.....i gdzie jest teraz?
      W polityce chodi o to by wygrywać, to nie salon.
      W polsce prawa wyborcze ma dwadzieśnia parę milionów osób - nie wszystkie z
      wyższym wykształceniem.
      PO wyciagneła z tego wnioski i słusznie!
    • Gość: pytek Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 07:32
      Skąd wiesz, że Grabarczyk nie bierze w tym udziału. Moim zdaniem jest wręcz
      przeciwnie. Po zmianie lokalnego lidera łódzka PO zyskała na dynamice.
      A nowym liderem jest Grabarczyk. Takie sa fakty.
      Poza tym to w artykule, nie on mówi, ze nie wie nic o akcji, a Drzewiecki.
      Nie wiem dlaczego kilka osób, usiłuje cały czas nam wmówić, ze akcja nie jest
      pomysłem Grabarczyka.
      Nie ma się co wstydzić! Akcja jest na szóstkę z plusem!
      • Gość: reks Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:33
        Jaki to lokalny lider ten Grabarczyk. Nic o plakatach nie wiedział, jaja z
        niego sobie robią w PO, a ty piszesz jaki on wielki. Robotę za niego to łódź
        robi, niech lepiej nie przeszkadza. Chyba, że te pozytywne watki to on na tym
        forum pisze
        • Gość: darek Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:36
          Grabarczyk to tylko ładnie mówi, od informacji go z dalekka trzymają. Podobno
          po złej Katarynie jest Przewodniczący Regionu który już nic nie robi.
          Grabarczyk do roboty, bop ani się obejrzy a Prezydenta w Łodzi wygrają i tym
          sukcesem się nie podzielą
    • Gość: gość Co ma PO do Millera? IP: *.4web.pl 22.09.06, 07:38
      ... oj klakierów całe rodziny :)
      • Gość: AS Re: Co ma PO do Millera? IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.06, 08:35
        Według PO - każdy jest nieudacznikiem z wyjątkiem nich samych.
        Gadanie pod publiczkę, bo PO tak faktycznie tylko chce się dostać do władzy i
        to nie wyżne z kim będzie paktować. Jak nazwać partię, która nic
        konstruktywnego nie zdziałała w sejmie i całe wysiłki skierowała na
        opozycyjność nawet wobec słusznych i spójnych programowo ustaw?
        Jak nazwać partię, która oczyszczanie i porządkowanie Państwa sprowadza do
        krytyki, że PiS nic nie robi?
        Każdy zdrowo myślący człowiek musi zdawać sobie sprawę, że by zbierać dobre
        plony należy najpierw należycie przygotować grund, a w tym PO przeszła do
        opozycji.
        Rodzi się pytanie kim może być partia której nie leży na sercu Praworządna
        Polska? Jakich musi mieć mocodawców partia która broni czarnych interesów
        notabli postkomunistycznych kombinatorów, zamiast iść ręka w rękę z PiS dla
        dobra Polski tak jak obiecywała przed wyborami.
        Panowie z PO działacie tak jak Lepper - populistycznie - ale różni Was od
        Leppera jedynie może język. Moralność PO jest żenująca, tym bardziej, że to nie
        kto inny jak PO stworzyła taki a nie inny układ w Sejmie.
        • Gość: Edward Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:46
          W końcu Platforma pokazała, że ma 'jaja' i potrafi walczyc z Kaczorami i Kropą.
          Brawo!
          • Gość: AS Re: Co ma PO do Millera? IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.06, 11:21
            PO może ma, ale tylko "jaja".
    • Gość: bosman Re: Co ma PO do Millera? IP: *.intersoft.pl 22.09.06, 08:48
      Jestem zwolennikiem polityki gospodarczej według PO, ale ta ich łódzka kampania
      jest po prostu żenująca. Nie wiem, kto im to doradził ale jestem pewien, że
      takie narzekanie na wszystko wywoła efekt odwrotny do zamierzonego. Od dawna
      wiadomo, że kampanie negatywne w Polsce się nie przyjęły. Tymczasem PO zamiast
      mówić, co i jak chce zrobić zajęło się rozklejaniem plakatów, na których dosyć
      prymitywnym językiem narzeka na wszystko dookoła. To prosta droga do wyborczej
      porażki. Wymyślcie coś innego i to szybko, bo czasu mało a nie chciałbym, żeby
      Łódź została opanowana przez PiS.
      • Gość: Ula Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:55
        Moim zdaniem akcja PO jest bardzo trafiona. Przecież to nie jest kampania
        wyborcza. Nie ma tam ani loga partii, ani żadnego hasła wyborczego. Nie pojawia
        się tam też kandydat na prezydenta. To jest akcja informacyjna. Mam tylko
        nadzieję, że łodzianie zainteresują się jednak tym co dzieje sie w ich mieści i
        pójdą na wybory!
      • Gość: Augustyn polityka gospodarcza PO? A co to znaczy? IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 16:53
        Polityka gospodarcza PO? A co to znaczy?
        3 razy 15? Redukcja podatku z sufitu wzięta, bez pokazywania jak i gdzie ciąć?
        Czy może ta stroniczka "programu" podarowana Kaczorom na płycie (żeby ukryć
        obciach)?
        PO to moi przeciwnicy polityczni (nie wrogowie!), ale bardzo bym chciał, zeby
        mieli jakis program, moznaby wtedy podyskutować, a tak... Szkoda gadać.
        Pozdrawiam.
        • Gość: ZenonA A gdzie program gospodarczy PiS???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 11:14
          A jaki jest program gospodarcy PiS?
          Możesz mi go przedstawić.
          Nie pytam o to co wypisywaliscie przed wyborami, bo to akurat ma się nijak do
          waszej praktyki.
          Weżmy np. podatki 18 i 32%, które proponowaliscie i których teraz nie chcecie
          wprowadzać.
          Co wy naprawdę chcecie zrobić? Możesz mi napisać?
          • Gość: Augustyn Program gospodarczy PiS. IP: *.lodz.mm.pl 24.09.06, 14:56
            Gospodarka według PiS-u wyglada mniej więcej tak:
            1. W państwie skorumpowanym i słabym, wolny rynek nie jest możliwy; wszystko
            to, co dotyczy swobody zawierania umów, może być (i jest) podważone i
            zniszczone. Układ zwiększa koszty działalności gospodarczej i likwiduje wolną
            konkurencję. Dlatego ważniejsze od np. obniżania podatków jest wzmocnienie
            instytucji państwa (jakiś rodzaj sanacji). Instytucji, które mają chronić
            zarówno graczy rynkowych (tych dużych), jak i maluczkich Kowalskich, których
            prawa są w polsce nagminnie łamane. I to (wzmacnianie instytucji) się dzieje.
            2. Nikt nie wyręczy państwa w zapewnieniu wolnej gospodarce nowoczesnej
            infrastruktury. Dlatego, to nie związki publiczno-prywatne, koncesje itd., ale
            wysiłek panstwa (wszystkich podatników) doprowadzi do wybudowania autostrad,
            mostów itd.
            3. Jakaś redystrybucja środków jest konieczna. PiS nazywa to solidaryzmem.
            Kiedyś nazywało to się socjal-demokracją.
            4. 45 lat komunizmu odebrało Polakom szansę, na konkurowanie np. z wielkim
            handlem, czy zachodnimi bankami. Dlatego państwo musi wspierać te inicjatywy,
            które starają się "nadrobić stracony czas". Stąd (z pobudek ideowych, a nie
            interesownych) zaangażowanie zawiszy w Skoki.
            5. Wykorzystanie środków unijnych wymaga zaangazowania ogromnych środków
            własnych: państwowych i samorządowych. Nie wolno więc obniżać podatków w imię
            ideologicznych utopii. Moga one być uzyte właśnie do zwiększenia absoprcji
            środków unijnych (co było zresztą najważniejszym argumentem uzywanym przez tzw.
            euroentuzjastów).
            6. Jeżeli tylko mozna, należy zwrócić ludziom własność. Stąd idea uwłaszczenia
            spółdzielców i akceptacja reprywatyzacji.
            Itd.

Dodam, że będąc konserwatystą (czyli "liberałem" w odniesieniu do gospodarki)
            nie ze wszystkim się zgadzam. Chciałbym, zeby do punktu pierwszego zostało
            dodane to, co Janek Rokita wypracował pod okiem Kawalca, Bauca i innych.
            To, co trzyma mnie przy PiSie, to fakt, że tylko Kaczyńscy naprawdę chcieli
            wzmmocnienia instytucji państwa-ich sanacji (Ziobro i Maciarewicz-też nie
            jestem fanem, ale niech rozwala WSI).
            Przerażało mnie również pomijanie kwestii przyjęcia środków unijnych przez
            m.in.PO, która chciała obniżać podatki w sytuacji wysokiego deficytu i
            konieczności wygospodarowania pieniędzy na pomoc unijna właśnie.

Nie twierdzę jednak drogi internauto, ze PiS ma program gospodarczy z
            prawdziwego zdarzenia. Ma plan naprawy państwa.
            A jaki jest program PO? Bo tego nie napisałeś/aś.
            Pozdrawiam
            • Gość: ZenonA Re: Program gospodarczy PiS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 07:04
              Dzięki za wyjaśnienie.

Przede wszystkim, warto docenić, to co autor napisał moze nie na pierwszym
              miejscu, ale jest o tyle istotne, że inni PiS-owcy nie mówia tego otwarcie:
              A)ludzie PiS angażowali się w SKOK-i
              B) program PiSu jest socjaldemokratyczny

Wracając do meritum
              ad1
              Jakie to instytucje służace funkcjonowaniu rynku PiS zreformował?
              Mnie się wydawało, że funkcjonowaniu rynku służą dobrze funkcjonujące sady
              gospodarcze, niezależny bank centralny, niskie kosztty funkcjonowania
              administracji ale to akurat PiS nie interesuje
              Ich tematami są służby specjalne, komisje sledcze itp.
              No i PiS mnoży stanowiska administracyjne, samochody, diety, przeloty, a koszty
              tego dla gospodarki rosną, rosną....

ad2
              Piszesz : "Nikt nie wyręczy państwa w zapewnieniu wolnej gospodarce nowoczesnej
              infrastruktury" Przedstaw dowód na tą teze. Nie ma ona potwierdzenia w
              praktyce. To własnie takie tezy, a nie jak sugerujesz niskie podatki
              są "ideologiczną utopią"

ad3
              Na razie model redystrybucji stosowany przez PiS jest następujacy. Zabieżemy
              bogatym, coś tam damy biednym, ale przede wszystkim więcej damy sobie. Za
              obecnych rządów wzrosła liczba obsadzanych patryjnie stanowisk
              administracyjnych. Istotnie część z nowych funkcjonariuszy panstwa zna się z
              Solidarnosci. Pewnie dlatego nazywa się to solidaryzm.

ad4
              Dlaczego nie może być w Polsce zachodnich banków czy wielkiego handlu. Dlaczego
              Polacy mają z nimi walczyć. Ja chce miec dobrze funkcjonujący bank i sklep,
              który sprzedaje potrzebne mi towary. Ta walka z zagranicznym kapitałem
              [notabene jest to oczywiście walka z wiatrakami], to kolejna ideologiczna
              utopia PiS-u. Przypomne, ze to nurty ideowe, do których nawiązują obecnie
              rządzący prowadziły przed wojną akcje "Nie kupuj u Żyda"

Pozdrawiam

• niki-ta Re: Co ma PO do Millera? 22.09.06, 08:57
      GW: Teraz w Łodzi pojawiły się nowe plakaty: "Próżni i służalczy. Jak ci kiedyś
      od Millera. Karierowicze. Zakłamani. Tylko się kłócą. Niekompetentni. Chodzi o
      coś innego: rodzina. Troska o bliskich, o przyszłość dzieci. Pomoc dla zwykłych
      ludzi. Akcja informacyjna Platformy Obywatelskiej."

Akcja może i dobra, może tak wypowiadają się Łodzianie. Choć ja chyba obracam
      się w innym "środowisku" (Nie mówię o poglądach, ale o sposobie wypowiadania).
      Ale dlaczego na plakatach są "polskie zdania": Jak ci kiedyś od Millera. Co to
      za forma gramatyczna???????? Czy moje dziecko tego właśnie ma się uczyć? Tak
      konstruować zdania?
      Przecież PO postrzegana jest jako partia intelektualistów, tzw. klasy wyższej!
      Czy tak będzie dbała o rozwój Polski, Łodzi. Zapominajać o języku, tracimy
      własną tożsamość!!

Słuchałam kiedyś wystąpień Pana Kwiatkowskiego. Były bardzo przemyślane,
      spokojne, zrównoważone i wypowiadane czystą polszczyzną. Czy ludzie, aż tak sie
      zmieniają? Mam nadzieję, że Pan Kwiatkowski wstydzi się za "swoją" partię! Tego
      Mu życzę.
      • Gość: Augustyn PO partią intelektualistów? IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 16:59
        PO partią intelektualistów? A konkretnie, to niby kto jest tym intelektualistą?
        Nie przypominam sobie, żadnej poważnej książki, żadnego opracowania, ba-
        artykułu, popełnionego przez jakiegoś platformersa!
        No i pamietajmy o PO w Łodzi! Intelektualiści-dobre sobie. Paru niegłupich
        ludzi (na 300 czlonków) w łódzkiej PO jest, ale żadnej wybitnej postaci. Żadnej.
        I żadnego programu dla Łodzi nie zobaczymy! Będą tylko slogany. Wszystko
        zostanie sprowadzone do formy: Kropiwnicki jest brzydki, a Kwiatkowski nie
        itp.itd. Szkoda słów.
        • Gość: abc Re: PO partią intelektualistów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 11:04
          Twoje wypowiedzi, wydawały się rosądne i rzeczowe, ale do czasu.
          Teraz jednak wychodzi z nich typowe dla PiS-u zadufanie w siebie i skłaonność
          do oczerniania innych przez mówienie nieprawdy.
          Kłamiesz pisząc, ze nikt nic w PO nie napisał:
          A Paweł Śpiewak, a Janusz Lewandowski, a Rafał Grupinski.
          O Łódzkiej PO tez kłamiesz wystarczy skorzystanie z google by zobaczyć, że
          conajmniej trzy osoby z liderów mają jakis dorobek naukowy.
          Pytanie skąd tak dobrze jesteś orientowany, kto jest w łódzkiej PO skoro sam
          jesteś w PiS-ie?
          I jeszce jedno - jaki ma PiS program dla Łodzi, bo sobie nic nie przypominam?
          Czy może noszenie drewna do kómórek przed zimą jak w Zgierzu?
          • Gość: Augustyn Re: PO partią intelektualistów? IP: *.lodz.mm.pl 24.09.06, 14:29
            O.k., przyznaję, że moja wypowiedź była...generalizująca. Pawła Śpiewaka
            ceniłem (trochę się nadął zostając posłem, a ostatnio-moim zdaniem-miejsce
            chłodnej analizy, zastąpił histerią, ale to mądry gość)-nawet wybrałem dla
            swoich uczniów książkę (do Wosu) jego współautorstwa.
            Niemniej jednak odsetek intelektualistów w PO nie jest wyższy niż w PiS-ie i to
            zresztą chyba normalne. Drażni mnie próba przypisywania temu
            jednemu "środowisku" wyłączności na intelektualną refleksję. Taki monopol juz
            przerabialiśmy z UW, ze skutkiem wiadomym.
            A programu PO nie ma! Po prostu. Chcialbym bardzo zeby miała-byłoby się o co
            spierać, ale nie ma! Dla Łodzi również.
            PiS i jego (nasze) pomysły na Łódź? Piszę na tym forum od dawna o potrzebie
            prywatyzacji mienia komunalnego (mieszkań przede wszystkim), o konieczności
            wygospodarowania środków na całościowy plan zagospodarowania przestrzennego
            (Miasta), o wielkiej potrzebie zaplanowania nowej sieci szkół...
            Całościowy program, mam nadzieje, ukaże się wkrótce (jutro mamy spotkanie
            poświęcone wyborom).
            Dodam jeszcze jedno: nie bronię zaciekle wszystkiego, co łączy się z PiSem.
            wszystkie polskie formacje cierpią na niedowład programowy, na brak
            profesjonalizmu itd. Efekty widać.
            Apeluje po prostu o jedno: nie odwołujmy się do haseł, emocji, wyzwisk... bo to
            droga do nikąd.
            Proszę Cię drogi/ga forumowiczu/czko-wybacz jeśli się zagalopowałem, ale boję
            się, ze na zawsze utkniemy w jakimś błędnym kole wymieniania jednych rzadzących
            na drugich, bez dokonania rozrachunku przed, a nie po wyborach...
            Pozdrawiam
    • Gość: darek A lewica jak ciepłe kluchy tylko pysk nadstawia IP: *.toya.net.pl 22.09.06, 08:58
      Moze w koncu lewica przejdzie do kontrataku i zacznie kampanie z jajami.Tylko
      że przy takich kandydatach to mało możliwe.
      • Gość: front Re: A lewica jak ciepłe kluchy tylko pysk nadstaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:04
        Lewica, Leewica, Leeewica, Leeeewica, Leeeeeewica- znich już powietrze uszło.
        Panie Makowski szkoda czasu, lepiej do raportu NIK-U- u się odnieść. też sobie
        wybrali kandydata. A gdzie był wtedy: T Matusiak, K Jagiełło, I Bartosik, J
        Berger. Gdyby wystawili Bergera, to już byłoby po wyborach
        • Gość: lewy Re: A lewica jak ciepłe kluchy tylko pysk nadstaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:06
          Berger to świetny pomysł, podobno bardzo źle mówił o pomoyśle na kandydowanie
          Makowskiego. Może czas aby ta zwiędła partia podjęła męską decyzję zamiany
          Makowskiego na Pana Jarosława Bergera- bedę na Pana głosował
          • Gość: zink ReBERGER Jarosław kandydatem SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:08
            To świetny pomysł z Panem Jarosławem BERGEREM, ale on się nie zgodzi, nie chce
            się z tymi ludźmi przepychać, jeżeli się zgodzi to deklaruję pracę na jego
            rzecz.
            • Gość: mop Re: BERGER Jarosław kandydatem SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:09
              Jeżeli Berger się wychyli to już ekipa go odwoła z Prezesa. Może powinien
              zgłosić swoją kandydaturę niezależnie- taki fachowiec może wygrać
              • Gość: mózg Re: BERGER Jarosław kandydatem SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:11
                To dobre zamiana makowskiego w tle z raportem NIK, na policjanta BERGERA, może
                na początku wygląda świetnie, ale popieram. Brawo Panie Jarosławie. Jest Pan
                jedyną nadzieją na powstrzymanie tych oszołomów
                • Gość: jaśmin Re: BERGER Jarosław kandydatem SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:15
                  Panowie z SLD, czy może koledzy Pana Bergera,wstyd aby tak szefa omawiać. jesze
                  Krzysztof Makowski żyje i takie dyskusje ze strony zwolenników Jarosława
                  bergera są nie na miejscu. Wstyd dla Leiwcy. jeżeli Pan Berger ma plany
                  startowania w wyborach na Prezydenta Miasta to niech to powie, jeżeli nie to
                  niech nikt nie prowokuje takiej idiotycznej dyskusji. Kandydatem SLD jest K
                  Makowski i czy się to Panu Jarkowi podoba czy nie top tak już zostanie. A od
                  członka SLD partia powinna wymagać przedewszystkim pracy na rzecz Makowskiego.
                  Co za głupie dyskusje!
                • Gość: lewicowiec Re: BERGER Jarosław kandydatem SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:27
                  Zmiana w tym momencie Pna Makowskiego na Pana Bergera, zabiłaby kampanię,
                  pozostaje prośbva do Pana Jarosłąwa o aktywne wspieranie SLD i K Makowskiego
                  • Gość: kot Re: BERGER Jarosław kandydatem SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:30
                    Berger mówi że ma kolegów w PO, co daje mu wysokie przełożenie w SLD. Niech
                    zarząd wojewódzki SLD przygląda się tym dyskusją, bo może stać się tak że
                    zakończą się wybory klapą Makowskiego i Koalicją PO-J BERGER. Taki wynik będzie
                    wysmiewać Łódź przez najbliższe 4 lata
              • Gość: fan Re: BERGER Jarosław kandydatem SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:18
                SLD się kłóci a Jerzy Kropiwnicki pokazuje jak się prawidłowo Łodzią rządzi. Do
                roboty Paniowie Makowski i Berger a nie do publicznych połajanek. I tak wygra
                PRAWICA
    • Gość: Łodzianin Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:10
      to jest chamski chwyt Stefka Niesiołowskiego i jego przydupasa Kwiatkowskiego -
      chodzi o zrównanie Kropiwnickiego z Millerem, co jest prymitywna opluwaniem Kropy...
      • Gość: Gość Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:00
        Ciekawe sa plakaty z treściami dot:ABW, może nareszcie ktoś w tym mieście
        oddzieli tych polityków którzy swoje mandaty sprawowali w loży Widzewa i
        lobbując z Panem Dochnalem. Tyle lat robiono nas w jajo, czas to przerwać.
        AKropa ciekawer czy teraz wyda zgodę na wywieszenie plakatów na wiatach MPK
      • Gość: EXE Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:59
        Dwóch zastępców Kropiwnickiego ma zarzuty korupcyjne! Oskarża ich prokuratura!
        Czy jak trafia do więzienia, to Kropiwnicki pozwoli im tam wykonywać swoje
        obowiązki?
      • Gość: AS Re: Co ma PO do Millera? IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.06, 11:26
        Zgadzam sie z Łodzianinem - Niesiołowski to wiadomy poziom - równy PO.
        Nie wystarczy obnosić się z legendą Solidarności - wiadomo że w Solidarności
        byli różni ludzie i Ci którym była bliska Ojczyzna, ale i Ci którym bliższa
        była prywata. A wnioski do wyciągnięcia dla mądrych.
      • Gość: Augustyn Skończcie z wyzwiskami! IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 17:07
        Skończcie z wyzwiskami! Nie musisz używać takich słów jak: "przydupas". Po co?
        P.S. Całą akcję koordynuje niejaki Tywonek (podobno). Pamiętacie go? Pierwszy
        rzecznik prof. Buzka. Szybko uciekł do TP-y. Chyba niedoszły historyk. To były
        czasy! TKM w najlepsze kwitł... Profesor Niesiołowski nie protestował (a jego
        ZChN tez kawałek tortu połknął: m.in. PFRON itd.).
        Czasy się zmieniają a ludzie jakby ci sami...
        • Gość: Augustyn TPS-y chciałem napisać... IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 17:08
    • kasia_swiderska Żenada!!! 22.09.06, 10:28
      Ludzie mają już dość kłótni i waśni.
      PO zniża się do poziomu Kurskiego i innych PISowców.
      NIE ZAGŁOSUJĘ NA PO.
      • Gość: foxtrot Gazeto - zmień komentatora!!! IP: *.ips.lodz.pl 22.09.06, 10:49
        Czy Gazeta mogłaby, zmienić komentatora. Ta pani profesor, to to prostu bzdury
        wygaduje.
        Skoro jak twierdzi ludziom nie podoba się agresywna kampania, to jakim cudem
        PiS wygrał wybory parlamentarne w zeszłym roku???
        Pozostałe zdania, to co jedno, to wiekszy komunał.
        Parę dni temu komentował sprawy polityczne jakiś młody doktor z UŁ to było
        sensowne i coś wnosiło.
        • Gość: redzio Re: Gazeto - zmień komentatora!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:57
          PO dało odetchnąć Kropie, niech poci się Makowski, Nareszcie ktos prawdę o
          polityce mówi, a co Panie Krzywicki obrażamy się, proszę tego nie robić, to
          Pana partia w dniu wczorajszym pokazała jak jest nieodpowiedzialna, a plakaty
          PO były prorocze- BRAWO
        • Gość: AS Prawdziwe oblicze PO IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.06, 13:53
          Według PO - każdy jest nieudacznikiem z wyjątkiem nich samych.
          Gadanie pod publiczkę, bo PO tak faktycznie tylko chce się dostać do władzy i
          to nie wyżne z kim będzie paktować. Jak nazwać partię, która nic
          konstruktywnego nie zdziałała w sejmie i całe wysiłki skierowała na
          opozycyjność nawet wobec słusznych i spójnych programowo ustaw?
          Jak nazwać partię, która oczyszczanie i porządkowanie Państwa sprowadza do
          krytyki, że PiS nic nie robi?
          Każdy zdrowo myślący człowiek musi zdawać sobie sprawę, że by zbierać dobre
          plony należy najpierw należycie przygotować grund, a w tym PO przeszła do
          opozycji.
          Rodzi się pytanie kim może być partia której nie leży na sercu Praworządna
          Polska? Jakich musi mieć mocodawców partia która broni czarnych interesów
          notabli postkomunistycznych kombinatorów, zamiast iść ręka w rękę z PiS dla
          dobra Polski tak jak obiecywała przed wyborami.
          Panowie z PO działacie tak jak Lepper - populistycznie - ale różni Was od
          Leppera jedynie może język. Moralność PO jest żenująca, tym bardziej, że to nie
          kto inny jak PO stworzyła taki a nie inny układ w Sejmie.
          • Gość: Kiks Populizm i Socjalizm IP: 193.238.18.* 22.09.06, 14:52
            A ja myslałem, ze to PiS wpuścił do rzadu bandytę.
            • Gość: AS Re: Populizm i Socjalizm IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.06, 09:14
              Szkoda że PO nie czuje się odpowiedzialna za Polskę i przyświeca jej pazerność
              na władzę i tylko jątrzy zamiast przystąpić do koalicji i współrządzenia z PiS-
              em.
          • Gość: Reza Re: Prawdziwe oblicze PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:06
            Rok sprawowania rządów przez PiS pokazał prawdziwe oblicze tej partii. Kto
            wpuścił Leppera do rządu? Kto chciał łamac prawo korumpując posłów Samoobrony.
            Kto chciał inwigilowac opozycję? Kto tworzy wadliwe prawo? PiS to morze cynizmu
            i obłudy.
            • Gość: AS Re: Prawdziwe oblicze PO IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.06, 09:23
              A może trochę więcej rozsądku w myśleniu.
              PO nie dała żadnej innej alternatywy PiS-owi. PO zrobili to z premedytacją
              licząc na porażkę PiS-u. Więc może mówmy raczej o prfidii PO a nie o
              nieudolności PiS-u.
              PiS chce oczyścić Państwo by przygotować grund pod prawe rządzenie - dzięki PO
              musi robić to z przypadkowymi ludźmi. Nie wiem kto jest gorszy, czy ten kto
              szuka dróg wyjścia dla naprawy Państwa, czy ten kto biernie się przygląda i
              czeka na niepowodzenie tych działań, zamiast brać czynny udział w budowaniu
              Ojczyzny. Perfidia PO polega właśnie na głoszeniu banałów o poprawie bytu ludzi
              z jednej strony, a z drugiej strony zacieraniu rąk i liczeniu na porażkę PiS.
              To jest perfidia i podłość - to jest właśnie prawdziwe oblicze PO
            • Gość: Augustyn Inwigilować i korumpować? IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 17:20
              Inwigilować i korumpować? Niby kto i kogo? Masz jakieś konkrety, czy tylko
              pomówienia i kłamstwa?
              Lepper w rządzie to był błąd. Jako jedyny w łódzkim PiSie głośno przeciwko temu
              protestowałem. Wyszło na moje... co mnie jakoś specjalnie nie cieszy. Lepper to
              był błąd, ale nie zbrodnia.
              A mój PiS? Deficyt trzyma w ryzach (ostatni do POpulistów przyłączyła się
              właśnie Platforma, podtrzymując tezę o mozliwości "bezbolesnego" dla budżetu
              obnizenia składki rentowej; Chlebowski nawet stwierdził, że nauczyciele i
              reszta "budżetówki" dostałaby dzięki tej obniżce, obiecane przez Giertycha
              pieniadze; zapomniał biedaczysko, ze nauczyciele zyją z budżetu i obniżka dla
              wszystkich, oznacza mniejsze do niego wpływy...).
              W aministracji, słuzbach specjalnych itd. wreszcie zaczęto wymianę kadr.
              Przestepczość spadła. Bezrobocie też (oczywiście nie jest to zasługą rządu,
              przynajmniej nie w pierwszym rzedzie, ale wszyscy inni by sie tym chwalili,
              więc...). Unijne środki przyjmujemy. Chłopi dopłaty dostają. Niedługo w sejmie
              pojawi się ustawa o uwłaszczeniu spółdzielców (dla Łodzi arcyważna).
              Gdzie ta katastrofa drodzy fani Donalda Tuska?
              Pozdrawiam
              • Gość: AS Re: Inwigilować i korumpować? IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.06, 18:57
                Jak byś uważnie obserwował scenę polityczną i nie ulegał emocjom i obserwował
                polityków, to byś wiedział, że Lepper to było zło konieczne zafundowane przez
                PO. Nauczyciele, lekarze będą dostawać co zostało uzgodnione, plotki i
                pomówienia są szerzone by niczczyć PiS. Lepper był w koalicji 5-tą kolumną
                postkomuny. Zresztą co ja Ci będę tłumaczył - wybierz PO, a jak obudzisz się z
                ręką w nocniku, to nie miej do nikogo pretensji.
                Zresztą może skorzystaj z pomocy Piotra Tymochowicza, a będziesz wiedział kto
                łga a kto mówi prawdę - popatrz w oczy politykom.
      • Gość: Brawo Ostro, ale ciekawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:01
        Platforma użyła ostrego, ale dosadnego języka. Takim językiem posługują się
        ludzie. Może tym razem PO uda się trafic w gusta przeciętnego wyborcy. Trzymam
        kciuki. Powodzenia!
    • Gość: Exe Re: Co ma PO do Millera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:42
      Mnie się akcja PO bardzo podoba. Ostre, dosadne hasła. Prosty przekaz, jednak do
      niczego nie można się przyczepic.
      • Gość: Augustyn Nie jestem Próżny i Służalczy IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 17:26
        Można się przyczepić drogi internauto. Łódzka PO, kłamie i obraża.
        Kłamie pisząc, że PiS rzadzi (bo Łodzią nie rządzi, a taka jest sugestia).
        Kłamią pisząc o tym, że PiS odebrał Łodzi jakąś gigantyczną kwotę (niczego nie
        odebrał ani Marcinkiewicz, ani Kaczyński).
        Obrażają, mnie i moich partyjnych kolegów: nie jestem bowiem ani próżny, ani
        służalczy. Myślę, że wręcz przeciwnie: mam do siebie dystans, szanuję
        politycznych przeciwników i staram się wysłuchać ich racji, a do władz własnej
        partii mam stosunek normalny: krytykuję, kiedy chcę-publicznie i włos mi za to
        z głowy nie spadł.
        pozdrawiam
        • Gość: ZenonA Przede wswzystkim nie piszesz prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 11:10
          Jak to nie PiS zabrał Łodzi pieniadze. A jaki rząd przyjął bardzo niekorzystny
          dla Łodzi algorytm podziału pieniedzy z funduszy strukturalnych? Mimo innych
          zaleceń Komisji Europejskiej przyjeto akurat taki algorytm, który promuje
          tereny, na których wygrywa PiS. Pewnie to przypadek.
          Pytam czyj rzad to zrobił SLD, PO moze PSL?
          Co do tego, że PiS nie rządzi to już naprawdę udowadniania tego, ze PiS nie
          rządzi, to chyba nie podjąłby się Jerzy Urban. Ale ty próbujesz....
          • Gość: Augustyn A ile ze środków unijnych łódzkie przyjęło? IP: *.lodz.mm.pl 24.09.06, 15:04
            Czy wiesz drogi internauto, jaki procent unijnych środków nasze województwo
            przyjęło? Nie? To sprawdź proszę. I pamietaj kto rządzi sejmikiem woj.
            Proszę, nie porównuj mnie do Urbana.
            Naprawdę nie zasłuzyłem...
            • Gość: ZenonA Re: A ile ze środków unijnych łódzkie przyjęło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 07:10
              I sam przyznajesz, że decyzja odnośnie wyboru algorytmu prez rząd ma motywy
              polityczne , a nie merytoryczne.
              Jakie ma znaczenie, ze sejmikm wojewódzki jest obsadzany przez wrogów
              politycznych PiS. Czy dlatego, ze mieszkancy województwa łódzkiego nie głosują
              chetnie na pis mają mniej dostawać z tego co sie należy Polakom.
              Według PiS odpowie brzmi - TAK!
              To własnie jest metoda z czasów PRL kiedy to wieś, która postawiła koścół za
              karę nie dostawała od gminy drogi lub wodociągu.
              A czy wiesz jaki procent środków unijnych przyjeło tak chojnie wynagrodzone
              przez PiS województwo podlaskie czy lubelskie?
    • Gość: kibic Co ma PO do Millera? IP: 195.69.80.* 22.09.06, 22:48
      Abw ponoć też panem Kwiatkowskim się zajmuje.bo robił interesy zjego ludzmi i w
      Warszawie i w Zgierzu.Ciekawe kiedy to sprawa wyjdzie czy dopiero po wyb orach.
      Podobno blokują ją młodzi od Kwiata ,co ich za Buzka tam powsadzal.Panie
      Kropiwnicki sprawdż pan temat żeby papiery nie pogineły,bo Łodzi szkoda dla
      ferajny Dochnala.Trzymam kciuki i w Zgierzu radzę popytać o ludzi Dochnala z
      kim i oczym rozmawiali.
    • Gość: historyk Co ma PO do Millera? IP: 195.69.80.* 22.09.06, 23:48
      My jeszcze kariery nie zrobiliśmy .Panioe Grubski czy pan ma łodzian za
      imbecyli.Wymieniam pańskich kolegów1/Marek Czekalski pseudonim.Fryzjer siedział
      za łapówki,obecnie zwariował-Prezydent Łodzi z pana namaszczenia.Bolesław
      Parzyjagła,Wice-Prezydent,dyrektor ZUS w Łodzi siedział za biurowiec
      isprywatyzował kina.Paweł Pawlak następny pana kolega,Wice-Prezydent też
      siedział Czy dalej mam wymieniać? A pan panie nie rządzący ponoć jeszcze, był
      pan radnym w tym czasie i co pan zrobił.A jak się panu Kropa nie podoba to po
      pan od niego kasę co miesąc bierzerz.A Matka Chrzestna najpierw ROADU,pózniej
      Unii Demokratycznej,Unii Wolności obecnie PO Pani I.Katarasińska też nie
      rzadziła niczym,no niech będzie,a co z tą jazdą pani matki po pijaku po ulicach
      Łodzi,tego też nie było.no to uznajmy że to prechistoria ,łódzka grubska kreska
      by się przydała.Ale czy K.Kwiatkowski załatwi wszystkim co pamiętają
      robote,żeby pamięć stracili. Panie Grubski lepiej się pan zajmi sportem bo to
      panu najlepiej wychodziło.Ale co zrobić z Kwiatkowskim nioedoszłym aplikantem
      radcowskim ,może go na aplikacje do Brukseli do Patrona wysłać,dam z 50 zł,kto
      się jeszcze dożuci-warto dla Miasta Łodzi.
    • Gość: oder Kropiwnicki się poci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 09:46
      Kropa nie ma żadnego pomysłu na kampanię.
      • Gość: AS Re: Kropiwnicki się poci IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.06, 11:20
        Trudno mieć jakiś dobry pomysł jeśli ma się krótkowzrocznych i płytko myślących
        przeciwników. Jet takie dobre powiedzenie: "Szanuj szefa swego możesz mieć
        gorszego".
    • Gość: Augustyn A w czym Grabarczyk bierze udział? IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 16:46
      A w czym Grabarczyk bierze udział? Katarasińska była mi...nieważne (w każdym
      razie nie mogłem jakoś nigdy zapomnieć o Marcu i nie tylko), miała chyba mały
      kłopot z alkoholem (Churchill też miał...), no i w ciągu czterech kadencji
      niespecjalnie się popisywała kompetencją i pracowitością, ale była dość bystra
      i w Łodzi jakąś markę miała.
      A poseł Grabarczyk... no cóż, po prostu jeden z 460 posłów.
      No i pamiętajmy, że jest szefem regionu i za chamstwo kampanii, on odpowiada w
      pierwszej kolejności.
      pozdrawiam.
      • Gość: donsal C.Grabarczyk kandydatem na sędziego TK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 19:50
        nieoficjalnie jeszcze ! niedawno występował przed TK w sprawie
        komisji "bankowej".
        • Gość: Augustyn Re: C.Grabarczyk kandydatem na sędziego TK IP: *.lodz.mm.pl 24.09.06, 14:15
          I moim skromnym zdaniem tym (czyli prawem w ścisłym tego słowa znaczeniu) się
          własnie powinien zająć.
          Polityk z niego żaden. Pomysłów zero. W polemice marny...
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka